Kjo sigurisht qe eshte gabim.Postuar më parë nga banished
La ilahe il Allah= S'ka zot tjeter veç Allahut. Ketu duket qarte pse ajo qe keni shkruar eshte gabim.
Per cilin popull e kini fjalen? Jini "populli" i pare qe shpreh kete pakenaqesi (seriozisht qe ketu ne forum jini i vetmi deri tani dhe deri tani s'kam hasur ndonje shqiptar te shqetesohet prej kesaj ideje). Nuk e di ciles fe i perkisni por muslimanet ne kete çeshtje jane ne konsensus qe fjala Allah nuk ka ekuivalente. Dhe eshte e drejta e tyre, kjo. Eshte çeshtje besimi dhe jo linguistike.Postuar më parë nga banished
Allahun nuk e emertojne njerezit; ata e njohin ashtu siç e ka quajtur Ai veten. E kjo, siç e thashe, me teper se linguistike eshte çeshtje feje. Nuk ka asnje arsye per tu shqetesuar nese nje fjale e huaj hyn ne gjuhen shqipe dhe nuk keni pse akuzoni njeri me nacionalizem arab. Une kam lexuar prej shkrimtareve qe urrejne nacionalizmin arab mendime ne lidhje me fjalen "Allah" qe kundershtojne plotesisht ato qe thoni ju dhe kjo mendoj se eshte e mjaftueshme per te hedhur poshte idene se kjo ka te beje me nacionalizmin.
Pra, i nderuar, jeni i detyruar qe te rrespektoni kete qendrim te muslimaneve sepse ka te beje me besimin e tyre.
Si nje jonjohes i gjuhes arabe jeni i detyruar te studioni ato qe kane thene njohesit e asaj gjuhe. Dhe keta te fundit ju kundershtojne i nderuar. Keta te fundit nuk i perkasin vetem gjeografise arabe por te gjithe botes Islame. (Diskutime te tilla ka edhe per ekuivalenten ne gjuhe te tjera).
Personalisht, perdor edhe fjalen Zoti (jo Zot) ne jeten e perditshme dhe jam i mendimit se mund te perdoret por asnjehere nuk them se Zoti eshte ekuivalent i fjales Allah.
Pershendetje!
P.S. I kerkoj ndjese lexuesve te tjere (megjithese thjesht mund te mos lexojne) per kete zgjatje te temes. banished, une do hap nje teme te veçante per kete. Te shohim se ç'do thuhet atje. Shpresoj qe te sqarohemi me mire.![]()
Krijoni Kontakt