Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 116
    i/e regjistruar Maska e Irfan
    Anëtarësuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Po sikur te mos kete pas nje Adem e nji Hava cka osht feja e pare oh Rahmetullah?
    Une nuk studijoj teologjin....
    Ti qafir i mbeturinave qe nuık e kupton vete nuk kam se cka me te be....
    Feja,eshte nje rruge qe njeriun e udhezon qe te jete sa me afer Zotit...rruga per te Zoti,apo ne rruget te mbare eshte feja,e fejene qe Zoti e krijoj per njerzimin eshte İslami...
    T'mos kishte qene Ademi dhe Have,nuk do te kishte as fe e as njerzim,nuk do te ekzistosh ti ne kete bote.
    Njeriu i pare eshte Ademi.Dhe feja e njerzimit eshte islami.
    Do te vije dıta qe do ta shifni,por nuk e dı se a do te kenı fata ta perjetonı,se İslamu do te mberthej ne tere boten....
    Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli

profesionisti Maska e I-amëshuar
    Anëtarësuar
    03-01-2005
    Vendndodhja
    www.proletari.com
    Postime
    211

Question

Citim Postuar më parë nga Irfan
    Une nuk studijoj teologjin....
    Ti qafir i mbeturinave qe nuık e kupton vete nuk kam se cka me te be....
    Feja,eshte nje rruge qe njeriun e udhezon qe te jete sa me afer Zotit...rruga per te Zoti,apo ne rruget te mbare eshte feja,e fejene qe Zoti e krijoj per njerzimin eshte İslami...
    T'mos kishte qene Ademi dhe Have,nuk do te kishte as fe e as njerzim,nuk do te ekzistosh ti ne kete bote.
    Njeriu i pare eshte Ademi.Dhe feja e njerzimit eshte islami.
    Do te vije dıta qe do ta shifni,por nuk e dı se a do te kenı fata ta perjetonı,se İslamu do te mberthej ne tere boten....
    Ju lutem irfan me tema të tilla shko te ndonjë forum ku asnjëri nuk lavdërohet me fenë e fet dhe hedh poshtë tjetrën.
    Je komplet jashtë teme.Të lutem më respekt i kërkoj të gjithë pjesmarrësve për temën.
    Mos ta shndërrojmë në propagandë fetare. Tema është shumë e qartë mbas krishtit feja e parë shqipëtare është katolicizmi e provuar dhe dokumentuar dhe kush s´do ta pranojë ju lutem të mos marrë pjesë në këtë temë sepse s´do humbim kohë me polemikat të panevojshme.
    Pra sinqerisht ju them mos ta shpifim me komente budallëqe duke urrejtë njëri-tjetrin. Qëllimi i temës nuk është ky.
    Unë dëshirojmë që të mësojmë më shumë për atë që s´dihet me siguri dhe provat historianët na i japin sipas disa legjendave apo gojëdhënave.
    Jemi shumica në kurbet dhe të hedhim dritë me fakte.
    DASHURIA ËSHTË MISTERI IMAGJINAR I SHPRESËS QË BËN TË JETOJË SHPIRTI NË PAQE DHE LIRI.
    THJESHTËSIA DHE SINCERITETI JANË DHURATA QË ZOTI KA DHURUAR ME LINDJEN. POR TË REZISTOSH TI MBASH ATO ËSHTË MREKULLI VUAJTËSE QË TË BËN TË JETOSH ME DINJITET(shkruar nga unë)

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    On the other hand, Albania's national myths, enhanced and cultivated by Rilindja, had an unquestionable anti-Islamic core.

http://members.aol.com/Plaku/religio.htm
    1) Cfare deshen burrat e Rilindjes Kombetare?

2) Cfare deshte Plaku Ismail Qemali ngrinte flamurin ne daten Gjergj Kastrioti e ngriti dhe u ripagezua ne i krishtere?

3) shqiptaret i ktheu Roma me force ne kristiane po e zeme te vertete

4) Romen kush e ktheu me force ne kristian? Ushtria Turke?

5) U taksua Perandoria Romake kush nuk behesh i krishtere kishte dyfish taksa?

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nuk duhet shume mençuri per ta kuptuar se çfare feje kishin shqiptaret me par dhe se si u be ajo pjesa muslimane.
    100 vite nga shkuarja e turkut po behen dhe nga ajo dite as 100 veta nuk jane bere musliman.
    Kjo tregon se si dhe per cka por edhe cka ishin me par.
    Qe ishin pagan nuk do te thot ´se nuk kishin besim.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Plaku ka zgjedhur nje emer shume te urte por qe populli ka nje shprehje, ujku qimen e nderron por zakonin s'e harron. Ndryshe kemi Miranda Vickers, qe deri para pak kohesh shkruante per nje krijim mitesh shqiptare ne keto 100 vitet e fundit, kur ishte punonjese ne institutin e studimeve helenike dhe nuk e njihte akoma shqiperine dhe ndryshe shkruan tani qe kerkon te drejtat e cameve. Edhe pse un jam skeptik besoj se njerezit ndryshojne dhe duket qarte qe ne shkrimet e saja ka ndryshime. Servilizimi eshte dicka qe nuk ndryshohet samsung, sepse permban me vete elementa teper negativ si psh tradhetia, i cili Dante, nje person qe krijoi Ferrin modern krishter, e vendos ne rrethin e fundit.

Persa i perket mbijeteses se fese Krishtere, atehere bota nuk kishte Satelit apo avjona qe te bombardonte gjithshkah. Aleksandri me nje ushtri 20000 vet pushtoi boten, por kjo nuk do te thote qe bota i bindeshe atij. Ai nuk mbahet me i madh per pushtimet qe beri se sa influencen heleniko-ilire qe solli kudo qe shkoi dhe per me teper per betejat e tij i cili doli fitimtar. Sepse po te ishte ndryshe atehere dhe Skenderbeut nuk do i benim elozhe por do ta krahasonim me nje gjeneral cfaredo, ose me nje humbes te madh(shume studiues perendimore thone qe Skenderbeu i ka bere me shume mire se sa keq shqiptareve duke i bere Turkut rezistence, pasi humbi shume jete, duke e krahasuar fitoret e tija me fitoret e famshme te Pirros, e cila ka mbetur dhe si shprehje). Pra hapesira te pafundme kishte, bazen 2000 vjecare te dhjates se vjeter e kishte, dhe me njohurite hyjnore te Krishtit ajo fe nuk u harrua ne zemrat e besimtareve. Megjithate sot shume gjera nuk dihen per jeten e sakte te Krishtit, shume gjera jane te rishkruara. Qe te vijme prap tek Konstantini, ai e morri ate fe per qellime politike, qe te rreshtonte ne ushtrine e tij Krishtere. Kthimi i tij qe konvencional, prandaj dhe Aristidh Kola merr aspektin njerezor te fese, duke e kombinuar ate dhe me teologjine dhe i del qe Krishterimi si menyre e aplikuar ka qene nje farse e vertete ne krahasim me Muslimanizmin, i cili ai qe e ndiente vetem mund te ktheheshe, dhe jo te merreshin vendime arbitrare se tani jemi te krishtere !! Dihet qe perfundimet e tija per muslimanizmin do hasin kritike, por per Krishterimin nuk e besoj, sepse eshte vecse e verteta. Duke patur parasysh ato qe jane kthyer ne saje te taksave sic mund te aludoje dikush, del ateher qe paskemi qen popull jobesimtar, dhe meqe mbi 70 % e shqiperise deri para pak kohesh ishte Muslimane, dhe gati gjysma e tyre luftoi kundra turkut, del qe elementi fe tek Shqiptaret nuk ka karakter besimtari aspak.

Si perfundim shkrime te tilla percarese te Plakut, qe mban konferenca lart e poshte nuk jane gje tjeter vecse pjese e nje masterplani per nje konfuzion ne mendjet e shqiptareve, dhe nje skizem fetare te mirfillte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 11-01-2005 më 16:44

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Zombi, nuk eshte e denje prej teje qe te perpiqesh te fyesh te tjeret, thjesht meqe ata ta kane mbyllur gojen ty.

Logjika eshte shume e thjeshte: kush deshiron qe te sjelle fakte mbi fene e Skenderbeut, te marre pjese tek tema e hapur per kete gje, DUKE sjelle fakte veprash autoresh kompetente, SIC kam bere UNE.

Askush nuk ka thene se Skenderbeu, meqe eshte princ epirot, e meqe epiri eshte pretenduar nga greket, i bie te kete qene ortodoks. Keto lajthitje dalin nga vogelushat e ketij forumi, qe nuk kane fund.

Skenderbeu eshte ortodoks nga trashegimia fetare, ndersa katolik siperfaqesisht ose juridikisht (si Unit), meqe kish pranuar autoritetin papal, pa ndryshuar trashegimine fetare bizantine, sepse kete gje na e deshmojne dokumentat me te hershem te studiuara nga albanologet me me ze qe ju kemi sjelle si Sufflay, Nopcsa, Jirecek, Hahn, Ducelier etj etj (qe i keni tek tema e hapur), e deri tek Noli qe ne fakt nuk ben vecse i referohet Sufflayt.

Labeati na vjen me logjike te re. ndonese si gjithnje te rreckosur, se meqe Skenderbeu eshte varrosur si katolik, kjo tregon se ai i takon trashegimise fetare katolike!
    Apo se meqe Labeati kujton se kisha e shen kollit i takon kishes katolike sot, e meqe vetem kisha katolike sipas labeatit e perkujton Skenderbeun, prape kjo eshte prove "babe hajde te te tregoj arrat" se Skenderbeu eshte katolik.

Labeati me kete nuk tregon vecse ate qe une kam kohe qe ia kam vertetuar se eshte i paditur fera per tema te tilla.

1. Ne Union me Kishen latine ne Florence, vdiq edhe patriku i Kostandinopojes, pasi ai kishte firmosur bashkimin e dy kishave, edhe atje gjendet i varrosur sot e kesaj dite ne nje kishe katolike, mos do te thote kjo se ai nuk ishte i tradites fetare bizantine ortodokse?!

2. Sa per kishen e shen kollit, sa per saktesi, ajo sot i takon shtetit, e nuk eshte as kishe e as xhami. Megjithate, per informacion per labeatin, meqe sia ka idene, ne pervjetore te Skenderbeut, atje kane nxituar te shkojne te treja komunitet, katolike, ortodokse e muslimane, seicla duke pretenduar atje pjesen e vet historike, edhe sherbesat jane mbajtur nga te treja komunitetet.

Megjithate, nqs kisha ortodokse nuk do ta kremtonte Skenderbeun, meqe ai, duke qene unit, ishte ne nje fare gjendje Apostazie, kjo serrish nuk do te thote se ai nuk i takonte tradites fetare bizantine.

Ndersa Deep purple, si islamik, as qe ia ka idene se cfare kerkon te thote A. Kola me shprehjen se Skenderbeu nuk ishte ortodoks, por unit...

Sa per temen, une mendoj qe ky lum miku qe e ka hap ate, e ka mare pergjigjen:

Nje gje sigurisht qe duhet pranuar. Ne Shqiperi ka ende truall per beteja interpretimesh e komentimesh te medha, aq me shume per nga identiteti fetar. Shume vete, nga ata qe jane anetare edhe te ketij forumi, ia kane dhene vetes ate pergjigje, te tjere po e shqyrtojne ate.
    Sidoqofte, duhet pare edhe se cfare thote bota per ne.

Une mendoj se historia e shek 20, sidomos historiku i bashkimit europian, nuk po tregon vecse se sa qarte mendon bota se ciles hemisfere te europes i takojme ne, aq sa edhe turqit po shkojne me para ne perendim....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 11-01-2005 më 16:52

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    A Kola thote se SKenderbeu ishte Katolik, dhe pastaj thote unit, per shkak se deshte bashkimin e dy kishave, dhe jo per qellime juridiksioni apo cfare thoni tjeter ju. Personi qe eshte sjellur siper eshte bazuar tek Noli dhe Ducellier.

Shif perkthimet qe keni bere Seminarist, se mbase padashje ke keqinterpretuar dicka.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Deep Purple

te garantoj qe UNE as kam keqinterpretuar, as shtuar, e as rrejtur ne ASNJE reference timen. Perkundrazi ju kam dhene veprat me tituj e faqe ashtu sic gjenden ne origjinal.

Une te them se ti nuk e kupton se cfare kerkon Kola te thote me shprehjen jo ortodoks, por katolik, alias unit....

kjo eshte nje mangesi njohurish fetare qe ti ke ne lidhje me krishterimin.

Unitizmi nuk ekziston si fe, as si dege e krishterimit. Unitizmi lindi si nje ndermarrje papale mesjetare per te rifutur ne gjirin e kishes latine segmente bizantino ortodokse vetem me kushtin qe te pranojne papen si kreu i kishes.

Keshtu qe nqs duam te flasim fetarisht apo dogmatikisht mbi ortodoksine e uniteve, sigurisht qe ata nuk jane ortodokse. Dogamtikisht, po ta marrim strikt strikt, mund te mos jene ortodoksa sa e sa ortodoksa me emra te tille, qe as qe e ndjekin fene e qe ushqejne bindje individuale madje anti-fetar.

Por nqs duam te flasim per tradite fetare te uniteve, keta jane ortodoksa, jo me pak se sa e quajne veten te tille shume ortodoksa sot, qe mund te jene ateista, sic thote labeati per komunistet e Hoxhes, si Lenka, Miska etj...

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    Nuk duhet shume mençuri per ta kuptuar se çfare feje kishin shqiptaret me par dhe se si u be ajo pjesa muslimane.

100 vite nga shkuarja e turkut po behen dhe nga ajo dite as 100 veta nuk jane bere musliman.
    Kjo tregon se si dhe per cka por edhe cka ishin me par.
    Qe ishin pagan nuk do te thot ´se nuk kishin besim.
    E vertete as 100 veta per 100 vjet nuk jane detyruar te kthehen ne myslymane.
    Ska me takse xhizje per kaurret dhe zekat per myslymanet.

Te tere njesoj jo me hile, jo me qyl. Me pune.
    Me nje fjale myslymanizmi eshte bere faktor per dembelizmin dhe prapambetjen, kete do te thuash ti?

E ke thare. Pa pyeti keta myslymanet kush ushtri ishte ajo qe erdhi ne Perandorine Romake e ktheu perandorine romake ne krishtere e cila me force sipas myslymaneve ktheu me force iliret. Pallavrat e myslymaneve.

Na cane derrasat Roma ktheu ne krishtere iliret.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Eshte faktor per prapambetjen jo eshte bere faktor per prapambetjen.

Ke shembuj sa te duash ne Lindjen e Mesme sa eshte faktor msylymanizmi per prapambetje. Na cane derrasat duke shpjeguar teorine e relativitetit dhe gjithe shkencen me ane te Kuranit. pfff.

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •