Close
Faqja 5 prej 23 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 222
    i/e regjistruar Maska e hajla
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Citim Postuar më parë nga Ard
    Hajla,te te rrojne mbesat dhe nipi,dhe ti qofsh nje gjyshe e lumtur e rrethuar me dashurine e tyre!

Ard e dashur Te vlersoi, me fal per vonesen qe nuk kam gjetur kohen te ,te Falinderoi per urimin. dhe nje here Faleminderit.
    Gjithashtu qdo te mire dhe nga ana ime...hajla,
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Citim Postuar më parë nga Brari
    hajla mir do ish kete teme ta percjellesh tek nen-forumi ku kujtohen deshmoret e Kombit si psh tek Historia ose Elita Kombetare.

Ngushellime juve qe i keni njohur keta deshmore..!

.

Si dhe ju Brari Pershendetje, Faleminderit per kohen e dhen, nje kshille...e pse jo,faleminderit dhe nga ngushllimet per deshmoret e ren.. Per Lirin dhe ne, Lirin..!!
    ne fakt ku une kerkova kete tem ne Perkujtim, nga vete stafi foroumor.flm,hajla
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    dy gjera do i ve ne (perkujtim) nen jeten time..te njetes date, dhe muaj..02 shkurti vitet (1996-2006) e pa imagjinueshme te ndodh kjo?ku vete fakti ne te njejten koh ndodhi..!! thon qe Zoti ti shtro gjerat e jetes para se t' lind, se qfar ke per ti perjetuar ato?!

njeriu si nje gote uji qe t'bije prej dore e thyhet, perpak sa nuk ika ne boten e endrrave,lol!

hajla,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-08-2005
    Postime
    98
    Citim Postuar më parë nga hajla
    *Bejm Humazhe per Rugoven!

*
    Dite e (zez) mbuloi, Kosoven!
    Te pikelluar, per Rugoven
    Qan Shqiperia e Arberia
    Po qan Shkodra e Malesia
    Kumanova qan Tetova
    Bujanovci qan Presheva
    Gjitha Trojeve, e gjitha Trevat
    Po (gjimonin) Bjeshket e Rugoves
    Humben Ndriten e Kosoves!
    Qajn, Familja e Farefisi!!
    Vdekja e Jote i habiti
    Paska dal Vajza te dera,
    Po pret PRINCIN (Babain) si herat tjera!
    Sa shum krahet i paska hapur,
    Kerkon PRINCIN(Babain)per t'perqafuar
    Se ku eshte ka harruar!
    Ne (kufom i paluar)
    Sa me denes, bija qan
    Disa fjal, duke ja than...
    Baba Im te qoft Lavdi!
    Ndegjoi fjalet, nga e jote Bije
    *
    Jo Ti nuk ke vdekur, or Baba
    E Tere Kosova Per Ty Po Qan!
    Po qajn Burra po qajn Gra
    Po qan Plaku, sikur thmi!
    I mshon veti, me grusht ne kry
    Mjer Kosova qe mbet, pa Ty!
    Kurr s'do t'kemi ma, si Ty
    Vdekja Jote, i ka Trondit!
    Don se Boten, ka Braktis
    Sot Krenare ndihem Per Ty
    Sa Shum LAVDI Kan Ren Mbi Ty
    ARTIKTEKT PER PAVARESI!
    *
    Me Vjen Keq, se Gezove Ti!
    Ne Emer Tend. Do e Gezon KOSOVA...
    Me Shkronja te *ARTA* IBRAHIM RUGOVA!.
    Do Krenohem Perhere, per Ty
    Ndihem krenare, qe me pate Bije
    Jam kranare qe me rrite
    Ne Drit dhe *PAQE* Ti me qite!
    Lutju Zotit shum per mua,
    Nanen dhe Vellezerit te mi Ruan
    Bije e Jotja jam Teuta
    As une nuk di qka, thot Tuta?!
    Kam per t'ngja,o Babi Ty
    Kam per t'ruajt t'enden,Trimeri!
    Emrin Tend, do e mbaj ne (zemer)
    Djali im ta Gezon kete Emer.
    Emrin Tend (IBRAHIM)!
    Kete e kemi me Tradit......
    Emrin Gjyshit, mos me Braktis
    Rugovasit kan zakon
    Trimerin gjith, Trashigojn!
    Trashigim kujtes, per Brezin
    Dijetart kurr, nuk Vdesin.....

me nderime hajla, nga Rugova!

Lavdi Pergjithmon,me te Dashurit dhe me te Shtrenjtit Maretirit Ton Kosovar. Ibrahim Rugova.LAVDI!
    Shkelqyeshem,

Te lumte Hajla, veq vazhdo.

Beni

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Citim Postuar më parë nga Beni-usa
    Shkelqyeshem,

Te lumte Hajla, veq vazhdo.

Beni

Beni-usa te Falemnderit "VLLA" qe keni gjetur kohen t,me vlersoni mbi "VLERAT" e Lart Permendura te "PRESIDENTIT KOSOVES".
    DARDAN Dr.RUGOVA!

Ai eshte i Gjall Jo nuk ka Vdekur.
    po me te munduren eshte qe AMANETIN te ia Qonim ne Vend.PAVARESIN Emrin dhe Idealin e Tij Njerzor te Vepres Shekullore...Dr.Ibrahim Rugova.

Me nderime hajla, nga Rugova.

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    *PRISI I LIRIS*!

Princi I Par O President
    O Zbrit nga Malet, Sikur Mbret
    O Lart nga Shkembi i Rugoves
    President I "PAR" I Kosoves
    O Lumja Nana qe Te Lindi
    Me Fat Vendi qe Te Rriti
    Lum per Fatin e Kosoves
    O per kete Fistar te Rugoves.

Kah Lind Dielli e Preron Hana
    O Trim Si TY nuk Bani Nana
    O Lum "KOSOVA" qka Pat mbrenda,
    Kete Gjigand me (shtat)Zemra
    O nuk e Trembi as ni Armik
    O Tere "BOTEN" e Beri MIK.

O Baca I Lasht Dr.Ibrahim.

kjo mund te kendohet si Keng, thjesht dhe ne Poezi..
    hajla,Shqipe nga Rugova.

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    MBI MERITAT E UKSHIN HALITIT*!
    (BARDIGARD I RUGOVES)

Ti ishe dhe do mbetesh.
    Ni nder Truprojat me i Nderuari dhe (besimtar) ndaj e Dr. Rugoves! (Bardigard i Guximshem)
    Ku me vullnetin dhe dashurin, qe kishe per Dr. Rugoven.
    Nuk tu dhimbse mundi as Jeta ndaj Tij.
    Ishe Njeriu i pa luhatshem,
    Ku dhe AI vete, Fitoi bindjen, dhe besimin ne Ty.
    Njeriu qe nuk kurseve as Jeten per,
    PRESIDENTIN E PAR TE KOSOVES. DR. IBRAHIM RUGOVA.
    Me nje mbeshteteje, bindshem shpirtror.
    Ti ishe dhe luftetar i pa shmangshen tere gjat luftes-
    Te ish viteve (1998-99-)
    Ti u Perkushtove dhe i dole perball, armikut!
    Ne krye te Brigades, Komadant I UQK-es ne malet e Qyqavices!
    Ku bere Rezistencen me te fuqishme...
    dhe pa as ni hap mbrapa,
    Statistika e jote Luftarake ishte ni nder me e "Lavduar" e asaj rrethane ku dhe vete Presidenti
    I Kosoves Dr.Ibrahim Rugova te Zgjodhi
    Dhe te dekuroi si Komadant i Shquar Luftarak!
    Ne maje te Qyqavices dole Faqe Bardh dhe KURAJOR as nje USHTAR nuk tu eshte vrar, gjat Luftes.Ti mbajte Fjalen e Dhen. Ku gjith, gjat viteve te Dr,Rugoves ishe me plot bindje qe ai nje dite ka per te arrijt
    "Endrren e Realizuar"!
    ku dhe e arrijti mbi te gjitha,
    LIRIN DEMOKRACIN PAVARESIN!!!
    ME GUXIM DHE PERKUSHTIM I PA LUHATSHEM SHQIPTAR.
    Ashtu si dhe po ky (Persan me Mbiemrin Haliti) mbeshteti fuqishem iden e tij, dhe si i perqendrushem ndaj ..fjales dhe bindjes.. se vete ishte dhe thojke, si dua tjeter ZOTIT veq mem ardh nje dit te ia (fshij kpucat) LIDERIT SHQIPTAR IBRAHIM RUGOVES kur nje dit ai ka me udheheq KOSOVEN sa do afer a larg qe te jet ky "FAT" AI KA PER TA SHPALL KOSOVEN REPUBLIK.
    Ishte kjo, parandjenje e tij, para 12-13 Viteve kur ai e mbeshtetke fuqishem iden e tij, ku ne Fakt u Realizua kjo ...Enderr e Pritur...dhe nga Vete Dr. RUGOVA.! EShum nga Aktivist e Bashkpuntor Kombas si dhe e mbar Popullates Shqiptare Te Kosoves Dardane...LAVDIIIIIII
    Per Trima dhe Patriota (te ren dhe te pa ren) gjat Luftes e pas Luftes te Gjitha Shekujve...LAVDIIIIIIIIII
    __________________________________________________ ______

Per Ukshinin hajla, nga Rugova!
    (Kunata) Kumrija ta kam then, se nje dite kam per t'shkruar dhe mbi Ty I Nderuar UK. nga (Qyqavica) PRISHTIN*!
    Te Fala nga Larg e Perkushtuar Kumrija ku bie dhe zgjohem me endrren e juaj e ne veqanti per (Mendin e Tezes) qe aq shum e dua dhe me don shuuum
    Motres mi ben te Fala i thuaj, (qe e dua) shuum shuuuuum tung tung.. Motra" "
    Zgjateni Doren Tungjatjeta Letra erdhi e une (mbeta)!" hajla,

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553

Meditim, mir mengjesi Kosov!"

sa here qe t'kujtoi...
    qielli me ben rend,
    rete ma nxen diellin
    yjet, se s'me perpinin
    hijet me pershperisin
    sikur ndegjoi zera
    zera qe klithin
    eja me thon!
    se atje nuk shef diellin
    me eshte merzitur jeta
    rash ne gjum nuk fjeta,
    hape dritren e erresires
    shof henen ne qiell...)
    me fjalet e meshires
    i lutem asaj,
    shko ke vendi im
    ma sjell nje grushte dhe,
    aromen kosves dua t'ia ndjej...)

Te Fala Kosov!hajla,

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    mu kujtua si e vogel nga femiria ime kur me thoshte (nana) ti mendon ti bejsh dhe te tjeret si jeni vete!?
    he, sa deparamente qe jam nuk ben, po qe duket se ka lind kjo ide ne momentin kur linda dhe une!
    fakti qe si e vogel u ngatrroja shpesh me motren time rreth librave qe mos ti perlynte po ti mbante paster,une ia mbeshtillsha me nga nje faqe te gazetes kurse ajo e shpartalliske dhe shenonte mbi liber emrin e vet,ku thojke po mesuaesi me ka then te shkruaj emrin tim dhe ajo pretendojke ne mendjen e vete kryeneqe,lol!

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Meditim...!
    njeriun qe jetoi me te qe 30 vite ai me ka folur shum mbi historin shqiptare e ne veqanti per kte te rugovasve... ai i din shum nga rrethanat e shum koherave te kaluara si dhe te ardhmes...ku dhe politiken e ka ne vemendje...ne fakt kur nderroi jete i ndjeri Presidenti i KOSOVES DR IBRAHIM RUGOVA.
    nuk kisha si te perballemi qe tia themi qe ai ka nderruar jete se para pak dite sa foli me Truperojen e tije baxhanakun dhe e pyeti? si ekemi te "Zotin e Shtepis"!
    dhe ai i tha qe mir nuk eshte keq, eshte me terapin nuk duket shum keq dhe pak sa u qetsua per te, kur nuk shkoi shum larg pas nje jave u perhap lajmi se Presidenti I Kosoves Dr,Ibrahim Rugova. Ka nderruar jete! me daten 21 janar ne oren (11-38-min-)
    ate dite para se ta marr kete lajm te hidhur teke ne ishte ora e mengjesit 07-35 min-ku cingrroi zilja e tel, nga long distanca para se te kapi telefanin sikur me pershkoi nje e rrethqethure,kjo mu shfaq si paradjenje dhe fakti se ishte shum heret kjo telfonat nga long distanca!ne momentin isha e zgjuar per te percillur djalin ne pun ne oret e mengjesit heret kshtu si zakonisht zgjohem dhe e kam pothuaj si te natyrshme... percolla djalin e pija kafen ku neqast beri tel,e kapa dhe u lejmrova alo?"alo me thot jam Avdia, a jeni mir si jeni? thash mir na po ju qka te re! tha a keni fol me djal ne kosov?!per momentin u shtanga dhe kam klith duke i then pse qfar i ka ndodhur jo, jo me thoshte atij kurgja po me lajmroi qe ka vdekur Rugova Presidenti! dhe me tha qe vetem ti mundesh me ia then babs troq! se nuk di kush i perballon ti thot, qe as une vete nuk gjej forc te ia them ne fakt ky ishte djali i vllaut burrit tim ,per momentin burri im ishte fjetun akoma dhe ia thash atij qe une ia them vete kte, dikur pase ai te zgjohet nga gjumi ku dhe ia jepi hapat e tensionit me par sa per mos me i ndikuar ne zemer, nga dhe ku vuan qe prej lufte e me pas, nga te dyja prej ..zemre dhe tensionit.. une mbeta e shtangur dhe me sa kisha lot me rrjedhin nga syt e mij kur ndjeva kete lajm te pikelluar e here pas here ika duke i lare syt qe mos t'me diktoi burri kur te zgjohet!
    filluan cingerrimat e telefanatave nga te gjitha anet e diaspores nga njerez te afert miq daj nipa e tje, per ti shprehur ngushllime Burrit tim Musas ku ai akoma po flen, dhe as njeher nuk ndegjoi cingerrimat e as zerin tim te klithur here pas here ku nuk gjesha forc ti permbahem ketij lajmi tragjik!
    mendjen evrajsha tek burri si te ia them? ku nga disa me thojshin thirre se na ia themi ma leht une nuk lejoja qe ti bie ne befasi!... ku ai sa po flente sikur e kishte rrok dhe gjumi aq i rend para se ta merrte kete lajm trondites!...kur ai u zgjuar me tha po ndihem shum i lodhun diqka se di pse?! a ke fol me djal ku i thash jo more se para dy dite kem fol po pushojm dhe dy dit e pastaj e thirrim ani tha ani veq se di pse tek jam kaq rand diqka dhe si nervoz tek jam qua ,he thash me vete, e si dua te perballem une tash per te ia then kte per Dr.Rugoven?!
    i thash doni te ham cillen e kam pergaditur ne oret e hera, ani tha valla se mos me forcon pak mir e ke, hengrem cillen prap thot me eshte bere barku shpell sikur mos te kisha ngren hiq ,mir i thash shoku, tani po ta sjell ujin e piji medikamentet se te qetsonin se ashtu je zgjuar i lodhur dhe nga gjumi kjo ndodh nganihere,,, i piu medikamentet e pas pak ia fillova i thash valla edhe une diqka nuk jam ndije mir sot!
    pse ?me tha ai se di veq diqka me do endrra jam pedat hajt tha mos iau vere veshin ,po qfar pe i thash sem kjtohet fort po diqka si ne kosov nifar turme e madhe ku ne fakt e kisha par kete enderr hiq ma larg se para dy netve keshtu nje turmesh njerish qe shkonin ne (krye shnosh) dot thot per ngushllime, dhe thojshin dikush nga Rugova ka vdekur une u perpiqsha me dit se kush ishte ai nga Rugova?! po nuk e disha nga se u perpiqesha te shkoi aty afer e per tmarr pjes po nuk munda te shkoi dhe me iku gjumi kete enderr ua tregova Familjes dy dite me par hiq ma larg ku ai me thoshte po mos po don me than qate endrren opet si e pave para dy nete, i thash ndoshta veq pse me thojshin dikush prej Rugove kush mund t'ishte si intelektual kam par duke shkuar te ajo shtepi po une nuk isha aty afer,i thash po tutna mos po na vdes Kryetari Ibrahim?!me tha tu thaft goja, po a tha Ukshini se mir asht ani ani po ai e ka qat smundje,qe si dihet a a do tesht e sheruar po tutna qe jo, veq sa ti (zgjat)tha jo more se jan mjeket e fort e se lan me dek!
    po i thash ishalla jo bile sa tvendoset diqka rreth qetij statusi si kaq afer qe asht,ne te qitun une vetem po i shtroi pyetje?prap i thash po me Vdekur Kryetari e kush mund te mbetet ne vend te tij? qka ta merr mendja ty shoku! u mendua pak bani he ,qfar po don me kto ti bre, po hajt veq po bajm bised qetu ti e din qe une shpesh te bej keso pyetjeve rreth politike e rreth historive se ti shum gjera i mban ne mend e pom intereson po kam koh pse jo,tha paj nuk ka kush tjeter pas tij, veq ..Alush Gashi ose Fatmir Sejdiu.. qeta se nuk i takon tjeter kujt jasht lidhjes Demokratike ani mir tek asht pra po more po qka me ba nuk kemi edhe ai me dek duhet tjeret me u mundua per se gjalli ,po,po veq Ibrahim ma nuk ka Kosova!. i thash spo di me thirr dhe niher Ukshinin qka po thot per ta, pse bre qka te ka hyp ne krye sot kshtu per ta ? i thash se dikush ne Forum e kishte shkrua si ai ka ndrruar jete,si ? jo more hajt pash zoten se lodh me ke me kete forum sa badihavgjia shkruan aty qka ti teket mos me fol ma per forum, per nje qast heshta, dhe ika ke kuzhina,,
    ku ne qast beri telefani nga nje shok i djalit dhe ky e mori vete tel-dhe ai i thot baci mus na paska Vdekur Kryetari! une me shpejtesi ngaha te marr tel po ai e mori dhe lajmin e hidhur dhe as nje fjal se thot mbrend nje qasti ia solla goten me uj per tjetren ane ia thirra ni shok dhe ai erdhi meniher e ngushlloi dhe i tha na Burrat duhet te jemi te Fort shkaku i Familjes per mos ti tronditur dhe kta, se jemi kaq larg nga gjithkush e na duhet forca dhe te jemi te matur e te kujdeshem ndaj se ai na eshte Kryetari i te gjithve e jo vetem i yti me nifar te qeshurit duke ju dridhur buza nga te permbajturit me Forc...)!

kshtu na eshte jeta... duke qar njeri tjetrin... ne diken sot dikush neser ne...!hajla,

Faqja 5 prej 23 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Disa nga Ilacet me te zakonshme dhe efektet e tyre
    Nga Vinjol në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  2. Atropina
    Nga Vinjol në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:11
  3. Më mirë një FUND me dhimbje, apo një DHIMBJE pa fund?
    Nga BrianaS në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 02-02-2007, 14:04
  4. Me dhimbje?...
    Nga kot në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 23-05-2004, 01:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •