Close
Faqja 4 prej 23 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 222
    i/e regjistruar Maska e hajla
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Ne Perkujtimin e Kurban Bajramit!

Per Vdekjen e Nenes, Gruas, dhe Shoqes... Emine Kozhani!
    KOSOV-CANADA..

Plag e Pasheruar per Femijet e ish te ndjeres Emine.
    Edhe pse, nuk te qajn me lot per dit!? ata do digjen ne shpirt per dit e mote... per me te Shtrenjten e kesaj Bote. (Nanen)

Te kujtonim me mall e dhembje per shum mote...Shoqet Kumria Zymria Bedria Lulja Meli Saranda Kadire Ema Hikmeti Selveti Munaveri Flora Sofia Genta Miradia, e me radh... qe jan aq shum te tjera per ti numruar, qe ndjen mungesen dhe mallin per ty qe aqe shum i deshe dhe te deshen afer si Moter u lidhem sikur t'donim te qmallemi me (ty) e dashur dhe e pa harruar, do mbetesh si (plage mergimtare)!
    pergjithmon do te kujtonim, momentet e te se kaluares ne nje shoqeri tejete mirnjohese dhe ate buzeqeshje tende, qe vetem "Dielli* dinte te buzqesh ashtu sikur ti, qe buzqeshe dikur Emine. Ti ishe Zemer Hapur dhe Fisnike...)e sot? e tere ajo buzeqeshja e jote eshte shendrruar ne "shi"ata shi ishin, dhe jan sot! lotet e Femijve qe ti i le pas, (pa dashurin dhe ngrohjen e nanes)
    Ata sot kend ta quajn nan?a po kujt ti thonin nan!
    (a ndofta neser njerken do e quanin nen)?!

... ti ike dhe nga ne.... ike dhe na le pa fjal,Shoqet qe le pas, akoma na lidh nje shoqeri e gjere nga gjitha viset shqiptare... nga do Kosov Shqiperi!!
    ne Diaspor CANADA!

HAJLA,
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Sot me D.16 Janari 2004-2006.. Ua kujtoj Ditelindjen e dy Vjetorit dyja Mbesave.. Binake.. me (floket kaqurrele) *Vjosa e Violeta* Kukaj nga Malesia.
    CANADA.
    Me te percillur fjalet e Urimit Gjyshja ua thot... sa fije te flokut kaqurrela...Aq I **Gezofshi te gjitha Pranverat**!!

.. T'ua t'them se para dy viteve ishit dya Motra Binake.. kurse sot? u eshte shtuar dhe nje anetar ne (mesin e juaj) ku Lindi nje VLLA te cilin e Pagezuam me Emrin *ENDRIT* I Lindur para (5) Dite me .D.11-Janari-2006-
    ku ne mesin e Juaj dhe Ai "SOT" Gezon "Ditelindjen" Bashk me Ju... e me te Dashurit e Juaj Prinderit ... Faktikisht qe te Tret te Lindur ne te njejtin Muaj JANARI***GEZUAR!

Tung nga Gjyshja qe te Treve ju dua shuuuuuuuuum...ju jeni pasardhesit e mij... ju jeni shpresa ime...qe me mbani te gjall! qoft dha nga largesia qe ndjej, mungesen e shum te tjerve...
    Hajla,

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Dhe SOT e Si Gjith Herave Tjera... Do Ua Kujtojm Daten e -17- Janarit! monomentin me te pikellueshem ne Historin Shqiptare!.
    ... Per ju Jusuf e Bardhosh Gervallaj Bashk me Kadri Zeken!!!
    Kjo Kujtes na ben te Mburremi me Juve dhe te Behemi me te Fort.
    Per Ju, dhe Gjith Bijt, e Bijat e Kosoves.
    Qe nuk ua Trembi Syrin armiku kurr!!!!!!!
    * * *
    Jusuf e Bardhosh.. Perher Ju Kujtonin Familja Gervallaj.. e Gjith Kosova e Shqiperia... Bashk me Kadri Zeken.LAVDI!!!
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Sot e Perhere, Kujtojm Dhimbjen e Pikellimin per Ty Biri i Rugoves!
    Ish Luftetar e Deputet i Kosoves Smail Hajdaraj!
    kjo date e 17 Janarit na dha nje thik te fort pas shpinde!
    Urtesia e Juaj dhe Krenarin qe kemi per "Ty" Do Mbetet per here ne Kujtesen e Rugovaseve...Ju Luftuat me Brigaden Rugova ish Komadant i UQK-es!
    Pas Lufte u njohe dhe si Deputet!
    Te kujtonin me mall Familja Hajdaraj,si dhe Familja Dembogaj dhe mbar Rugova e Kosova Sot.LAVDI!.

I Pikelluar ne zemer, per Ty!
    Kush te Vrau ne LIRI?! e thot, Musa Dembogaj !(ish njeriu me i afert me ty)!!

me dhimbje hajla!

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    vellezer dhe motra shqipetar/e mik e mikesha me dashamiresi,nga une hajla ju ftoi qe te vizitoni dhe kete faqe ne "perkujtim" nese ndokush keni qka te hudhni ndonse kujtime meditime nga jeta e juaj, lirisht mund te shkruani urdheroni!

mir se vini ne dhomen time perkujtime...
    mirseardhje ju deshiron hajla,

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    hajla mir do ish kete teme ta percjellesh tek nen-forumi ku kujtohen deshmoret e Kombit si psh tek Historia ose Elita Kombetare.

Ngushellime juve qe i keni njohur keta deshmore..!

.

i/e regjistruar Maska e Ard
    Anëtarësuar
    09-05-2004
    Postime
    504
    Citim Postuar më parë nga hajla
    Sot me D.16 Janari 2004-2006.. Ua kujtoj Ditelindjen e dy Vjetorit dyja Mbesave.. Binake.. me (floket kaqurrele) *Vjosa e Violeta* Kukaj nga Malesia.
    CANADA.
    Me te percillur fjalet e Urimit Gjyshja ua thot... sa fije te flokut kaqurrela...Aq I **Gezofshi te gjitha Pranverat**!!

.. T'ua t'them se para dy viteve ishit dya Motra Binake.. kurse sot? u eshte shtuar dhe nje anetar ne (mesin e juaj) ku Lindi nje VLLA te cilin e Pagezuam me Emrin *ENDRIT* I Lindur para (5) Dite me .D.11-Janari-2006-
    ku ne mesin e Juaj dhe Ai "SOT" Gezon "Ditelindjen" Bashk me Ju... e me te Dashurit e Juaj Prinderit ... Faktikisht qe te Tret te Lindur ne te njejtin Muaj JANARI***GEZUAR!

Tung nga Gjyshja qe te Treve ju dua shuuuuuuuuum...ju jeni pasardhesit e mij... ju jeni shpresa ime...qe me mbani te gjall! qoft dha nga largesia qe ndjej, mungesen e shum te tjerve...
    Hajla,

Hajla,te te rrojne mbesat dhe nipi,dhe ti qofsh nje gjyshe e lumtur e rrethuar me dashurine e tyre!

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    *Bejm Humazhe per Rugoven!

*
    Dite e (zez) mbuloi, Kosoven!
    Te pikelluar, per Rugoven
    Qan Shqiperia e Arberia
    Po qan Shkodra e Malesia
    Kumanova qan Tetova
    Bujanovci qan Presheva
    Gjitha Trojeve, e gjitha Trevat
    Po (gjimonin) Bjeshket e Rugoves
    Humben Ndriten e Kosoves!
    Qajn, Familja e Farefisi!!
    Vdekja e Jote i habiti
    Paska dal Vajza te dera,
    Po pret PRINCIN (Babain) si herat tjera!
    Sa shum krahet i paska hapur,
    Kerkon PRINCIN(Babain)per t'perqafuar
    Se ku eshte ka harruar!
    Ne (kufom i paluar)
    Sa me denes, bija qan
    Disa fjal, duke ja than...
    Baba Im te qoft Lavdi!
    Ndegjoi fjalet, nga e jote Bije
    *
    Jo Ti nuk ke vdekur, or Baba
    E Tere Kosova Per Ty Po Qan!
    Po qajn Burra po qajn Gra
    Po qan Plaku, sikur thmi!
    I mshon veti, me grusht ne kry
    Mjer Kosova qe mbet, pa Ty!
    Kurr s'do t'kemi ma, si Ty
    Vdekja Jote, i ka Trondit!
    Don se Boten, ka Braktis
    Sot Krenare ndihem Per Ty
    Sa Shum LAVDI Kan Ren Mbi Ty
    ARTIKTEKT PER PAVARESI!
    *
    Me Vjen Keq, se Gezove Ti!
    Ne Emer Tend. Do e Gezon KOSOVA...
    Me Shkronja te *ARTA* IBRAHIM RUGOVA!.
    Do Krenohem Perhere, per Ty
    Ndihem krenare, qe me pate Bije
    Jam kranare qe me rrite
    Ne Drit dhe *PAQE* Ti me qite!
    Lutju Zotit shum per mua,
    Nanen dhe Vellezerit te mi Ruan
    Bije e Jotja jam Teuta
    As une nuk di qka, thot Tuta?!
    Kam per t'ngja,o Babi Ty
    Kam per t'ruajt t'enden,Trimeri!
    Emrin Tend, do e mbaj ne (zemer)
    Djali im ta Gezon kete Emer.
    Emrin Tend (IBRAHIM)!
    Kete e kemi me Tradit......
    Emrin Gjyshit, mos me Braktis
    Rugovasit kan zakon
    Trimerin gjith, Trashigojn!
    Trashigim kujtes, per Brezin
    Dijetart kurr, nuk Vdesin.....

me nderime hajla, nga Rugova!

Lavdi Pergjithmon,me te Dashurit dhe me te Shtrenjtit Maretirit Ton Kosovar. Ibrahim Rugova.LAVDI!

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553

Ti Ishe, Dhe Do Mbetish (Nr.1) Gjigand. I Epokes Se Ardhemeris per KOSOVEN

Ti Ishe dhe do mbetish,i perkushtuar ne (zemrat tona) perhere!
    per kete ndihesha krenare pa dyshim dhe sot e dyfishuar aq sa ndihem e pikelluar per (vdekjen) qe te mori, po dhe aq me shum ndihem krenare, dhe mburrem SOT qe TI je I Pavdekshem!
    Ti ishe i Perkushtuar (Nr.1) ne zemren time,ashtu sikur Ti Qe u Perkushtove Drejt rruges se pa thyer...Ti Ia Fale Jeten Atedheut... me gjithe mundin dhe Perkushtimin te Sinqert Njerzor.
    Qe rrall kush do ta kete kte, "Dukuri Natyrore"qe askujt nuk ja more e as kush nuk mundi te behet grabiqar per kte, qe "Zoti Ta Fali Ty" dhe te qmoi lart bashk me "Vlerat" e tua Shpirterore Ty dhe vetem Ty, o I Bekuar I Perendis.IBRAHIM!
    Ti Ishe i Tille, dhe do mbetish i Tille Ti nuk ke vdekur JO!
    E as qe ke per t'Vdekur Kurrrrrrrrr.!
    SOT jemi me te kjart e me te bindshem se kurrrrrrr me par, se ni nder Figurat me te shquara e me te ndritshme te,
    "EPOKES SON JE TI SOT Dr. IBRAHIM RUGOVA"! ne Perkushtimin Ideal, te njohjes "FJALES DHE PENES". Per Vendin Tend Kosoven e Dardanise Antike.!
    *
    Perehere te kujtojm me dhembje, dhe mall!.
    perhere kemi qka te themi per ty,dhe brez pas brezi kan per t'then, dhe per kujtuar te gjitha rreth idealit tend te lart permendur. bujarin e urtesin tende,durimin dhe mancipimin ne karieren e juaj shum vjeqare....ate te shekullit njizet(XX-XI)!ku dhe Bota Sot. Po fol mbi vlerat tua,mbi menqurin dhe indinjitetin njerzor drejt rruges Paqesore*! Bota dhe Evropa po bejn thirrje, mbi Kosoven e Popullit tend Fuqishem.Mbi pasardhesit tu mbi Politikan dhe Aktivistet Te Kosoves e te mbar Botes Shqiptare ku do... per t'ruajtur Indinjitetin dhe per t'ndjekur rrugen Tende te Ndritshme e cila na njohi dhe na beri per tu ditur se Kush Jemi ne Sot?. Para Botes Civilizuese!...

Te Nderuar Shqiptar ku do. Uroi qe Vepra e Njohja Reale e Dr. Ibrahim Rugova!. Te na qoj perpara Drejt "Pavaresis e Paqes"! e cila ajo eshte e perkushtuar dhe e kryer nga vete, Dora e Presidentit Dr.Rugoves! ku Fjala kerkon per t'vepruar me maturin dhe mbrojten ne perkushtim te madh...Qe Te Jemi per te miren e Vendit Ton drejt njohjes se Pavaresis.
    Mendoi qe ju ka shtyr dhe me nje hap ma Korrekte, njohja e Presidentit te Kosoves Dr.Ibrahim Rugova! e cila na pruri deri ketu SOT. Qe ta Vlersoni dhe ta ndiqni po kete rruge te tije Paqesore drejt Evropes se Integruar,me nje Perkushtim te pa Luhatshem Demokratik. Para Syve te Botes e Cila pret Sot, me (kendveshtrim) te madh, nga te Gjitha Instuticianet e Kosoves ne Gjithesin e Popullit Mbar per t'dhen Shembullin e Ton Shqiptar...
    *
    SOT Dua per T'ia Then Botes! qe ndihem krenare, qe te perkraha Ty dhe qe Ty ta dhash Voten e Lir Qytetare ne Emer Te LDK-es ku atje isha ne te parat Votime te Pas Luftes,me shejen e LDK-es Votova per Ty.(dhe askujt tjeter s'kam per t'ia dhen Voten n'jetofsha dhe (50 vite) te tjera ne qoft dhe Babait Tim) une kisha vetem kete enderr per t'me u realizuar ,dhe ate e realizova kisha endrren per t'marr ni foto ne krahun tend dhe ate e mora,kisha endrren per te par duke te Pershendet Ushtria e Kosoves ne Kosoven e LIR Demokratike te Pavarur e cila ishte dhe e fundit per endrren tende dhe te shum ne te tjere, po per fat te keq dhe shum prekse ke kjo qe te mori mbrenda nje kohe te shkurter ta grabiti endrren, dhe te (muar bashk me te) Besoi qe Ti dhe Zoti. nuk na keni Len pas Dore, pa realizimin e kesaj Endrre kaq te Madhe...me duket qe hija jote ka mbetur dhe ka per t'mbetur ne realizimin e qdo kohe, e qdo nevoje kur do te kete Kosova per Ty dhe Populli Yt i Dashur qe aq shum te paskan dashur ne realitet Sot!
    Si dhe Bashkpuntor/e te Tuaj Miq dhe Dashamir, per mbrend vendit dhe ane kend Botes...!

pra ishte dhe enderr e imja ishte qe pritsha vetem pere ate dite bindshem une dhe Bashkshorti im Musa i cili iu Perkushtuar rruges tende me plot intuziazem i cili zgjodhi dhe formoi uqk-en ne Bjeshket e Larta te Rugoves Te vendlindjes aty ku kishin perjetuar dhe baba e bagjysh te ishe shum kohera te luftes ne kufirin me malin me zi! Ishte pra Dhe Smajl Hajdaraj bashk me Musen nga vitete (1998-99)te ish Luftes ku u prin te shum ushtarve te rinj ete vjeter u perqendruan ne emer te ldk-es ne perkushtim per kosoven ne Krye me, Dr.Ibrahim Rugova!

Them Besuaeshem per shum Qytetar te Rugoves te Bashkuar me Familjen Time te Farefisit Rugova qe Sot krenohem per Ty!.
    Qe po te Fol SOT Historia e Kombit mbar Shqiptar... kete e kam then jo rrall, se nje dite ka per te folur vepra e lavderuar e juaj dhe nder shekuj ka per ta njohur dhe Bota!.
    kte,dhe sikur te njofti shum mir dhe gjithqka u ndermuar mbi ty gjithqka u Shtruar mbi Ty njohja dhe Ideali Yt i Shembullt!
    *
    kurse ne nje ane tjeter,(dhuna dhe urrejtja) kjo nga me ata qe nuk deshen te njohin artiketuren e Shquar te Tenden. Po Zoti I zbuloi ato ne fakt dhe nga vete Njerzit e Tu te Kultures dhe Shkences qe Ti Sollen Sot dhe (Vdekja jote e kaq e afert) e cila dhe me shum po na ben te Fort!
    ne menyr per te njohur dhe per tu pare ata e ajo qka ti ia perkushtove tere jeten tende Kosoves pa as nje luhatje vetem ne rrugen e drejt per "Lirin dhe Pavaresin" e vendit tend Dardan Mbi Kosoven Martire...LAVDI!

*!
    Te kujtojm nga larg une Kumria Bashkshorti Musa Djali Artani Vajzat Ganimeti e Besarta.Si Dhe Vajza e Martuar me Bashkshortin Gjavitin Vajzat Binake Vjosa e Violeta e Endriti i Vogel akoma pa i mbush Dy jav, te Gjith Nipat mesat dhe Bijat e Tua Duke te qar me lot ne Faqe""" te pa lodhur e te Fort! per krenarin qe patem per Ty oO (BACA I MALEVE TE RUGOVES) kete krenari do e ruajm perhere... Familja Dembogaj Rugov.Kosov.nga Canada!
    *
    me kete rast Dua Ti Ngushelloja per Vdekjen e Presidentit Dr.Ibrahim Rugova!
    ngushellojm Djalin ne Kosov Dritonin, me Nusen Leunoren dhe Vajzen Fortesen.Uroi qe Fortesa e Vogel te rritet ne *Paqe* ne Kosoven Dardane te Pavarur Ajo dhe te tjere moter e vellazer si dhe per te gjithe Femijet Kosovar ku do qe jen, te jen te Gezuar brez pas brezi paqja dhe lumturia qoft ne te ardhmen e tyre Amin!

Ngushllime per Mbar Kosoven per ata/o qe te deshen dhe te qmuan Lart!Flm

Tejete e Tensionuar hajla,me nderime!

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Zgjohu Nena Loke!
    ===============

Zgjohu moj Luanesh!
    Zgjohu rri Krenare
    Paqe e Trashegimin....
    Ne Gjirin Tend kam Lene.

Ti e din dhe vet
    Nuk kam pse ta them,
    Lulja qe eshte duke qelur
    Aty e kam mbjellur...
    Ajo ka, ni Emer te rend.
    Pavaresi, mbi Fjal ATY e kam Len

Jo,Un nuk kam Vdekur.
    Emri dhe Vepra ne Ty, kan mbetur
    Ne perkushtim, Ty te quajta Loke.
    Bashk me Ty
    Gezova "Lirin" e kesaj Toke.....!
    Ti do jeshe, perhere Zoje e rend
    Burrat e Dheut Tani te Thon Nen.

Ta kam Then moj Loke, nuk dorzohen Burrat.
    Ta kam Then moj Loke s'kan, per tu shembur Kullat
    Perhere "Dardania" Foshnje ka per t' kpundur....
    Amanetin Tem, kurr ska per ta humbur,
    Per Fjalen e dhen, do e qoin ne Vend.

Zgjohu e Vishu Ti, me Krenarin
    Gezoje me te Bukuren, ate Pavaresin.
    A po shen moj Loke, se Dita te erdhi.....
    Shiqo Lart ne Qiell, se Ska Vdek i Ndjeri.

Ai qe Te ngjalli JO nuk ka Vdekur
    Mbrenda (zemres) Tende,
    I Perkushtuar ka mbetur.
    Mbi Varrin e Tij, Lule DO qel Toka!
    Nen Bekimin e Tij, do mbijetoi NeneLokja.........PAVARESIA!

IPA VDEKSHEM "PRISI I LIRIS" IBRAHIM RUGOVA!
    SDO TE HARROI JO,O KURR KOSOVA.

Faqja 4 prej 23 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Disa nga Ilacet me te zakonshme dhe efektet e tyre
    Nga Vinjol në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  2. Atropina
    Nga Vinjol në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:11
  3. Më mirë një FUND me dhimbje, apo një DHIMBJE pa fund?
    Nga BrianaS në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 02-02-2007, 14:04
  4. Me dhimbje?...
    Nga kot në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 23-05-2004, 01:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •