Close
Faqja 3 prej 23 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 222
    i/e regjistruar Maska e hajla
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553

Do i hedh, grimca kujtime(nga jeta ime)!

Ti Pershkruaj, (Tri Motra pa Nan)!!!
    ------------------------------------
    E Para isha une(10)K.N
    E Dyta ishte (8)Z.N
    E Treta ishte (5)A.N
    ------------------------------
    Perpiqem,qe me anen e kesaj teme,te hidhur!
    Te marr guximin pas nje,periudhe shum te gjat...ish,e shek.(xx)
    Kjo teme ka t'bej, (TRI MOTRA PA NAN)
    "NE NJE KULL TE GURIT RUGOVASE"!
    Do ia kushtoi Temes (PERKUJTIM)...Besoja,qe nje dite, do i ipet rasti te botohet si nje "Liber apo Roman"!.Ftoi miq, dashamir, e shok... qe me ndihmen e juaj te perkushtohena ne shkrimet e mia aq sa gjej forc e dijuri per te ju perkushtuar kesaj enderre shum vjeqare qe me vite e kam pritur e si ta realizoi besoi ne "Zotin,Gj,nehu" dhe ne vendimin e marr nga vet vetja ime qe nji dit kjo enderr te me behet realitet rreth te angazhuares shum vjeqare ,e zgjodha sot!> ku dhe i kam te shenuara ne nje (fletore te vyshkur) ku menxi dhe i dalloja shkronjat nga nje pen e (ndryshkur)- me perpjekje qe te ia dal me sukses,andaj ftoj dhe nga shum ju anetar te forumit qe te perkushtoheni,do me sugjeroni ne gabime nga te shkruarit,ngase prania ime eshte deri (dy veta tri) mund te me ndihmoin per tu aktivizuar se nuk e di sa do gjej forcen per ti peballuar kesaj ideje qe aq te veshtir e kisha per te ia hap vetes kete udhe...nga se ndihesha e emoncionuar sa here kam bere perpjekeje per t'filluar nga qasti ne qast,dita ne dit...ja qe mora vendimin,vertet jam pak sa (deparamente)lol, kur vie puna per t'marr vendim!. kjo qpesh me ka ndodhur dhe akoma me ndodh, se kur marr vendimim dhe besimin ne vete ia dal asaj qka kam parasysh,megjithate e kam tejet te veshtir deri te marr vendimin,nga se te shumta raste kam humbur per kete shkas(me duket se kjo ide me ka lindur para se kam lindur une)lol,he,kshtu e ka jeta,jo se kush ka per t' ia than jetes,se acaruar)! dikush ne (heshtje e mban ne shpirt dikush ne "kuraj" per tu dit...vlen dhe kjo,qe njeriu mund te mesoi ,se si jeta te perplas nga pasojat edramave qe dikush i perjeton gjat jetes)! duke i pa nga libra dhe romane te ndryshme...e them se gjith ata/ato qe shkruajn diq nga jeta e te perjetuares...eshte shum mir qe dhe te lexohet nga vete deshira e qdo individi)!
    Ndryshuar për herë të fundit nga hajla : 25-11-2005 më 18:20
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553

Do ua Kujtoj Festen Kombetare Shqiptare "Gezuar"(93)Vjetorin!

Kur e ngriti Flamurin ne Vlor. "ISMAIL BE QEMAILI"!- 28 Nentori i(II) 1912-ten.
    Ishte pra kjo dite madheshtore,po dhe (emonicionuar),per te gjith Shqiptaret mbrend, dhe jasht trojeve etnike, qe kan mbetur ate dit (dhe sot)!
    Ishte Kosova,ishte Qameria ,ishte Tetova ,ishte Presheva, Malesia e shum troje etnike te cilat mbeten te coptuara,dhe te ndara!
    nga (ekuopimi shumovist sllav ish Jugosllave)!
    e shum Shteteve te ndryshme "Ballkanike Evropiane"...siq dihet dhe shihet kjart, se ne jemi nje (Komb ni gjak e ni gjuhe qe na Bashkon)- etere Shqiptarin!.
    nga do, qe t'jemi...dhe ku do,te vemi... ne perpiqemi ta ruajm kete Dukuri Shqiptare ne Teresi!.
    Qofte ne Shqiperi Kosov Qameri Tetov Preshev Malesi...si dhe neper vende te ndryshme jasht,Atedheut Shqiptaro/ar...Diaspor e ku do neper "Bot"!. perpiqemi te shfytezojm rastin me gjitha perpjekjet maxsimale... nga Aktivitete te shquara Shqiptaro/ar...! per t'manifestuar dhe kujtuar po kete dite kaq "Madheshtore Kombetare"!...edhe pse jemi te ndar? edhe pse akoma te (perplasur)!.. kemi ndjenjen dhe dashurin e nje "Kombshe Shqiptare" qe na ben pershtypje te veqant ky zakon "Tradicional Kombetar"!.Me duket sikur ky "Flamuri Shqiptar ka per t'Shendrit e Tere Boten Sot"!
    me duket se gjitha zemrat ndiejn (afrimin dhe guzimin) e kesaj dite "Heroike kombetare"!...Eshte dhe do mbetet perhere ne te gjitha zemrat Shqiptare... per gjith heronjeve Shqiptar te cilet Luftuan dhe e Lan me gjak, po kete Flamur "KUQ E ZI"!.. Ky Flamur ska per tu ndryshuar as per te humburr kurr nga "ZEMRA E KOMBIT SHQIPTAR"! e as nga kujtimet e shum koherave te "Lufterave nder Shekuj"!... Kete Flamur te Lar me gjak e gjith Luftetareve e Shqiptaris te Ikuarujuar nga Luftetaret me te Medhenjet qe kan ekzistuar duke e nisur nga "LUFTETARI ME I MADH SHQIPTAR SKENDERBE" e me pas shum e shum Trima e Trimeresha si kan qen dhe do jen perhere!.Eshte po dhe ky Burr "ISMAIL BE QEMAILI" ku bashk me Vellezerit Shqiptar nga Kosova! e ngriten dhe e gezuan po kete "Flamur" aty ku dhe per nje qast te arrijtur Trimi Luftetar "ISA BULETINI"! Se Bashku me Luftetaret e Vet KOSOVAR.
    ku ra me gjunj ne Tok, dhe puthi po kete "Flamur Shqiptar Kombetar dy Krenare"!! te cilin e qendisi "VAJZA E PAR SHQIPTARE MARIGONA"!..pra me nje kuptim thjesht e ndar (zemra shqiptare)...dhe ashtu mbeti ate dite dhe (sot)!sikur po te ishin (bashkuar ateher e tera trojet shqiptare as gjak me s'do t'ishte derdhur)!..me vret mendja dhe thot"... per-deri sa s'bashkohen Trojet etnike,Shqiptare (nuk do kete rahati)! po (dikush thumit e dikush potkoit) fjal mund te gjejm mjaft,po Rahatin kur se, Forcen kur se? kur te vie ni dit qe kjo "Shqipe dy Krenare" te bashkohet dhe te gezoje trojet eveta etnike,akoma te -NDARA- Dhe nje dite do te vij qe te "Valon ni Flamur e Tere Shqiptarin"!.
    (kur t'merr Forcen e Bashkimin)
    Pergjithmon do t"jep Betimin!.
    Nje dite do te thyhet dhe "MURI SHQIPTAR"!
    Si eshte thyer "MURI I BERLINIT" Nderkombetar... __________________________________________________ ______________
    hajla,Dhe ni here Gezuar Festen Kombetare Diten e 28 nentori i (II) 1912-ten!
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Hajla,

Shume postime te ndjeshme keto tri te fundit ne temen tende.
    Marr guximin te bej vleresimin tim ne vecanti te poezise.
    Sa per ditarin tend jetesore kujtoj se mund te te ofroj ndihmen ne aspektin gjuhesore dhe formen tjeter te nevojshme, normal nese e pranon ndihmen profesionale....
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553

Jeni i mir se ardhur, te qmoi Lart "Poet i nderuar" gjithsesi!

Citim Postuar më parë nga Poeti
    Hajla,

Shume postime te ndjeshme keto tri te fundit ne temen tende.
    Marr guximin te bej vleresimin tim ne vecanti te poezise.
    Sa per ditarin tend jetesore kujtoj se mund te te ofroj ndihmen ne aspektin gjuhesore dhe formen tjeter te nevojshme, normal nese e pranon ndihmen profesionale....
    dhe nji here iu falemnderit per vendimin
    qe keni marrur ndaj,fteses sime vertet jeni mirnjohes Poeti!.
    patjeter qe kemi nevoj per perkrahje dhe mbeshtetjen tek njeri tjetri,kjo na bashkon dhe na qon drejt ni periudhe qe te hap shtigjet per t'par ma larg.flm!

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Duke e Festuar, kete Fest gjithe Kombetare...!
    (jasht trojeve shqiptare) te zhgenjyer!
    shkova me hijen tende,
    ndeja me hijen tende
    (pershperita), me hijen tende!
    vallzova me hijen tende
    qesha dhe qava, me hijen tende "Kosov"!

hajla,

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    [QUOTE=hajla]Duke e Festuar, kete Fest gjithe Kombetare...!
    (jasht trojeve shqiptare) te zhgenjyer!
    shkova me hijen tende,
    ndeja me hijen tende
    (pershperita), me hijen tende!
    vallzova me hijen tende
    qesha dhe qava, me hijen tende "Kosov"!
    kengen ma te bukur, do ia fal Atedheut...
    dashurin e (botes) do ia fal "Kosoves"!

hajla,

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    [QUOTE=hajla]Kur e ngriti Flamurin ne Vlor. "ISMAIL BE QEMAILI"!- 28 Nentori i(II) 1912-ten.
    Ishte pra kjo dite madheshtore,po dhe (emonicionuar),per te gjith Shqiptaret mbrend, dhe jasht trojeve etnike, qe kan mbetur ate dit (dhe sot)!
    Ishte Kosova,ishte Qameria ,ishte Tetova ,ishte Presheva, Malesia e shum troje etnike te cilat mbeten te coptuara,dhe te ndara!
    nga (ekuopimi shumovist sllav ish Jugosllave)!
    e shum Shteteve te ndryshme "Ballkanike Evropiane"...siq dihet dhe shihet kjart, se ne jemi nje (Komb ni gjak e ni gjuhe qe na Bashkon)- etere Shqiptarin!.
    nga do, qe t'jemi...dhe ku do,te vemi... ne perpiqemi ta ruajm kete Dukuri Shqiptare ne Teresi!.
    Qofte ne Shqiperi Kosov Qameri Tetov Preshev Malesi...si dhe neper vende te ndryshme jasht,Atedheut Shqiptaro/ar...Diaspor e ku do neper "Bot"!. perpiqemi te shfytezojm rastin me gjitha perpjekjet maxsimale... nga Aktivitete te shquara Shqiptaro/ar...! per t'manifestuar dhe kujtuar po kete dite kaq "Madheshtore Kombetare"!...edhe pse jemi te ndar? edhe pse akoma te (perplasur)!.. kemi ndjenjen dhe dashurin e nje "Kombshe Shqiptare" qe na ben pershtypje te veqant ky zakon "Tradicional Kombetar"!.Me duket sikur ky "Flamuri Shqiptar ka per t'Shendrit e Tere Boten Sot"!
    me duket se gjitha zemrat ndiejn (afrimin dhe guzimin) e kesaj dite "Heroike kombetare"!...Eshte dhe do mbetet perhere ne te gjitha zemrat Shqiptare... per gjith heronjeve Shqiptar te cilet Luftuan dhe e Lan me gjak, po kete Flamur "KUQ E ZI"!.. Ky Flamur ska per tu ndryshuar as per te humburr kurr nga "ZEMRA E KOMBIT SHQIPTAR"! e as nga kujtimet e shum koherave te "Lufterave nder Shekuj"!... Kete Flamur te Lar me gjak e gjith Luftetareve e Shqiptaris te Ikuarujuar nga Luftetaret me te Medhenjet qe kan ekzistuar duke e nisur nga "LUFTETARI ME I MADH SHQIPTAR SKENDERBE" e me pas shum e shum Trima e Trimeresha si kan qen dhe do jen perhere!.Eshte po dhe ky Burr "ISMAIL BE QEMAILI" ku bashk me Vellezerit Shqiptar nga Kosova! e ngriten dhe e gezuan po kete "Flamur" aty ku dhe per nje qast te arrijtur Trimi Luftetar "ISA BULETINI"! Se Bashku me Luftetaret e Vet KOSOVAR.
    ku ra me gjunj ne Tok, dhe puthi po kete "Flamur Shqiptar Kombetar dy Krenare"!! te cilin e qendisi "VAJZA E PAR SHQIPTARE MARIGONA"!..pra me nje kuptim thjesht e ndar (zemra shqiptare)...dhe ashtu mbeti ate dite dhe (sot)!sikur po te ishin (bashkuar ateher e tera trojet shqiptare as gjak me s'do t'ishte derdhur)!..me vret mendja dhe thot"... per-deri sa s'bashkohen Trojet etnike,Shqiptare (nuk do kete rahati)! po (dikush thumit e dikush potkoit) fjal mund te gjejm mjaft,po Rahatin kur se, Forcen kur se? kur te vie ni dit qe kjo "Shqipe dy Krenare" te bashkohet dhe te gezoje trojet eveta etnike,akoma te -NDARA- Dhe nje dite do te vij qe te "Valon ni Flamur e Tere Shqiptarin"!.
    (kur t'merr Forcen e Bashkimin)
    Pergjithmon do t"jep Betimin!.
    Nje dite do te thyhet dhe "MURI SHQIPTAR"!
    Si eshte thyer "MURI I BERLINIT" Nderkombetar... __________________________________________________ ______________
    hajla,Dhe ni here Gezuar Festen Kombetare Diten e 28 nentori i (II) 1912-ten!
    __________________________________________________ _______________

Kjo dite Feste Shenon dhe Diten e Heroit te Lgjendarit!
    "Adem Jashari" 28 Nentori!.
    Uroj qe perhere te (kujtojm) e tere Kosova. Diten kur u Linde, dhe Jeten kur e Fale, per "Lirin e Kosoves" Lavdi!

Po me kete dite Feste, Kombetare 28 Nentorin!.
    Shprehi Deshiren e thell! ne (Zemren e Nanes) qe te ia Uroi, "Ditelindjen" Djalit Tim Dritonit!. 28 Vite te Shednosha dhe Jete te gjat.... Sa malet e "Rugoves se Lasht". Te Cilin e Rrita dhe dhe e Fala Atedheut!.Po ate Zoti prap ma Fali, ma "ktheu" ne kete Jet!* edhe pse na e imponoi ndarjen, (ish lufta serbo sllave) ne Vitet 1998-99-ten!. prap e ndiej diku Frymarrjen e Tij*. Krenohem me Bujarin e Tij Fisnike Rugovase!. Ai mori guximin per t'luftuar armikun ne Vendin e (Tij Atedhedashese)! ne Malet e Rugoves "KRESHNIKE" ai nuk kurseu Shendetin e as Jeten!.
    Ku Sot, ia kushton vepren dhe punen e kryer me sukses, ne Sherbimin Policor te Kosoves(shpk) me vete deshiren!.
    Gezuar Festen ,Gezuar Ditelindjen..
    Uroi qe vitin e ardhshem ta gezoni ne "Kosoven e Lir e te Pavarur"!.
    Tung Toni!*
    Dhe pak, Per Dritonin dhe 3 Djemet e Agjes Hasanin Halilin dhe Demen... Duke ia kushtuar vullnetin dhe guximin me shum Shok dhe Trima Luftetar te (UQK-es)-nga Rugova dhe vise Tjera te Kosoves... Luftuan se bashku per mos tu ndar, (Kurr) as nga Lufta e as (nga jeta)! po fati e qelloi dhe Luften, ku i mori (shum djem) te Nenave Shqiptare!.Ku shtoi (dhembje dhe pikellim)! Ju qe mbetet te gjall, per ti kujtuar ata... dhe per mos ti (harruar kurr)!...ku mbeten heroj shum te rinj po ne ato male)
    te asaj Bjeshke te Lart-(posaqerisht per luften)- keshtu i kishte mesuar Jeta dhe te -(Paret Tan)-Luftetar!.
    Ua qoft dheu i leht perhere ne "Zemren e Rugoves dhe te Kosoves".Lavdi!
    Nder, Lufterat Shekullore-(XX)-Rugovasit gjithmon Luftuan me (shkaun) ne kufi me "Malin e Zi"! ata Luftuan per ta mbrojtur Token dhe Natyren e asj dukurie qe thon gjithmon (ora i ka hec)- Rugova ka patur Trima mbi Trima te Lart Permendur!.per te cilet Flet "Populli dhe Historia shqiptare"!....Ku ishin dhe do jen per here ne "Zemren e Rugoves"!
    Nga Luftetar me te Dalluar, shin keta me Emer. Sali Jahen. Hajdar Feku. Hysen Bajri. Isuf Mujani. Regj Avdia. Qel Shabani. Zhuj Selmani. e "Sak Faslia" Tahir Coli. Sali Ram Bogu. Bal Alia. Jashar Hagja. Hys Selimi. Ibish Salihu. Regj Musa. Selim Ibishi. e shum e shum te Ashtuquajtur Luftetar nga Rugova...! (NDER SHEKUJ)-Ata jo qe kan Luftuar per Rugoven po ata Luftuan per Ter Kosoven!.
    Luftuan me Krahun Luftuan me Armen Luftuan me Mundin dhe Mendjen me Lapsin dhe Shkollen me Libren dhe Fletoren...!!! u ben Poeta e Shkrimtar per ti Shkruajtur "Vendit dhe Kombit Shqiptar"!
    siq Ishte,dhe Shkrimtari i Njohur "Azem Shkreli" i cili ka shkruar dhe *Bukuris se Rugoves*! u ben Mesuasa/se. Prefesora e Inzhinjera Advokata e Gjyqtar Doktorra dhe Prof Doktorra Shkenctar Politikan e Historian ma ne Fund. Eshte dhe Adhuruesi i Tyre Luftetari i Dijes dhe i Politikes Dr. Ibrahim Rugova!.
    Kshtu Uroi qe Brez pas Brezit te ndiqnin- rrugen e gjitha ketyre Lamive te Shqiptaris kete ia kem Borgj "Kosoves e Liris"!.
    Pershendetje! GJITH ATYRE QE KAN GJAK SHQIPTARIT E ATYRE
    QE LUFTONIN PER NDRIQIMIN E KOSOVES SE LIR.PAVARESIN!

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Dy Deg ne Nje Trung!!
    -------------------------
    Nan e Bi qe duheshin shum...)
    Bijt e Nanes, Falen Jeten!
    Per kete Tok, duam t'vdesim
    Dhen premtimin s'ndahemi kurr!
    Bijt e Shipes si dikur
    Te betuar, ne Flamur!
    Ra ne gjunje, puthen Token.
    Isa Trimi bashk me Shoket
    Isa Trimi mori fjalen
    Baca Be, te kjofsha fal!
    Ta uroj kete dit me Fat!*
    Bashk per te derdhem Gjak.
    Ta gezojm Shqiperin!
    Perhere bashk Pavaresin.
    Ishte Isa bashk me Shoket
    Tymer meq Malsi e Shkoder..
    Tymer meq Baca Be !"
    Prap do kthehem ne kete DHE"
    Kem len fjalen ne "Kosov" me shkuar!
    Ne tym e zjarr eshte mbuluar,
    Kem per t'shkuar gjall a dek
    Nan e moter, me presin ne der!
    A thua kthehem gjall ndonihere?
    Bashk me Vllezer derdhem Gjakun!
    Shqipes Ton i muarem hakun.
    Kur do keni nevoj per mua,
    Me shkruani leter fjal, mem qua
    Ne shpind te Gjogut kam me ardh!
    Bashk ni "sofer" buk do ham
    Kaluan muaj e kaluan vjet,
    Keta Vellezer pa u perpjek
    Syri" syrin e kerkonte!
    Nga te qarit kurr s'pushonte,
    Vall"kaq shum kush ua mallkoi!
    Trojet shqipatre kush ua coptoi,
    Kush e ndau, Bien prej Nane?!
    Kush u ndau Bjeshken me male
    Fati i juaj u shendrruar ne ndarje,
    Mbi ju ren (korba) te ziiiiiiiii
    Kush ua beri kete Tradheti?!
    Mallkuar qoft ai Tradhetar,
    Na la plag, na la mall...!
    Nan te zezen me lot ne sy"
    Duke pritur n'voter me u kthy
    Nen erresiren e qiellit zemer thyer,
    Nan e Bi (shpinen)!(kthyer,
    Nga nje gjak, qe rrjedh si lum.....!
    Te nje trungu me rrenje, shuuuum
    Te nje gjuhe qe Shqip na meson
    Eshte nje "Voter" qe na bashkon
    Nan e Bi shtruar ni sofer,
    Duan t'ngrohen bashk ni Voter!
    Me premto nan e mjer,
    Plag, ne (zemer) mos me lere,
    Dua t'jemi bashk per here!

kete imazh te kesaj "Poezie"shkrova nga thellimi, i ndjenjes time!
    hajla, nga Rugova!

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553

Ne vijim nga (vellimet) ejetes time!

Citim Postuar më parë nga hajla
    Ti Pershkruaj, (Tri Motra pa Nan)!!!
    ------------------------------------
    E Para isha une(10)K.N
    E Dyta ishte (8)Z.N
    E Treta ishte (5)A.N
    ------------------------------
    Perpiqem,qe me anen e kesaj teme,te hidhur!
    Te marr guximin pas nje,periudhe shum te gjat...ish,e shek.(xx)
    Kjo teme ka t'bej, (TRI MOTRA PA NAN)
    "NE NJE KULL TE GURIT RUGOVASE"!
    Do ia kushtoi Temes (PERKUJTIM)...Besoja,qe nje dite, do i ipet rasti te botohet si nje "Liber apo Roman"!.Ftoi miq, dashamir, e shok... qe me ndihmen e juaj te perkushtohena ne shkrimet e mia aq sa gjej forc e dijuri per te ju perkushtuar kesaj enderre shum vjeqare qe me vite e kam pritur e si ta realizoi besoi ne "Zotin,Gj,nehu" dhe ne vendimin e marr nga vet vetja ime qe nji dit kjo enderr te me behet realitet rreth te angazhuares shum vjeqare ,e zgjodha sot!> ku dhe i kam te shenuara ne nje (fletore te vyshkur) ku menxi dhe i dalloja shkronjat nga nje pen e (ndryshkur)- me perpjekje qe te ia dal me sukses,andaj ftoj dhe nga shum ju anetar te forumit qe te perkushtoheni,do me sugjeroni ne gabime nga te shkruarit,ngase prania ime eshte deri (dy veta tri) mund te me ndihmoin per tu aktivizuar se nuk e di sa do gjej forcen per ti peballuar kesaj ideje qe aq te veshtir e kisha per te ia hap vetes kete udhe...nga se ndihesha e emoncionuar sa here kam bere perpjekeje per t'filluar nga qasti ne qast,dita ne dit...ja qe mora vendimin,vertet jam pak sa (deparamente)lol, kur vie puna per t'marr vendim!. kjo qpesh me ka ndodhur dhe akoma me ndodh, se kur marr vendimim dhe besimin ne vete ia dal asaj qka kam parasysh,megjithate e kam tejet te veshtir deri te marr vendimin,nga se te shumta raste kam humbur per kete shkas(me duket se kjo ide me ka lindur para se kam lindur une)lol,he,kshtu e ka jeta,jo se kush ka per t' ia than jetes,se acaruar)! dikush ne (heshtje e mban ne shpirt dikush ne "kuraj" per tu dit...vlen dhe kjo,qe njeriu mund te mesoi ,se si jeta te perplas nga pasojat edramave qe dikush i perjeton gjat jetes)! duke i pa nga libra dhe romane te ndryshme...e them se gjith ata/ato qe shkruajn diq nga jeta e te perjetuares...eshte shum mir qe dhe te lexohet nga vete deshira e qdo individi)!
    * * *
    Fillimisht rreth kesaj teme qe jam duke ia kushtuar jetestime, se bashku dhe dy motrave te mija...pra kuptimin e ka se si kemi perjetuar te kaluaren ton(3 motra pa nan)!!!dhe me pas se si kemi ardhur deri ketu ku dhe jemi sot jo keq!kete mora me vendimin tim personal! K.N.
    thjesht, qfar do qe kam per t'shkruar nga kjo teme...qe kam hapur ketu ne postin tim (kerkoi nga moderatoret qe mos t,me zhduken keto shenime) flm, sikurse jam duke e shkruar ne kete leter mbi realitetin e se perjetuares qe jeta mi ka sjell,si dhe une qka i kam sjell jetes, ne realitet!

* * *
    kshtu, jo qe vetem une kam qen ne ket bote jetime,(pa nan- pa diell)!
    e kuptoi se nuk jam ni nder e para e as e mramta nder thmit jetima,edhe une pse mendojsha kete vertet ishte se me dukej se vetem une me dy motrat e mija jemi ne kete Bot (pa nan)!!!
    kete vetem kush e perjeton (keshtu e mendon)!ma merr mendja...
    tjetra kam pershtypjen per te ia kujtuar qdo te afermeve te mij ket roman,qoft motrave te perjetuara qoft dhe femijeve tan si dhe nipeve e nipave tan te u bije ne dor keto shenime ne duart e te gjithve....!
    * * *
    nder koh,nuk e dije se sa i ballafaqohemi ne te shkruaren mendoi se shum rrall fakti se vetem kur ndodhem ne ndimin e nervozes kjo me ben pershtypjen qe ti revanshohem me thellit e zemres time,ndaj me shtyn dhe setuata edhe e sodit ,sikurse dhe ajo e dikures ne te kaluaren per t'shprehur mllefin tim)!
    po kshtu e ka jeta,me duket e gjithanshem, vetem me te dalluaren nga njeri tjetri...sikur e vogel mund te mbaja ne mend dhe me shum ndoshta qe me ka bere pershtypjen sa isha duke u ngrohur ne (gjirin e nanes)!
    * * *
    me se shumti e kujtoi kur kisha dhimbje koke qe me te qiturit e dores se njom te saja nuk ndegjojsha (dhimbje)ah dhe sot po te ishte ne ket moment te me ledhatonte, me ate dore te njom sa me kishte ndihmuar sa ndjej nje dhimbje ne kok me duket e (ashpersuar)-po sikur nuk mundem ti permbahem dhe temes se ndjenjes time)me duhet nje got vene e kombinuar ne nje tym te cigares dhe me nje kafe shqipe qe aq shum i pija endshem, ika per nje qast po e mbyll)!kshtu....

Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553

Zgjohu Kosov!

Citim Postuar më parë nga hajla
    Dy Deg ne Nje Trung!!
    -------------------------
    Nan e Bi qe duheshin shum...)
    Bijt e Nanes, Falen Jeten!
    Per kete Tok, duam t'vdesim
    Dhen premtimin s'ndahemi kurr!
    Bijt e Shipes si dikur
    Te betuar, ne Flamur!
    Ra ne gjunje, puthen Token.
    Isa Trimi bashk me Shoket
    Isa Trimi mori fjalen
    Baca Be, te kjofsha fal!
    Ta uroj kete dit me Fat!*
    Bashk per te derdhem Gjak.
    Ta gezojm Shqiperin!
    Perhere bashk Pavaresin.
    Ishte Isa bashk me Shoket
    Tymer meq Malsi e Shkoder..
    Tymer meq Baca Be !"
    Prap do kthehem ne kete DHE"
    Kem len fjalen ne "Kosov" me shkuar!
    Ne tym e zjarr eshte mbuluar,
    Kem per t'shkuar gjall a dek
    Nan e moter, me presin ne der!
    A thua kthehem gjall ndonihere?
    Bashk me Vllezer derdhem Gjakun!
    Shqipes Ton i muarem hakun.
    Kur do keni nevoj per mua,
    Me shkruani leter fjal, mem qua
    Ne shpind te Gjogut kam me ardh!
    Bashk ni "sofer" buk do ham
    Kaluan muaj e kaluan vjet,
    Keta Vellezer pa u perpjek
    Syri" syrin e kerkonte!
    Nga te qarit kurr s'pushonte,
    Vall"kaq shum kush ua mallkoi!
    Trojet shqipatre kush ua coptoi,
    Kush e ndau, Bien prej Nane?!
    Kush u ndau Bjeshken me male
    Fati i juaj u shendrruar ne ndarje,
    Mbi ju ren (korba) te ziiiiiiiii
    Kush ua beri kete Tradheti?!
    Mallkuar qoft ai Tradhetar,
    Na la plag, na la mall...!
    Nan te zezen me lot ne sy"
    Duke pritur n'voter me u kthy
    Nen erresiren e qiellit zemer thyer,
    Nan e Bi (shpinen)!(kthyer,
    Nga nje gjak, qe rrjedh si lum.....!
    Te nje trungu me rrenje, shuuuum
    Te nje gjuhe qe Shqip na meson
    Eshte nje "Voter" qe na bashkon
    Nan e Bi shtruar ni sofer,
    Duan t'ngrohen bashk ni Voter!
    Me premto nan e mjer,
    Plag, ne (zemer) mos me lere,
    Dua t'jemi bashk per here!

kete imazh te kesaj "Poezie"shkrova nga thellimi, i ndjenjes time!
    hajla, nga Rugova!
    __________________________________________________ ______________

Wake up Kosov!
    To see your's self in the light,
    Wake up People wake up
    Open your muth open your eye's
    tell the world i need my rights
    just fog and winter geting in the way
    i want to be strong to protect my freedom!*
    i want luck to be in my hands
    take your chance
    what is everyoune wating for
    we havent seen light in so long
    just fog and winter, where's the spring?
    wake up Kosov
    take it your strength
    wake up to see the light in your eye's!
    the day came where u can talk free
    dont close your'e eye's dont shut your muth
    tell the world
    i want to see my pople in freedom*
    i want to see my place in peace
    o yes they all want to
    thay can be strong
    if u dont see them right
    they can see themself's
    because they're enough people...
    they can do whatever they want
    they need to be free*
    they're to many people...
    there're 15.milion albanian people!
    there're chose the right path
    to keep the strenth,
    i need to know
    no more waiting no more time)!
    tell me world what's going on?
    dont close your ear's and eye's
    i'm not waiting anymore,
    get up today
    because tomorrow,
    it's to late)!

From hajla,Rugov KOSOV.

Faqja 3 prej 23 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Disa nga Ilacet me te zakonshme dhe efektet e tyre
    Nga Vinjol në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  2. Atropina
    Nga Vinjol në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:11
  3. Më mirë një FUND me dhimbje, apo një DHIMBJE pa fund?
    Nga BrianaS në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 02-02-2007, 14:04
  4. Me dhimbje?...
    Nga kot në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 23-05-2004, 01:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •