Close
Faqja 15 prej 15 FillimFillim ... 5131415
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 145 prej 145
    Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Duke e krahasuar me lutjen qė ne i drejtojmė Atit Perėndi, kjo lutje ėshtė shumė e shkurtėr dhe shpesh herė mė duket se lutja ime i ngjan asaj lutjeje qė Jezusi pėrmend pėr paganėt. Kjo mė ka bėrė tė meditoj thellė pėr kėtė dhe kėshtu vendosa ta ndaj me ju.
    Besoj se ne lutjet tona, ne mund te ndalemi dhe ne gjera te panevojshme dhe te teperta, qe ne fakt jane kerkesa te mishit apo te egos sone.
    Kjo lutje na rikujton dhe nje here se per cfare duhet te lutemi ne dhe per cfare kemi nevoje realisht.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga Mary.Poppins
    Ajo qe Krishti ka theksuar eshte se lutja duhet te dale nga shpirti. Nuk mund t'i drejtohesh Zotit "Ate" pa e dashur ne rradhe te pare. Lutja nuk eshte asnjehere e gjate kur ajo behet ne dashuri ndaj Zotit. Hapi i pare eshte dashuria, "Ati yne.." ajo e ben kohen te mos ekzistoje, dhe lutjet me te gjata, nuk jane lutje te gjata, por biseda dashurie te cilat besimtari nuk do te shterojne kurre.

Nqs lutja nuk eshte e drejtuar nga dashuria, sado e shkurter qe te jete, ajo thjesht eshte nje zvarritje fjalesh ne veshet e Perendise.

Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Besoj se ne lutjet tona, ne mund te ndalemi dhe ne gjera te panevojshme dhe te teperta, qe ne fakt jane kerkesa te mishit apo te egos sone.
    Kjo lutje na rikujton dhe nje here se per cfare duhet te lutemi ne dhe per cfare kemi nevoje realisht.

Kjo sigurisht qė ėshtė e vėrtetė. Megjithatė mė duket se ende nuk kemi arritur nė thelbin kryesor qė trajton kjo lutje. Mua mė duket se Krishti kur e tha kėtė lutje kishte diēka tjetėr nė mendje. Njė formulim i tillė i kėsaj lutjeje fsheh diēka tjetėr. Personalisht ende nuk kam njė formulim tė plotė tė kėsaj lutjeje. Ende po kėrkoj pėr njė kuptim tė plotė.

Ju falenderoj pėr pėrgjigjet.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Une nuk besoj se kjo lutje ka nje kuptim te fshehte. Krishti ne fjalet qe thoshte ishte shume i thjeshte dhe nuk thoshte gjera per te cilat duhet te vrasesh shume mendjen per t'i kuptuar....

Eshte mendja jone ajo qe i komplikon gjerat
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Citim Postuar mė parė nga Peniel
    Kjo sigurisht qė ėshtė e vėrtetė. Megjithatė mė duket se ende nuk kemi arritur nė thelbin kryesor qė trajton kjo lutje. Mua mė duket se Krishti kur e tha kėtė lutje kishte diēka tjetėr nė mendje. Njė formulim i tillė i kėsaj lutjeje fsheh diēka tjetėr. Personalisht ende nuk kam njė formulim tė plotė tė kėsaj lutjeje. Ende po kėrkoj pėr njė kuptim tė plotė.

Ju falenderoj pėr pėrgjigjet.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    Ne nje mesim qe kam mesuar ne kishe (a ne Korce a ne Selanik nuk e mbaj mend) ka qene se kjo lutje eshte simbolike per nga fakti sesi besimtari duhet te ndjeke radhen e gjerave ne lutje. Duhet te filloje me lavderim (Ati yne qe je ne qiell u shenjterofte emri yt....) te vazhdoje me lutje te kerkesave (buken tone te perditshme...) vazhdon me lutje per falje dhe hir ndaj te tjereve ne jetet tona (na fal fajet tona...) dhe vazhdon me lutje per mbrojtje dhe te qendruarit larg nga i ligu (mos na ler te biem ne tundim...) dhe se fundi perseri lavdi Perendise (se Ty te perket pushteti, mbreteria, dhe lavdia...)

Nderkohe qe kjo gje eshte interesante, une jam dakord me ate qe thote Matrix, qe Krishti ishte i thjeshte dhe nuk jepte formula simbolike pervec atyre qe Ai ua shpjegonte te veteve. Dhe kjo lutje eshte pikerisht mesim jo per formula si te fillojme dhe mbarojme por si te qendrojme prane Atit.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Une nuk besoj se kjo lutje ka nje kuptim te fshehte. Krishti ne fjalet qe thoshte ishte shume i thjeshte dhe nuk thoshte gjera per te cilat duhet te vrasesh shume mendjen per t'i kuptuar....

Eshte mendja jone ajo qe i komplikon gjerat

Nuk besoj se mendja jonė qė i komplikon gjėrat. Ndodh edhe kėshtu por nuk janė tė gjitha gjėrat kaq tė thjeshta tė gjitha nė Bibėl. Nėse do tė ishin, nuk do tė nevojitej studimi i saj.

Besoj se kuptimi i vėrtetė i kėsaj lutjeje ėshtė pikėrisht ajo qė Manulaki thotė. Ndėrsa po meditoja rreth kėsaj pjese kuptova atė qė thotė edhe motra. Nė fakt Krishti kritikon mėnyrėn e tė luturit qė bėhej nė atė kohė dhe pėr kėtė besoj se dishepujt i kėrkuan qė ti mėsonte tė luteshin. Krishti ishte i thjeshtė, por mos harro se mėnyra se si fliste i bėnte tė gjithė tė mendoheshin thellė, madje edhe dishepujt e Tij shpesh herė nuk ishin nė gjendje tė kuptonin atė qė Ai thoshte.

Besoj se me kėtė lutje Krishti ju mėsoi dishepujve tė Tij se edhe nė lutje duhet tė vendosim prioritetet e duhura ashtu si edhe nė jetėn e pėrditėshme. Pra, atė qė thuhet pėr jetėn e pėrditėshme dhe pėr shqetėsimet tona: ... Por para sė gjithash kėrkoni mbretėrinė e Perėndisė dhe drejtėsinė e Tij dhe tė gjitha kėto gjėra do t'ju shtohen

Personalisht jam bekuar jashtė mase kur ky ka qenė prioriteti i jetės sime dhe besoj se edhe shumė tė tjerė.

Nėse nuk keni kundėrshtim keni dėshirė tė shomin pak vargun mė lart?

Mateu, kapitulli 6 vargu 33: Por para sė gjithash kėrkoni mbretėrinė e Perėndisė dhe drejtėsinė e Tij dhe tė gjitha kėto gjėra do t'ju shtohen.

Cili ėshtė kuptimi i kėsaj pjese( me tė zeza)?

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Faqja 15 prej 15 FillimFillim ... 5131415

Tema tė Ngjashme

1. Kur “tė gjithė” i dhuronin vargje Enver Hoxhės
    Nga Coli-i-vogėl nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 22:20
  2. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  3. Shqipėria pėrballė ndėrgjegjes sė gjymtuar tė saj
    Nga Shėn Albani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 22-09-2005, 12:27
  4. Kur “tė gjithė” i dhuronin vargje Enver Hoxhės
    Nga Diabolis nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 21-04-2005, 10:00
  5. Njėtrajtshmėri
    Nga SkenderRusi nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-12-2004, 06:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •