nimm es nicht persönlich, aber :
http://board.raidrush.ws/showpost.ph...24&postcount=1
sa për temën, nqs lejohet si përgjigje:
vetja, sepse është filozofi që s'do e kuptoj dot kurrë![]()
nimm es nicht persönlich, aber :
http://board.raidrush.ws/showpost.ph...24&postcount=1
sa për temën, nqs lejohet si përgjigje:
vetja, sepse është filozofi që s'do e kuptoj dot kurrë![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 12-05-2010 më 17:49
Volteri, filozof dhe shkrimtar i madh francez
Revolution 1848
flm. per repin negativ, helen, por une ne postimin tim thashe vetem nje te vertete, persa i perket nacionalitetit te sokratit, i dont care at all
filozofia e tij eshte e mykur dhe e tejkaluar, nese nuk e dije.
kurse platoni ishte nje gjeocentrik(bashke me aristotelin), pra konsideronte planetin toke si qendren e universit, keshtu dhe ne filozofine e tij....filozofira te vjeteruara fare.
i preferuari im eshte filozofi gjerman, Georg Wilhelm Friedrich Hegel, dhe filozofi hebre Baruch Spinoza.
Ndryshuar për herë të fundit nga land : 13-05-2010 më 05:22
Filozofi im i preferuar,eshte K.Jung,por kohet e fundit,me terheq teper,M.Fukò.
...............jeta
imagine there's no countries...
nje fjale, nje kuptim...
:))))
Qe kur fillova te lexoj librat e Nietzsche's dhe me pas edhe biografine e tij te shkruar prej Curt Paul Janz mua me iku per nje kohe deshira per te lexuar libra nga te tjere shkrimtare, filozofe, etc...
Nietzsche, per mua akoma edhe sot e ksaj dite filozofi me i madh...
Nietzsche eshte per shpirtrat qe kerkojne te kuptojne te verteten e jetes...
Kush don qetsi, apo lumturi, zgjedh besimin; kush kerkon te verteten zgjedh vuajtjen dhe vetmine. Ah...Nietzsche...Nietzsche.... "do i duhen kohe njerezimit qe ta kuptoje Zaratustren time",- thote Nietzsche ne nje kohe qe njerezit nuk i blinin dhe nuk i kuptonin librat e tij...
Njohja me Nietzsche ishte per mua fundi neper besimet/fete tradicionale. Nje horizont i madh dhe i paster u hap per mua...
Me kane pelqyer shume keto libra te tij : Morgenröte, 1881 (Agimi) dhe
Die fröhliche Wissenschaft. Por te lexosh edhe biografine e tij eshte megjithmend shume interesante, por edhe mjaft e dhimbshme nga qe Nietzsche shpesh e ndjente veten i vetmuar ngaqe nuk e kuptonin.
Ndryshuar për herë të fundit nga Ilyas : 18-05-2010 më 11:52
Ditë e re, kismeti i ri
Kant............................
La vita è bella...
Une asnjehere skam per ti kuptuar keta filozofet sidomos ata qe nuk bazohen tek realiteti kur filozofojne. Gjithmone e kam konsideruar oren e filozofise si nje moment kur mblidheshim per te treguar perralla...
>>> Agostini i Ipones
La verita' ti rendera' libero!
Krijoni Kontakt