Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 51
    I Paparashikueshem Maska e CrAzY^DzD
    Anëtarësuar
    02-04-2005
    Vendndodhja
    N'Mes Tiranes , N'Mes T'Bllokut
    Postime
    27
    Tani Athine pffffffffffffffffffffff lal sa kot

Pavaresisht se kjo teme eshte hapur rreth 2 vjet me pare po e jap edhe une mendimin tim...................
    Ti tani qe jeton andej per disa gjera mos te them per te gjitha ke te drejte , por fryma jote lal mua nuk me pelqen ............
    Dua te theksoj disa gjera :
    1-Ti qe jeton andej , pse nuk e sjell i her kaptinen knej dhe te punosh per vendin tend duke pare se sa gabime ka ................... ?!
    2-Nuk eshte e vertet qe Shqiperia ka ngelur ne vend numero sic mendon ti shume gjera kane hecur perpara...............
    3-Desha me te pyt kaq krenar qenke qe jeton ne Athine se me sa po shoh nuk paske lon ven pa e shkrujt ?!
    4-Pastaj persa i perket injorances : Po te them dy gjera te vogla Shqipetaret lal kane nje KOEFICENT inteligjence me te larte se mesatarja europiane dhe nuk eshteb e rastit qe kudo qe shkojne kane rezultate me se te shkelqyera ne pune dhe mesime , dhe aktivitetet te ndryshme te tjera te jetes ..............
    5-Dhe ti vjen dhe jep nje gjykim per Shqiperine djale duke ardhur ketu 2 apo 3 here ne vit , pak absurde me duket .......... plehrat pastaj jane disi te rregulluara keto kohet e fundit dhe gjithashtu besoj se infrastrukutura ..........
    6-Dhe e fundit kur degjoj nje Shqiptar qe keshtu flet per vendin e vet pastaj me te vertete nuk u vej faj , grekerve qe mund te thone dhe veprojne ne menyrat me te ndryshme duke pasur atje nje tip si puna jote atehere mire jua bekan juve ......... Tipa si puna juaj jo aq po edhe t'ju shkelin me kembe SERVIL grek
    No More Bitches In My Life

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga miki_ro
    Përshëndetje Tani

Lexova çka ke shkruar më lartë,dhe me thënë të drejtën pjesërisht do bija dakort me shkrimin hapës së kësaj temeplus dhe me çka të kam cituar.Do isha dakort më përshkrimin e gjendjes së mjerueshme se Shqipërisë.Na pëlqen a s'na pëlqen ky është realiteti...

Nga njëra anë jemi shifrat më të larta të zhvillimit në Europë (sipas Cia-s dhe Qerimit) dhe nga ana tjetër,e vetmja alternativë për shumicën e popullsisë ngelet përsëri emigrimi.
    Çka duhet pë pranojmë këtu është në të vërtetë që vihet re një fuqizim i ekonomisë shqiptare,por jo në nivelin e duhur.Për mendimin tim bazat e ekonomisë shqiptare nuk ishin dhe nuk janë nga më të "shëndoshat",për një zhvillim ekonomik konstant dhe me një grad rritjeje që ti jipte mundësinë Shqiptarit të thjeshtë ta fitonte "bukën e gojës" pranë familjes së tij.

Do desha të bëhej ndonjë sondazh të shikonim sa pjesë e popullsisë do të dëshironte të largohej nga Shqipëria...?

Kam frikë se do kishim shifra tmerruese përsa i përket largimit të shqiptarëve për një të ardhme më të mirë,nga ky vend që na qenka në rritje ekonomike.
    Sido që të jetë kemi shumë punë që të arrijmë të flasim për nivelin ekonomik "të rritur" shqiptar..

Këtu mund të jetë dhe faji i politikës qeveritare,por kam përshtypjen se edhe kjo opozitë me "projektet" e saj të njëjtat gabime trashaluqe do bënte pasi klasës politike shqiptare i ka munguar serioziteti për të punuar në favor të atyre të cilët i kanë ngritur në kolltukun prej lëkure ku ata "mbretërojnë"...

Gjithsesi ja vlen të përmendet që ekonomia shqiptare vitet e fundit sikur është "zgjuar" nga gjumi i thellë që kishte rënë.Dhe rezultatet e zgjimit nuk mund të vijnë nga dita në ditë,duhet kohë dhe punë konstante në mënyrë që kjo që është "ndërtuar" deri tani,pavarësisht nga forca politike qe vjen në pushtet mbas zgjedhjeve të këtij viti,të mos i "sheshojë" të gjitha.Duhet më në fund të shikojmë anën pozitive dhe atë negative të çdo qeveriseje.Janë bërë ndryshime radikale vetëm në Tiranë,në rrethet e tjera mbizotëron papunësia,mjerimi,pisllëku,injoranca qytetare etj etj etj...

Për shifra bindëse përsa i përket rritjes së ekonomisë shqiptare në nivelet europiane,do bindem personalisht vetëm kur ata mijra emigrantë të cilët presin një ditë rikthimin në atdhe,do kthehen në "shtëpitë" e tyre.Ndërmjet kthimit të mijrave emigrantëve,shteti shqiptar nuk ka për të pësuar asnjë humbje,përkundrazi ekonomia do rritet me hapa shumë më të shpejtë.Kursimet e tyre do futen në qarkullim në Shqipëri kështu që biznesi ka për tu shumfishuar dhe ekonomia shqiptare do ketë krijuar baza më të fuqishme.Por që të mundësohet kjo duhet që më në fund shteti dhe institucionet shtetërore të kënë si objektiv këtë gjë dhe ti akordojnë këtij problemi seriozitetin e duhur.

Duhet të forcohen organet shtetërore,dmth funksionimi serioz e efektiv i institucioneve shtetërore,forcimi dhe ngritja e Drejtësisë në nivelin e duhur (atë të pavarësisë totale nga politika),dhe në veçanti të punohet seriozisht nga ata që kanë në dorë fatet e popullit.

Duhen krijuar vende pune të reja,(të paktën për ata që ndodhen tashmë në Shqipëri) në mënyrë që të mos vuajë më Shqipëria nga Kamzhiku i emigracionit.

Duhen krijuar kushtet jetese për popullsinë (le të mos harrojmë baltën dhe mungesën kushteve së jetimit dinjitoz ujë dritë e bla bla se u mërzitëm të themi të njëjtat)..

Etj etj etj....

Pastaj ti nuk kishe pse zhgënjeheshe more djalosh,(se kështu ja ke vënë titullin temës)me Shqipërinë pasi gjendja pak a shumë dihet nga emigrantët e studentët e Greqisë.Mos prit dhe ti mrekullira të ndërtojmë Shqipërinë nga dita në ditë.Po kalojmë një fazë tranzicioni që fatkeqësisht për ne po zgjat më shumë se çdo shtet i Europës Juglindore.Dhe fatkeqësisht kjo fazë kaq e gjatë janë për shkak së injorancës e papjekurisë politike shqiptare.

Shpresojmë për një të ardhme më të mire...

Me atëfrazën "Fajin e ka dhe populli shqiptar pasi eshte nje popull pa kulture dhe pjekuri demokratike" jam plotësisht dakort.Besoj se ska nevojë për koment...

Ps.Aman o Zot thuaj ti japi mend,dy "Kapove" tanë,dhe mos kemi mbas zgjedhjeve ndonjë atmosferë si ajo e 1998,ose si e Ukrainës a e Gjeorgjise,se na fikën derën pastaj.BE-ja as për 50 vjet nuk na pranon në gjirin e saj.E theksoj që Integrimi i Shqipërisë në BE,do të sjelli dhe zhdukjen gradualisht së injorancës politike shqiptare.

Shpresat e fundit e Shqiptarëve janë varur nga maturiteti politik i dy krerëve politikë.

Gjithë të mirat

Ne pergjithesi jam dakort me ty....
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga CrAzY^DzD
    Tani Athine pffffffffffffffffffffff lal sa kot

Pavaresisht se kjo teme eshte hapur rreth 2 vjet me pare po e jap edhe une mendimin tim...................
    Ti tani qe jeton andej per disa gjera mos te them per te gjitha ke te drejte , por fryma jote lal mua nuk me pelqen ............
    Dua te theksoj disa gjera :
    1-Ti qe jeton andej , pse nuk e sjell i her kaptinen knej dhe te punosh per vendin tend duke pare se sa gabime ka ................... ?!
    2-Nuk eshte e vertet qe Shqiperia ka ngelur ne vend numero sic mendon ti shume gjera kane hecur perpara...............
    3-Desha me te pyt kaq krenar qenke qe jeton ne Athine se me sa po shoh nuk paske lon ven pa e shkrujt ?!
    4-Pastaj persa i perket injorances : Po te them dy gjera te vogla Shqipetaret lal kane nje KOEFICENT inteligjence me te larte se mesatarja europiane dhe nuk eshteb e rastit qe kudo qe shkojne kane rezultate me se te shkelqyera ne pune dhe mesime , dhe aktivitetet te ndryshme te tjera te jetes ..............
    5-Dhe ti vjen dhe jep nje gjykim per Shqiperine djale duke ardhur ketu 2 apo 3 here ne vit , pak absurde me duket .......... plehrat pastaj jane disi te rregulluara keto kohet e fundit dhe gjithashtu besoj se infrastrukutura ..........
    6-Dhe e fundit kur degjoj nje Shqiptar qe keshtu flet per vendin e vet pastaj me te vertete nuk u vej faj , grekerve qe mund te thone dhe veprojne ne menyrat me te ndryshme duke pasur atje nje tip si puna jote atehere mire jua bekan juve ......... Tipa si puna juaj jo aq po edhe t'ju shkelin me kembe SERVIL grek

Ia vlen te pergjigjem ne disa pika.....

Besoj se jo vetem deshira ime por e cdo shqiptari eshte qe te kthehet prane familjes, te afermeve dhe te jetoje e punoje ne atdheun e tij.....Kur u largova ne fillim nga Shqiperia (para 9 vitesh ) deshira ishte qe te kthehesha serish ne Shqiperi por me kalimin e viteve Shqiperia nuk perparoi ashtu sic pritej dhe "endrra" apo shpresa e kthimit ne vend qe te afrohej perkundrazi largohej vazhdimisht....

Kete e verteton me se miri realiteti i sotem shqiptar....Ne Shqiperi akoma mbizoteron fenomeni "ikje" dhe jo kthim....Personalisht pervec familjes gjithe te njohurit e tjere, keshilla qe me jepnin ishte shih qe mos te kthehesh me......

Nuk e di nese ti e ke provuar te jetosh ne mergim, por nga pervoja personale edhe pse kam kaluar mire mergimi perseri mbetet mergim dhe si atdheu apo vendi yt nuk ka.....

E kam theksuar disa here ne kete forum qe Shqiperia sigurisht qe nuk ka mbetur ne vend numero, asnjehere nuk e thashe nje gje te tille, por ne shkrimet e mia une Shqiperine nuk e krahasoj me vetveten(Shqiperine), por perderisa jemi nje vend Europian e krahasoj me shtetet e tjera Europiane, (te cilat kam patur fatin ti vizitoj) pra duke bere kete krahasim dalim ne perfundimin qe Shqiperia eshte shume mbrapa...

Sigurisht qe ne nuk mund te pretendojme qe te arrijme Europen kaq shpejt, por duke pasur parasysh faktin se u bene rreth 15 vjet qe Shqiperia eshte nje shtet i hapur ndaj botes, mendoj se Shqiperia ka ecur me hapa te ngadalte dhe per pasoje dhe realiteti dhe prespektiva nuk jane ato qe do deshironim.....Kete e verteton me se miri fakti qe Shqiperia vazhdon ende "te prodhoje" emigrante, pra tani per tani prespektiva nuk eshte kthimi por ikja.....

C'rendesi ka se ku jetoj ne Athine apo diku tjeter? Kkjo nuk ka asnje lidhje me temen....Nuk besoj se eshte krenari ku jeton dikush, por si jeton dikush, megjthese ia vlen te theksoj se fjala "krenari" nuk eshte fjala e duhur......Krenar do isha te jetoja dhe punoja ne Shqiperi dhe Shqiperia te ishte me te veret nje vend europian, se ne fund te fundit eshte pjese gjeografike e ketij kontinenti dhe si e tille duhet te jete dhe ne te gjitha fushat e tjera.....

E pranoj qe kritika mund te ishte e ashper por eshte realiteti shqiptar ai qe te detyron te besh nje kritike te tille.....Mendoj se shumica e shqiptareve qe jetojne ne nje realitet te ndryshem nga ai shqiptar kane te njejtin mendim....Shqiptareve te Shqiperise te cilet nuk kane patur fatin te jetojne jashte Shqiperise sigurisht qe keto kritika iu duken absurde....Shko vizito njehere Gjermanine, Francen, Italine, Hollanden etj... dhe pastaj ec gjyko rreth realitetit shqiptar...Greqine nuk e permenda pasi eshte me e fundit nga keto vende qe permenda, por sigurisht eshte shume mire se ne ne disa drejtime.....

Une Shqiperine e "gjykoj" sepse me dhimbset sepse eshte atdheu im dhe nuk me pelqen apo ndihem mire kur e shoh ne nje gjendje te tille....Kam besimin se Shqiperia duhet dhe i ka mundesite qe te jete shume me mire se c'eshte ne keto momente.....Une jam nje shqiptar qe e kritikoj vendim tim pasi keshtu ndiej dhe kam cdo te drejte qe ta bej, por kur bie fjala me te huajt rreth vendit tim perpiqem me cdo kusht te permend cilesite me pozitive qe e karakterizojne kete vend....Shqiptaret qe nuk kritikojne Shqiperine per mendimin tim ose "u pelqen" ky realitet ose nuk iu intereson Shqiperia dhe per pasoje nuk marrin mundimin te komentojne kete realitet...

Persa i perket grekeve, te pakten nga pervoja personale si dhe nga ambienti dhe shoqeria qe kam asnjehere nuk kam lejuar qe te ofendojne Shqiperine....
    Ndryshuar për herë të fundit nga tani_26 : 08-04-2005 më 09:22

I Paparashikueshem Maska e CrAzY^DzD
    Anëtarësuar
    02-04-2005
    Vendndodhja
    N'Mes Tiranes , N'Mes T'Bllokut
    Postime
    27

Arrow

Citim Postuar më parë nga Tani Athine
    Ia vlen te pergjigjem ne disa pika.....

Besoj se jo vetem deshira ime por e cdo shqiptari eshte qe te kthehet prane familjes, te afermeve dhe te jetoje e punoje ne atdheun e tij.....Kur u largova ne fillim nga Shqiperia (para 9 vitesh ) deshira ishte qe te kthehesha serish ne Shqiperi por me kalimin e viteve Shqiperia nuk perparoi ashtu sic pritej dhe "endrra" apo shpresa e kthimit ne vend qe te afrohej perkundrazi largohej vazhdimisht....

Nuk e di nese ti e ke provuar te jetosh ne mergim, por nga pervoja personale edhe pse kam kaluar mire mergimi perseri mbetet mergim dhe si atdheu apo vendi yt nuk ka.....

Sigurisht qe ne nuk mund te pretendojme qe te arrijme Europen kaq shpejt, por duke pasur parasysh faktin se u bene rreth 15 vjet qe Shqiperia eshte nje shtet i hapur ndaj botes, mendoj se Shqiperia ka ecur me hapa te ngadalte dhe per pasoje dhe realiteti dhe prespektiva nuk jane ato qe do deshironim.....Kete e verteton me se miri fakti qe Shqiperia vazhdon ende "te prodhoje" emigrante, pra tani per tani prespektiva nuk eshte kthimi por ikja.....

E pranoj qe kritika mund te ishte e ashper por eshte realiteti shqiptar ai qe te detyron te besh nje kritike te tille.....Mendoj se shumica e shqiptareve qe jetojne ne nje realitet te ndryshem nga ai shqiptar kane te njejtin mendim....Shqiptareve te Shqiperise te cilet nuk kane patur fatin te jetojne jashte Shqiperise sigurisht qe keto kritika iu duken absurde....Shko vizito njehere Gjermanine, Francen, Italine, Hollanden etj... dhe pastaj ec gjyko rreth realitetit shqiptar...Greqine nuk e permenda pasi eshte me e fundit nga keto vende qe permenda, por sigurisht eshte shume mire se ne ne disa drejtime.....
    Ne disa pika jam dakort me ty dhe kjo eshte hera e fundit qe shkruaj ne kete teme se mednoj se me keto qe do them do i jap fund diskutimit qe nisa

1- Nqs ke deshire lal eja dhe puno per vendin tend, sepse ne qe rrime nuk jemi as me te afte dhe asnje gje tjeter, thjesht jetojme ne menyre mese normale dhe nuk eshte e vertete qe mbizotron fenomeni ikje se njoh shume njerez te cilet jane kthyer ketu dhe kane bere dicka te vlefshme me jeten e vet duke hapur nje aktivitet.
    Por mendoj se ti dhe shume te tjere si puna jote e kane me te thjeshte te jetojne andej dhe te kthehen ketu u duket e veshtire per te mos thene absurde, sepse mendojne e c'te bej une atje!?

2- E kam provuar te jetoj jashte por jo si emigrant si student, dhe lashe gjithshka andej dhe u ktheva ketu dhe nuk me duket se do kisha bere me mire te rrija pasi kam shume per te dhene ketu .........

3- 15 vjet qe ne kemi kaluar ne pluralizem dhe i jemi hapur botes, do doja te te kujtoja une ty, meqe jeton ne greqi se sa vjet i ka zgjatur tranzicioni greqise mbas Planit Marshall qe i beri USA, dhe qe ende sot eshte nje nga shkaktaret kryesore te deficitit ekonomik dhe inflacionit ne BE .........
    Me beso kur te them qe eshte me te vertete shume pak kohe, nqs do te analizosh me te vertete Shqiperine beje mbas 15-25 vjetesh dhe atehere ke te drejte te flasesh ne kete menyre .........
    Fakti qe vazhdon ende emigrante me beso mua kur te them qe eshte shume RELATIV nqs do te flasesh per emigrantet qe vijne ne greqi poe mendimin tim jane te njejtet 600.000 Shqiptare qe verdallisen ne greqi eja kendej dhe ik andej dhe kjo per shkak te politikave greke ...........

4- Une ne Gjermani, France dhe ne shume vende te tjera te botes perendimore kam qene dhe kam pasur fatin ti vizitoj.............
    Por nuk mund te bejme nje krahasim me disa vende si puna e atyre , me realitetin e sotem Shqiptar dhe duhet te kuptosh qe kjo eshte ne te vertete HERA E PARE QE NE JEMI TE LIRE mbas shume pushtimeve dhe rregjimit diktatorial komunist ..........
    Prandaj nje krahasim nuk mund te behet eshte thjesht i pamundur, duke pare qe keto shtete kane shume kohe qe perfeksionojne PLURALIZMIN e tyre dhe mbi te gjitha asnjehere nuk kane pasur nje HISTORI si tonen .........

Por une mendoj sic e thashe edhe me larte qe e shume e lehte per ju andej te thoni nga larg qe nuk jetohet ne Shqiperi dhe ndoshta e keni me komode te rrini andej duke punuar dhe jetuar por mos harro dicka ti dhe te tjeret ASNJEHERE NUK DO TE JENI TE BARABARTE ME TE TJERET ENE VENDET KU JETONI dhe me kaq e mbylla ...........
    No More Bitches In My Life

i/e regjistruar Maska e edi72
    Anëtarësuar
    14-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane - Albania
    Postime
    190
    Me pelqen fakti qe arrihet te diskutohet per realitetin e atdheut.Kjo tregon qe edhe ata qe "e shajne" jane patriote sepse e marrin mundimin te shkruajne, por kendveshtrimi i atyre eshte te shohin nga erresira.
    I kam thene edhe nje here tjeter Tanit Athine qe te nderroje gurin kur ulet ne Akropol por s'do te degjoj.S'ka gje se mbase tani qe erdhi pranvera dhe koha eshte me e bukur me diell do ti largohet pesimizmi.
    Bente dikush pyetjen qe pse keto tema hapen nga ata qe jetojne ne Greqi.Kam mendimin se kjo ndodh ngaqe shumica e shkrimeve dhe emisioneve qe jepen ketu me kete kendveshtrim e shohin atdheun tone.Po te mos flisja me shqipetare qe ndodhen ne Amerike,Evropen e Bashkuar do thoja ndodh sepse jetojme shume me mire nga ana ekonomike,por ne krahasim me keto vende nuk eshte e tille.
    Doja te thoja qe shume nga ju shkruanin qe s'na ben qeveria e Nanos apo e Berishes.Ata akoma kane rrenjet e diktatures komuniste dhe duhen zevendesuar me te rinj qe studiojne jashte.Jam dakort nga njera ane se ajo qe do ndryshoje do jete edukata politike,do ti drejtohen njeri tjetrit me ju dhe do mbajne kostume veshur neper zyra dhe s'do jene sikur sapo kane mbaruar ndonje ndeshje futbolli 5 x 5.Nga ana tjeter nuk pres zhvillimin e ekonomise nga ata(qeveria qe mendohet).Ate qe prisja nga politikanet ishte kushtetuta qe per fat te mire ngaqe ishin te pa zote per ta bere e moren gati dhe kemi nje kushtetute te standarteve te BE.
    Ne rradhe te pare duhet te heqim vete rrenjet e komunizmit qe per fat te keq jo qe s'po na ikin neve qe e jetuam por kane hyre dhe tek shumica e atyreve qe kane lindur me pas.C'dua te them,akoma ne kemi kultin e individit ne koke.Atehere kur vdiq Enveri degjoheshin shprehjet tani Shqiperia vdiq,Ramizi s'mund te eci me.Tani Nano apo Berisha.
    Zhvillimi i ekonomise nuk ecen nga politikanet por nga ne(populli).Flasim per veten tone qe jemi jashte qe "nuk vdesim per buke".Po ju them qe po te kishit vepruar si shume bashkeatdhetare tane brenda edhe ne per buke do vuanim.Po t'ju kete rene te kaloni nga "Bathore city" do shihni shume vila dy kateshe te cilave ata qe studiojne per arkitekture mund t'ja nxjerrin vleren reale.Ne ketej jashte po punojme po "mbushim barkun me buke",japim qirate e shtepise dhe po na teprojne per hobe-sic thoshte dikush,te tjerat qe teprojne ose punen e dyte mundohemi ta mbledhim per te rritur ekonomine tone te familjes.Nuk do ishte me mire qe ai miku i bathores me ato leke(dikush do thote ca lekesh thote ky-pyesni arkitektet) te zgjeronte stallen me lope ne qofte se shet qumesh,te blinte ndonje mekanizem per te bere djathe dhe te merrte ndonje komeshi ne pune,ose te shtonte pulat nqs shet veze apo te shtonte mallrat e dyqanit nqs se shet ne Tirane,apo te blinte ndonje traktor nqs punon token.Jo e ka pare me mire te ndertoj nje shtepi te marri nje benz dhe te dali tek ushtari i pa njohur per pune hamalli.Nga ana tjeter prap nuk eshte "pa buke''.Ka nje kapital qe prap mund te investoj,por me pare duhet ta legalizoj qe s'ja ka fajin Nano apo Berisha,apo (ai tjetri qe do vij nga jashte) dhe te marri kredi per biznesin e tij te vogel qe neser do ta ngreje ekonomine e tij dhe ne nuk do themi qe s'ka te haje dhe ekonomia shqiptare s'ka zhvillim.Themi qe s'duam komunizmin dhe syte vetem tek shteti i mbajme.Themi politikanet vjedhim,por ne vete c'fare bejme.Shkojme te blejme dicka ne nje dyqan ja kerkojme faturen e cmimit shitesit nqs nuk e pret.C'fare ju tregoni atyre qe jane ne Shqiperi kur shkoni(ose shkruani) nga ato qe keni mesuar neper bote qe jeni popull injorant dhe kaq.Jam i bindur se kur vijme kendej them ca pisllik eshte me plera ne Shqiperi dhe as njeri nga ne per veten e tij se ka pare koshin e plehrave me sy.Ky eshte kendveshtrimi nga erresira qe duhet ta zbardhim por me kendveshtrimin tjeter jane ato faktet qe shumica po jeton dhe po kerkon plazhet e Turqise,Spanjes,Maqedonise se po vjen dhe vera.Edhe ne kete aspekt ka shume per te thene pse ikin dhe doja te diskutoja per ata te bregut qe "po vdesin per buke".
    Fola me fjale te thjeshta dhe jo si ekonomist sepse kam studiur te dy ekonomite dhe ate socialiste(komuniste) dhe te tregut te lire(kapitaliste),por e keqja qendron se ne duam te mesojme zh pa kaluar me pare a,b,c....
    mos bej ate qe nuk don te bejne te tjeret tek ty.

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga CrAzY^DzD
    Ne disa pika jam dakort me ty dhe kjo eshte hera e fundit qe shkruaj ne kete teme se mednoj se me keto qe do them do i jap fund diskutimit qe nisa

1- Nqs ke deshire lal eja dhe puno per vendin tend, sepse ne qe rrime nuk jemi as me te afte dhe asnje gje tjeter, thjesht jetojme ne menyre mese normale dhe nuk eshte e vertete qe mbizotron fenomeni ikje se njoh shume njerez te cilet jane kthyer ketu dhe kane bere dicka te vlefshme me jeten e vet duke hapur nje aktivitet.
    Por mendoj se ti dhe shume te tjere si puna jote e kane me te thjeshte te jetojne andej dhe te kthehen ketu u duket e veshtire per te mos thene absurde, sepse mendojne e c'te bej une atje!?
    Mos i egzagjero gjerat....Nje pakice jane kthyer dhe fenomeni ikje vazhdon....

2- E kam provuar te jetoj jashte por jo si emigrant si student, dhe lashe gjithshka andej dhe u ktheva ketu dhe nuk me duket se do kisha bere me mire te rrija pasi kam shume per te dhene ketu .........
    Je nder te paktet qe je kthyer...Ketu flasim per realitetin shqiptar ne pergjithesi dhe jo per realitetin personal....Ti mund te jesh biri i ndonje te "forti", nuk jane te gjithe shqiptaret me "baballare te forte"

3- 15 vjet qe ne kemi kaluar ne pluralizem dhe i jemi hapur botes, do doja te te kujtoja une ty, meqe jeton ne greqi se sa vjet i ka zgjatur tranzicioni greqise mbas Planit Marshall qe i beri USA, dhe qe ende sot eshte nje nga shkaktaret kryesore te deficitit ekonomik dhe inflacionit ne BE .........
    Me beso kur te them qe eshte me te vertete shume pak kohe, nqs do te analizosh me te vertete Shqiperine beje mbas 15-25 vjetesh dhe atehere ke te drejte te flasesh ne kete menyre .........
    Prape po egzagjeron me duket.... nuk besoj se Greqia eshte shkaktare per deficitin ekonomik dhe inflacionin ne EU....Fakt eshte se Greqia eshte me e varfera por eshte gjithashtu fakt qe BE eshte ne nje krize ekonomike dhe papunesia eshte rritur gjithandej....

Fakti qe vazhdon ende emigrante me beso mua kur te them qe eshte shume RELATIV nqs do te flasesh per emigrantet qe vijne ne greqi poe mendimin tim jane te njejtet 600.000 Shqiptare qe verdallisen ne greqi eja kendej dhe ik andej dhe kjo per shkak te politikave greke ...........
    Pse vetem ne Greqi emigrojne shqiptaret? Po ne Itali, Europe dhe USA sa shqiptare kane shkuar dhe vazhdojne te shkojne vitet e fundit?

4- Une ne Gjermani, France dhe ne shume vende te tjera te botes perendimore kam qene dhe kam pasur fatin ti vizitoj.............
    Por nuk mund te bejme nje krahasim me disa vende si puna e atyre , me realitetin e sotem Shqiptar dhe duhet te kuptosh qe kjo eshte ne te vertete HERA E PARE QE NE JEMI TE LIRE mbas shume pushtimeve dhe rregjimit diktatorial komunist ..........
    Prandaj nje krahasim nuk mund te behet eshte thjesht i pamundur, duke pare qe keto shtete kane shume kohe qe perfeksionojne PLURALIZMIN e tyre dhe mbi te gjitha asnjehere nuk kane pasur nje HISTORI si tonen .........
    Sa per dijeni kur shkove ne Gjermani besoj se shkove te vizitoje ndonje muze...Besoj se gjermanet te informuan qe Gjermania u shkaterrua plotesisht nga lufta dhe per 10 vjet arriti qe te jete perseri vendi me i zhvilluar i Europes...Pra me pune arrihet gjithcka....

Por une mendoj sic e thashe edhe me larte qe e shume e lehte per ju andej te thoni nga larg qe nuk jetohet ne Shqiperi dhe ndoshta e keni me komode te rrini andej duke punuar dhe jetuar por mos harro dicka ti dhe te tjeret ASNJEHERE NUK DO TE JENI TE BARABARTE ME TE TJERET ENE VENDET KU JETONI dhe me kaq e mbylla ...........
    Po pse e themi nga larg?Te pakten shqiptaret e Greqise besoj se jane ata qe e vizitojne me shpesh Shqiperine...Dhe mund te them se jane te vetmit qe shpresojne me teper se te tjeret qe nje dite te kthehen ne Albani...Persa iu perket shqiptareve te BE dhe USA keta si zor mund te kthehen....
    Ndryshuar për herë të fundit nga tani_26 : 11-04-2005 më 10:43

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    .......................
    Ndryshuar për herë të fundit nga tani_26 : 11-04-2005 më 10:36

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Rrofte keftedhaqja.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga edi72
    Me pelqen fakti qe arrihet te diskutohet per realitetin e atdheut.Kjo tregon qe edhe ata qe "e shajne" jane patriote sepse e marrin mundimin te shkruajne, por kendveshtrimi i atyre eshte te shohin nga erresira.
    I kam thene edhe nje here tjeter Tanit Athine qe te nderroje gurin kur ulet ne Akropol por s'do te degjoj.S'ka gje se mbase tani qe erdhi pranvera dhe koha eshte me e bukur me diell do ti largohet pesimizmi.
    E mira do ishte qe diskutimi te mos kalohej ne nje debat personal, pasi nuk do te kishte kuptim...Realitetin shqiptar kam patur fatin ta shoh shpesh nga afer dhe mund ta kuptosh fare mire si nga shqiparet qe takon ashtu edhe nga shtypi apo TV.....Shqiperine nuk e shohim me pesimizem por realiteti i sotem eshte ai qe te zhgenjen.....
    Zhvillimi i ekonomise nuk ecen nga politikanet por nga ne(populli
    Zhvillimin ekonomik te nje shteti apo shoqerie e sjell gjithmone qeverisja. Mund te me permendesh nje shtet apo shoqeri qe u zhvillua pa qeverisje?
    Pra dua te them qe per zhvillimin ekonomik te nje shteti nuk eshte e mjaftueshme inciativa e individit por politika qe ndiqet ne fushen ekonomike....

Sigurisht qe nuk mund te pritet gjithcka nga qeveria apo shteti, por cdo qeveri me politiken qe ndjek eshte ajo qe ndikon ne ecurine e nje ekonomie apo zhvillimi.......

Mendimi im eshte se po nuk pati investime te huaja ne Shqiperi ekonomia shqiptare do vazhdoje te jete nje ekonomi e dobet dhe per pasoje realiteti shqiptar i veshtire....

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga Cyclotomic
    Rrofte keftedhaqja.
    rrofte coca-cola
    c'thote USA cyclotomic?

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lajmet nga Superliga 2006/2007
    Nga OO7 në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 1035
    Postimi i Fundit: 26-08-2007, 16:39
  2. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  3. Tifozat e Super Kampiones TIRONA <3>
    Nga BlueBaron në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 274
    Postimi i Fundit: 15-10-2005, 01:39
  4. E fundit
    Nga nitROSHI në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-08-2005, 19:04
  5. Zhvillimet e fundit politike
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-08-2002, 14:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •