Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 114
    Citim Postuar më parë nga eye Lexo Postimin
    flm. per repin negativ, helen, por une ne postimin tim thashe vetem nje te vertete, persa i perket nacionalitetit te sokratit, i dont care at all

filozofia e tij eshte e mykur dhe e tejkaluar, nese nuk e dije.

kurse platoni ishte nje gjeocentrik(bashke me aristotelin), pra konsideronte planetin toke si qendren e universit, keshtu dhe ne filozofine e tij....filozofira te vjeteruara fare.

i preferuari im eshte filozofi gjerman, Georg Wilhelm Friedrich Hegel, dhe filozofi hebre Baruch Spinoza.
    rep mbase je dhe i pari qe e mer te kuq sepse
    Sokratit duhet ti japim
    rrespektin e duhur per ato te mira qe i dhurui njerezimit
    nuk kishe pse ta fyesh ne kete menyre
    cdo njeri ka ato te mirat dhe te metat e tij. Dikush me shume e dikush me pak....bukuria eshte qe me ane te mesimeve, studimeve, analizave dhe eksperiences ne te zgjedhim drejtimin tone. Ka njerez qe kane deshire te rrojne neper kafaz dhe skllaveri....le te rrojne per aq kohe sa deshirojne....pune per ta....por kjo nuk do te thote qe te gjithe te rrojme ne skllaveri dhe roberi...
    te rekomandoj qe te lexosh
    "Politeia"eshte nje nga librat e PLATO'S dialog e Sokratit me te tjeret.....
    Gjithashtu me pelqen dhe menyra se si mundohet Platoni qe te shpjegoje shkallet e zhvillimit te shpirtit te njeriut ......
    Sa me shume qe lexoj Plato'n aq me shume bindem qe jam afer te njohjes te vertetes. Shkrimet e Plato's jane te pashmangshme per shpirtin kerkues. Filozofia eshte ilac sherues per shpirtin.
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Ilyas Lexo Postimin
    Qe kur fillova te lexoj librat e Nietzsche's dhe me pas edhe biografine e tij te shkruar prej Curt Paul Janz mua me iku per nje kohe deshira per te lexuar libra nga te tjere shkrimtare, filozofe, etc...

Nietzsche, per mua akoma edhe sot e ksaj dite filozofi me i madh...
    Nietzsche eshte per shpirtrat qe kerkojne te kuptojne te verteten e jetes...

Kush don qetsi, apo lumturi, zgjedh besimin; kush kerkon te verteten zgjedh vuajtjen dhe vetmine. Ah...Nietzsche...Nietzsche.... "do i duhen kohe njerezimit qe ta kuptoje Zaratustren time",- thote Nietzsche ne nje kohe qe njerezit nuk i blinin dhe nuk i kuptonin librat e tij...

Njohja me Nietzsche ishte per mua fundi neper besimet/fete tradicionale. Nje horizont i madh dhe i paster u hap per mua...

Me kane pelqyer shume keto libra te tij : Morgenröte, 1881 (Agimi) dhe
    Die fröhliche Wissenschaft. Por te lexosh edhe biografine e tij eshte megjithmend shume interesante, por edhe mjaft e dhimbshme nga qe Nietzsche shpesh e ndjente veten i vetmuar ngaqe nuk e kuptonin.
    nicen vetem frojdi mund ta kuptonte , sepse ai ishte psikolog
    nuk e di pse kam nje fiksim qe simpatizantet fanatike shqiptare te nices , ne te vertet se kuptojne fare ate.

thjesht fiksim , mos e merr per ofendim.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Plato, eshte me praktiku.

Tani po lexoj Etiken e Aristotelit.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Erlebnisse Lexo Postimin
    Kant............................
    ''hard nut to crack'' ---tha njeri nga filozofet e kohes se tij per vepren e tij te pare.

Ky eshte nder me te medhenjte , e vertete.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Charles Bukowski

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Codename - Frater Perdurabo
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

i/e regjistruar Maska e Mbinjeriu
    Anëtarësuar
    10-09-2009
    Postime
    397
    Filozofi i preferuar:
    Babai i im.
    Kjo goje nuk eshte per keta veshe

student njohurie Maska e Ilyas
    Anëtarësuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    diku larg
    Postime
    52
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    nicen vetem frojdi mund ta kuptonte , sepse ai ishte psikolog
    nuk e di pse kam nje fiksim qe simpatizantet fanatike shqiptare te nices , ne te vertet se kuptojne fare ate.

thjesht fiksim , mos e merr per ofendim.

Mire, o mire, qe Nice kishte simpati per djemte ose qe ndoshta edhe mund te ket pasur marredhenje seksuele me ta kjo nuk do te thote qe shkrimet e tija nuk duhet ti lexojme, apo nuk duhet te mendohemi rreth tyre.
    Edhe un mendoj qe Frojdi, apo studentet e tij kane te drejte ne kte aspekt, mirepo eshte gjynaf qe vetem per kte shkak mos ti japesh meriten e duhur shkrimeve te nje filozofi te madh.

Nejse, edhe vete Nice thote qe ai nuk eshte per njerezit simplista qe thone thjesht 1+1 =2 dhe mbaroi kjo pune...

Te kuptosh Nice'n do te thote qe te jesh siper dogmave, moraleve dhe systemeve te ndryshme shoqerore, fetare, politike, etj...etj...
    Pra, duhet qe te kesh shume bagazh per te kritikuar Nice'n edhe perseri eshte me mire qe te heshtesh, perndryshe shanci i madh qe te tregon thjesht qe je kapur fort mbas litareve te ndryshme shoqerore dhe qe nuk je akoma shpirt i lire qe fluturon larg, siper e tutje....
    Ditë e re, kismeti i ri

student njohurie Maska e Ilyas
    Anëtarësuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    diku larg
    Postime
    52
    Citim Postuar më parë nga Pog17 Lexo Postimin
    keshilltar i Hitlerit. Shkrimet kishin argumenta dhe fakte qe nuk mund te hidhen poshte, por a mendoni ju se kjo eshte e vertete?

E po pastaj se mund te ket qene keshilltar i Hitlerit???

Akoma me semundje patetike do jetojme ne??? Po pse o pse vrau dhe prandaj duhet te quhet se s'ben i keq, budalla, psikopat, etj...etj....?

Jo, jo....un nuk dua qe te gjykoj me simbas moralit cifutllik...pastaj un vet kam jetuar me cifutet dhe megjithmend qe ne ato momente un fillova te interesohem per Hitlerin dhe jeten e tij. Pastaj Hitleri mua nuk me duket dhe aq budalla.... te hysh e te dalesh ke shtepia e Wagnerit dhe te rrespektosh motren dhe familjen e Nice's....nje njeri i tille qe ka kontakte te tilla mua nuk me duket dhe aq budalla...

Ah...mu kujtua nje thenie: "Njohuria te con drejt gremines"....hahahaha.... ta kuptosh kte citat do te thote qe megjithmend ke pare e ke ndegjuar shume....
    Ditë e re, kismeti i ri

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Ilyas Lexo Postimin
    Mire, o mire, qe Nice kishte simpati per djemte ose qe ndoshta edhe mund te ket pasur marredhenje seksuele me ta kjo nuk do te thote qe shkrimet e tija nuk duhet ti lexojme, apo nuk duhet te mendohemi rreth tyre.
    Edhe un mendoj qe Frojdi, apo studentet e tij kane te drejte ne kte aspekt, mirepo eshte gjynaf qe vetem per kte shkak mos ti japesh meriten e duhur shkrimeve te nje filozofi te madh.

Nejse, edhe vete Nice thote qe ai nuk eshte per njerezit simplista qe thone thjesht 1+1 =2 dhe mbaroi kjo pune...

Te kuptosh Nice'n do te thote qe te jesh siper dogmave, moraleve dhe systemeve te ndryshme shoqerore, fetare, politike, etj...etj...
    Pra, duhet qe te kesh shume bagazh per te kritikuar Nice'n edhe perseri eshte me mire qe te heshtesh, perndryshe shanci i madh qe te tregon thjesht qe je kapur fort mbas litareve te ndryshme shoqerore dhe qe nuk je akoma shpirt i lire qe fluturon larg, siper e tutje....
    Nqs niveli i simpatizanteve te nices eshte i tille , kjo tregon sesa shume udheton drita e tij . lol

Psh un po te bej nje pyetje ty.
    Kur e pyeten nicen si mund ta mbylli hapesiren e relacionit master-slave skllavi , ai tha se ai (skllavi) duhet te mundohet me te gjitha fuqite ,edhe sikur ai mundim mund ti kushtoje jeten .

Cfare mendon ti rreth kesaj ?

Nqs karakteri e morali i nje filozofi ska rendesi , atehere me gjithe qejf te keshilloj te lexosh idete e de sade's .

E ben dot dallimin e marksit nga te gjithe filozofet e kohes se tij,po lere nicen rehat ne egoizmin e tij?

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Cfarë kafshësh shtëpiake keni / preferoni?
    Nga BlooD_VenoM në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 347
    Postimi i Fundit: 22-01-2024, 05:05
  2. Cfarë ngjyre preferoni në rroba ...??
    Nga Piskavica_ në forumin Bukuri dhe estetikë
    Përgjigje: 148
    Postimi i Fundit: 16-11-2023, 14:49
  3. Çfare kuptoni me filozofi?
    Nga xfiles në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 19-06-2011, 21:34
  4. Humoristi juaj i preferuar?
    Nga Homza në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 02-12-2007, 06:20
  5. Berisha, më i preferuar si kryeministër
    Nga Irfan në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-06-2005, 13:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •