Close
Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 145
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ndreu cdo gje ka nje kufi, dhe mendoj se ti e ke "THYER". Une e kuptoj se ti nuk del dot nga karakteri yt mishor, edhe pse ne shume raste ndron emrat..... Tani nese e kupton, mendoj se faqja jote ku ti duhet te kontribosh( ashtu sic ke kontribuar edhe perpara shume kohesh), eshte ajo orthodhokse, pasi atje kane vlere shkrimet e tua.
    Deshmeusi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 31-01-2005 mė 20:39

i/e regjistruar Maska e ndreu
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105
    Ndreu cdo gje ka nje kufi, dhe mendoj se ti e ke "THYER". Une e kuptoj se ti nuk del dot nga karakteri yt mishor, edhe pse ne shume raste ndron emrat..... Tani nese e kupton, mendoj se faqja jote ku ti duhet te kontribosh( ashtu sic ke kontribuar edhe perpara shume kohesh), eshte ajo orthodhokse, pasi atje kane vlere shkrimet e tua.
    Deshmeusi
    Po perse e humbet durimin o i shenjti Deshmues? Shpirti i Shenjte nuk mund te qendroje ne nje tempull ku s'ka paqe, por zemerim dhe irritim.

Pas ketij postimi qe bere, besoj se duhet te me japesh te drejte, akoma dhe ti, per ate qe them ketu e kohe me rradhe. Se mbeturinat e komunizmit jane te ngulitura thelle ne ndergjegjen tende aq sa te besh fjale per CENSURE.

Po na persekuton ne kohe me paqe o i shenjti Deshmues. Nje nder vecorite karakteristike te te krishterit eshte paqja dhe jo lufta e shenjte, xhihadi. Por nga rradhet e fundamentalisteve vetem xhihad mund te presesh. Apo jo o i ndrituri Deshmues?

Se qe fundamentalizmi lindi ne rradhet e protestanteve ky eshte fakt i padiskutueshem. Mund te pyesesh mesuesit e tu te ndritur per kete gje, miku im Deshmues. Le te me pergenjeshtroje ndokush!

Te uroj te rigjesh paqen e Perendise, miku im.

Deshmues, do kisha shume deshire qe te te dergoja nje MP, por nuk eshte mundesia. Dua te te them se nese replikat e tua te duken "te mira" per shkak te fjalorit te paster qe ti perdor, jane po aq irrituese sa replikat e Ndreut, pavaresisht nga fjalori i tij i ulet. Ajo qe dua te them eshte se te japesh mendimin tend mbi nje teme nuk te kerkon me domosdoshmeri te besh edhe krahasime mbi nje doktrine tjeter te cilen ne fund te fundit ti nuk e njeh nga studimi qe ke bere vete, por nga studimet e te tjereve.
    Nuk dua te mendosh se po te hidhem dhe po te kundershtoj ne lidhje me shkrimet rreth besimit, por thjesht ne lidhje me replikat qe beni me Ndreun.
    Nese mendon qe idete e tij jane jo te bazuara ne ungjill, mos repliko me idete e tij, por thjesht mbeshtet mendimin tend duke u bazuar ne njohurite qe ti ke. Kur ti replikon me idete e tij, ai do te beje lufte personale me ty dhe keshtu dilni nga tema.
    Se eshte apo jo i shpetuar ai, se eshte apo jo shenjtor ai, c'rendesi ka per idete qe ti sjell? A mund te sjellesh mendimin tend pa u referuar ne idete orthodhokse apo katolike? Nese te duhet te besh ndonje krahasim beje thjesht duke mbeshtetur mendimin tend pa u referuar ne "gabimin" e doktrines tjeter.

Po te jap nje shembull: "Kur isha ne klase te 8-te, ne nje hartim isha vleresuar me nje note qe nuk ishte e nivelit qe ishte dhe hartimi im dhe iu ankova babit tim duke bere krahasim te hartimit tim me hartimin e nje nxeneseje tjeter qe kishte marre note shume te mire. Ai me tha: "Mos e krahaso punen tende me ate te tjetrit! Ajo qe ti ke bere duhet vleresuar per ate qe ke bere ti dhe jo per ate qe ka bere dikush tjeter!" Nuk kam per ta harruar kurre kete mesim qe me beri im ate. Krahasimet e doktrinave, njerezve, ideve...etj nuk ndertojne askend, e aq me teper nuk ndertojne Kishen e Perendise. Nese njeri di te beje krahasime, atehere kushdo qe e replikon ben te njejten gje.

Nese do te ishte mundesia ta dergoja kete mesazh ne MP do ishte me mire, por ja qe nuk eshte kjo mundesi.
    Me dashuri ne Krishtin, Manulaki!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Manulaki : 01-02-2005 mė 13:01
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi
    Deshmeusi
    Moter Manulaki.
    Te pershendes per verejtjet e tua, edhe pse je e njeaneshme.
    Ne te gjitha gjerat qe une them pak me siper, mendoj se jane te verteta.Une e njoh plotesisht kete person, i cili mendon se duke ndruar emrat ne kete forum, ka ndryshuar dhe mendimin. Ai eshte nje nxites dhe keqdashes ne kete forum kristjan. Shiko te gjitha shkrimt e tij( edhe pse i ke pare), dhe do te bindesh. Por me lejo tju bej nje pyetje: Ti e dashur Manulaki, si nuk shikon FYERJET DHE FJALORIN PREJ RRUGACI qe ku person perdor ndaj shume besimtareve te krishtere jo orthodhokse? Si ti nuk i ke bere te paken nje verjetje me dashuri ketij njeriu? Une nuk dua tju gjykoj as juve dhe as kete person , por nuk jam pa mend te mos shoh se kush ri prapa Ndreut. Nese ti mer baren e gjykimit, atehere ji e drejte ne gjykim.
    Sapo fillojme te disktuojme nje teme, ku cdo kush eshte i lirie te shprehe mendimin e tij, vjen ky njeri dhe fillon te VJELLE me nje zhargon prej rrugaci, duke mos lene fjale dhe pisllek pa nxjere nga goja e tij ne drejtim te besimtsareve te krishtere joorthodhokse. Perse ti hesh ndaj ketij fakti flagrant?
    Me kujtosht dicka me ty moter Manulaki. Nuk e di por, nje i krishter protestant ne nje shkrim thoshte se, do te sillte shkrime kunder kishes orthodhokse, dhe ti Manulaki, e ndryshove krejt te foluren tende te bute, dhe ju pergjigje atij me nje vrazhdesi, (edhe pse ai nuk diskutoi direkt me ju personalisht). Perse ndryshoi e folmja jote ndaj ketij te krishteri protestant ( kjo zdo te thote se une mbroj kete protestant? Le te vijem ne rastin konkret: Perse ti u hodhe menjehere ne gjykim te deshmuesit, dhe aspak nuk te ra ne sy "pislleku" qe del prej gojes se Ndreut ndaj Deshmeusit? Edhe kjo e ka shpjegimin e vet. Ti e bere kete sepse u prek religjioni yt.
    Ne lidhej me Ndreun une nuk jam duke bere replika te mira apo te liga, por jam duke thene te verteten. Duke shpallur plotesisht se, nje person i tille eshte duke provokuar pikerisht ne faqen ku mblidhen te krishtert jo orthodhokse. Mos valle kjo per ju nuk perben ndonje problem? A mund te imagjinosh ti nje njeri te tille, i cili pasi te hyn ne "shtepi", fillon te sulmon, te fyen, te perskuton , te perbalt dhe te thote qindin, dhe per cudi ti Manulaki i thua Deshmuesit se paske fyer Ndreun! Nuk mendoj se je duke gjykuar drejt. ME trego vetem nje rast, ku ti Manulaki perballe rrugacerise se ketij personi, ke reaguar drejt dhe i ke thene vetem DY fjale keshillimi ose qortimi ketij personi. Ku njeri ne cdo shkrim te tijin nuk le pa fyer pesonalisht te gjithe te krishteret joorthodhokse, dhe per cudi , ti hesht. Perse? nuk dua tju gjykoj per kete, por une nuk do te heshtja, ashtu sic nuk kam heshtur ne cdo rast.
    Le te vijme ne shmebuj konkrete? A nuk ishte ky qe fyeu Astritin? A nuk ishte ky qe fyeu Livein. A nuk ishte ky qe fyeu Deshmuesin? A nuk ishte ky qe fyeu dhe perbalti plotesisht faqen ku mblidhen te krshteret protestante, duke i quajtuar ata protestanuce dhe .... A nuk eshte ky qe vazhdon dhe vjelle cdo dite dhe aspak ALbo (qe shquhet per te FSHIRE), nuk i ben qofte dhe nje parajlmerim sa per sy e faqe? A nuk te ka rene ne sy ky problem ne kete faqe, ku ky person vetem ka qellim te prishe cdo bisede qe te krsihtert bejne??? Me dhimbje te them moter se, ju per shkak te konjukturave religjionoze, e kini te veshtire te ngirheni dhe te gjykoni drejt. Nuk deshiroja ti thoja gjith keto gjera, por per hir te se vertetes duhet te ti them, sepse e di se je nje moter ne bese. Sa per Klodin, edhe pse eshte bere Semrinarist apo Ndreu, ne thelb eshte i njeti.
    Ketu kam dy fjale edhe per Albo moderatori, te cilit kur i intereson na tregon rregullat, dhe me pas vete i shkel. Por gjithsesi moter Manulaki, kur barren e mban tjetri, duket e lehte. Kur te provosh vete fyerjet e ketij "buckos", do te kuptosh se sa te duruar kemi qene ne te krishtert joorthodhikse, me nje njeri si ky, te cilit i mungon me elmentarja, bashkebisedimi .
    Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Manulaki! Nese do te me dergosh dicka je e mirepritur. Deshmuesi2@yahoo.com

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Deshmues,

Ti ne temen "Tamam si me partite ne kuvendin shqiptar" ke deklaruar se nuk je protestant. Tani perse te djeg kur shahen protestantet dhe protestantizmi?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105
    Pershendetje! Meqenese biseda u nxeh per shkakun e Ndreut, vetem Ndreu eshte ai qe qe mund ta ktheje ne nivelin e meparshem. Ju kerkoj te falur per revoltimin tim te stergjatur dhe per kthimin e temes ne fushe beteje.

Por besoj se kjo revolte erdhi si pasoje e akuzave pa dogane te Deshmuesit ne dem te Kishes Orthodhokse, gje qe Ndreu e mori si nje sulm personal. Qe ketej e tutje kemi per detyre te jemi me te matur ne postimet tona, apo jo Deshmues?

Besoj se nuk do te arrinim deri ne ate pike nese te dyja palet do te tregoheshin me te kujdesshme. Pra, faj kane, si une ashtu dhe Deshmuesi. Kush me shume e kush me pak.

I bej thirrje Deshmuesit te heqe dore nga iluzionet per prapaskenat qe gjoja ekzistojne ne dem te tij. Te siguroj Deshmues se nuk ekziston klike kunder teje. Te pakten ne rastin tim. Kete ta siguroj. Ti nuk je as epiqendra e botes dhe as aq i rendesishem sa c'mendon.

Paqja me ty, Deshmues!

Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105
    Pershendetje Matrix! Per kete e ke fjalen?

Do te kisha deshire qe te mos beni si me partite, dhe te ndani kete komunitet te krishtersh. Une nuk jam as psotestant dhe azgje tjeter, pervecse i krishtere. Ku eshte faqja qe une duhet te kontriboj?!!!!?????
    Deshmuesi.

Citim Postuar mė parė nga deshmuesi
    Manulaki! Nese do te me dergosh dicka je e mirepritur. Deshmuesi2@yahoo.com
    Mund te kontrollosh e-mail.
    "Meshirat e Zotit jane te reja cdo mengjes!" Qofshim edhe ne nen kete meshire per njeri-tjetrin sot!
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Po. Pikerisht per ate.
    ndersa tani deshmuesi deklaron se kjo eshte shtepia virtuale e tij:
    A mund te imagjinosh ti nje njeri te tille, i cili pasi te hyn ne "shtepi", fillon te sulmon, te fyen, te perskuton , te perbalt dhe te thote qindin, dhe per cudi ti Manulaki i thua Deshmuesit se paske fyer Ndreun!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kur “tė gjithė” i dhuronin vargje Enver Hoxhės
    Nga Coli-i-vogėl nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 22:20
  2. Shėrbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  3. Shqipėria pėrballė ndėrgjegjes sė gjymtuar tė saj
    Nga Shėn Albani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 22-09-2005, 12:27
  4. Kur “tė gjithė” i dhuronin vargje Enver Hoxhės
    Nga Diabolis nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 21-04-2005, 10:00
  5. Njėtrajtshmėri
    Nga SkenderRusi nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-12-2004, 06:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •