un kam jete te rregullt seksuale me te dashuren time,por nuk perdori mjetet mbrojtese,dmth.prezervativ,dhe deshta ta ti pergjigjen se a me rrezikon kjo mua apo te dashuren time,ne gjerat tjera.... jemi krejt ok.
un kam jete te rregullt seksuale me te dashuren time,por nuk perdori mjetet mbrojtese,dmth.prezervativ,dhe deshta ta ti pergjigjen se a me rrezikon kjo mua apo te dashuren time,ne gjerat tjera.... jemi krejt ok.
Ndryshuar për herë të fundit nga otta : 18-01-2005 më 13:10
Ne rast se ju nuk keni tashme asnje semundje seksualisht te transmetueshme (SST) cdo gje eshte ne rregull. Problemi fillon ne rast se njeri prej jush do te kete mardhenie sexuale te pambrojtura me nje person te trete i cili mund te kete nje SST.
Teorikisht ekziston nje mundesi e vogel qe nje person megjithese nuk ka kryer mardhenie seksuale me nje te infektuar me SST mund te infektohet me nje mikroorganizem te cilin me vone ta transmetoje me rruge seksuale tek partneri/partnerja, si p.sh. candida albicans (ne pishine, ne WC publike), trichomonas vaginalis, hepatitet A, B, C, per te mos folur per HIV (mund te merret ne nje rruge jo sexuale, me ane te produkteve biologjhike si gjak, plazme dhe pastaj te transmetohet tek partneri me rruge seksuale) etj.
Megjithate pervec HIV dhe Hepatitit mundesite per te marre semundje veneriane me rruge jo seksuale jane shume te vogla per vete faktin se mikroorganizmat nuk mund te jetojne per nje kohe te gjate jashte organizmit njerezor.
Krijoni Kontakt