Karl Marx
Ndoshta jo nje Filozof i mirefillte sic pershkruhet ne fjalor, por Teoria e tij e unitetit dhe luftes se te kundertave eshte e pakontestueshme, e paarritshme dhe e zbatueshme ne cdo sekonde te jetes reale dhe asaj filozofike.
Karl Marx
Ndoshta jo nje Filozof i mirefillte sic pershkruhet ne fjalor, por Teoria e tij e unitetit dhe luftes se te kundertave eshte e pakontestueshme, e paarritshme dhe e zbatueshme ne cdo sekonde te jetes reale dhe asaj filozofike.
Friedrich Nietzsche
![]()
"Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."
Alem
Habe bisher von ihm Ecce homo gelesen, was ich sehr aufschlussreich finde, vorallem, da es einen tiefen Einblick in sein Leben und seinen Verstand gibt,
und einen Teil von Also sprach Zarathustra.
An Nietzsche finde ich besonders gut, dass er gegen allgemeine Normen polemisiert und kein Blatt vor den Mund nimmt.
Für mich ist er der größte aller Philosophen.
"Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."
karl marksi.
Spartak Ngjela
Ky eshte filozofi me i madh i te gjitha koherave
Ja ka kaluar edhe shokut Enver
Mund te te japi mend per cdo gje, duke filluar qe nga pulat, tek trenat e deri te kutite e votimit
Ka nderuar te gjitha ngjyrat e politikes dhe vazhdon te binde njerezit se nuk i shkel kurre parimet.
Unë jam njeri i thjeshtë.
Kënaqem me pak.
Më mjafton më e mira.
Nje eshte ai qe i dha driten e filozofise ne te gjithe boten
........Sokrati me personalitetin e tij te vecante
Mendimi Sokratian eshte nje nga fazat kryesore te filozofise boterore.
‘’nje gje di qe sdi asgje’’. fjala me e madhe qe tha ai ashtu sic na i paraqet PLATONI
Sokrati la shenjen e tij jo vetem ne filozofine greke por edhe ne te gjithe Filozofine Perendimore, pasi ishte ai që vuri bazen e Etikes dhe Dialektikes.
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Krijoni Kontakt