Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 62
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    395

Arti

Ku do qe te jeni, ato studente qe do kene mundesine te ndjekin leksionet tuaja, sigurisht qe do te kene nje fat jo te vogel, ose nje mundesi me te kuptueshme per t'u afruar dhe dashuruar me kete profesion teper...mistik? nuk me vjen fjala ne Shqip.

Suksese profesor Shpendi.

...gjenķ... Maska e mad
    Anėtarėsuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321
    ju falemnderit te gjitheve, qe keni postuar keto fjale per mua.....

Profesor Shpendin, e kam te njohur si personazh para se te emerohej si Dekan.......
    me pelqen me shume vizatimi monokrom......sidomos me te zeze.
    eshte e vertete qe grafitet(muralet) i kam patur pasion qe ne shqiperi, po nuk kam patur kurre mundesi te realizoja nje te mirfillte! kane qene gjithmone punime te mbetura ne leter....
    me levizjen per ne Ceki, mu shtua edhe oreksi per kete pune. Pune e cila me futi ne shume telashe me ligjin vendas, por qe fatmiresisht kane perfunduar.

Profesor, une kam bere shume grafite, nga te cilat shume jane fshire, ose mbi-vizatuar. dhe nga ato qe ngelen gjalle, kam te vizatuar vetem njerin, foton e te cilit do me duhet ta skanoj, dhe me pas ta hedh ne forum.

skica te tilla une kam me 10-ra. por nuk besoj se do tentoj te bej ndo1 grafiti tjeter pas asaj qe me ndodhi!

link-et qe keni sjelle, do ti vizitoj me kenaqesi, sepse eshte e vertete qe nuk kam patur ndo1here guide te mirfillte ne tekniken e vizatimit. kam veshtruar dhe nga kjo kam mesuar.

edhe nje here ju falenderoj te gjitheve, dhe ju pershendes perzemersisht!

{^_^}
    ::|maDes!gn © 2009|::

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Profesor Shpendi ... te uroj suksese te metejshme :)

Flmd per sqarimin :)

Respekt
    PINK
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-07-2003
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    104
    Me lejoni tju falenderoj per fjalet e mira.
    Kam dy kerkesa:
    1- Nuk do te doja ta permendnit termin profesor kur permendni emrin tim. Ne forum jane te gjithe te barabarte, perveē anonimatit.

2-Le te vazhdojme ne temen e bllokut te vizatimeve.
    Kam vene re se ka shume anetare qe jane te interesuar per Artet Vizive.
    Shkurtimisht po ju paraqes disa koncepte te miat per Artin,
    te cilat, per ti diskutuar si duhet, nuk do te mjaftonin male me libra.

Une nuk gjykoj per talentin e tjetrit.
    Per mua ēdo njeri qe krijon diēka, ka talent.
    Te gjithe femijet jane te talentuar pamvaresisht se gjate jetes, vetem nje perqindje jashtezakonisht e vogel kane mundesine te shprehin artin e tyre.
    Kete e pohon dhe Tolstoi ne vepren "Lufta dhe Paqja".

Jam kunder profesoreve dhe ndonjehere dhe kunder shkollave te Artit.
    Mos u habisni. Ndonjehere shkollat e Artit e shkaterrojne artistin.
    Gjate jetes time kam njohur shume artiste edhe me fame boterore qe nuk kane mbaruar shkolla arti.
    Aq me teper sot qe Akademite e Arteve kane filluar te dalin jashte mode ne konceptet perendimore.
    Ata qe jetojne ne Angli, Amerike, Kanada etj, ku aplikohet sistemi anglo-sakson i organizimit te dijeve, e dine mire se jane Universitet primare dhe jo Akademite, persa i perket nivelit te dijeve. Sot te dish vetem te pikturosh ose te merresh vetem me skulpture nuk do te thote te jesh artist, por mjeshter. Artist eshte ai qe di te perdore te gjitha mjetet (qe nga maja e lapsit e deri tek softet me te avancuara) per te transmetuar sa me qarte mesazhin qe ka ne koke. Dhe nese ky mesazh kuptohet nga nje shumice personash ne hapesira dhe kohe te ndyshme, atehere mesazhi ka marre karakterin universal dhe eshte kthyer ne nje kryeveper.
    Shembullin po e jap nga letersia. Kujtoni mesazhin qe jep tek "Plaku dhe Deti" Ernest Hemingway.

Nje shembull tjeter eshte imazhi qe do te bashkangjis:

Nje inēizim ne gur 11.000 vjet me pare. Per mua qe e kam pare dhe prekur nga afer eshte nje nga kryeveprat me te rralla te botes. Artisti qe e ka krijuar ate per mua eshte njeri nga me te medhenjte e botes.

Me falni qe u zgjata pak si shume.

Kerkesa ime e dyte eshte per te gjithe ata antare te forumit qe deshirojne te dine me shume rreth Artit mund te me shkruajne ne adresen shpend_bengu@yahoo.com
    ne menyre qe te mos krijohen devijime temash te forumit.

Me aq sa do te kem mundesi do te pergjigjem.
    Miqesisht
    Shpend Bengu
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    23-05-2005
    Postime
    301
    Mad Vertete shume te bukura, te uroj suksese te metejshme ne krijimtarine tuaj, shume origjinale... suksese

i/e regjistruar Maska e Abdilbari
    Anėtarėsuar
    03-01-2006
    Vendndodhja
    Velika Gorica, Kroaci
    Postime
    33
    ja vlersimin tim-sa u perket vizatimet,nudo me pelqejn.kurse piktura duhet te punosh shume ma teper

Bravo Mad, me pelqejne te gjitha, sidomos ato qe jane bere me laps (jam fan i tyre)
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

toXic Maska e ridy85
    Anėtarėsuar
    17-10-2005
    Vendndodhja
    ITALY
    Postime
    339
    Citim Postuar mė parė nga Shpend Bengu
    Pink,

nga Liceu jam larguar ne vitin 1996 kur u emerova Dekan dhe profesor ne Akademine e Arteve ne Tirane. Ne 1997-ten pas nje ngjarje qe ndodhi me 13 janar 1997, si dhe shume aresyeve te tjera, dhashe doreheqjen si dekan dhe pedagog nga Akademia e Arteve. Nga viti 1997 deri me 2002 kam qene i papune ne Shqiperi. Nga Viti 2002 e deri me tani ndodhem ne Itali ku jap mesim ne Universitetin e Kalabrise.

Te fala
    Shpend Bengu

Profesor Shpend Bengu, me verte ndodheni ne universitetin e Cosenzes ktu ne Itali? Nuk po ja veja re postimit tuaj por pashe fotografine qe kishit bashkngjitur dheh thash ku e kam par kte objektin? Un jetoj ne nje province ktu afer Cosenzes dhe mbase vitin tjeter do rregjistrohem pikerisht ne kte universitet. Edhe un vizatoj dhe me pelqen shum piktura. Nuk jam i sigurt per degen qe do zgjedh pasi universiteti i Cosenzes nuk ka degen e mjeksise. Dhe per kte motiv mbase nuk do frekuentoj kte unversitet por nuk i dihet. Ju ne ēfare dege jepni mesim? Si dihet mbase vitin tjeter mund te bie rasti t'ju takoj. Ju pershendes.
    firm e?????......ahuuuuu pertokam !!!

toXic Maska e ridy85
    Anėtarėsuar
    17-10-2005
    Vendndodhja
    ITALY
    Postime
    339
    Mad........me te vertet fantastike......me pelqyen te gjitha. Je shum i zoti persa i perket peisazheve dhe vizatimeve te qyteteve. Vura re ato vizatimet ku ishin ato pamjet e ures dhe shtepiave. Nuk e di sa vjeç je, çfare shkolle ben, apo je ne universitet, por un do te keshilloja te vazhdoje per arkitekture. Besoj se vizatimi teknik te pelqen me sa vura re nga ato pikturat. Peisazhet me Paintin shum te arritura. Edhe un pikturoj dhe e di sa e lodhshme eshte dhe sa durim duhet qe te vizatosh me ate program, pasi esht shum fillestar dhe duhet te kesh shum imagjinate qe te perdoresh strumentet e duhura. Megjithate perdor dhe programe me te avancuara siç bej un, te japin mundesine te rritesh nivelin artistik ne pc. Dhe pse jo, s'do ishte keq te beje nje pune siç esht ai i web designer.
    Edhe portretet me pelqyen shum. Sidomos ajo vajza e shtrir permbys. Shum e bukur.
    Vetem nje verejtje, mundohu te vizatosh ne leter vizatimi se esht gjynah te mos i ruash ato krijime. Vizat e fletores e prishin shum. Ta them si nje person qe ka humbur shum vizatime ne ate menyre dhe qe tani jam ber pishman.
    firm e?????......ahuuuuu pertokam !!!

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    s'e kisha pare me pare kete temen; shume te bukura vizatimet, bravo Mad, urime dhe suksese te metejshme!

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dėmtohet Shpella e Lepenicės, Vlorė
    Nga Shpend Bengu nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 21:17
  2. Blloku "Qemal Stafa"?
    Nga BOKE nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 21-12-2005, 10:38
  3. Komente nga blloku i kujtimeve (Yearbook)
    Nga Leila nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 11-05-2005, 17:54
  4. Po Thot Frroku: Kthehet Blloku
    Nga alumni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 26-01-2003, 07:10
  5. blloku im
    Nga nimf nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 29-07-2002, 16:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •