Close
Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 145
    Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Moter Manulaki,

Ne u referohemi te krishtereve te pare se ata jane paraardhesit tane. Ne jemi sot te krishtere, sepse ata ishin te krishtere dhe na e tejcuan kete besim. Ne duhet ta dime se cfare besonin ata, me mire nga sa duhet te njohim paraardhesit tane te mishit. Ne duhet te njohim jeten e tyre.
    Por ja me thuaj, si e njohe besimin tend?
    A nuk ishte familja jote qe ta tregoi, a nuk e degjove nga gjyshi yt se vera eshte gjaku i Krishtit?

Sot, ashtu si ai murgu, ka shume te krishtere, por te rralle jane ata qe luten me lot per shpetimin e botes, ata qe ngulmojne para Krishtit qe ai t'u shfaqe misterin e Kishes dhe Mbreterise se Tij
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Dhe dicka tjeter:

Kolosianeve 1:14
    Dhe tani gezohem per vuajtjet e mia te cilat po i heq per shkakun tuaj dhe po e plotesoj ne mishin tim ate qe u mungon mundimeve te Krishtit per trupin e vet, qe eshte kisha,

A nuk ngjajne keto me Filipianet 2:4-9, por ne kahun e kundert.
    Nqs tek Filipianet shprehet se Biri nuk u mbajt fort ne birnine e Tij por u be sherbetor i mekatareve, ketu shihet se sakrifica e Krishtit ka nevoje te plotesohet, te behet reale, e dukshme, ne cdo epoke nga ata qe e pasojne Ate!
    Pra pervec Kryqit te Krishtit, ekziston nevoja dhe per kryqet e krishterve te vegjel, shenjtoreve, nepermjet te cilave, sakrifica e Krishtit behet e prekshme ne cdo epoke.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 17-01-2005 mė 18:03
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Moter Manulaki,

Ne u referohemi te krishtereve te pare se ata jane paraardhesit tane. Ne jemi sot te krishtere, sepse ata ishin te krishtere dhe na e tejcuan kete besim. Ne duhet ta dime se cfare besonin ata, me mire nga sa duhet te njohim paraardhesit tane te mishit. Ne duhet te njohim jeten e tyre.
    Por ja me thuaj, si e njohe besimin tend?
    A nuk ishte familja jote qe ta tregoi, a nuk e degjove nga gjyshi yt se vera eshte gjaku i Krishtit?

Sot, ashtu si ai murgu, ka shume te krishtere, por te rralle jane ata qe luten me lot per shpetimin e botes, ata qe ngulmojne para Krishtit qe ai t'u shfaqe misterin e Kishes dhe Mbreterise se Tij
    Vella Matrix.
    Pyetja ime nuk eshte gramatikore, por ka lidhje me faktin se a nuk ka edhe sot te krishtere si ata qe kane per qellim Krishtin dhe jo legalizmat?
    Une besimin e mora nga familja ime, nga gjyshi, nena, mamaja etj. Dhe jam femije e tyre jo vetem ne mish por edhe ne besim.
    Ajo qe une pyes ka lidhje me ate vargun qe i quan keta "paraardhes te shenjte". A nuk kam une te njejtin besim, a nuk shpetohem une nga i njejti Zot?
    Persa i perket te Krishtereve qe ngulmojne perpara Krishtit per shpetimin e botes, une personalisht njoh shume. Shume nga ata shkojne ne zonat me te erreta te botes, aty ku te qenit i Krishter eshte krim dhe denohet me vdekje, aty ku te qenit te Krishter te kushton jo vetem jeten, por edhe familjen. Ke degjuar per Brother Andrew dhe misionin e tij? Nese lexon deshmite e tij do te kuptosh shume mbi plotesimin e "sakrifices se Krishtit ne cdo epoke!"
    Keto pyetje nuk jane per kundershtim por thjesht per mua te kuptoj me teper temen si edhe arsyen pse te krishteret e kishes se Korinthit quheshin "te shenjte" dhe pse te krishteret e kishes se "Shen-Nikoles" nuk mund te quhen te tille. Gjithashtu edhe per te kuptuar qe si mund te jete shpetimi dhurate e sigurt, por qe mund te humbet?
    E kuptova shume mire Liveintwoplaces, por nuk kuptoj qarte ku mendimi se "puna per shpetim" ploteson ate qe ai shkruan. Nderkohe qe ajo qe une kuptova eshte se "Shpetimi eshte dhurate nga Perendia, shperblimi eshte per punen qe bejme si femije te tij per te ndertuar dhe per te plotesuar sakrificen e Krishtit."
    Te pershendes dhe te falenderoj per kete teme vertet interesante.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ju pershendes te gjitheve me nje urim te dashur, Krishti ju bekofte me paqe dhe dashuri.
    Se pari dua te terheq vemendjen e Ndreut, pasi ne qender te ketij diskutimi nuk kemi gjerat njerzore dhe ndarjet religjionoze. Une personalisht asnjehere nuk jam perpjekur te sjell religjionin tim, por jam perpjekur te sjell Krishtin, Zotin e vertet prej qiejve. Pra cdo kush le te sjelle shkrimin e tij per ndertimi, ashtu sic ai e mendon vete. Ju lutem ne menyre vllazerore, mos e prishni kete diskutim te krishteresh, pasi eshte nje mundesi shume e mire, ku vete Fryma e Perendise na zbulon te verteten mbi shpetimin. Konsideroheni veten ushtare te Krishtit dhe jo te njeriut. Zoti ju bekofte.
    Mendoj se deri me tash kam qene shume i qarte ne te gjitha shkrimet e mia, dhe po periqem ta coj deri ne fund qellimin e ketij diskutimi, i cili ka te beje me shpetimin tone. Qellimi yne eshte gjithmone Krishti dhe shpetimi qe ai beri gati per gjithsecilin nga ne.
    Matrix diku thote se, shembulli i virgjereshave qe sjell deshmuesi, na tregon se, fitorja ose mosfitorja e cmimit ka te beje me fitimin ose humbjen e shpetimit. Ne asnje vend ne bibel dhe ne mesimin te apsotujve nuk thuhet: Fitoni shpetimin tuaj si dhe ruajeni ate. Virgjereshat i kam sjelle si shembull, vetem per te treguar te ecurit e besimtarit te krishtere ne mencuri ( dhe Mencuria eshte Krishti), sepse Ai eshte thelbi i besimit tone. Edhe njehere po i kthehem mendimit tim ne lidhje me thenien e Palit, dhe krahasimin qe une sjell me dhjete virgjereshat. Apsotulli Pal , permes shembullit te atletit olimpik, na tregon se ne garen e vrapimit, vetem nje e fiton kuroren. Pra ketu kemi te bejme me nje fitues dhe disa humbesa. Cfare kerkon Pali tju tregoje korinthasve, permes shembullit te vrapistit olimpik? Kjo pyetja na ndihmon te kuptojme qellimin e ketij mesimit. Ajo qe duhet thene eshte fakti se, Pali nuk eshte duke ju treguar korrinthasve rrugen per te mare shpetim, ai eshte duke ju treguar atyre, rrugen ne te cilen duhet te ecin ata qe kane mare shpetimin. Kjo, sepse per Palin te gjithe anetaret e kishes se korinthit konsiderohen te shenjte dhe te shpetuar, Perse? Sepse ata kane thirrur emrin e Krishtit, dhe kane erdhur ne kishen e Krishtit. Vetem Perendia di plotesisht se kush eshte virgjeresha e mencur dhe kush eshte budallaqja, kush eshte i shpetuari dhe kush eshte i humburi. Ky eshte mesimi baze dhe me thelbesori, te cilin duhet ta kete parasysh cdo njeri qe i thote vetes i krishtere. Fatkeqesisht disa diskutime ne kete forum te krishtere, jane kunder ketij mesimi. Ketu ka plot te krishtere te cilet nuk i konsiderojne te shpetuar dhe te shenjte, te gjithe ata qe kane thirrur emrin e Krishtit, kjo per faktin sepse ata nuk jane orthodhokse apo katolike. Ju te dashur te krishtere mund te kini mendimet tuaja dhe ti shprehni ato si te doni , por nese ju nuk e konsideroni te shpetuar ate njeri, i cili ka thirur emrin e Krishtit dhe eshte pagezuar ne emer te Tij, ju jeni duke gjykuar gabim dhe pergjegjesia eshte shume e madhe. Apsotulli Pal nuk e ben nje gje te tille ne kishen e Korinthit. Livein. i ka bere nje shpjegim te mire ketij fakti. Pali edhe pse konfirmoi plotesisht se njeri prej bashkesise shkonte me gruan e te jatit, ai nuk GUXOI ta quaje ate te HUMBUR NE KRISHTIN. Perse? Sepse Krishti tha: cfare te drejte ke ti qe te gjykosh sherbetorin e tjetrit? Ose: Nese dikush do ti thote vellajt "MORE" ( qe do te thote, virgjereshe budallaqe) do ti neneshtrohet zjarrit te gjehenes. Por kush eshte ai qe e permban veten e tij nga nje gjykim i tille i gabuar? Ky eshte vetem aii krishtere, i cili e Njeh dhe jeton me Krishtin ne zemer te tij, duke pasur frike Perendie, dhe e di plotesisht se vetem Perendia ka pushtet ta coje shpritin ne Xhehene.
    Aspotulli Pal permes shembullit te atletit olimpik, kerkon tju tregoj te krishtereve ne korinth se, i gjithe "vrapimi" juaj, si qellim duhet te kete Fitoren dhe jo humbjen. Por le te bejme nje peytje: Cfare humbet dhe cfare fiton i krishteri? Se cfare fiton i krishteri, kete pergjigje e jep vete Pali tek letra e Timoteut. Ai fiton kurroren e DREJTESISE 2Tim:4:8) Por cfare humbet i krishteri nese ai nuk fiton "Garen"? Ai humbet kuroren e drejtesise. Ketu dua te ndalem dhe te bej nje sqarim teper te rendesishem, pasi Matrix ketu nuk kupton ate qe une dua te them permes virgjereshave te mencura dhe budallaqe. Une nuk them se, ai i krishteri i cili renden me Krishtin, ka mundesi ta humbe kuroren e Drejtesise, dmth te humbe shpetimin. Ky eshte mendimi i atyre qe mesojne se shpetimi humbet. Prej mesimit te Palit, drejtuar korinthasvene, une dal ne perfundimin se, I sheptuari do te mare kuroren e drejtesise ne fund te gares, pasi ai ka rendur me Krishtin. Kete Pali e tregon permes eksperiences se vet te krishtere ku thote: Une VRAPOJ, por jo i PASIGURTE. Une LUFTOJ por jo sikur rrah EREN. Une e bej veten time ROB.
    Perpiquni te kuptoni thelbin e ketij mesimi te apsotullit Pal. Pali eshte duke folur per nje besimtar te krishter dhe te SHPETUAR. Nuk mundet askush qe me fuqite e veta te beje LUFTEN e Perendsie, te ECE ne RRUGEN e Perendise, si dhe te kete veten e tij nen VETKONTROLL. Per mua ai i krishter i cili ben luften e Krishtit, vrapon ne Krishtin dhe behet rob i Krishtit , krahasohet me virgjereshen e mencur. Kjo eshte dhe arsyeja se perse une kam mare si shembull virgjereshat e mencura dhe ato budallaqe. Une nuk kam per qellim te tregoj se marja ose mosmarja e kurores eshte humbja apo fitimi i shpetimit prej te krishterit. Une deshmoj fuqishem dhe them se, Shpetimi eshte DHURATE e Perendise dhe nuk varet nga asnje veper e jona, ndersa FITORJA e gares eshte TROFE dhe varet nga te VERPUARIT e BESIMIT ne gjithe jeten tone te krishtere. Por une ngre nje pyetje: Cfare lidhje ka midis DHURIATES se Perendise qe eshte SHPETIMI, dhe FITORES se TROFEUT prej te krishterit? Pikerisht ketu mendoj se eshte dhe celsi per ne te krishtert. Une them se, nese i Krishteri nuk ka mare fillimisht kete DHURIATE te Perendise ( Shpetimin) , ai nuk mund te jete ne gjendje qe te FITOJE TROFEUN, Kuroren. Dmth, nuk mund te beje LUFTEN e Perendise (sepse lufton pa Krishtin), nuk mund te VRAPOJE ne SIGURI( sepse i mungon Krishti), dhe nuk mund te beje dot veten e tij ROB te Krishtit ( sepse nuk ka Krishtin). Apsotulli Pal e jep shume te qarte kete gje tek kapitulli 10-te i korinthasve. Ai ju tregon korinthasve mbi eterit e izlraelit. Te gjithe shkuan nen Re dhe te gjithe shkuan ne det, thote Pali. Te gjithe u pagezuan per Mojsine ne det, dhe te gjithe hengren te njejtin ushqim frymor dhe pine te njetin pije frymore qe buronte prej shekmbit dhe ky shekmb ishte Krishti. Por Perendia nuk pelqeu shumicen prej tyre, prandaj dhe rane te vdekur ne shkretetire.
    I gjithe ky shembull qe Apsotulli Pal i sjell kishes ne Korith mbi eterit e izraelit, deshmon konkretisht ate qe une thashe pak me siper, ku them se, pa mare Shpetimin kete dhurata te Perendise, nuk mund te rendesh dhe te arrish ne Fitore te Trofeut. Perendia, thote Pali, ju dha eterve te Izraelit GJITHSHKA , por ne fund Perendia nuk pelqeu shumicen prej tyre, prandaj dhe ata vdiqen ne shkretetire. Perse? Kjo sepse ata ( eterit) nuk i MOREN "GJERAT" qe ju dha Perendia. Pra ata nuk e pranuan GJENE e Perendise, por deshiruan gjerat e tyre te liga, prandaj dhe Perendia nuk i pelqeu ( lexo vargun gjashte). Nese i krishteri nuk pranon DHURATEN e Perendise, qe ne thelb eshte SHPETIMI, atehere si ai do te mund te rende dhe te fitoje TROFEUN, kuroren e drejtesise? "Te gjitha keto, thote Pali, na jane dhene ne si shembull dhe jane shkruar per paralajmerimin tone.."
    Pali ketu, eshte duke i dhene nje vizion te qarte dhe konkret, kishes se Korinthit, ne menyre qe ata permes shembullit te eterve, te mund te shohin drejt ecjen e tyre si BESIMTARE te Krishtere. Dhe ne fund Pali i vendos ata pare nje fakti ku ju thote:
    " .., ai qe mendon se qendron , le te shohe se mos bjere.."
    I gjithe ky varg ne vetvete, permban perufndimin e gjithe mesimit qe Pali i jep kishes ne Korinth. Para Perendise gjerat nuk varen nga cka ne mendojme per veten tone, por cfare Perendia mendon per ne. Farisenjte mendonin se ishin duke ecur drejt me Perendine, duke ju permbajtur religjionit te tyre deri ne fanatizme. Dhe keshtu e moren Birin e Perendise Zotin Krisht dhe e kryqezuan. Nese ti si i krishtere kerkon qe te dish qendresen tende ne Krisht, mbeshtetu ne deshmine e Krishtit dhe jo ne mendjen tende. Vetem Fryma e Shenjte deshmon ne zmerat tona dhe na tregon se ne jemi bij te Perendise. Po mendja jone cfare na deshmon? Mendja na nxjer ne arsyetimet llogjike te mishit, dhe na treguar se ne jemi filan person, i perkasim filan religjioni, rjedhim prej ketij fisi me kete lloj besimi e tjera si keto. Pra nese ti si i krishtere mbeshtetesh ne keo mendime, atehere ti mendon se qendron, por ki kujdes se mos biesh.
    Pali nuk thote: ai qe qendron te shohe se mos bjere. Pali thote: Ai qe MENDON se QENDRON. Pra eshte tjeter gje te mendosh se qendron, dhe tjeter te qendrosh ne Krisht. NEse ju deshironi te dini plotesisht qendresen tuaj ne Krisht, kete gje mund ta vertetoni vetem para PROVES. Besa do te PROVOHET permes VEPRES.
    Vazhdon Deshmuesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 18-01-2005 mė 01:36

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Pershendetje vellezer dhe motra ne Krisht!

Shpetimi eshte dhurata e Perendise per secilin qe e pranon kete dhurate, dhe une besoj fuqishem qe shpetimi nuk humbet kurre.
    Me pelqyen shkrimet e livein dhe deshmuesit mbi kete teme si dhe trajtimi qe ato u bene vargjeve qe ka sjelle Matrix-i. Une nuk kam kohe qe t'u pergjigjem pyetjeve ne lidhje me vargjet qe ka sjelle Matrix, por thjesht do te risjell disa vargje qe flasin mbi sigurine tone ne lidhje me shpetimin, Rom 8: 1, 31-39, keto vargje flasin vete dhe mjaft qarte se ne qe kemi pranuar dhe besuar ne Krishtin jemi te sigurte perjetesisht:

1 Tani, pra, nuk ka asnjė dėnim pėr ata qė janė nė Krishtin Jezu, qė nuk ecin sipas mishit, por sipas Frymės,
    31 Ēfarė tė themi, pra, pėr kėto gjėra? Nė qoftė se Perėndia ėshtė me ne, kush mund tė jetė kundėr nesh?
    32 Sepse ai qė nuk e kurseu Birin e vet, por e dha pėr tė gjithė ne, qysh nuk do tė na dhurojė tė gjitha gjėra bashkė me tė?
    33 Kush do t'i padisė tė zgjedhurit e Perėndisė? Perėndia ėshtė ai qė i shfajėson.
    34 Kush ėshtė ai qė do t'i dėnojė? Krishti ėshtė ai qė vdiq, po pėr mė tepėr ai u ringjall; ai ėshtė nė tė djathtė tė Perėndisė dhe ai ndėrmjetėson pėr ne.
    35 Kush do tė na ndajė nga dashuria e Krishtit? Pikėllimi, a ngushtica, a pėrndjekja, a uria, a tė zhveshurit, a rreziku, a shpata?
    36 Siē ėshtė shkruar: ''Pėr ty po vritemi gjithė ditėn; u numėruam si dele pėr therje''.
    37 Por nė tė gjitha kėto gjėra ne jemi mė shumė se fitimtarė pėr hir tė atij qė na deshi.
    38 Sepse unė jam i bindur se as vdekja, as jeta, as engjėjt, as pushtetet, as fuqia dhe as gjėrat e tashme as gjėrat e ardhshme,
    39 as lartėsitė, as thellėsitė, as ndonjė tjetėr krijesė, nuk do tė mund tė na ndajė nga dashuria e Perėndisė qė ėshtė nė Jezu Krishtin, Zotin tonė.

Ju uroj te gjitheve gjithe bekimet e Perendise, dhe falenderime vella Matrixit qe hapi nje teme te tille. Diskutime te tilla jane me te vertete nje ushqim i mrekullueshem shpirteror
    Ne Krishtin, Astriti!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Citim Postuar mė parė nga Astrit77
    Pershendetje vellezer dhe motra ne Krisht!
    :
    1 Tani, pra, nuk ka asnjė dėnim pėr ata qė janė nė Krishtin Jezu, qė nuk ecin sipas mishit, por sipas Frymės,
    Pershendetje te gjitheve!
    Ne kete varg shoh shume qarte qe: "Nuk ka denim per ata qe jane ne Krishtin Jezu, qe nuk ecin sipas mishit, por sipas Frymes!"
    E pra me duket si nje e vetme te qenit ne Krishtin dhe ecja sipas Frymes. Nuk ka sesi te jesh i Krishtere dhe te mos ecesh ne Fryme.
    Ajo qe mesa po kuptoj qe do te thote Matrix eshte kjo: Ashtu si nje foshnje e porsalindur nese nuk ushqehet dhe nese nuk rritet te behet femije, adoleshent, i/e rritur..etj, kjo foshnje do te vdese. Ashtu edhe shpetimi, nese nuk jetohet ne shpetim si mund te thuash qe je shpetuar?
    Lufta me mishin eshte dicka qe cdo besimtar ben gjate gjithe jetes dhe me hirin e Perendise del fitimtar. Por nese te jepet fitorja por ti nuk e merr kete fitore thjesht sepse nuk merr pjese ne gare, atehere si mund te presesh te festosh me ata qe fituan?
    "Pema njihet nga fruti i saj!" Keshtu eshte edhe me shpetimin dhe veprat. Jane nje peme (shpetimi) nje frut (veprat ne Krishtin Jezus).
    Matrix besoj se te kam kuptuar.
    Dhe ajo qe kam kuptuar gjithashtu eshte se fruti i pare eshte pendesa, i dyti eshte perulesia dhe kerkimi i hirit te Krishtit cdo moment te jetes sone.
    Lexova dicka qe me preku thelle ne shpirt nga jeta e nje shenjtori, Shenjt Makarios, ai i tha nje murgu te shkonte ne varrezat dhe te kritikonte dhe te lavderonte te vdekurit. Kur u kthye murgu e pyeti se c'pergjigje i dhane te vdekurit dhe murgu u pergjegj: "Ata nuk me kthyen pergjigje as kur i kritikova as kur i lavderova." dhe shenjtori i tha: "Nese do te jesh i shpetuar duhet te jesh si nje i vdekur, te mos inatosesh kur te shajne dhe te mos krekosesh kur te levdojne. Nese sharja te behet lavderim, varferia pasuri, dhe pakica shumice atehere do te shpetohesh."
    A do te kishte kuptim kryqi i Krishtit nese me pare ai nuk do te kishte qene njeri si ne? Ai fare mire mund te vinte dhe thjesht te kryqezohej dhe te thoshte "Kjo ishte, ja u kryqezova, u ringjalla, tani u shpetuat!" Jo kryqezimi i tij do te ishte i kote pa jeten e tij. Ai lindi, u be foshnje, femije, u rrit, jetoi gjithe pervojat njerezore dhe me ne fund kreu vepren perfundimtare te shpetimit tone te plote. Ashtu edhe shpetimi yne eshte i pandare nga jeta qe ne bejme.
    Pershendetje
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    I bekuar qoftė Perėndia, Ati i Zotit tonė Jezu Krisht, qė na bekoi me ēdo bekim frymėror nė vendet qiellore nė Krishtin, sikurse na zgjodhi nė tė pėrpara se tė themelohej bota, qė tė jemi tė shenjtė dhe tė papėrlyer pėrpara tij nė dashuri, duke na paracaktuar qė tė birėsohemi nė veten e tij me anė tė Jezu Krishtit, sipas pėlqimit tė vullnetit tė vet, pėr lėvdim tė lavdisė sė hirit tė tij, me tė cilin na bėri tė pėlqyer nė tė dashurin Birin e tij, nė tė cilin kemi shpengimin me anė tė gjakut tė tij, faljen e mėkateve sipas pasurivė sė hirit tė tij, tė cilin e bėri tė teprojė ndaj nesh me gjithė urtėsinė dhe menēurinė,....
    Nė tė edhe ju,(ne) pasi e dėgjuat(e degjuam) fjalėn e sė vėrtetės, ungjillin e shpėtimit tuaj, dhe pasi besuat,(besuam) u vulosėt (u vulosem) me Frymėn e Shenjtė tė premtimit....
    Prandaj edhe unė, qėkur dėgjova pėr besimin tuaj nė Jezu Krishtin dhe pėr dashurinė qė keni ndaj gjithė shenjtorėve,

dhe t`u ndriēojė sytė e mendjes suaj, qė tė dini cila ėshtė shpresa e thirrjes sė tij dhe cilat janė pasuritė e lavdisė sė trashėgimisė sė tij nė shenjtorėt,

Por Perėndia, qė ėshtė i pasur nė mėshirė, pėr shkak tė dashurisė sė tij tė madhe me tė cilėn na deshi, edhe atėherė kur ishim tė vdekur nė faje, na dha jetė me Krishtin (ju jeni tė shpėtuar me anė tė hirit),(ne jemi te shepetuar me ane te hirit)

edhe na ringjalli me tė, dhe me tė na vuri tė rrimė nė vendet qiellore nė Krishtin Jezus,...

A e shohim me te vertete se cfare po na thote ky varg?????????????? Ne ndodhemi tani ne vendet qiellore ne Krishtin Jezus!!!! Ketu flet ne kohen e shkuar dhe jo ne te ardhmen. Ne jemi te shenjte, ne jemi qytetare dhe banore te qiellit, ne rrime ne vendet qiellore. Keto nuk i them une, por Pali, i cili u drejtohet te gjithe atyre qe kane pranuar ungjillin. Nese une qe po shkruaj tani quhem heretik, te pakten te dalin ata qe jane te krishtere te vertete dhe te pranojne qe jane ata qe ne keto caste rrine ne vendet qiellore ne Krishtin Jezus.

Ju (ne) nė fakt, jeni (jemi) tė shpėtuar me anė tė hirit, nėpėrmjet besimit, dhe kjo nuk vjen nga ju, (nga ne) po ėshtė dhurata e Perėndisė, jo nga vepra, qė tė mos mburret askush.

Ju, (ne) pra, nuk jeni (jemi) mė tė huaj, as bujtės, por bashkėqytetarė tė shenjtorėve dhe pjestarė tė familjes sė Perėndisė,...

nė tė cilin edhe ju (ne) jeni (jemi) bashkėndėrtuar pėr tė qenė njė banesė e Perėndisė nė Frymė.

njė Perėndi i vetėm dhe Atė i tė gjithėve, qė ėshtė pėrmbi tė gjithė, nė mes tė tė gjithėve dhe nė ju (ne ne) tė gjithė.
    Dhe mos e trishtoni Frymėn e Shenjtė tė Perėndisė, me tė cilin u vulosėt (u vulosem) pėr ditėn e shpengimit
    Por, ashtu si u ka hije shenjtorėve, as kurvėria, as ndonjė papastėrti, as kurnacėri tė mos zihet nė gojė midis jush (nesh);

AMEN!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marcus1 : 19-01-2005 mė 05:19
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ne rradhe te pare, do doja te thoja se keto dy opinione nuk jane kundershtues 100% me njeri-tjetrin, por e plotesojne njeri tjetrin.
    Ja dhe pergjigja ime:
    Duke e mbyllur, do doja te thoja se deshmitar eshte Perendia qe nuk shqetesohem aspak nese dikush mendon se shpetimi mund te humbase. Une mund te adhuroj Perendine tim me nje vella te tille, i cdo lloj dogme qofte ai. Ajo qe mua me shqeteson eshte mashtrimi qe thuhet nga disa, qe ne nuk mund te dime nese jemi te shpetuar apo jo ne keto caste qe po flasim. Njerez te tille, nuk bejne gje tjeter vecse te shtremberojne ungjillin.
    Nuk mund te jete shkrimi i Ndreut plotesues me shkrimet e mia. Mendimet qe Ndreu shfaq jane shtremberime te ungjillit, dhe mendime te tilla jane te huaja per ata qe kane pranuar Krishtin si Zotin e tyre.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    pse te krishteret e kishes se Korinthit quheshin "te shenjte" dhe pse te krishteret e kishes se "Shen-Nikoles" nuk mund te quhen te tille.
    Pyetje shume e drejte! Pse atehere???!!!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    "Nese do te jesh i shpetuar duhet te jesh si nje i vdekur...
    Amen! Dhe ne jemi te vdekur ne Krisht, nepermjet hirit te Tij. Ne jemi te vdekur, dhe te ringjallur ne Te, dhe ne rrime ne venet qiellore.

Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kur “tė gjithė” i dhuronin vargje Enver Hoxhės
    Nga Coli-i-vogėl nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 22:20
  2. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  3. Shqipėria pėrballė ndėrgjegjes sė gjymtuar tė saj
    Nga Shėn Albani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 22-09-2005, 12:27
  4. Kur “tė gjithė” i dhuronin vargje Enver Hoxhės
    Nga Diabolis nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 21-04-2005, 10:00
  5. Njėtrajtshmėri
    Nga SkenderRusi nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-12-2004, 06:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •