[QUOTE=Cyclotomic]Traboini,
Amerika dominon boten nuk e ven njeri ne dyshim kete gje. Problemi eshte qe nuk behet sic thote Condolezza Rice, qe te heqim ca rreshta te dhunshem nga Kurani. Kurani nuk eshte Bibel, qe u mblodhen ne Nice nje grup prifterinjsh e rane dakort nen Konstantinin se cfare te fusnin ne tekstin e shenjte, qe u be dhe 49 a 59 vjet me vone se vet keshilli ne mos gabohem. Kurani ka tjeter karakter, jo vetem se eshte nje nga librat me recente fetare, por sepse nga konstrukti ka me shume llogjike persa i perket rrjedhes se ngjarjeve. Nese nuk do te kishte, nuk do kishte ngurruar bota perendimore dhe skolasticizmi europiano-amerikan te bente sallate si fe, por kushdo qe e ka studiuar e ka pelqyer, dhe normalisht qe ka denuar ekstremizmat, qe nuk jane prodokt i fese, por i varferise.
Cyclo, flm per pergjegje!
Une ndoshta edhe jam nen impresionin e librit te Huntingtonit keto dite, por sa me shume qe mendoj per keto probleme vij te konkluzioni se nuk ka menyre pajtimi mes qytetrimit perendimor edhe atij islamik. Fatkeqesisht lufta do te vazhdoj.
Une nuk kam dituri te thella ne lamine e fese, prandaj edhe te hyj ne thelbin e shkrimeve biblike apo kuranore eshte absurd, prandaj po rri jashte kasaj teme.
Mendoj se eshte fakt i jetes, se kultura judeo-kristjane (sic e quajne ) ka ngadhenjye ne pikpamje organizimit shoqeror, kulturor, edukativ, artistik si dhe ne lamin e te drejtave te njeriut. Dominimin e kultures perendimore nuk mund te mohohet. sa ka vete feja e krishtere me kete eshte per diskutim dhe aq sa njerez te pytesh aq edhe mendime do te degjosh.
Te fala, Traboini.......
Krijoni Kontakt