Me interson te dijala emapti a egiziston ne shqip edhe qfar kuptimi ka?
1 klasë
1-4 klasë
5-8 klasë
9-12 klasë
12+ klasë
Asnjë klasë
Me interson te dijala emapti a egiziston ne shqip edhe qfar kuptimi ka?
Une nuk urrej njeriun por veset e tij.
Postuar më parë nga Davius
Pikerisht.
"Të them dicka" eshte si nje fjali pa koke, dhe mund te perdoret ne raste te pergjithshme, kur nuk po i drejtohesh askujt ne vecanti, si psh: Dua të them dicka.
Nese je duke biseduar me dike, detyrimisht duhet te vendosesh "Të të..". Une them dicka - kujt? - Ty. Pra ne kete rast, nje nga "të" sherben per foljen, tjetra sherben ne vend te peremrit.
Te dy keta peremra mund te vendosen ne vend te emrave te pervecem. Kane nje ndryshim te vogel me sa mbaj mend une:Postuar më parë nga Davius
"TY" eshte nje peremer i vete se dyte, ne rasen dhanore - KUJT? TY.
"TI" eshte i njejti peremer, por ne rasen emerore - KUSH? TI.
Per te tjerat jam shume dakort me ty.
Thuhet "t'ja", duhet patjeter apostrofi patriotePostuar më parë nga FierAkja143
![]()
Fjala Do te doja si theksohet ne gjuhen Shqipe, sepse shikoj shume intelektuale qe po e ngatrojne çdo here ket fjale neper media.
Eshte ne shume thenje kjo fjale.
Postuar më parë nga njeriu2006
E pashe se Baptist dhe Darius te kane dhene pergjigjeje por vetem desha te shtoj qe nese nuk e ke kuptuar ende dallimin nga shpjegimi i tyre ne shqip atehere nese e ke te njohur anglishten mund te bazohesh ne shprehjet e tyre dhe perdorimin kur e bejne ata, te fjaleve See-shoh dhe Look-shikoj
Edhe pse eshte shume e lehte edhe nga shqipja te kuptohet dallimi ne mes te ketyre dy foljeve, vetem duhet te marresh shembujt e duhur qe te kuptosh kur duhet perdorur keto dy folje.
Shembull:
Shikoj nga ti.
Te shoh ty.
Barca
Do te doja nuk eshte nje fjale por jane disa fjale. Fjalet do te doja theksohen tamam ashtu si shkruhen pasi qe shqipja i ka te percaktuara rregullat e theksit.Postuar më parë nga dibrani2006
Barca
Jam e lindur jashte tokave shqiptare. Kam percjellur mesimin e gjuhes shqipe tre here ne jave ka dy ore, dmth. 6 ore ne jave. Perndryshe kam mesuar nga familja; por me shume nga literatura, mbase prinderit punonin gjate femijerise time.
Kam veshtiresi per te percaktuar se kur duhen perdorur pikat mbi e?
Kam me siguri edhe shume gabime tjera...![]()
Nuk duhet te mesohesh kur te perdoresh pikat mbi E, por duhet te mesosh perdorimin e shkronjes Ë sepse eshte shkronje tjeter kjo dhe jo vetem vendosje e pikave ne raste te caktuara.Postuar më parë nga Gurracake
Barca
S'me ke kuptuar akoma,hyr me shume brenda fjaleve dhe gjej fjale qe theksohen, per ta kuptuar fjalen.Postuar më parë nga jimmychrist
Krijoni Kontakt