Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Emulimi(imitimi) i Windows-it në Linux nëpërmjet VMWare

Së pari përshëndetje të gjithë të interesuarve.
    E qela këtë temë me qëllim që ta zgjedhim bashkarisht një problem që momentalisht e kam.
    Në dy pllaka të përhershme (60@80)GB kam të instaluar Linux suse 9.1 dhe windows XP.Deri këtu çdo gjë në rregull.Edhe me Linux edhe me Windows nëpërmjet DSL-it hyj në Internet.
    Problemi qëndron këtu:
    Në Linux e kam poashtu të instaluar VMWare-in ku e kam prapë të instaluar Windowsin XP.Në Linux e kam të aktivizuar edhe Serverin SAMBA.Në lokal funksionon çdo gjë në rregull.E bëjë bartjen e të dhënave prej Windowsit në pllakën e përhershme në Windows VMWare nëpërmjet Linuxit.
    Tashti pyetja është si mundem që njëkohësisht me Linux të jem në Internet,por edhe me Windows XP që është në VMWare.

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    ne Vvmware me sa di une nuk ke te installuar asgje. vmware ben boot via virtual profile/drivers. ndaj ne fillim te kerkon te krijosh virtual hardware profile. samba clidhje ka me vmware, une nuk e kuptoj. ne pune ku kemi linux & vmware (w2000) jane qe te dy njekohesisht ne internet, ethernet pa asnje problem. mos eshte ceshtje drivers? peace
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

ne Vvmware me sa di une nuk ke te installuar asgje. vmware ben boot via virtual profile/drivers. ndaj ne fillim te kerkon te krijosh virtual hardware profile. samba clidhje ka me vmware, une nuk e kuptoj. ne pune ku kemi linux & vmware (w2000) jane qe te dy njekohesisht ne internet, ethernet pa asnje problem. mos eshte ceshtje drivers? peace

Ashtu mund të thuhet...
    Pra VMWare është një makinë virtuale...kjartë.
    SAMBA ska lidhje me VMWare....ajo është në Linux.
    Kjo që po kërkoj nga ju është arritur më parë nëpërmjet një Proxy Serverit.Problemi është ky se kjo është bërë kur unë kam qenë klient i atij serveri.Pastaj duhet bërë edhe disa ndryshime në squid.conf.
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare

Citim Postuar më parë nga altiX

Ashtu mund të thuhet...
    Pra VMWare është një makinë virtuale...kjartë.
    SAMBA ska lidhje me VMWare....ajo është në Linux.
    Kjo që po kërkoj nga ju është arritur më parë nëpërmjet një Proxy Serverit.Problemi është ky se kjo është bërë kur unë kam qenë klient i atij serveri.Pastaj duhet bërë edhe disa ndryshime në squid.conf.
    Po më duket se zgjidhja duhet të jetë:

/usr/share/doc/vmware/DHCP/
    si dhe te VMWare duhet që të aplikohet NAT(Network Adress TR.)e jo Brigded Network

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga altiX
    Po më duket se zgjidhja duhet të jetë:

/usr/share/doc/vmware/DHCP/
    si dhe te VMWare duhet që të aplikohet NAT(Network Adress TR.)e jo Brigded Network
    Pra është e mundur që njëkohsisht me linux dhe windows me një kartelë (ethernet karte) të hysh në internet,kuptohet duke shfrytëzuar edhe kartelën virtuale të VMWare.

Tema të Ngjashme

1. Si krijohet një 'CD Boot' i Windows XP me SP2 të integruar
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 20:01
  2. Letra e Kishës së Romës drejtuar Kishës së Korinthit
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 16:35
  3. Windows Vista në shqip
    Nga PcCrack3r në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-11-2006, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •