Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    satyr Maska e Gunnar
    Anėtarėsuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    kete fundjave u ktheva nga saranda dhe mund te them se cdo vit eme teper po bie frekuentimi. te pakten krahesuar me te njejten periudhe me nje vit me pare dukej qarte se kishte shume me pak pushues. sa per cmimet laji i mire eshte se tani hotelet jane disi me lire per shkak te mungeses se pushuesve. psh hoteli ku ndejta ishte 3,000 Lek/nata dhome dyshe. hotel normal me kondicioner, me uje te ngrohte 24 ore. nejse kete vere cmimet ne sarande jane me lire se ne durres. ndersa cmimet ne restorante skishin ndonje ndryshim me vjet.
    To look life in the face....

i/e regjistruar Maska e Lekė Rezniqi
    Anėtarėsuar
    06-06-2002
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    240
    Pershendetje,

Duhet punuar shuuume per te zhvilluar turizmin ne shkallen e duhur.

Shqiperia, vendi me aq shume bukuri natyrore, nuk mund te jete atraksion turistik vetem me natyren e bukur.

Duhet edhe iniciativa vetanake.

Duhet nje strategji zhvillimore, nje planifikim i duhur afat-mesem e afat-gjate per zhvillimin e turizmit. Shpresojme qe kete do ta bejne institucionet e reja shteterore. Kane premtuar se do te punojne si duhet, le te shohim, tani e kane mundesine.

Por, vetem shteti nuk mund ta zhvilloje turizmin.

Problemi eshte se pari tek pronat. Nuk duhet lejuat shtepia ne plazh, duhet lejuar vendi hoteleve gjigande dhe me te vogla, qe te jene me atraktive per turistet, e natyrisht cmimet duhet te ujene ne minimum.

Ky edhe eshte problemi kryesor. Sepse pronaret bregdetare mundohen qe per nje sezon te pasurohen. ashtu nuk shkon askund.

Hotel Butrinti i Sarandes nuk i ploteson gjithaq kushtet per tere ate cmim te larte, mbi 50 EUR.
    Apo, edhe Adriaktik-u i Durresit, me cmim perafersisht te njejte.

Sherbime All-Inclusive nuk ke askund ne kete pjese te Mesdheut, e pse jo Shqiperia?

Ushqimi eshte shume i shtrenjte, e nuk ka nevoje. Produktet e detit i kane para fytyres, e nuk kane nevoje t'i importojne, sikurse edhe pijet joalkoolike dhe birrat vendase, pemet dhe perimet, etj.

D.m.th. te gjitha mund t'i kemi aty, mendoj per shujte qe permbane gjerat elementare, e lere me qe edhe me lire do te te bien specialitetet vendase, ballokumet e Elbasanit, fli e Kosoves, etj. etj.

Pastaj edhe kushtet elementare te jeteses neper dhoma duhet te jene si duhet, shtrat i rehatshem, dhoma me banjo te veten (e jo te perbashket per katin apo ndertesen), etj.

Pastaj, si ne asnje vend tjeter turistik, ne Shqiperi edhe me tej duhet te jemi te lumtur kur hoteli ka energji elektrike apo uje, e per uje te ngrohte te mos flasim.
    E keshtu nuk zhvillohet.

Shpresat i kemi tek Qeveria e re qe presim te punoje si duhet.

E natyrisht edhe qytetaret vendes duhet te ndihmojne e te bashkepunojne e te mos pengojne shtetin, nese deshiron te rrenoje shtepi ne mes te plazhit e nderuar pa plan, e qe ne ate vend do te mund te ndertohej nje kompleks i madh turistik.

Me duket shume ide e mire per Rognerin qe deshironte te ndertonte kompleks ne Porto Palermo, ne jug, e nuk e di se pse tani eshte heshtur e tera kjo.

Ose Shengjini e Velipoja, eshte mekat te qendrojne aq te pazhvilluara, ishtujt Ksamil te qendrojne te shkretuara.

Duhet, pastaj te investohet edhe ne jeten e nates, qe ne Shqiperi mungon shume. Jete te nates ka vetem Tirana, e edhe ajo jo dhe aq.

Duhen hapur disko, klube, restorante te mira, duhet organizuar me teper aktivitete, qe njerezit te mund te zgjedhin, madje te zgjasin deri ne agim.

E atehere do te mund te konkurronte Shqiperia si vend turistik me oferte te madhe.

E nuk eshte e veshtire te arrihet kjo.

Duhet vetem me teper bashkepunim dhe vullnet i qytetareve dhe i institucioneve vendase.

Por, edhe pa institucionet munden vendasit te punojne, porse jo te mendojne te pasurohen per nje sezone.

Per te miren e turizmit Shqiptar,
    Leka nga Prishtina
    Ti Shqipėri mė jep nder mė jep emrin Shqipėtar.

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Leke Rezniqi ti e ke mire qe ata te Rognerit te ndertonin ne Porto Palermo por, ashtu si ti ne Kosove ke token tende edhe ne Shqiperi toka ka Zot dhe s'mund te ndertoje Rogneri me shoke ne token time te tjetrit e tjetrit. Te behet ligji per pronat nje here dhe pastaj te shohesh se si do ndryshoje faqja e turizmit ne Shqiperi.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

i/e regjistruar Maska e Lekė Rezniqi
    Anėtarėsuar
    06-06-2002
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    240
    Mire e nderuar Era1,

une vetem i dhashe ca ide, e tani te mos drejtohemi pronat e a e kam une fajin e probave apo thashe ndonje gje kunder pronareve.

Mu ketu e pata fjalen, duhet vete pronaret te kerkojne investime kapitale ne pronen e tyre, e pse jo nga Rogneri?
    Ekziston koncesioni si njera prej zgjidhjeve, ose p.sh. pse pronaret te mos behen aksionare ne komplekse turistike? Te marrin perqindjen e fitimeve?

Ka lloj-lloj menyra te zgjidhjes se problemeve, e kjo koka ime mendon per nje zhvillim te shpejte e te mire te Shqiperise e te Kosoves, et te te gjithe Shqiptareve.

Ne Kosove problemi i pronave u shfqa ne rrugen e re per ne Aeroportin e Prishtines, por edhe kjo u zgjidh me kompenzim, problemi u zgjidh nga pronaret dhe Qeveria.

E lere me per bregdet te ngecin punet.

Duhet flladitur kokat e pronareve bregdetare per hire te zhvillimit te zonave te tyre pas disa vjetesh pas investimeve.

Nuk them t'u uzurpohen pronat, por te leshojne pe palet me shume.

Per zhvillim,
    Leka nga Prishtina
    Ti Shqipėri mė jep nder mė jep emrin Shqipėtar.

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Citim Postuar mė parė nga andreee
    SHume interesant kjo tema per turizmin.
    une mund te them se SHqiperia nuk ploteson kushtet per turizmin, dhe tani e tutje me ne krye te shtetit zoterin Sali berisha do te jete krejt ndryshe dhe do te na marr europa lakmine...
    Saloja ka rastin tė kėthejė turistėt e larguar nga shqipėria,nga grabitjet e ēfarėdo forme tė pregaditura tė kryera dhe tė mbrojtura kėto nga uniformat e sigurimit!...Unė E pėsova verėn e kaluar nė Pukė dhe para hyrjes nė Tragetin e Durrėsit Adriatica!Aty polici i Rendit nė port mi grabiti edhe Lekėt(Euro) e fundit dhe s`u mėrzit fare qė unė kisha tė udhėtoja me familje gjer nė Gjermani pa patur para tjera Øme vedi,se mė kontrolloi detalisht me revole nė dorė... as pėr karborantin e makinės...M`u shporr sysh se do tė tė qėlloj mė tha pas grabitjes!
    Por prapseprap shqipėria ėshtė e imja... e dua!
    Shtėpia e mirė e sigurtė dhe e pastėrt nuk ndėrtohet brenda njė dite!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kurkushi : 18-07-2005 mė 14:20

Engjujt sjetoj n'toke! Maska e AL_Prishtina
    Anėtarėsuar
    12-07-2005
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    21
    Citim Postuar mė parė nga Era1
    Me duket se ti kerkon informcion per ēmimet e shtepite private por nje informacion te tille nuk e gjen ne asnje zone turistike te botes.

Uroj te kalosh pushime te mbara.Era

Era flm per linqet, nuk kerkoj per shpi private po per hotele kisha fjalen se bera ca krahasime me hotelet e turqise apo edhe te bullgarise (ne Bullgari jan edhe me lire)

Perveq ketyre.

Vjet kur isha kishte lujtje cmimesh dmth cmimet e artikujve apo ushqimit nuk jan fikse 1 pako cigare e blej 200 lek (me duke nese sgabohem ne cmimin se kam harru vlera sa ishte po me sa mbaj mend 200 leke me 250 dallimi!) kurse nje dit me tha 250 leke po i thash kam marre ka 200 leke me heret, duke dale nga shitorja (marketi) me thirre shitesi dhe me dha paketen me 200 leke, kjo ishte nje tentim vjedhje. Jo se me thimbsen 50 leke, sepse pata shkuar te pushoj e jo te bej pazar po me erdhe intate, pse deshironte te me mashtronte vetem pse me pa qe jam i huaji, dhe me beri nervoz te them te drejten.

Mendoj se Shqiperija tradite te turizmit ka fare pak apo aspak!

P.S. Era 1 Te lutem sipas mundesise kur te editojshe textet trego arsyen pse mundsishte tlutem!!!

KaLofshiMire!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AL_Prishtina : 20-07-2005 mė 16:42 Arsyeja: Per nje pike !

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Nuk e kam edituar te kam sqaruar ne MP. Te pershendes Era
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Turizmi Bregdetar Mbareshqiptar
    Nga angeldust nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-08-2012, 17:24
  2. Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 26-12-2007, 20:14
  3. Kullat e Thethit ne rezidenca turistike
    Nga BvizioN nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-03-2007, 07:26
  4. A ju ka marre malli per kampet verore
    Nga Alda1 nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 03-02-2007, 16:01
  5. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 26-09-2005, 06:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •