E ka pare ndonje filmin Closer?Na tregoni nese ia vlen,qe te mos t'i hedhim leket kot,siç bera me filmin e Asia Argento.Libri i Jeremiah...
E ka pare ndonje filmin Closer?Na tregoni nese ia vlen,qe te mos t'i hedhim leket kot,siç bera me filmin e Asia Argento.Libri i Jeremiah...
1. The Passion
2. The Passion
3. The Passion
4. The Passion
5. The Passion
6. The Passion
7. The Passion
8. The Passion
9. The Passion
10.The Passion
Te tjere pastaj jane plot, jo me ndonje radhe te caktuar: Big Fish, Meet the Fockers, Pirates of the Carabeans(me duket i 2003), Master and Comander(me duket i 2003, gjithashtu)....nuk mbaj mend ndonje tjeter. Nuk kam pasur mundesine te shkoj shpesh ne kinema kete vit, por preview-te i kam ndjekur me vemendje.![]()
Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!
me eshte neverit ai filmi The passion of the Christ nuk e kuptoj cfar i pelqehet kaq shuuuum, ehste e njeta histori e ritreguar nja 10000000000000 her (mos me shum), me aktor te tjere...dhe me nje cfaqje te djallit qe s'eshte as mashkull as femer... Kush edi se sa her te tjera do ritregohet ne nji film tjeter ne te ardhmen....
nejse ai eshte mendimi im...
I'm like a bottle of wine..... I keep getting better with age!!!!
..................... **Smooches**....................
eshte ne varesi te preferencave qe ke. psh: nese te pelqen Unfaithful, atehere nuk besoj se do kesh probleme me kete film. Ai qe e ka pare e ka pelqyer, kedo qe te pyesesh ne forum.E ka pare ndonje filmin Closer?Na tregoni nese ia vlen,qe te mos t'i hedhim leket kot,siç bera me filmin e Asia Argento.Libri i Jeremiah...
plus qe ka grupin e aktoreve me te mire se i pari, shif Jude Law, Julia Roberts por edhe Natalie Portman dhe Clive Owen.
Mua me beri pershtypje psh se si te 2 meshkujt flisnin nje anglishte Londineze, dhe femrat ishin Nju-Jorkeze. Nje detaj qe me pelqeu.
{^_^}
::|maDes!gn © 2009|::
Neser do shkoj e ta shikoj.
Per ata qe iu eshte neveritur The PAssion (gjume une kur filluan efektet speciale) te shohin dhe njehere The Last Temptation, qe t'u freskohen shijet.
Closer kam degjuar qe ishte i bukur, po kjo jo nga shije te vertetuara, keshtu qe peoples, shikoje ti e me bej nje zë po nuk ia vleu, si shqiptari ndaj shqiptarit/es.
Nata pa Hene, peoples, shpresoj qe kur ta shohesh, te mos zhgenjehesh aq sa une. Bujën e kishte të madhe si film, po aha. Mbase eshet faji im qe pres me shume drame ne filmat shqiptare, pres bukurine e shijen prekese si ajo e filmave te fqinjeve tane. Nese keni mundesi, ti dhe autori shikoni "Mirupafshim armik" (ose "Dear Enemy" sic u shfaq ne kinemane shqiptare). Ai po, nga filmat me te bukur shqiptare qe kam pare. Realizim i shkelqyer, historia me qesh e qa, interpretimi shume i realizuar. Po keshtu edhe nje film tjeter shqiptar qe duhet te dale ne kinema se shpejti, titulli gjate punimeve ishte "Mao Ce Dun" (mund te ndryshoje me vone), edhe ky ashtu si "Mirupafshim Armik" eshte nje nga filmat qe shpresoj te na shtojne edhe ne në harten e kinematografise boterore.
Kush eshte regjizori i ketij filmi? Mirupafshim Armik? Dhe kur ka dale ne kinemate shqiptare, keto kohe?
Filmi i fundit shqiptar qe kam pare ishte i Edmond Budina "Letra ne ere". Zhgenjim total. Filmin e pashe ne Itali vitin e kaluar. Nje shperlarje me problemet e emigracionit qe s'ngrihej asnjehere ne nje nivel per te veshtruar me qetesisht dramen e shqiperise keto vite tranzicion.
Sidoqofte doja ta shikoja Netet pa hene, kam lexuar nje kritike jo dhe te keqe.
Faleminderit per pergjigjen.
"Mirupafshim Armik" (Eng. Dear Enemy) ka per regjizor Gjergj Xhuvanin. Une e pashe ne Tirane ne Maj ( a Qershor, nuk e mbaj mend) te 2004.
Letra Ere nuk e kam pare, po kur isha ne Shqiperi kete vit me ra rasti te punoj me Edmond Budinen ne nje film me metrazh te shkurter te titulluar "Lulebore" me regji te Robert Budines (vellait te Mondit) dhe aktore kryesore Rajmonda Bulku dhe Edmond Budina. Filmi qe xhiruam ishte edhe ky me qender te vet emigracionin, e me thene te drejten, megjithese u realizua bukur si film (fotografia, dekori, loja e aktoreve etj) kur vjen puna tek filmat me metrazh te shkurter subjekti dramatik nuk duket se jep ndonje rezultat shume te kenaqshem.
Nese dikush ka ndonje kopje te "Letra Ere" te me beje nje nder e te ma nise. Kam degjuar shume per të e do të më pëlqente ta shikoja.
Ndoshta mund te duket sikur jemi pak te ashper kur gjykojme filmat tane, pasi me aq fonde sa jep "Qendra" per filmin shqiptar (max dy filma ne vit) nuk mund te behet shume, megjithate une mendoj se mungesa e buxhetit nuk eshte aresye per cilesi te dobet filmi. Perkunder, Nata pa hene kishte goxha buxhet, sidomos ajo skena alla "Liza ne boten e çudirave" ne fund qe duhet te kete kushtuar disi per efektet speciale etj, e te them te drejten mua nuk me ngjiti.
Passion of the Christ
HONEY
Te vjen keq qe pas shume viteve qe vendi yne u hap ndaj çdo lloj arti dhe fryme artistike, dhe qe perendimi nuk eshte me nje tabu, dhe qe regjizoret kane liri totale ne krijimet e tyre e jo te detyruar te bejne filma per nje ideologji, akoma nuk kemi arritur te ngrihemi ne nje nivel nga arti i shtate. Nje art sot qe ka perpire te gjithe boten. Mbase akoma duhet pritur qe te ngrihet nje brez i ri regjizoresh qe t'i japi nje dore te mire kesaj plogeshtie qe ka kapur gjithe kinemane shqiptare. Per nga fondet, dihet qe te besh nje film kushton dhe duhet qe te mbeshtese nje produktor, dhet te kete nje shperndares me pas; nuk mungojne nese me te vertete ka diçka qe ia vlen. Por, mbase nuk ka dhe keshtu qe ne ankohemi per fondet.
Fqinjet tane, nuk eshte se jane shume te pasur ne nje nivel me shtetet e tjera perendimore, por ama kane njerez qe dijne te bejne kinema. Kurse ne, megjithe deshiren e mire per te thene te kunderten, mendoj se nuk kemi akoma n jerez qe dijne te bejne kinema.
Letra ne ere, e kam pare ne nje kinema, dhe nuk e di nese e kane nxjerre ne DVD.
Krijoni Kontakt