Epo lereni me kaq bre vellezer se u be terkuze muhabeti!Postuar mė parė nga Matrix
![]()
C'mund te themi me per temen, apo na mbaruan fjalet per temen!?
Manulaki
Epo lereni me kaq bre vellezer se u be terkuze muhabeti!Postuar mė parė nga Matrix
![]()
C'mund te themi me per temen, apo na mbaruan fjalet per temen!?
Manulaki
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Nejse moter, kjo ishte nje pauze sa per t'i hequr Deshmuesit friken nga persekutimi qe po i bente Ndreu...![]()
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
- Matrix te them te drejten, pak a shume e pres nje qendrim te tille prej teje, pasi shoh se Ndreu te ka kenaqur me "sherbesen" e tij, pasi ja u ka mbledhur protestanteve dhe ja u ka bere "rup sup". Por do te thosha dicka: nuk eshte zorr te perthkesh libra te krishtere.... Dhe nese deshrion te dish se cfare me djeg, po ta them: Sulmi qe i behet kontributit te cdo besimtari te krishtere ne kete faqe mbareshqiptare, si dhe kenaqesia qe ju sjell ky sulmim disave..Postuar mė parė nga Matrix
- Deshmuesi nuk ka Frike nga Ndreu, por ka "frike" nga ata qe inkurajone dhe kenaqen me skandalizmat e Ndreut.
- Sa per shtepine , me mire qe nuk e ke kuptuar qellimin e kesaj fjale.
- Ndersa ti Ndreu, do te beje mire qe fajin tend mos e ndash me deshmuesin. Faji i pebashket, eshte metode alakomunisce. Ne asnje shkrimin tim nuk te kam fyer personalisht ty, doktrinen dhe religjionin qe ti beson. Cdo shkrim e kam sjelle te mbeshtetur ne fjalen e Perendise, ne te cilen edhe besoj. Sa per "angazhimin" astanapai.
Ke tere keto vite qe vetem emrat ndron, por jo zemren dhe mendjen.
Deshmuesi
Meqė nuk kemi moderatorė nė kėtė forum, le tė kontribojmė tė gjithė pak a shumė si moderatorė. Kjo temė duhet mbyllur me kaq. Ju lutem mos shkruani mė nė kėtė temė.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
20 ``Nė qoftė se armiku yt, pra, ka uri, jepi tė hajė; nė pastė etje, jepi tė pijė; sepse, duke bėrė kėtė, do tė grumbullosh mbi krye tė tij thėngjij tė ndezur``.
21 Mos u mund nga e keqja, por munde tė keqen me tė mirėn.
Vėllezėr dhe motra,
Do doja qė tė gjithė ju te jepni mendimet dhe komentet tuaja mbi kėto vargje.
Si i kuptoni kėto vargje?
Jam i bindur se tė gjithė ju do keni shumė gjėra pėr tė ndarė dhe do jenė tė vlefshme pėr tė gjithė ne.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marcus1 : 04-02-2005 mė 11:25
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Pershendetje,
Si ka mundesi qe ky Forum lejon te hapen dy tema me te njejtin emer?
Besoj se software i tij ka nevoje per t'u modifikuar...
Kjo ishte sa per shaka..
Tani, ato vargje permbledhin Gjyqin qe i krishteri i ben botes. Ky Gjyq s'eshte vecse paradhoma e Gjyqit qe Krishti do i beje botes...
Forumi nuk lejon tė hapen dy tema me tė njejtin emėr. Shihe pak mė me kujdes dhe do shohėsh se nuk ėshtė i njėjti titull. Ndryshimi ėshtė se unė kam vėnė pikat mbi e.Postuar mė parė nga Matrix
![]()
Pėr sa i pėrket pėrgjigjes, nuk tė kam kuptuar. A mund tė shpjegohesh mė qartė?
Atehere Krishti eshte Dashuri. Cdo gje qe ben e ben nga dashuria, dashuria eshte ne themel te cdo gjeje qe ben Ai. Dhe perderisa Ai di te jape vetem dashuri, dhe armiqve te Tij u jep te njejten gje.
Keshtu, pra kjo Dashuri transmetohet dhe tek Krisht-Mbajtesit,(te krishteret), te cilet fillojne te rrezatojne dashuri.Sa me shume te rritesh ne Krisht, aq me shume Dashuri do kesh.
Duke pasur kete lloj dashurie, ne rast se dikush behet armiku yt, ai do hase nga ty vetem dashuri.
Atehere ku eshte denimi i tij?
A ka kamzhik me te rende se kamzhiku i dashurise?
Nuk ka njeri qe ta duroje kete kamzhik dhe te mos kerkoje te ndreqe gabimin qe ka bere!
Gjyqi i fundit do jete i ngjashem, vetem se atehere askush nuk do kete me shans te ndreqe gabimin e vet dhe do duhet te duroje ne perjetesi Kamzhikun e Dashurise Hyjnore.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 04-02-2005 mė 12:45
I dashur Livein. te pergezoj per vargjet qe ke sjelle, dhe mendoj se jane nje mesim shume i rendesishem per ne te krishteret.Postuar mė parė nga liveintwoplaces
Une do te filloj me vargun e pare: "Nese armiku yt pra ka urri, jep te haje; nese ka etje, jepi te pije.." Por do kam deshire te shtoj edhe porosine tjeter te Jezusit: Duajini armiqte tuaj. Pasi mendoj se na jep nje kenveshtrim me te gjere te diskutimt ne fjale.
Fjalet e Jezusit nuk kane te bejne me nje lloj miresise, qe burimin e ka prej zemres se njeriut. Njeriu mishor, e ka te pamundur ti permbushe pikerisht keto fjale te Jezusit. Pra me kete dua te them se, keto fjale te JEzusit nuk i drejtohen MISHIT, por FRYMORIT, dmth njeriut te LINDUR ne Krishtin Jezus.
Por une kam nje pyetje: Cili eshte qellimi i Jezusit ne kete mesim te tij? Une mendoj se dy jane qellimet e Tij: Se pari, Ai kerkon te na ballafaqoje me BESIMIN e gjalle. Dhe se dyti, me Fitoren qe ne kemi arritur permes Tij. Le ti shtjellojme me me kujdes te dyja keto qellime te Zotit Jezus.
- Natyra jone mishore, na con gjithmone ne te kundert te Perendise.
Apostulli Pal tek letra drejtuar Galatasve, na jep nje varg te rendesishem, permes te cilit ne jemi ne gjedje qe te dallojme njeriun e Mishit dhe njeriun e Frymes. Pali thote:
" Ecni pas Frymes, dhe nuk do te beni deshirimin e Mishit.."
Te duash armikun tend, ti japesh atij kur ka urri, si dhe ti japesh uje kur ai ka etje, eshte nje veper qe mban vulen e miresise se Perendise , kryer ne zemer te besimtarit te rilindur kristjan. Shpesh here ne te krishtert, vepra te rendesishme te besimit, quajme vetem ato te cilat kane te bejen direkt me kishen apo me te afermin tone. Nese ndalemi tek shembelltyra e Samaritanit te mire, Jezusi ne qender te shembelltyres ka vendosur pikerisht dy armiq te njritjetrit: samritanin dhe judeun. Sic dihet edhe nga historia, samritanet ishin ne armiqesi me judenjte. Por perse Jezusi vendos pikerisht keta dy kundershtare midis njeritjetrit, ku njeri duhet ti sherbeje tjetrit? I gjithe qellimi Jezusit eshte te na tregoje se: Sherbesa jone ne thelb te vet ka Dashurine e Perendise. Pra Jeuzsi na tregon se, kjo DASHURI tek ne, nuk duhet te veproje vetem ne "disa" momente te caktuara te jetes sone. Ajo eshte e pranishme dhe vepruese ne cdo aspekt te jetes sone mbi dhe. Ajo vepron si ne famije, po keshtu edhe ne bashkesi, po keshtu edhe ne mardheniet e ndryshme shoqerore, dmth, ne te gjitha dimensiont dhe aspektitet e jetes sone mbi dhe. Jezusi thote se, Dashuria e Perendise nuk mund te stepet edhe perballe armikut apo kundershtarit tend.
Po sjell nje rast flagrant para jush: Me kujtohen njehere fjalet e nje te krishteri i cil i me tha: e kam shume te veshtire qe te pranoj nje thenie te Krishtit, ku Ai thote: "Duaje armikun tend." Dhe me tej ky i krishtere vazhdoi komentin e tij dhe me tha:Si mund te dua ate njeri, i cili ka vrare djalin tim?
Cila do te ishte pergjigja juaj ndaj ketij FAKTI qe sjell ky i krishtere?
Ju ftoj te jepni mendiemet tuaja, pasi ato ndihmojne temen tone te diskutimit.
Deshmuesi
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 06-02-2005 mė 23:20
Do doja te dija mendimin e te gjitehve ne lidhje me keto vargje:
21 Askush nuk qep njė copė stof tė ri mbi njė rrobe tė vjetėr, pėrndryshe copa e re e shkul gjithė arnesėn dhe shqyerja bėhet mė keq.
22 Po ashtu askush nuk shtie verė tė re nė kacekė tė vjetėr, pėrndryshe vera e re i prish kacekėt, vera derdhet dhe kacekėt shkojnė dėm; porse vera e re duhet shtėnė nė kacekė tė rinj".
Marku 2
Krijoni Kontakt