Close
Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 145
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Po te shpetuarit perse duhet te japin llogari?
    Gjykimi i deleve

Mateu.25:31-40
    "Dhe kur te vije Biri i Njeriut ne lavdine e tij, bashke me engjejt e shenjte atehere do te ulet mbi fronin e lavdise se vet.
    Dhe te gjithe kombet do te mblidhen perpara tij dhe ai do ta ndaje njerin nga tjetri ashtu si ndan bariu delet nga cjepte.
    Dhe delet do t'i vere ne te djathten e vet dhe cjepte ne te majten.
    Atehere Mbreti do t'u thote atyre qe do te jene ne te djathten e tij: "Ejani te bekuar te Atit tim, merrni ne trashegim mbreterine qe u be gati per ju qe nga Krijimi i botes.
    Sepse pata uri dhe me dhate per te ngrene, pata etje dhe me dhate per te pire, isha i huaj dhe me pritet.
    Isha i zhveshur dhe me veshet, isha i semure dhe ju me vizitonit, isha ne burg dhe erdhet tek une"
    Atehere te drejtet do t'i pergjigjen duke thene: "Zot, kur te pame te uritur dhe te dhame per te ngrene ose te etur dhe te dhame per te pire?
    Dhe kur te pame te huaj dhe te pritem, ose te zhveshur dhe te veshem?
    Dhe kur te pame te lenguar ose ne burg dhe erdhem te ti?"
    Dhe mbreti duke iu pergjigjur do t'u thote: "Ne te vertete po ju them: sa here ia keni bere kete ndonjerit prej ketyre vellezerve te mi te vegjel, kete ma bete mua."

Pershendetje
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Matrix nuk e di se perse ti ndjehesh keq prej atyre vargjeve qe une kam sjelle. Ne radhe te pare kur une jap nje mesazh, nuk kam per qellim qe te bej gjykimin e dikujt. Nuk e di nese ti i ke pare shkrimet e mia, por te siguroj se asnjehere nuk jap gjykim per ndonje person. Nese ti ke sjelle keto vargje dhe ndjehesh i pasigurt ne shpetimin e Krishtit, atehere une permes shkrimeve te mia jam perjekur qe te shpall te verteten dhe njekohesisht te ndihmoj te gjithe ata qe kane pasiguri. Pra personalisht nuk kam perse te gjykoj mbi ju dhe mbi kedo tjeter, pasi nuk eshte e drejta ime. Ne lidhje me fjalet e mia qe une kam thene, per ata qe mbjellin pasigurine, ketu nuk kam parasysh thejsht persona,. por kam parasysh doktrina. Ata te krishter qe ndjekin doktrina te tilla pasigurie, detyrimisht qe do te mbjellin pasigurine. Por perse e them kete gje? Une e them kete gje sepse, kur i pasigurti kerkon te shpalle ungjillin e Krishtit ( qe eshte siguria jone), ai eshte i pafte te jape nje mesazh te qarte, kjo per vete faktin se, ai nuk ka per vete siguri dhe keshtu nuk mund te shpalle sigurine. Pra me pak fjale, keta te krishtere qe permes doktrines se tyre mbjellin pasigurine, nuk ka rendesi nese behet me dashje apo padashje, ne te dy rastet ajo nuk ben gje tjeter vecse turbullon ata qe sapo jane kthyer ne besen e Krishtit.
    Matrix te them se, ashtu sic thote dhe Livein. une jam perpjekur qe tju inkurajoj ne rrugen tuaj te besimit, edhe pse disa here nuk jeni dakort me mendimet e mia, po keshtu dhe une me mendimet e tua. Po keshtu te siguroj se une nuk eci ne mendimet e mendjes time intelektuale, pasi intelekti im eshte Krishti dhe vetem Krishti. Perpiqu te maresh mesazhin dhe jo deshmuesin, sepse po te fokusohesh tek njeriu, eshte veshtire te kuptosh mesazhin qe Zoti flet perms gojes se Deshmuesit, Matrixit apo Livein e tjere.
    Zoti ju bekofte.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi
    Une e them kete gje sepse, kur i pasigurti kerkon te shpalle ungjillin e Krishtit ( qe eshte siguria jone), ai eshte i pafte te jape nje mesazh te qarte, kjo per vete faktin se, ai nuk ka per vete siguri dhe keshtu nuk mund te shpalle sigurine. Pra me pak fjale, keta te krishtere qe permes doktrines se tyre mbjellin pasigurine, nuk ka rendesi nese behet me dashje apo padashje, ne te dy rastet ajo nuk ben gje tjeter vecse turbullon ata qe sapo jane kthyer ne besen e Krishtit.
    I dashur vella Deshmues, ke shume te drejte kur thua se dikush qe nuk ka per vete sigurine, nuk mund te shpalle Krishtin i cili eshte dhe Siguria jone. Dhe eshte e vertete se keto mesime ngaterrojme me shume ata qe jane te rinj ne besim.

Nga ana tjeter do te thoja se kjo teme nuk u hap per te ungjillezuar, por u bene disa pyetje per shpetimin. Dhe pyetjet ishin per humbjen e shpetimit gje qe nenkupton se shpetimin e kemi. Isha une qe e zgjerova me shume temen pasi doja te beja te qarte doktrinen e rreme dhe te rrezikshme nga doktrina te cilat nuk jane dhe aq primare.

Ajo qe dua te them eshte se une per veten time jam shume tolerant me ata qe besojne se mund te humbase shpetimi, por nuk mund te toleroj, jo per ata qe nuk e dine se jane te shpetuar, por per ata qe e predikojne nje gje te tille. Nje mesim i tille nuk ndodhet ne asnje vend te Dhjates se Re.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Deshmues,
    Une as kam qellim te mbjell pasigurine "ne te porsakthyerit", dhe aq me pak keta "te porsakthyer" nuk kane perse te mbeshtesin sigurine e tyre ne faktin nese une apo dikush tjeter nuk eshte i sigurt.
    Ne kete rast, i bie qe te rrime goje kycur e te fshehim dobesite tona, vetem qe mos skandalizohen "te porsakthyerit". Cili do jete rezultat i kesaj vecse hipokrizia?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Vellezer te mi, mos u beni shume mesues, duke ditur se do te kemi nje gjykim me te ashper,
    (Jakobi 3:1)

Po keto vargje si komentohen?

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Dhe nje pyetje tjeter:

Pohohet me siper se nqs ne ndjekim doktrina qe mbjellin pasiguri, ne do behemi te pasigurt dhe do mbjellim dhe vete pasiguri.

Nje pohim i tille e ben shenjtorin skllav te doktrines(ne kete rast te gabuar). Pra dikush qe ka Frymen e Krishtit dhe Shpetimin e Plote, paska ende mundesi te bjere, duke u bere skllav i doktrines se rreme?

Pra ketu une mendoj se ka nje kontradikte.
    Pra dhe pasi qe jemi shpetuar ne ende nuk kemi imunitet ndaj mashtrimit!!!

Atehere kur do e fitojme kete imunitet?

Ndoshta nje pergjigje do ishte, pasi te jemi rritur me shume ne Krisht.

Ne rregull, atehere shohim se Jakobi perseri i trembej Gjykimit te Zotit, duke u shprehur qe ne mesuesit (kuptohet Mesuesit e Kishes), do gjykohemi me ashper. Pra i bie qe dhe ai te jete bere pre e mashtrimit se Shpetimi mund te humbase (!!!).
    ???

Ju do thoni se ai nuk shprehet tekstualisht se shpetimi mund te humbase, apo ky shpetim ka nevoje te plotesohet, por sidoqofte, t'i nenshtrohesh nje gjyqi te ashper besoj se e nenkupton kete?

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    I dashur vella Matrix,

Sic e ke thene edhe ti me pare, duhet cdo gje te na zbulohet nga Krishti. Nese nuk na zbulohet, por thjeshte e besojme apo e themi se disa te tjere na e kane thene, ajo doktrine ngelet e vdekur. Duke u nisur nga ky kendveshtrim, duhet qe ne thjeshte te japim mendimet tona duke mos u ndikuar nga pergjigjet e te tjereve. Shpesh here, i pari une, ne bejme gabimin dhe mundohemi me pasion t'i mbushim mendjen te tjereve per ate qe neve na eshte zbuluar, apo mendojme se na eshte zbuluar. Ne harrojme ate qe ti ke thene me pare, se nese nuk te zbulohet dicka nga Zoti, njeriu, dhe jo vetem njeriu, por madje edhe Bibla nuk mund te beje asgje. Pra ne duhet te shtrojme argumentet, bindjet dhe mendimet tona, pa u bere merak se si do pergjigjen te tjeret apo nese do ta kuptojne ate qe ne duam te themi apo jo. Besoj se nje menyre e tille do na largoje nga "zenkat" e vogla.

Tani per sa i perket vargut qe solle, une mendoj se perseri gjykimi nuk do te thote humbje shpetimi. Eshte me se e arsyeshme qe mesuesit apo udheheqesit te gjykohen me shume se besimtaret e thjeshte, dhe kjo sepse ata jane ne nje fare menyre pergjegjes per ecurine e te tjereve ne Krisht.

Eshte njesoj si ne nje kompani. Nje punetori te thjeshte do t'i kerkohet llogari vetem per punen e tij, nje pergjegjesi do t'i kerkohet llogari me shume pasi ai ka ne pergjegjesi disa veta dhe drejtorit akoma me shume pasi ai ka ne pergjegjesi te gjithe nderrmarjen apo kompanine. Pra, jo vetem shperblimi eshe me i madh, por edhe pergjegjesia dhe si pasoje edhe llogari do t'i kerkohet me shume.

Mendoj se e njejta gje ndodh edhe me femijet e Perendise. Ata qe Zoti i perdor per ndertimin e kishes do gjykohen edhe me shume. Prandaj edhe ata vuajne apo duhet te vuajne me shume se te tjeret.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

A quhet Davidi "njeriu sipas zemres se Perendise"? E pra ndonese ai beri nje mekat kunder Perendise, ai u fal per pendimin e tij te vertete, por ai i jetoi pasojat e mekatit te tij ne kete jete. Titulli i tij si "njeriu sipas zemres se Perendise" nuk iu hoq asnjehere, por ai i jetoi pasojat e mekatit qe te mos pergojosej Emri i Perendise nga te pabeset.
    Keshtu eshte dhe me ne, na eshte dhene shpetimi, na eshte dhene vullneti i Perendise dhe Krishti, rruga ku duhet te ecim. Si njerez qe jemi, Perendia e di qe edhe mund te gabojme, te pengohemi, te harrohemi ne veten tone. Per ata qe e njohin pendimin e vertete dhe e praktikojne pendimin e vertete, gabim dhe rrezim, nuk eshte shkak per humbjen e shpetimit, por shkak per mos shijimin e plote te miresise se Perendise. Ashtu si Davidi, te cilit i ishte dhene gjithcka, jetoi kusurin e jetes se tij ne pasojen e mekatit te bere, ashtu edhe neve, na eshte dhene gjithcka qe te jetojme kusurin e jetes ne bollekun e miresise dhe hirit te Perendise, por nese rrezohemi, pasojen e rrezimit do ta jetojme ne, pavaresisht se Perendia do te na fale nqs pendohemi.
    Si nje femije qe vret gjurin, kur mjekohet plaga dhe kur dizinfektohet me alkol, ajo djeg. Dhe ndonese ajo plage do filloje te sherohet, pasojat jane akoma aty, gjaku, gervishtja, lekura e hequr ...etj. Gjuri do te shpetoje, por dhimbja do te ndihet derisa te zhduket plaga.
    Pershendetje
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Citim Postuar mė parė nga Manulaki
    A quhet Davidi "njeriu sipas zemres se Perendise"? E pra ndonese ai beri nje mekat kunder Perendise, ai u fal per pendimin e tij te vertete, por ai i jetoi pasojat e mekatit te tij ne kete jete. Titulli i tij si "njeriu sipas zemres se Perendise" nuk iu hoq asnjehere, por ai i jetoi pasojat e mekatit qe te mos pergojosej Emri i Perendise nga te pabeset.
    Keshtu eshte dhe me ne, na eshte dhene shpetimi, na eshte dhene vullneti i Perendise dhe Krishti, rruga ku duhet te ecim. Si njerez qe jemi, Perendia e di qe edhe mund te gabojme, te pengohemi, te harrohemi ne veten tone. Per ata qe e njohin pendimin e vertete dhe e praktikojne pendimin e vertete, gabim dhe rrezim, nuk eshte shkak per humbjen e shpetimit, por shkak per mos shijimin e plote te miresise se Perendise. Ashtu si Davidi, te cilit i ishte dhene gjithcka, jetoi kusurin e jetes se tij ne pasojen e mekatit te bere, ashtu edhe neve, na eshte dhene gjithcka qe te jetojme kusurin e jetes ne bollekun e miresise dhe hirit te Perendise, por nese rrezohemi, pasojen e rrezimit do ta jetojme ne, pavaresisht se Perendia do te na fale nqs pendohemi.
    Si nje femije qe vret gjurin, kur mjekohet plaga dhe kur dizinfektohet me alkol, ajo djeg. Dhe ndonese ajo plage do filloje te sherohet, pasojat jane akoma aty, gjaku, gervishtja, lekura e hequr ...etj. Gjuri do te shpetoje, por dhimbja do te ndihet derisa te zhduket plaga.
    Pershendetje
    Amen moter Manulaki!

Shpetimi eshte nje moment nje cast, kur ne kuptojme peshen e mekatit tone dhe i kerkojme ndihme Perendise te na cliroje nga mekati. Dhe Perendia ka pergatitur gjithshka tashme per shpetimin tone, mjafton qe ne te pranojme dhuraten e Tij, flijimin e Tij ne kryq per mekatet tona dhe te besojme ne emrin e Birit te Tij dhe ne marrim shpetimin e perjetshem qe nuk humbet kurre, ne rilindim nga uji dhe Fryma.
    Me pas vjen shenjterimi yne, rritja jone ne Krisht. Ashtu sikurse foshnja e sapolindur ka nevoje per qumeshtin e nenes te rritet edhe ne kemi nevoje per qumeshtin e paster te Fjales qe te ushqehemi dhe te rritemi. Nje foshnje asnjehere nuk mbetet e tille, ajo ka vetem nje rruge te ushqehet dhe te rritet, edhe njeriu yne i brendshem duhet te ushqehet dhe te rritet. Ushqimi yne frymeror eshte Fjala e Perendise, eshte Jezu Krishti.
    Falenderoj vella livein qe ne nje shkrim te tijin te meparshem citon nga letra drejtuar Efesianeve qe me kujton pozicionin tim ne te cilin une ndodhem tani me Krishtin, "ne vendet qiellore". Me trup ndodhem ne toke por fryma ime eshte me Perendine e bekuar ne vendet qiellore. Fizikisht ende po ecim neper shkretetire, por destinacioni yne final eshte Jeruzalemi qiellor. Nje dite te gjithe do ta kalojme lumin Jordan (do te vdesim fizikisht), por do te hyjme ne prehjen e Tij perjetesisht. Ata qe kane Krishtin nuk do te shkojne ne gjyq, por do te hyjne ne prezencen e Perendise, me pelqejne shume keto fjale te Jezu Krishtit kur Ai po fliste me judenjte, Gjoni 5:24:

Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: Ai qė e dėgjon fjalėn time dhe beson nė atė qė mė ka dėrguar, ka jetė tė pėrjetshme, dhe ai nuk vjen nė gjyq, por ka kaluar nga vdekja nė jetė.

Eshte me te vertete nje diskutim i mrekullueshem dhe uroj qe te kemi sa me shume te tilla qe me te vertete jane per ndertim dhe inkurajim.
    Zoti ju bekofte!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Astrit77 : 25-01-2005 mė 12:35
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar Maska e ndreu
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105
    Matrix, nuk po te kuptoj. A duhet une te marr mendimin e te krishtereve te pare ne menyre qe te mesoj nese jam i shpetuar apo jo? Une jam i sigurte per shpetimin tim dhe nuk kam nevoje qe te m'a thone ata.

Nese te kam keqkuptuar, me fal, por te lutem shpjegohu me mire.
    Ahh, kjo arroganca e "shenjtoreve" protestante s'ka berreqet. Pirostia, ti ose ke problem ne te kuptuar ose nuk te leverdis te kuptosh ato qe te them. Nuk eshte e nevojshme qe te shkruash gjithe ato ligjerata, te cilat pertoj t'i lexoj se me lodhin koken, per te me mbushur mendjen.

Une asnjehere nuk kam thene se shpetimi arrihet me aftesine e njeriut. Askush nuk ishte i denje per shpetim, e megjithate na u dhurua prej Perendise. Jam dakord qe eshte dhurate. Nuk mund te jete ndryshe. Por kjo dhurate duhet ruajtur dhe ne asnje menyre nuk mund te konsiderohet si e fituar kjo beteje me djallin.

Po ta paraqes me ane te nje paravolie, sepse duhet te ushqehesh ende me qumesht; mishi te mbyt.

Eshte si nje mision. Dikush te fal nje dhurate, por te duhet te justifikosh gjestin bujar qe t'u be. Duhet te pershkosh nje distance, gjate se ciles do te perballesh me veshtiresi dhe kurthe te ndryshme te te ligut, i cili perpiqet te te largoje nga personi bujar, qe krijoi besim te ty dhe te besoi kete dhurate, e cila dhurate do te te jape mundesine qe te jesh apo jo ne besniket e Tij.

Dhurata t'u be. Tani nuk te mbetet asgje tjeter vecse te justifikosh besimin e krijuar ne personin tend.

Misionin mund ta kryesh i palagur, por meqenese Ai personi eshte bujar, te jep mundesine te dalesh edhe i lagur prej misionit, por ama duke ditur se u perpoqe megjithe deshiren tende te mire per ta kryer misionin i palagur.

Mjafton qe me lote pendimi te pranosh dobesine tende dhe te japesh maksimumin tend. Maksimumi tend mund te jete 8-ta, kurse maksimumi im mund te jete 6-ta. Nuk ka kallepe ne misterin e shpetimit dhe as parashikime te tipit protestant. Mos harro se cdo njeri eshte person unik dhe i paperseritshem.

Te me falesh bre byrazer, te me falesh o protestant i hirshem, por mora dhe une tabjatet e tua; u zgjata kesaj rradhe.

Hyjlindesja dhe Gjithmonevirgjeresha Mari, eterit hyjmbajtes dhe shenjtoret e hyjnizuar qofshin ndermjetesit e tu ne procesin e misterit te shpetimit perballe Perendise Triadik. Naten e mire bre byrazer!

Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kur “tė gjithė” i dhuronin vargje Enver Hoxhės
    Nga Coli-i-vogėl nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 22:20
  2. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  3. Shqipėria pėrballė ndėrgjegjes sė gjymtuar tė saj
    Nga Shėn Albani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 22-09-2005, 12:27
  4. Kur “tė gjithė” i dhuronin vargje Enver Hoxhės
    Nga Diabolis nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 21-04-2005, 10:00
  5. Njėtrajtshmėri
    Nga SkenderRusi nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-12-2004, 06:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •