When pleasure remains, does it remain a pleasure?
Un habitem qe ku e gjejne guximin robte e te shkruajne per dicka qe ata nuk e njohin fare.
Te thuash qe Niçe ishte inkonsistent kjo eshte absurde dhe tregon qe ky rob nuk e ka aspak idene se kush ishte Niçe dhe filozofija e tij. Mund te kete lexuar, por nuk ka kuptuar asnje gje. Keshtu eshte kur robte kritikojne filozofet me nje informacion te vjedhur ketu e aty neper wikipedia, apo me te ndegjuar. Kta jane robte fallco qe un nuk i honeps dot. Kta jane robotat per te cilet un e kam fjalen...thjesht papagall jane...pothuajse nuk kane aspak origjinalitet te tyre... nuk flasin simbas eksperiences te jetes se tyre, por vijne ketu e shkruajne sikur jane te ditur. Ne fakt kuptohen rob te tille...vijne edhe na shkruajne pastaj edhe per Shopenhauerin dhe filozofine e tij kur ata vete nuk e kuptojne qe Shopenhauer i ka kritizuar njerez te tille qe flasin per nje dicka qe ata nuk e kan studjuar vet, por qe e kane te dores se dyte, tret, katert, e keshtu me rradhe.
A e kupton qe filozofija e Niçes eshte dicka shume siper dogmave fetare dhe shoqerore? Pra duhet qe te shume te kesh provuar e studjuar qe ti afrohesh pak afer nje filozofije te tille. A e kupton qe Niçe eshte vetem per ata njerez qe kane lene nga mbas te gjitha litaret dhe kafazet botrore dhe qe tani jane thjesht zogj me krahe? Niçe eshte babai i ketyre shpirtave te lire. Eshte mjeshtri i tyre...Niçe i tha PO jetes me plot kuptimin e fjales.... jetes mbas vdekjes te Zotit... Per kta njerez eshte filozofija e tij...per robte qe duan te jetojne mbas vdekjes te Zotit...jetes mbas clirimit prej kafazave e litareve ... shume duhet qe te kesh provuar ne jet per te ardhur deri ke nje filozofi qe frymzon shpirtat qe ndodhen ne hapesire...
Por le ta lejme me kaq...Niçen nuk e kuptonte as vet motra e tij dhe me vone u nenkeqkuptua fare nga Hitleri (per te cilin un hesht ne te shumten e rasteve, sepse ne rradhe te pare rrespektoi ne maksimum motren e Niçes edhe pse u helmua me antisemitizmin komplet nga ajo. Prape mbetet motra e filozofit te madh) e lere mo ta kuptoj nje rob qe nuk ka lexuar te pakten nje biografi te ketij filozofi nga fillimi e deri ne fund qe sic e tha edhe ai vet: "librat e mij jane per shpirtat e lire".
Ndryshuar për herë të fundit nga Ilyas : 29-05-2010 më 08:57
Profeti Muhamed dhe Fatos Nano
[QUOTE=AuGuSt_;757157][B]Cili Eshte Filozofi Juaj I Preferuar dhe perse !!
Filozofi im i preferuar është Fridrih Nice.
Po, Nice pasi nuk gjej asnji lexim që më ther në zemër më shumë se ato të Nices,te librat e Nices përjashtohet cdo dobësi e shpirtit ,një fjalë e nices nxjerr në dritë të gjithë instiktet e këqija.Nice sakrifikon veten vetëm që ti ngel besnik misionit të ndershmërisë,Pasionin për të vërtetën e realizoi në jetë,ai ka pasur etje të pashuara dhe nuk ngopet me ate që e arrin.Nicja është një gjeni i kthesave të forta.Në emer të tijai shpall luftë kundër cdo gjëje në tokë që prish ndricimin.shkëlqimin,qartësinë....Ai ka parë më larg,ai ka dashur më larg,ai ka mundur më larg...!të tjerët e nuhatën rrezikun që u kanosej dhe filuan dhe u përpoqen që ta mbyllin...e keq interpretuan dhe interpretime të gabuara vazhdojnë të egzistojnë edhe sot e kësaj dite,mjafton të vesh veshin te veprat dhe letrat e tij....
Ndryshuar për herë të fundit nga Goca_e_Tivarit : 18-08-2010 më 20:38
Jimi Hendrix edhe Reshat Beqiri
Ndryshuar për herë të fundit nga busavata : 18-08-2010 më 21:10
Krijoni Kontakt