Ai qe nuk e degjoi femren , doli ne rruge dhe theu kemben .....loooolPostuar mė parė nga Odeon_relax
![]()
Ai qe nuk e degjoi femren , doli ne rruge dhe theu kemben .....loooolPostuar mė parė nga Odeon_relax
![]()
Pėrshėndetje
Mė duket pak konfuz debati i hapur nga tema e propozuar nga ju zotėri Odeon. Me sa kam kuptuar unė, ju kėrkoni qė tė diskutojmė mbi vlerėsimin e barazisė me femrėn. Por pėr tė arrirė njė debat tė konsoliduar me njohuri tė thella tė feminismit dhe tė maskilismit qė janė aq tė theksuar edhe nė vendin tonė. Sepse po shoh njė "ngjyrė" jo barazpeshuar nga pėrgjigjet e mėsiperme tė dhėna nga tė dy sekset. Emancipimi i femrės ka tė bėjė me emancipimin e shoqėrisė duke modifikuar ndoshta edhe ndonjė "pikė apo presje" tė traditės sonė shqiptare(maskiliste). Pra qė tė arrijmė tė vlerėsojmė(jo tė marrim) mendimin e prodhimit tė njeriut(femra) qė me tė drejta tė barabarta me mashkullin ka rolin kryesor dhe shumė delikat tė shoqėrisė. Pra nė kėtė kontekst duhet tė debatojmė (KY ĖSHTĖ MENDIMI IM)
DASHURIA ĖSHTĖ MISTERI IMAGJINAR I SHPRESĖS QĖ BĖN TĖ JETOJĖ SHPIRTI NĖ PAQE DHE LIRI.
THJESHTĖSIA DHE SINCERITETI JANĖ DHURATA QĖ ZOTI KA DHURUAR ME LINDJEN. POR TĖ REZISTOSH TI MBASH ATO ĖSHTĖ MREKULLI VUAJTĖSE QĖ TĖ BĖN TĖ JETOSH ME DINJITET(shkruar nga unė)
odeon, te kam lexuar keto dy ditet e fundit e i ke hypur nietzches mbrapsht kam vene re. ka vdekur i virgjer ai i ziu, me urrejtje ne shpirt per ato qenie qe s'i kuptoi dot kurre, -ti e kuoton kur ai eshte me i pavlere? sa per pergjigjet qe jep femra, ato jane nje liber i tere vetem per ngjyren e bluzes qe duhet te veshesh. ne meshkujt jemi teoricien ne estetike, femrat jane praktike, e jo vetem ne estetike. pyetja nuk ngrihet per te gjetur nje pergjigje, "gjithcka eshte e ditur" gabriel garcia marquez (quote per quote), po per te ndermarre nje veprim, packa se thenia shkon "pyet dhjete e bej si di vete". ne se ky eshte qellimi, atehere gjeja me e mire qe duhet bere, eshte te behet si thote femra, ne te njejten kohe duke pretenduar se jam inatosur, se nuk jam nga ata meshkuj qe terhiqen per hundesh. pretensa kapet kollaj, por eshte kompliment nga mashkulli. loja vazhdon.
une flas kot. une jam me keq se ty kur vjen per te degjuar keshillat e femrave. nejse. mendimi im ky.
gjuha jote eshte blu blu blu blu blu ne portokalli
Ai qė dėgjoi tė,mbeti edhe pa kėmbė e nuk doli fare nė rrugė.Postuar mė parė nga Flavia80
![]()
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Argumente ju anetar per te me kundershtuar dhe jo bla bla bla. Ti je vertet ose hipokrit ose nje njeri pa miresjellje. Si nuk te vjen pakez turp te gjykosh nje apostull te filozofise boterore si Nietzsche, kush je ti qe ben vleresimet per jeten e tij, A e di zoteria juaj qe akoma sjane te zote koka te shquara te botes edhe sot ti japin shpjegim teorise se tij. Ah me fal desha te pyes, I ke mbajtur gje pishen atij qe ti quan fatzi qe dike mjaft mire virgjerine e tij? Po te them une qe s`dike asgje per te.Postuar mė parė nga kulla
Sa per temen lexoje mire mos i lexo vetem titullin dhe pastaj pergjigju. Eshte nje pyetje me nje analize te shkurter qe mendja jote e shkurter ska finesen ta kuptoje.
PS. Eshte e turpshme te flasesh per njerez qe vleresohen si kokat e filozofise me ofezat me te ndyra qe mund te nxjerre goja e nje njeriu qe momentalisht eshte nje hic para tij. Mesohu te respektosh vepren e tjetrit dhe perfito nga urtesia e te diturve.
Ju pershendes:Postuar mė parė nga I-amėshuar
Vertet me pelqeu pergjigja juaj. Sinqerisht pranoj qe ke te drejte ne mjaft pika te ngritura prej jush, por thjesht temat e mija jane pak a shume nje test mbi shoqerine shqiptare qe pak kush ka finesen ti kuptoje dhe une studjoj boten e tyre mentale. Jo pa qellim une jam nje ngacmues i nervit ballkanas qe mund tu ngresh mjaft lehte kurth, shiko me siper ate postim te anetarit Kulla te bindesh ku arrin disniveli njerzor ne botkuptim.
Me respekt per pergjigjen tuaj mjaft te kendeshme nga Dito.
Femra megjithe mekatet e saj qe nga dita e krijuar(shiko EVA) ka qene dhe ngelet nje oqean i pafund,ndjenjash,pasionesh .....................
Sa me teper te zhytesh ne thellesite e oqeanit FEMER,aq me teper do mesojme mbi te fshehtat dhe bukurite e keti misteri qe ne fundin e saj nuk ka rere,por dashuri.
Fatin e madh te ketij eksplorimi,e kane te gjithe ata qe dine te notojne ne keto lloj oqeanesh,shpesh te ngarkuara me dallge dhe tallaze.
PS Po ti futesha ta pastroja kete teme do ngeleshim gjysmat e postimeve,te tjerat jane replika personale dhe chit chate.
Diskutim te mbare,duke ju permbajtur temes.
kolombi
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Postuar mė parė nga blueyes
Xhentilesa ne personin e gabuar eshte dobesi e nderuar. Te mua s'ke bere gabim, nuk kam c'te te fal, te ka falur ai Buda. Dhe Gezuar 2005. Uroj qe ky vit te te gjeje me te pergatitur.
Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.
Ekziston nje shprehje qe thote:
BURRAT JANE KOKA PO GRATE JANE QAFA QE I RROTULLON NGA DO.
Besoj se mjafton per te ditur ne duhet t'ju merrni mendim femrave apo jo.
Firma ime eshte : SHQIPTARE
hahaha! iiiiiiii aaaaaaaaa, iiiiiii aaaaaaaaa! je ne te a jo? ja, ca ka nicja qe u ofendove sikur te shava ty? pastaj une s'e shava gje.
gjuha jote eshte blu blu blu blu blu ne portokalli
Krijoni Kontakt