Edhe pak e do të bëhen 6 vite që kur konflikti së pari kulturor, ekonomik, politik e së fundi edhe ushtarak u shëndrrua në luftë të hapur me ato që pasuan pastaj.
Gazetat e revistat shqiptare do të jenë përplot shkrime nga kjo ngjarje me rëndësi për shqiptarët. Por akoma nuk e kemi marrë përgjigjen rreth asaj se a ishte e pashmangshme lufta në Kosovë.
Sipas mendimit tonë ajo luftë nuk mund të shmangej sepse:
a) i konvenonte Rugovës për të thënë se ne dijmë e mundemi edhe ndryshe;
b) i konvenonte Serbisë për të ushtruar terror dhe sjellë përmes politikës së "tokës së djegur" shqiptarët dhe bashkësinë ndërkombëtare para aktit të kryer;
c) i konvenonte bashkësisë ndërkombëtare e në veqanti shteteve më të forta për të shtuar praninë e tyre politike në rajon;
d) i konvenonte shtetit shqiptar për të shitur armët kineze në tregun e etur kosovar;
e) u konvenonte të gjithë idealistëve të gatshëm për tu flijuar, ideali i të cilëve ka qenë dhe mbetet Shqipëria e Lirë dhe e Bashkuar;
f) u konvenonte të gjithë "biznis patriotëve" dhe anonimusave politikë e profiterëve ekonomikë për të dalë në sipërfaqe në emër të "çlirimit të atdheut" dhe për të bërë të gjitha ato që pasuan më vonë.
Ky është mendimi ynë. Bujrum burra!Pa zjarmi, se masnej na çon përsëri moderatori me "ngjinu". Siç më ndodhi mua, kujtoj pa të drejtë...
laguna blu
Krijoni Kontakt