Hajla
Pergezime per temen qe keni hapur
Jane vertet te dhimbshme gjithcka qe eshte shkruar ketu
Por si i thone.. Sa te rrojme ti kujtojme...
Hajla
Pergezime per temen qe keni hapur
Jane vertet te dhimbshme gjithcka qe eshte shkruar ketu
Por si i thone.. Sa te rrojme ti kujtojme...
Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje
Po Zemrushe keto jen, qka njeriu mund te afroon per ti kujtuar dhimbjet,nder me te voglat...Jeta eshte e tille,pase nuk eshte perfekt, e qte bejm? pase duhet jetuari, edhe pse jeta nuk ti fale te gjitha...!Postuar më parë nga Zemrushja
"Gjithsesi Faleminderit per kohen,dhe shoqeriin e afruar t'pershendes,hajla
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Dy buze...
Dy buze te kuqe,
dy deshira te flakta,
qe afshin ma thithen,
gezimin ma fiken,
si fantazma hiken
nder do bota te larta...
Dy buze si te pergjakta,
dy deshira te flakta,
qe afshin ma thithen
ne buze kur mu njiten
andjet m'i trazuen,
zemren ma terbuen,
trurin ma helmuan
e ne fund u merguen...
Dy buze te kuqe,
bukuri fatale,
te nje gruaje sterzane
nje pjes zemre ma nxorne,
nje pranver te tan ma morne
dhe gezimin ma vodhne...
Ato dy buze te kuqe
dhe dy lote te mija
qen shenja te dhimbjes,
kur me vrau bukuria,
kur me zu dashunia
e me dogji rinia.
hajla,
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Hajla, Migjeni e ka vendin diku tjetër, jo me ne që po bëjmë përpjekje shkrimi...
Hajt të lutem dërgoje te vendi ku e meriton...
Shëndet...
Postuar më parë nga laguna blu
I "Nderuar laguna blu,perndryshe po te quaj PATRIOT SHQIPTAR
me vjen mir qe gjeni kohen per keshillat, dhe mbeshtetjen njerzore...
e pse jo mos te vlersoja, fjalen me vend...FLM
...Edhe pse synoja,po nga teme e hapur si kjo, me "Dhimbje te Kujteses"!
Pikerisht,une e kam dhe kte Temen e hapur po nga SHKRIMTARI I Njohur Shqiptar MIGJENI aty ke LETERSIA SHQIPTARE...
ku menihere dhe e dergova POEZIN-nga-MIGJENI
Ps.Po njeriu kur gabon dhe meson a seshte kjo?,
Cdo te mir...
Sinqerisht, hajla
Te nderuar moderator/e, te nderuar stafi i ketije, Forumit Shqiptar.
Kerkoj ndjes, po dhe mirnjohje ndaj kerkesave lidhur me temat,qoft ne perberje ose ne qperberje te ciles do qoft,pikerisht per temat e gabuara,qe te fshihen,nga ana e juaj,po me keta numra,(104-113) ketu ne temen time,edhe pse gabimet ndodhin!
mundesisht kerkoj,ne realizimin e kerkeses..., qe te beni punen e pa lodhur...ku dhe mendoj qe pritet nje gje e tille,pikersisht nga ju..., qe t'jeni korrekt per punen dhe perkrahjen,ne perkushtim e qdo anetari/es mbrenda ketij Forumi Shqiptar,pa dallime...FLM
Me respekt, hajla
Ti mor bot, mos shko prej territ!
Mi din plaget,
qe i kam prej Serbit
Ti mor bot mos, mbyll syt!
mos m'mbeshtet me shpind per zit(mur)
E din si eshte ZEMRA Shqiptarit.
Gur e shkemb, qe rrjedh prej malit...
keni mesuar, si mban durimin.
Po. Keni mesuar, dhe qe nuk mban durimin!
keni mesuar se prej qka? i dhemb plaga...
qe nga zemra i del flaka
Ne nuk jemi nga nje tjeter bote,
Po si ju, dhe ne, n'ket tok.
Ndaj mor bote dredhacake,
mos ma sjell armikun, per qarke!
me provokime tash u mesova,
Por ne gjunje, kurr su gjunsova
Se kush jam u tregova
edhe kte ti mire e dite,
mos luj bisht, mos bej hile!
Se Shqiptari si don lojrat,
Sinqerisht i mbron TROJET
Nuk eshte leht, te jesh SHQIPTAR.
Leht eshte, te jesh Tradhetar!
Hajla,nga RUGOVA.
DHIMBJEN
````````````
Kam enderruar
qe dhimbjen,
ta ndaj, me ty-pergjithmon...
Kam enderruar
qe, ne gjoksin tend.
Ujevaret e "loteve" te mia,
te ruhen, me perkujdes
Kam enderruar
qe ni pal *sy* perveq, dhimbjes
te shprehin dhe gezimin...
Kam Enderruar
Se dy-(2)-zemra te flasin, ni-gjuhe
qe syt e tan,te shendrisin
Si *yjet* ne qiell
qe ni-(1)-diell
te na nxej-pergjithmon...
Ni LIRI per te dy..!!
Hajla
Qe Hajla po më duket se kjo poezia e fundit ka dalë i çikë më e bukur. Paska dhe më pak gabime se të tjerat...Ngadalë, ngadalë ke filluar dhe ti të bëhesh poete...dhe të lutem mos më quaj patriot më se ata dhe ato që kanë bërë për Atdheun më shumë nga mua si do të ti quajmë? Pastaj pseudonimi laguna blu ka lindur 92 vite e ca ditë pas Pavarësisë së Shqipërisë e 5 vite e gjysmë pas hyrjes së trupave të NATO-s në Kosovë. Nejse Ju e dini më mirë sepse tashmë si gjyshe, keni shijet Tuaja pasionale dhe patriotike më të lëmuara nga ne që akoma nuk na kanë dalë dhëmbët si duhet...
Ndryshuar për herë të fundit nga laguna blu : 01-07-2006 më 18:38 Arsyeja: plotësim
Ps..Diku e kam then,mbrenda shkrimeve mia, se nuk jam Poete,po me pelqen qe ti shkruaj poetikes, me perkushtimin, aq sa gjej forcen, dhe aftesin,perkatesisht moshes,se nderlikuar,shtoi teke ne, femrat shqiptare,nder ish, te shumtat...faji mbetet jetim!.
Po per sot? krejt tjeter flitet...Aq dhe ma mir, per te ardhmen e Femres Shqiptare...Kush din? ta qoi jeten perpara....
"I Nderuar... Laguna Blu
Pershendes
Edhe pse? e thuani qe nuk jeni PATRIOT dhe qe keni LINDUR pase qe eshte bere SQIPERIA E PAVARUR...Dhe pase 5 vite e gjysem,qe ka hyr NATOJA- ne KOSOV,dhe dhembet akoma s'ju kan dal...lol,po te ishte se nuk dini dhe nuk shtroni interes per kte, nuk do kishit shkruar nejse, keshtu mendoi une...
...Kshtu-qe dhe Une, kam Lindur,pase eshte SHPALLUR... PAVARESIA E SHQIPERIS...Por dhe kam Lindur kur Ishte ni "SHQIPERI E PAVARUR".Ne fakt, kisha mesuar, dhe kopjuar, nga Gjysherit e mi,dhe me te afermit Prinderit e mi, qe me Linden, dhe me mesuan, qe kam GJAK SHQIPTARIT pas pak, kur u bera 7 vjeqe, mesova dhe ne Banken e SHKOLLES Fillore ne Klasen e PAR. Fillimisht Alfabetin ABEATREN ne gjuhen shqipe, dhe ajo me mesoi se bashku me Mesuesit dhe Mesueset e mi/a per ATEDHEUN dhe Historin e Popullit Shqiptar ne Tersi.... Ku shum rrall, guxohej te flitej,ose te shkruhej,per te!.Ne kohen kur KOSOVA ishte e (roberuar) nga (shumovizmi serbomadh) ku synojke te shkatrroi.... Gjuhen AMTARE ne TERESI...,per t'na i humbur gjurmet, e LOKES MADHE SHQIPERI...
Tani Une do shtoja...Se gjithe AI/O qe ka GJAK SHQIPTARIT do t'quhet. Patriot/e do thosha me nje fjal, qe te gjith jemi... PATRIOTA/E...Ne EMER te FIGURAVE me te SQUARA te ATEDHEUT qe nder SHEK: Luftuan me ARMEN dhe Shkruan me PENEN per HISTORIN e Gjithe KOMBIT SHQIPTAR...
"KU dhe,pas GJITHE ATYRE qe ISHIN... Dhe do MBESIN ne ZEMRAT tona, per HERA... Me LEJONI te SHTOI dhe NI nder FIGUREN e SHQUAR. BABEN E MADH SHQIPTAR DR. IBRAHIM RUGOVEN.
KU SOT E 15 VITE...ME 02-KORRIKUN-1992-2006- e SHPALLI... "KOSOVEN REPUBLIK DHE TE PAVARUR".PO NE KAQANIK. ME SHUM TRIMA GUXIMTAR DHE PATRIOTA TE SHQUAR SHQIPTAR...
"Neper mes, te FLAKES dhe TURTURES nga (barbarizmi serb)
Kjo ishte, Laguna Blu.
Njiherit,me vjen mir per kohen qe merrnni duke me lexuar,dhe duke me k'shilluar...Nuk me braktis kjo,dhe pse?. I "Perkasni Gjenerates se re,kjo me ben pershtypje dhe me shum...Ju si i ri/qoft dhe e re,qe mbani respektin perkrah,e te moshuarve...Posaqerisht Gjyshit&Gjyshes...Kjo len hapsire,per brezin e gjitha kohrave,per ti rikujtuar,dhe ndjekur udhet, qe na i mesuan dhe na i lan te hapura Stregjyshet dhe Gjysherit tan, e te gjitha koherave Shekullore.... Perkundrazi ndihem krenare qe kam arrijt dhe une deri ketu, qe te jem Gjyshe e dikujt, qe te Krenohem dhe mburrem, me GJAKUN E DESHMORVE... Per TRIMAT qe LUFTUAN LIRIN per ATA/O qe kan FLIJUAR JETEN...Dhe per ATA/O,qe jan TE GJALL SOT...
Qe te GJITHE jen, dhe do mbesin, ne "ZEMREN EPOPULLIT DHE TE LIRIS" per ATEDHEUN:
"Dhe nje. Eshte KRENARI e kur NIPAT dhe MBESAT te rrethojn,dhe te ndihen te GEZUAR pran teje... Uroj qe dhe JU ni dite, te beheni GYSH I Perkushtuar, ashtu si i ka hije, ni GJYSHI dhe do KRENOHENI me NIPA dhe MBESA gjithsesi....FLM
Ps..Mos harroni se nuk eshte pak, per ti Ngritur'e-Ruajtur Vlerat, e Traditen, e KOMBIT SHQIPTAR...Aq sa mundemi...
laguna blu, me fal qe zgjata se shkruarit...Qte bejm ,qe jeta i ka dhe pasojat,e veta...
Gjithsesi, per ju qe me lexoni,dhe per ata/ato qe s'me lexojn, deshiroi qe jeta, tu sjell gjitha te mirat...
Hajla nga Rugova
Krijoni Kontakt