Close

Rezultati i Sondazhit: Sa klasë shkollë keni bërë në gjuhën shqipe?

Votues
685. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • 1 klasë

14 2.04%
  • 1-4 klasë

28 4.09%
  • 5-8 klasë

131 19.12%
  • 9-12 klasë

153 22.34%
  • 12+ klasë

333 48.61%
  • Asnjë klasë

26 3.80%
Faqja 2 prej 42 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 413
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar më parë nga Manulaki
    E kuqe, e verdhe, blu, jeshile, kafe, e bardhe, e zeze
    Në trevat shqiptare të Dardanisë, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Luginës së Preshevës, për ngjyrat blu dhe jeshil, përdoren emrat kaltër dhe gjelbër. Unë mendoj se kështu është më mirë të quhen këto ngjyra sepse kështu janë në shqip. Blu dhe jeshil nuk janë emra shqip.

Tung
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

He-he Manulaki e sigurtë përsa i përket ngjyrave të ylberit?
    Unë përpiqem të përdor "i/e gjelbër", "jeshilja" më ngjan shumë turqisht. Jam kurioz, ekziston "jeshile" në fjalorin shqip-shqip? Kjo për t'u siguruar, pasi ma merr mendja që e gjejmë në fjalor.

PS. Një vërejtje të vockël mbi sondazhin. 12+ do ishte mirë të shkruhej 13+. Kjo për ato persona që si unë nga nxitimi, nuk lexojnë 9-12, por i shkojnë sytë drejt e tek 12+. Sepse votova 12+, mirëpo nuk jam mbetës në asnjë klase. Ma merr mendja është diçka që ka të bëjë psikologjikisht me shqisën e shikimit. Përshëndetje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga helios : 19-01-2005 më 19:57
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    'Per ju qe shkruani bukur Gjuhen Shqipe'! - Kjo teme ka qene hapur nga Brari.
    Pati goxha pjesmarres dhe u zhvillua nje diskutim qe ishte edhe argetues, edhe cilesor, edhe edukativ ne te njejten kohe.

Me ben cudi sesi ajo teme, nuk arriti as te ngrihet ne 'Kryeteme' e atij forumi dhe jo me te kete nderin te qendroje ne faqet e portalit ...

Perpara se te shkruani ketu, hidhini nje sy asaj teme.
    Jane kujtuar vone kryesia te mesojne njerezine te shkruajne shqip dhe te krijojne sondazhe duke u blere mendjet njerezve, te cilet shkojne e hidhen si peshqit duke votuar lol.

Ky eshte linku: (http://www.forumishqiptar.com/showth...5&page=2&pp=15)

Ah se harrova, une e dashur teta edukatore kam bere shume pak klase shkolle. Mezi pres te mesoj dicka ketu. Ju jam shume mirenjohes! Faleminderit!

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Une e pashe temen e hapur nga Brari dhe mendoj qe kjo teme te bashkohet tek ajo teme.

(jam jashte teme por ja qe mendova se duhet)
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anëtarësuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Kjo teme eshte origjinale dhe e vecante per nga tematika e saj. Te gjithe ju lexoni ne forum mendimet e shprehura nga antaret e forumit. Te gjitha keto mendime shkruhen ne gjuhen shqipe, pasi shqipja eshte gjuha zyrtare e forumit. Mirepo, jo te gjithe e shkruajne shqipen njesoj, jo te gjithe kane perfunduar shkollen ne gjuhen shqipe, por nje pjese e mire prej jush kane bere shkollen ne gjuhe te huaj.
    antaret-----anetaret
    nje pjese e mire prej jush kane bere shkollen--nje pjese e mire prej jush e kane bere shkollen...

Mendoj se dialektet e ndryshme i japin larmi forumit dhe paraqesin individualitetin e secilit. Prandaj me duket paksa e veshtire si inisiative...per te mos thene e pamundur.
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

Diabolis
    Anëtarësuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Manulaki me dodonin na kane shkruar (shqip) deri me tani keto ngjyra te ylberit:
    e kuqe, e verdhe, e gjelber (e blerte), e kalter,
    jane dhe tre ngjyra te tjera, cilat?

Lejohet hapja e fjaloreve e pyetja e profesor-doktoreve deri tek Kryetaret e Akademive.

Pyetur ndryshe:
    Si quhen shqip shtate ngjyrat e spektrit te drites?

Per kete lejohet hapja e librave "Dituria e natyres" apo fizikave e pyetja e fizikanteve deri tek Presidentet.
    wrong verb

Enderr, enderrova, enderrim

radhe, radhitur

Dua gjithashtu te falenderoj personat qe me kane korrigjuar per perdorimin e "jeshile" dhe "blu". Te them te drejten nuk m'u kujtua fjala "e kalter", ndonese eshte nga fjalet e mia me te preferuara te Shqipers dhe, gjithashtu per kujtesen qe me bete per "e gjelber" ose "e blerte". Te them te drejten nuk e dija qe fjala "jeshile" nuk eshte "zyrtare" apo "shqip". Injoranca ime ketu.
    Faleminderit :
    Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 20-01-2005 më 11:33
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    395

Gjuha

Eshte gje e bukur te shkruash ne menyre korrekte,por letersia e koheve moderne ka vendosur ne krize dhe disa rregulla drejtshkrimore.

D D, vjollcë (lejla, manushaqe), portokalli dhe blu (ngjyrë deti). E kaltra për mua është ajo që shpesh i themi "bojë qielli".
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Manulaki
    Enderr, enderrova, enderrim

radhe, radhitur

Dua gjithashtu te falenderoj personat qe me kane korrigjuar per perdorimin e "jeshile" dhe "blu". Te them te drejten nuk m'u kujtua fjala "e kalter", ndonese eshte nga fjalet e mia me te preferuara te Shqipers dhe, gjithashtu per kujtesen qe me bete per "e gjelber" ose "e blerte". Te them te drejten nuk e dija qe fjala "jeshile" nuk eshte "zyrtare" apo "shqip". Injoranca ime ketu.
    Faleminderit :
    Mrdt!

RADHE???, c'fare fjale eshte kjo? nga plutoni, marsi, nga cili planet na vjen?

REND dhe RENDITUR!!!, kompozita formohet nga rrenjat R N D, ku e ke ti shkronjen "N" ne fjalen RADHE???

Filloni njeher ti qartesoni fjalet, e pastaj te bisedojm mbi drejtshkrimin e tyre, i cili sipas meje eshte dytesore. Si thash me lart, se pari njehere duhet te pastrohen fjalet e guhes shqipe nga shkronja pa vend, te cilat jan vendosur te teperta apo te cilat mungojn ne fjale si per shembull me lart, keshtu qe ne te ardhmen te pakezohen mundesit per keqkuptime. Ne kemi nje guh te pasur por e varferojm, duke mos i dhan reNdesi ketij problemi. Ne trojet tona ka shum fjale, te cilat jane ne thelb te njejta, por mvaresisht nga rajoni shqiptohen me mungesa apo shtesa te shkronjave. Ketu nuk kemi te bejm me evoluimin e gjuhes dhe keshtu me levizjen e shkronjave (nese po, atehere me plot te drejt duhet te perdoren po te dyja fjalet, por me rezikun e nje zhvillimin te njejte si psh. tek popujt gjerman, te cilet identitetet e tyre si popuj i formuan po me levizjet e shkronjave, te cilat me ne fund ndikuan ne ndryshimin e guhes), pasiqe flasim per nje numer te kufizuar folesish dhe per interessa te perbashketa te popullit tone.

Qarte eshte, se fjala RADHE duhet te zhduket, dhe ne vend te kesaj fjale te perdoret fjala REND, e cila eshte e sakte, e cila eshte burimore....

Flm
    albanish by nature

Faqja 2 prej 42 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Thënie Filozofike
    Nga W-A-N-T-E-D në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 308
    Postimi i Fundit: 07-01-2024, 04:43
  2. Të mësojmë FRENGJISHT nga njëri tjetri ;) (2)
    Nga helios në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-02-2007, 00:45
  3. Valbona Bozgo - Hamëndje
    Nga Fiori në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-10-2006, 15:41
  4. Te mesojme FRENGJISHT nga njeri tjetri! ;)
    Nga FierAkja143 në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 145
    Postimi i Fundit: 10-02-2006, 04:55
  5. Si mund ti mesojme te mposhtim fobite tona?!
    Nga AuGuSt_ në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 09-01-2005, 04:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •