Postuar mė parė nga Sokoli
Qė t'ia nisim nė fillim do tė thoja qė shprehja "dije tė vlefshme" nuk ka kuptim sepse ėshtė e njėjta fjalė e pėrsėritur dy herė. Njėlloj sikur tė themi "tė ngjitesh lart" apo "tė zbresėsh poshtė". Nuk ka dije tė pavlefshme, por ka vetėm informata tė pavlefshme (siē i ka qejf StormAngel).
Dija qė unė marr nė kėtė forum, dhe qė mė shėrben shumė pėr ecurinė time nė kėtė forum, ėshtė qė kėtu ka shumė hyrje-dalje, madje tė ērregullta. Gjithkush nė kokėn e vet, pa rregull, dhe bile duke pėrplasur kėmbėt pėr tė bėrė sa mė shumė zhurmė. Kjo ėshtė njė dije shumė e ēmuar pėr mua qė do t'a vė vėth nė vesh. Kjo do tė mė kursejė mjaft kohė dhe energji, dhe nė tė njėjtėn kohė truri im nuk do tė goditet nga bombardimet e pandėrprera tė disa forumistėve qė mund tė kėndojnė si Presley apo tė luajnė si De Niro, por jo tė hiqen si mishėrimi i "filozofit". Kėto nuk bėjnė gjė tjetėr veēse sa nxijnė apo zbardhin (sipas ngjyrės) butonat e tastierave qė ato kanė pėrpara.
Nė ē'mėnyrė e marr kėtė dije ? Nė mėnyrėn mė tė dhimbshme qė mund tė jetė : duke u torturuar pėr tė gjetur njė fjali ku tė jenė tė respektuara shenjat e pikėsimit dhe njė fjali ku tė mos merret fryma duke e lexuar. Megjithatė, mbetem me shpresėn qė kėtu nuk ekziston pėrqindja mė e madhe e sado-mazohistave pėr temė katror.
Ku dhe si shfaqen vlerat e kėsaj dije ? Nė tė gjitha fushat e jetės. Nė rrugė, nė shtėpi, nė klasė, nė avion, tramway, apo dhe nė autobusin e linjės 4. Vlerat e kėsaj dije janė tė gjithanshme. Ato mė bėjnė pėr t'a kyēur gojėn kur gjendesh pėrballė me njė pėrralltar tė dėgjuar si Albo, me njė profesor akademik olimpiko-tė-vetėmjaftueshėm si Sokoli, me njė hartues tė shquar "ēarēafėsh" tė kopjuar nga libra qė nuk gjenden nė shitje tė lirė si Klevis, Orioni, etj. si dhe me gaztorė tė tipit filantropiko-hyjnorė si Arun, e me plot e plot tė tjerė. Tė vetmen kėnaqėsi qė kam patur nė temat filozofike ėshtė vėmendja e kushtuar ndaj disa shkrimeve tė tipit pipi-kaka, dhe zbavitja qė ato mė kanė dhėnė duke ju kthyer pėrgjigje. Megjithatė, pėrshendes disa vėzhgues tė mprehtė si Veshtrusja, Dessaretis, Xeni, Darwin e disa tė tjerė qė le tė mė falin qė nuk po ju pėrmend emrat.
Punė tė mbarė nė pėrvetėsimin dhe zbatimin e vlerave tė kėtij forumi filozofik qė as vetė nuk e kam kuptuar pse ėshtė bashkuar me sociologjinė dhe psikologjinė.
Krijoni Kontakt