Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    i/e regjistruar Maska e Produx
    Anėtarėsuar
    22-12-2004
    Postime
    4
    Faleminderit per pergjigjjet.
    Me falni me te vertet ndoshta nuk kam qen edhe aq i qart ne parashtrimin e problemit por nuk jam edhe aq i familjarizuar me Linux-in.
    Une e kam te instaluar Radhat Linux 7.0
    Startimi fillon keshtu Grub stage 2.0 dhe pastaj paraqitet grub> dhe komanda ne vazhdim Pres Tab if you want to see more commands
    Paraqiten disa komanda si boot , halt , systemveryfy, load, kerne
    Une p.sh e shkruaj komanden boot pas kesaj paraqitet mesazhi "You have to load kernel for booting"

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    nqs ti do te heqesh qafe redhat eshte shume e thjeshte nqs ke win95-ME atehere mjafton nje bootdisk dhe fdisk /MBR nqs ke windows2000 e siper mjafton te startosh kompjuterin nga cd e instalimit te windowsit perkates kur te te pyesi ne fillim zgjidh recovery from console dhe aty perdor komandat fixmbr dhe fixboot dhe bej nje chkdsk /p dhe normalish ja ke hedhur dhe kompjuteri jot do te hapet ne windows direkte pastaj mund te instalosh redhat 8.0 ose ndonje me te fundit njesoj si te tjeret por qe te mos kesh me probleme te tilla te keshilloj te mos perdoresh boot manager te linux por ate te windowsit instuksionet se si mund ti gjesh ketu http://www.tprthai.net/bootmgr.htm.
    Hajde futju punes tani

Anėtarėsuar
    22-12-2004
    Postime
    4

Arrow Problem me startimin e linuxit

Une sė pari ju kėrkoj falje pėr mėnyrėn e parashtrimit tė problemit.Arsyeja ka qen se unė edhe nuk kam ditur se si ta paraqes njė tem tė re pasi jam antar i ri i forumit shqiptar. Besoj se mė kuptoni pėr tė gjitha keto .
    Problemi im eshte keshtu pasi fillon me startu PC
    Grub loading stage2 pas kesaj paraqitet
    [Minimal BASH-like editing is supported. For the first word, TAB lists possible command completions.
    Anywhere else TAB list the possible completion of device/filename]
    grub>

Pasi te shtypet tasti TAB parqitet mesazhi
    Possible commands are : background blocklist boot bordercat chainloader cmp color configfile debug display displayapm displaymem embed find fireground fstest geometry halt help hedi opsprobe initrd install ioprobe kernel lock makeactivemap md5crypt module modulenounzip partnew partype password pause read reboot root rootnoverify savedefault serial setkey setup shade splashimage terminal testload testvbe unhide uppermem vbeprobe viewport
    grub>

Do tė ishte ndoshta mė mirė qė problemin ta shtrosh pak mė konkret.
    Ka shumė distributor tė Linuxit dhe jo tė gjithė(mendoj klientėt) shfrytėzojnė tė gjitha edhe pse problemet janė relativisht tė ngjashme.
    Do ti parashtroj tri pyetje tė cilat do tė na ndihmojnė neve qė eventualisht edhe tė ndihmojmė.
    1.A e keni instaluar Linuxin nė pllakėn e pėrhershme apo nė VMWare
    2.Ēfarė lloji(distributori) ėshtė
    3.A keni edhe ndonjė particion tjetėr ku e keni tė instaluar windowsin apo ndonjė sistem tjetėr operativ.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altiX : 06-01-2005 mė 16:47
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e ēėshtjes shqiptare

Produx nuk i je pėrgjigjur ende tė gjitha pyetjeve tė mia.

Ndėrkohė, pasi t'i jesh pėrgjigjur atyre mė sipėr, vazhdo me kėto tė tjerat (nėse ta mban ).

Sa Hard-Disqe ke nė kompjuter? Nėse ke mė tepėr se 1, ku po mundohesh ta instalosh Linux?
    Nuk ėshtė se i ke ndryshuar vendet HD-eve??? (si pa dashje )

Nėse nuk zgjidh dot gjė, tė kėshilloj njė ri-instalim. Kam frikė se GRUB nuk arrin tė gjejė imazhin e kernel-it. Do ishte mirė tė gjeje njė version mė tė hershėm tė Red Hat-it pėr siguri. Edhe pse kjo varet nga "hardware" qė ke ti.

Pėrndryshe mund tė provosh me njė LiveCD. (mirėpo kjo do pak mund dhe djersė, po e them mė tepėr pėr njohuri).
    Nėse arrin tė gjesh Knoppix psh, do mė bėnte punė njė kopje e /boot/grub/grub.conf dhe tė dhėnat e komandės 'cfdisk -P s /dev/hdx' (ku nė vend tė x-it do shkruash 'a' ose 'b', varet nga rradha e HD-ve, shpresoj tė jenė IDE). Ah, komanda e mėsipėrme shkruhet pa thonjėzėn '.

PS. Jemi 2 kėtu nė IRC (#alb-linux, irc.freenode.net) qė po diskutojmė pėr rastin tėnd Nėse dėshiron mund tė na gjesh duke klikuar kėtu: http://www.alblinux.net/modules.php?name=Chat_Room
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga helios : 06-01-2005 mė 21:51
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

63n700 Maska e werewolf
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    164
    nese e ke instaluar te hda linux, dhe e mban mend ku e ke instaluar linux(ne ca hda ) mund ta zgjidhesh (mundet..)
    x:= zevendesoje me (particionin ku ke instaluar linux) -1 (grub fillon nga 0)(nese e mban mend ca numri kishe).
    do te ishte mire te mbaje mend emrin e kernelit...po nejse ....
    nga shell i grub bej keto komanda:

root (hd0,x) #thote ku e ke nstaluar linux, pak a shume

tani duhet te karikosh imazhin e kernelit, qe normailsht ndodhet (ose ka nje 'symbolic link' ne /boot, nese ke particion me vete per /boot , atehere do specifikosh dhe particionin, pra do shtosh (hd0,y) ne fillim te path-it per te kernel image

kernel /boot/emri-i-kernel
    Mjafton te shkruash shkronjen/at e para te emrit dhe te shtypesh tab dhe ta ploteson emrin, zakonisht fillon me "ke" (dmth kernel-ver-..) ose b... (nese eshte bzImage...)
    mund ti shtosh dhe opsione te tjera mbas emrit te kernelit (si psh root dir i linux) po besoj hapet dhe pa to.

per te karikuar initrd (ne gentoo te pakten duhet bere)
    initrd /boot/initrd-versioni

dhe ketu mjaftojne disa nga shkronjat e para dhe shtyp tab......

tani mjafton dhe nje komande, dhe nese nuk te ka dale ndo1 problem rruges, ben boot ne linux

boot

pastaj mund te ndryhosh grub.conf (ose ca emri ka, ne versionin tend te linux, po e gjen te /boot/grub/, dhe te shtosh keto komandat qe shkruajta me larte, pa te fundit)
    dhe heres tjeter te hapet pa problem

per te bere boot ne win mjafton:
    root(hd0,0)
    chainloader +1
    makeactive
    boot

po nuk e bere dot me keto (qe duhet te punojne nese linuxi eshte gjalle akoma ), riinstaloje prape, dhe me mire ndo1 version tjeter me te ri
    The truth may be out there, but lies are inside your head.

Anėtarėsuar
    22-12-2004
    Postime
    4
    Faleminderit per pergjigjjet. Sė pari po u pergjigjem pyetjeve te helios.
    Kur e shtypi tastin Tab paraqitn komandat qe i kam shenuar ne skjarimin e fundit, kurse kur e shtypi tastin Enter vetem perseritet:
    grub>
    grub>

d.m.tn sa here qe e shtyp tastin Enter perseritet grub>, grub> etj.
    Po ashtu e kam shkruar edhe Red hat Linux Por paraqitet mesazhi "Command isn't correct"
    Pastaj kam vazhduar me sugjerimet e werefolf, por une nuk e di path-in e kernelit. Si mund ta gjej ?
    Kurse sa i perket linuxit e kam te instaluar RadHat Linux 7.2.
    Kurse sa iperket pyetjeve te altiX. Ne pc eshte i instaluar vetem linux-i d.m.th nu ka tjeter sistem operativ te instaluar.
    Perseri po pergjigjem ne pyetjet e fundit te helios. Ne PC kam te instaluar vetem nje hard disk dhe eshte IDE.
    Dhe nuk eshte me VMWare.

63n700 Maska e werewolf
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    164
    besoj se do e kesh te hda1 kernel, ose nese ke swap aty do jete ne hda2.
    provo komanden :
    root (hd0,0)
    pas ekzekutimit te kesaj komande do te dalin disa info, si psh tipi i particionit qe zgjodhe si root. nese thote qe eshte ext2, ext3 ose reiserfs (sbesoj ta kesh ndryshe), atehere eshte ok.
    nese te thote unknown ose dicka tjeter, mund te jete swap space (nese ke nje te tille) particioni i pare , dhe duhet te provosh me
    root (hd0,1)

x me poshte zevendesoje me 0 ose 1 (varet nga rezultati me larte)
    per pathin e kernelit, nuk eshte shume problem, se (duhet te)ndodhet te direktoria /boot
    ka dy mundesi:
    nese /boot e ke particion me vete atehere mjafton:
    kernel (hd0,x)/emri-i kernelit

nese nuk ke particion me vete per boot provo:
    kernel (hd0,x)/boot/emri-i-kernelit

nese nuk e di e ke apo jo particion me vete boot, provoji te dyja , kush do punoje

per emrin e kernelit nese nuk e di, lexo te postimi qe bera para ketij.....

per initrd :

nese /boot e ke particion me vete atehere mjafton:
    initrd (hd0,x)/initrd-versioni

nese nuk ke particion me vete per boot provo:
    initrd (hd0,x)/boot/initrd-versioni

ska problem nese nuk di versionin e initrd, mjaftojne shkruaj disa nga shkronjat e para te initrd dhe shtyp tab ta kompletoje vete....
    pastaj ngel vetem :

boot
    The truth may be out there, but lies are inside your head.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  2. Raporti i DASH: Shqiperia probleme te renda me korrupsionin ne politke
    Nga Humdinger nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 28-06-2011, 09:39
  3. Burrat dhe grate me probleme mendore duhen te parandalohen...
    Nga *~Rexhina~* nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 15:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •