Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    PACA, France
    Postime
    35

Arrow Probleme me nisjen nė Linux

...Pershendetje!!
    Para ca kohesh instalova red hat 7.2, po asnjehere nuk arrita dot te kaloja ne menyren grafike sepse asnje nga driverat qe ishin ne internet nuk ishte i pershtatshem per pllaken time video.Vendosa te kaloj ne red hat 8.0, dhe mendova te bej edhe njehere particionimet.Perdora Partition magic 8.0,( me perpara kisha instaluar boot magic).Bera nje particie 80 M ne fillim te diskut, dmth ne pjesen bootabile. Pasi partition magic mbaroi te gjitha veprimet mund te boot-oja ne windows.Cinstalova Boot magic dhe pas kesaj boot-imi m`u be i pamundur.Me dilte perseri mesazhi "GRUB....", dhe mendova mos duhet te cinstaloj GRUB...po se s`i behet kjo pune nuk e di U mundova te riparoj windowsin me ane te cd te tij po s`ja dola dot mbane...pls a ka ndonje menyre te rikthehem tek windowsi qe kisha pa qene nevoja te formatoj dhe te instaloj perseri gjithe driverat dhe programet? (si zgjidhje provizore kam instaluar nje windows tjeter ne kompjuter) Dua te shtoj qe jam fillestare ne linux...

Pershendetje Dea Alb...atehere persa i perket riparimit te "boot magic" nuk e njoh pasi perdor "LiLo",programin e Linux qe luan te njejtin rol te "Grub". Besoj se ne Linux arrin te hysh dhe te besh log-in,apo jo?Nese po,hyr si root,dhe provo te ekzekutosh grub-install. Po te them qe ne fillim qe une nuk i kam provuar keto,pasi perdor programin tjeter Lilo(po te perkthej manualin e grub,bej nje "man grub") Nese nuk ke sukses,dmth nese grub-install nuk gjen particionet e tua te Windows-it,atehere provo te shkosh ketu per me teper: http://www.gnu.org/manual/grub/html_mono/grub.html

Nese nuk arrin te nxjerresh gje ne drite,mos u merzit pasi i ka Linux keto :-) Fundja fare,provo te perdoresh LiLo. Bej nje "man lilo" ne fillim dhe ki durim dhe lexo manualin pasi te ndihmon shume.
    Suksese dhe mos ngurro te pyesesh perseri.
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

i/e regjistruar Maska e regli
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    28
    e ke bere pak lemsh
    provo te instalosh redhat 8.0 ne nje particion tjeter nga ai i windowsit ne mbr (master boot record) do instalosh GRUB mundohu te ndjekesh instruksionet gjate instalimit, duke punuar vetem brenda particionit te percaktuar per linux dhe jo tek particioni ku ke windows. Menyre tjeter eshte te besh nje diskete bootimi nga partition magic ne nje compiuter tjeter.
    "bej levizjen e duhur":)

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Problemi eshte qe Grub (bootloader) ka zevendesuar mbr (master
    boot record). Per te restauruar MBR bej boot ne mode DOS (nga nje diskete ku duhet te kesh nje program standard te Windows qe quhet fdisk.exe). Kur te jesh ne DOS bej kete komande
    A:\>fdisk /mbr pastaj Enter.
    Tani Grub eshte fshire dhe ne vend te tij eshte Bootloader-i i Windows-it. Bej reboot dhe normalisht duhet te dalesh ne Windows.
    Heren tjeter kur te insalosh linux, zgjidh Floppy per te insaluar Lilo-n apo Grub (bootloader-t standard te linux-it). Eshte menyra me e mire per te evituar problemet.
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

i/e regjistruar Maska e sircam
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Vendndodhja
    Thessaloniki Greece
    Postime
    26

Talking

Pershendetje dea_alb!!!
    Problemin tend e kam hasur edhe une kur instalova per here te pare Linux..
    Nqs nuk e ke zgjidhur problemin une do te veproja keshtu!!!
    1.Do te beja boot me diskete dos edhe do fshija komplet MBR me A:\>fdisk /mbr
    2.Do instaloja per siper Windows-it(ne kete rast instalohen pa u fshire driverit edhe programet ne partition).Me kete do fitonim ri regjistrimin e MBR te Windows-it .
    3.Do instaloja prape RedHat edhe ne momentin e instalimit te kerkohet cfare boot manager do instalosh
    LILO ,GROUB ose me boot disketa.Une do te zghidhja kete te fundit(boot me diskete) edhe do shpetoja edhe nga problemet e ardhshme psh instalimi i systemeve te tjera te Microsoft.
    Ka edhe disa programe qe munden te mbajne Backup MBR nje nga keto eshte MBRtool.
    Suksese ne pervojat e ardhshme ne Linux!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-06-2002
    Vendndodhja
    -
    Postime
    73
    Pershendetje,

Vendosa te kaloj ne red hat 8.0, dhe mendova te bej edhe njehere particionimet.Perdora Parti..[cut]
    Zgjidhjen me te mire e kishe menduar ti vete: te kaloje ne RH 8.0 (tani me mire ne versionin 9.0) dhe nuk do te kishe pasur me probleme. Perse e le punen ne mes? Mjafton te harroje windows per 1/2 ore, instaloje Linux dhe, kur pc te rinisej do te gjeje gati dhe windows tek Grub (apo lilo).

Shpresoj qe e ke zgjidhur problemin...por heret e tjera mos nderprit asnjehere gjerat e filluar (pasi ndoshta s'do te kishe pasur as nevojen te beje nje pyetje ketu)!
    -

i/e regjistruar Maska e Produx
    Anėtarėsuar
    22-12-2004
    Postime
    4

Arrow Problem me startimin e Linux-it

Une kam problem me startimin e Linuxit.
    Problemi eshte se pas startimit paraqitet vetem
    grub>
    Dhe ne vazhdim paraqitet mesazhi "Press Tab if you want to see more commands"
    Dhe pas kesaj nuk mundem te beje asgje.

Citim Postuar mė parė nga Produx
    grub>
    Duhet tė jeshė mė konkret?
    Cilin nga distributorėt e Linuxit e ke instaluar?
    Suse, Red Hat.....apo?
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e ēėshtjes shqiptare

Citim Postuar mė parė nga Produx
    grub>
    Si nuk mund tė bėsh mė asgjė? Kur shtyp 'Tab', ēfarė ndodh? Po kur shtyp "Enter"? Mė e rėndėsishmja, tė shfaqet lista e sistemeve operative?

Mund tė jetė "problem" i GRUB-it, nėse asnjė Sistem Operativ nuk ėshtė zgjedhur pėr t'u nisur i pari, atėhere GRUB rri nė pritje tė njė komande. Nėse tė shfaqet lista me titujt e S.O. merr e shkruaj njėrin (p.sh. "Linux Red Hat") aty tek rreshti "grub>" dhe shtyp "Enter".
    Na thuaj nėse arrin tė bėsh gjė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga helios : 05-01-2005 mė 09:47 Arsyeja: Korrigjim
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

63n700 Maska e werewolf
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    164
    nese nuk punon ashtu si tha helios, posto tabelen e particioneve te hdd ne forum (dhe ku montohen /root, dhe /boot), dhe ke distro perdor!
    Per te bere boot ne linux provo njehere keto komanda:

>root (hd0,x) // hd0, disku ku e ke instaluar linux, x numri i particionit (grub i fillon nga 0)

>kernel /path-i-kernel
    >initrd /path-i-initrd
    >boot

pastaj mund te riinstalosh grub!
    Keto jane shume te pergjithshme se varen nga tabela e particioneve qe ke, dhe versioni i linux!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga werewolf : 05-01-2005 mė 06:31
    The truth may be out there, but lies are inside your head.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  2. Raporti i DASH: Shqiperia probleme te renda me korrupsionin ne politke
    Nga Humdinger nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 28-06-2011, 09:39
  3. Burrat dhe grate me probleme mendore duhen te parandalohen...
    Nga *~Rexhina~* nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 15:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •