Close
Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 116
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ai nuk pyeti feja e 2000 vjeteve te fundit qe ti Albo dhe Sdb-ja me shoke te filloje Romak apo Bizantine, ai pyeti feja e te pareve. Nese nuk dini se kush jane te paret tuaj, ose identifikoheni rrespektivisht me Romaket njeri, dhe me evgjiterit e sirise tjetri, atehere nuk jeni Shqiptare por jeni dicka tjeter, dhe si rrjedhoje, duke qene qe ky forum eshte drejtuar nga njeres "open-minded" edhe pse jeni te huaj mund te rrini, te jeni pronar etj etj, por jo te prishni temen, ose te flisni ne nje vend ku gjenetikisht nuk beni pjese.

Aristidhin lexohe Albo, edhe pse vrasesi i Aristidh Koles nuk eshte greku i thjeshte dhe as qeveria Greke(librat e tije jane ribotuar me dhjetra here), por Kisha Orthodhoske Greke. Por sic te thashe mos i trego babait arat, dhe shko lexohe librin dhe leri komentet foshnjarake te Abdi Baletes, qe per hir te hakmarrjes me Enverin ishte gati te derdhte gjakun me te madh ne Shqiperi pa dallim feje, ideje e perkatesie krahinore. Nese sillet Abdi Baleta si citim, ky esht injorim total per ato cfare jane sjellur ketu, nje ofendim i nje shkalle skandaloze.

Si perfundim, per 600 vjetorin e Skenderbeut, nese nuk e keni marre vesh akoma, qeveria jone prej leshi nuk organizon gje, por as greqia. Eshte Italia ajo qe ka marre persiper te organizoj dicka ne kuader te Evropes.

Seminaristi lexohe Aristidhin perpara se te flasesh syte nga qielli duart nga mielli.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 11-01-2005 më 21:42

profesionisti Maska e I-amëshuar
    Anëtarësuar
    03-01-2005
    Vendndodhja
    www.proletari.com
    Postime
    211
    Citim Postuar më parë nga Deep-Purple
    Ai nuk pyeti feja e 2000 vjeteve te fundit qe ti Albo dhe Sdb-ja me shoke te filloje Romak apo Bizantine, ai pyeti feja e te pareve. Nese nuk dini se kush jane te paret tuaj, ose identifikoheni rrespektivisht me Romaket njeri, dhe me evgjiterit e sirise tjetri, atehere nuk jeni Shqiptare por jeni dicka tjeter, dhe si rrjedhoje, duke qene qe ky forum eshte drejtuar nga njeres "open-minded" edhe pse jeni te huaj mund te rrini, te jeni pronar etj etj, por jo te prishni temen, ose te flisni ne nje vend ku gjenetikisht nuk beni pjese.

Aristidhin lexohe Albo, edhe pse vrasesi i Aristidh Koles nuk eshte greku i thjeshte dhe as qeveria Greke(librat e tije jane ribotuar me dhjetra here), por Kisha Orthodhoske Greke. Por sic te thashe mos i trego babait arat, dhe shko lexohe librin dhe leri komentet foshnjarake te Abdi Baletes, qe per hir te hakmarrjes me Enverin ishte gati te derdhte gjakun me te madh ne Shqiperi pa dallim feje, ideje e perkatesie krahinore. Nese sillet Abdi Baleta si citim, ky esht injorim total per ato cfare jane sjellur ketu, nje ofendim i nje shkalle skandaloze.

Si perfundim, per 600 vjetorin e Skenderbeut, nese nuk e keni marre vesh akoma, qeveria jone prej leshi nuk organizon gje, por as greqia. Eshte Italia ajo qe ka marre persiper te organizoj dicka ne kuader te Evropes.

Seminaristi lexohe Aristidhin perpara se te flasesh syte nga qielli duart nga mielli.
    FALEMINDERIT DEEP-PURPLE për mbështetjen që i jep temës me shkrimet e tua.
    Këtu asnjëri nuk është konciz dhe anjëri nuk bie dakort me fakte e përmendura më lart.
    Unë dua që në mbyllje të temës të dalim të gjithë të qartë sadopak nga ky debat i hapur.
    Por ama duhet të dimë të pranojmë argumentat bindës "racional" që mëse të njohura tashmë.
    Pra shkurt mubabeti nesër kur unë të pëballohem me Iranianin (që më thotë besimi i parë persë ka qenë në zjarr dhe ka akoma sot % që i besojnë)
    apo Danezi(që më thotë besimi i parë vikingë ka qenë në diell dhe ka akoma sot % që i besojnë).
    S´dua të dalë hipoteza që ka qenë paganizmi(dakort) po sot nuk ekziston.
    Nuk e di sa jam i qarte për të gjithë?
    DASHURIA ËSHTË MISTERI IMAGJINAR I SHPRESËS QË BËN TË JETOJË SHPIRTI NË PAQE DHE LIRI.
    THJESHTËSIA DHE SINCERITETI JANË DHURATA QË ZOTI KA DHURUAR ME LINDJEN. POR TË REZISTOSH TI MBASH ATO ËSHTË MREKULLI VUAJTËSE QË TË BËN TË JETOSH ME DINJITET(shkruar nga unë)

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    I-ameshuar,
    Danezet ashtu si dhe popujt nordike, nuk kane as mitologji e asgje. Perpjekjet e tyre foshnjarake me filma Lord of the Rings e budallalleqe te tjera nuk kane ku te vete. SHume elementa jane te huazuara nga kultura iliro-helene vetem me me pak stil se sa ben romaket te cilet kopjuan ok e koke cdo gje qe gjeten ne ballkan. Po te them dhe nje rast se deri ku arrin niveli i nordikeve. Para rreth 100 vjetesh, nje grup prej 5 shkencetaresh, gjeten disa kocka njeriu, te cilat "i pagezuan" si njeriu i pare ne toke. Pra njeriu i pare ne toke na qenka ne Angli. Normale, duke marre parasysh teorite e Darvinit se ai qe kishte mjekerr ishte i mencur dhe tregonte pasterti rrace !

Jane ata nordike qe sot kane ardhur ne Amerike e na e nxjerrin Aleksandrin pedere, dhe gjoja i jane vene disa avoketer grek pas ceshtjes. Anglia cfare gjen e ka zhdukur, ashtu sic u be me gurin e shahut te Butrinitit, i cili dilte qe ne Shqiperi u ka pas luajtur shah disa qindra vjet me pare se ne Indi, cfare tregon se nuk ishim ne qe erdhem andeja, por ishim ne qe shkuam atje. Aleksandri ishte ai qe kishte simbolin e Diellit. Fjala Sunday i kushtohet djellit, mirepo nuk jemi ne Shqiptaret qe e kemi huazuar ate fjale, por jane te huajt qe na e kane huazuar. Te gjithe dine se ne baze per etimologjine e nje emri nuk merret emri vete por merret rrenja dhe sidomos folja. Ne shqip dita e djele, djell, djeg, di. Shiko pra sa folje ke dhe sa e sa kombinime dhe sinonime mund te derivosh, ndersa sunday, eshte vetem nje emer i IZOLUAR. Nese nuk e kam permendur me pare, nje prift i lashte, i thote Aleksandrit kur shkon ne Indi se te paret e tu, kane kaluar kendej me pare dhe e kane pushtuar kete toke. Kete shkrim neper kronikat te cilat i ka mbajtur i biri i Aristotelit, te huajt thone se prifterinjte ja kane thene qe t'i benin Aleksandrit lajka. Sic thote dhe Aristidhi, nese donin t'i benin lajka nuk do i thonin qe ti je i 2 i 3 apo i katerti qe kalon kendeja, por je I PARI. Logjika e tyre bie poshte shume kollaj, pasi qe te mbash elementin indo-europian, cka hedh poshte dhe teorite e ati mikut nga Irani e nga Persia dhe nxjerr qe cdo gje eshte kopjuar nga Pellazget, duhet te sajohen nje mal me prralla, si psh lajkat e prifterinjeve per nje citim me baza historike. Megjithate paftyresia shkon me tutje kur per baze merren dyshimet e herodotit, dhe jo konciziteti i prifterinjeve te lashte.

Si perfundim mikut tend Viking, mund ti thuash qe per djellin pellazget kane krijuar mitologjine dhe filozofine me te persosur. Un per Vikinget di qe vetem kane vjedhur dhe bastisur kudo qe kane shkuar, dhe se kur erdhi Krishterimi, ndryshe nga Iliret e perqafuan menjehere. Duket se sa bazament llogjik ka pasur kjo "mitologji" e tyre.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918

Exclamation

"Ian Gilian", me fal po ketu nuk eshte sic thua ti..

Vikinget dhe gjermaniket kane patur gjithmone besytnite e tyre.. Votanizmi, Odinizmi dhe paganizma te tjere jane prezente akoma sot e kesaj dite.

Nuk eshte fare e vertete qe e perqafuan Krishterimin me qejf te madh. Karli i Madh (Charlemagne) eshte pergjegjesi kryesor ne zhdukjen e paganizmit gjerman. Nder bemat e tij jane lajmerimi i leshuar ne vitin 772 se ai do te vriste cdo sakson qe do te refuzonte te pranonte Krishtin si shpetimtar, dhe nga kjo e pesuan fshatra te tera.. Ata qe nuk pranuan te pagezoheshin, e paguan direkt me jete kete zgjedhje te tyre.

Gjithashtu mizoria u provua dhe ne ngjarjen e vitit 782 ne Verden, ku brenda nje dite Karli ekzekutoi 4500 persona, faji i vetem i te gjoreve ishte se u kapen duke bere praktika pagane. Pastaj, sigurisht qe me nje terror te tille, populli u tremb dhe Krishterimi mori revan.

Po ketu po flitet per fene e te pareve tane. Ka qene paganizmi!
    Mithraizmin e kane sjelle ushtaret romake (ose dhe Iliret qe kane sherbyer ushtare ne vise te ndryshme te perandorise romake), kurse me pare se mithraizmi besoj se kane patur nje besim pak a shume si mitologjia greke..

Gjithsesi, ketu te gjithe vrapuan per te dhene versionin e tyre te monoteizmit, dhe ke kishte perqafuar Skenderbeu nga keto, a thua se nuk ka nje teme per kete pune qe quhet "Feja e Skenderbeut"..
    Prektora

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Pukevili, ne librat e tije shkruan qe Keltet kishin banim ne Gjirokaster. Ne fakt druided ishin dhe mentoret e sokratit. Tani gjeje vete se nga e kane prejardhjen keltet, kush jane, etj etj dhe mbase ato perralla nordike nuk do duken dhe kaq "te shkeputura" edhe pse dhe atje jane bere alterime qe te dali dicka e vecante.

Sa per perqafimin e kirshterimit nuk jam une qe e them, por nje sere studiuesish te ndryshem. Ne krahasim me shqiptaret, perendimi e perqafoi fene menjehere dhe aresyeja ishte se i pelqente politikisht ideja, prandaj them se mitologjia e tyre eshte pa baza. Te ishte me baza dhe me tradite do ishin pagane, duke qene se dhe ne numer ishin kushedi sa here me shume se helenet dhe iliret. E cjane 4500 te vrare apo disa te perndjekur tek tuk, kur deri ne 1400 dukagjineve dhe balshajve i coheshin shporta me sy njeriu. Keta ishin sy shqiptaresh qe vriteshin sepse nuk pranonin krishterimin(kjo sipas Noel Malcolmit dhe Aristidhit gjithashtu). Jo vetem kaq, por del qe emertimet sllave ne Greqi i kane sjellur dardanet me Stefan Dushanin, te cilet ju bashkuan ushtrise se tije, dhe e ben rrafshe pjesen lindore te greqise ne shenje hakmarrjeje. Keto teza perputhen totalisht ndermjet Malcolmit dhe Aristidhit. Mos harro qe Malcolmi eshte rrezik autoriteti me i madh qe kemi ne studimet e Dardanise(Kosoves).

Tek ai libri per Skenderbeun qe kam sjellur citim, do shohesh mire se per cfare traditash behet fjale qe mbijetojne ketu e 3000 vjet me pare. Eshte kjo aresyeja qe ti sot ekziston si nje entitet i vecante, ndryshe nga shartisjet anglo-saksone qe as e dine prejardhjen e tyre ose nuk duan ta pranojne.

Nuk besoj se Thor-i mund te krahasohet ne plan filozofik me Zeusin. Un po te them per sistemin e perkryer te perndive pellazge dhe filozofine, tragjedine e menyren e jetes dhe tradites qe ato futen, per Iliaden e Odisene.

Sa per Skenderbeun, po te shohesh kombin shqiptar, sa here qe feston shkon atje tek sheshi, hipen tek kali, ka fotografi te tije etj etj. Te forte kan qene ato skulptore qe e kane llogaritur peshen shtese. Mund ta shohesh vete se cfare impakti mund te sjelli nje orthodhoksizim i figures kombetare shqiptare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 12-01-2005 më 03:47
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga darwin
    a ka ndonje arsye pse nuk mund ta konsiderosh si Fe paganizmin?? Gjithe-gjithe ka vetem ca zota me shume se monoteizmi..

Ne qofte se mund te me shpjegosh, se perse nuk duhet ti marrim parasysh ato "zotat" qe kane patur iliret, atehere une te shpjegoj se pse nuk duhet te marrim parasysh zotin qe ju pershkruani.
    Nuk mund ti marrim parasysh pasi nuk kane qene Zotera dhe e dyta nuk mund te jete Zoti nje gur dru apo ndonje objekt i prekeshem.

Me shume nuk kam kohe te te shkruaj.
    Injoranca nuk zhduket me top

2010 Triplete Maska e oliinter
    Anëtarësuar
    14-11-2004
    Postime
    2,806
    "feja e shqiptarit eshte shqiptarija" Pashko Vasa!

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Indrit dhe Darwin, kam besimin se paganizmi nuk mund te konsiderohet si fe, ose le te themi me mire dhe ta perfshime tek politeizmi, pasi eshte dicka e bazuar ne llogjike. Po te lexosh filozofite e mitologjise, theogonine e heleneve dhe pellazgeve do te shohesh nje sistem llogjik perendish qe secili ka nje pune te caktuar. Ne fe, apo ne monoteizem, sic thashe me pare ke nje besim te rrenjosur ne besim, dhe jo besim te llogjikshem ose te rrenjosur tek llogjika njerezore. Megjithate persa i perket emertimit duhet te ket debat, Etimologjia e fjales religion shkon tek "lidhje", "lidhje morale", "te rilexosh dicka", apo "lidhje me Zotin". Si koncept mund te aplikohet edhe tek paganizmi dhe politeizmi, por nga ana strukturore paganizmi dhe politeizmi eshte dicka e bazuar ne llogjike. Jo per gje behet tere kjo lufte per te zhdukur nje popull si pellazget, per te pervetesuar kulturen iliro-helene pasi te kesh nje sistem besimi te bazuar ne llogjike ketu e 10.000 vjet me pare tregon padyshim nje superioritet rracor deri ne permasa mitike.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    A ka mundesi qe muhabeti te strukturohet ne baze te DATES KUR kemi dale si komb?

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Cfare kupton ti me fjalen komb e para punes, dhe ku e sheh ti avantazhin qe kjo teme te trajtohet ne kete pikpamje dhe jo ne pikpamje te tjera ?

Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •