Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    gjithmone e me larg
    Anėtarėsuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572

"Festohet" viti i ri me batare fishekzjarresh

Nuk mund te quhet vecse beteje ajo cka ndodhi naten e vitit te ri. ne shumicen e qyteteve nderrimi i viteve u prit me batare shperthimesh. shiptaret dolen te tere ne sheshe te armatosur me fishekzjarre te madhesive te ndryshme. plasja e kapsolave u be argetimi me i preferuar i femijeve dhe i te rriturve qe provonin kenaqesi tek trembnin njerzit. si pasoje e perdorimit pa kriter dhe jo si sipas regullave te fishekzjarreve pati kater te plagosur ne tirane dhe dy palma qe moren flake ne elbasan. e permbi te gjitha ishte e pamundur te shijoje organizimin e festimit nga bashkia, ajo qe duhet te ishte argetim nuk ishte aspak e tille
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga FLOWER : 01-01-2005 mė 12:19
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

bitter girl Maska e marsela
    Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Kurse ketu ne Stamboll nuk e bene festimet e zakonshme me fishekzjarre(me sa lexova ne gazete se un isha brenda) ne shenje zije apo solidarizimi me fatkeqsine qe ndodhi ne nje pjese te Azise.

Edhe un kam frike nga kjo hedhja e fishekzjarreve edhe nga femije te vegjel apo njerez te dehur dhe me duken jo normale.Do ishte mire te merrej ndonje mase.
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

...gjenķ... Maska e mad
    Anėtarėsuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321
    Meqe ra fjala per festime.......edhe ne Prage kishte fishekzjarre mbreme, por filluan dhe mbaruan ne momentin qe u nderruan vitet!
    aq e kishte, jo me shume se 5 minuta!

{^_^}
    ::|maDes!gn © 2009|::

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2004
    Postime
    14

Exclamation

Flower
    nuk eshte dicka per tu habitur sesi pritet nderrimi i viteve ne shqiperi. Me fishkzjarre. besoj se eshte dicka normale pasi edhe ne Austri eshte po e njejta gje e menyres se festimit. kishte dje gjithe diten qe fishekzjarret nuk pushuan. dhete them dicka vazhduan deri ne oren 03.00 te mengjesit.
    besoj se kudo keshtu festohet. nuk jemi edhe aq mbrapa botes ne qe te shqetesojne bateret e shqipetareve.
    ne duhet vetem te evitojme kallshnikovet dhe pistoletat , por fishekzjarret jane normale

bitter girl Maska e marsela
    Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Xhixhi, Flower nuk thote qe s'jan normale fishekzjarret ne festimin e festave te fundvitit mesa kuptova une.Nuk e di si eshte ne Austri po ne shumicen e shteteve me aq sa di une fishekzjarret hidhen ne menyre te organizuar nga bashkia,njerzit mund te dalin per te festuar dhe mund ti ndjekin.Ato qe duan te hedhin vete mund te hedhin nga oborret e shtepive ndonje ballkon dhe kjo te behet nga prinder(mua as kjo sme duket normale po meqe duam me cdo kusht te festojme ne menyre demostrative).S'eshte aspak normale qe njerzit te dalin ne shesh e te hedhin lloj lloj fishekzjarresh duke ja drejtuar njeri tjetrit,te mos flasim pastaj per ato kapsollat me ate zhurmen e tmerrshme
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

gjithmone e me larg
    Anėtarėsuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    sa vite ke pa ardhur ne shqiperi ti xhixhi per vit te ri? hajde njehere e provo te dalesh ne shesh dhe do e gjesh veten duke u strukur pas rrenxave dhe duke shkundur nga floket e shpatullat mbeturina baruti (a ku di une se c'tjeter del kur hidhet nje fishekzjarr). te duhet cdo moment te mbash frymen e te kontrollosh nese i ke kembet ne vend akoma apo jo pasi nje kapsole te hidhet pa pasur piken e preokupimit se ku mund te te mbjere e c'deme mund te shkaktoje. nese te duhen edhe me detaje per te krijuar nje panarame sa me te qarte mund te vazhdoj me pershkrime te tjera. keto gjera s'besoj se te duken normale vec ne mos qofsh edhe vete ndonje nga ata qe shijojne tu vene flaken te tjereve per vit te ri. shijo austrine ti dhe na ler ne te tjereve te mundohemi te edukojme sado pak keto te rinjte e sotem
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2004
    Postime
    14
    Marsela
    per kete gje e kam fjalen, sepse cdo kush mendon qe ne bote hidhen fishekzjarret dhe kapsollet ne menyre te organizuar. me cfare kam pare une nuk eshte keshtu, pasi ato shiten ne menyre te lire neper stenda dhe dyqane neper rruget e austrise. ndersa per menyren se kush i hedh ke te drejte, qe nuk duhen te hidhen nga femijet ose moshat minorene. por une te them , qe duke ndjekur lajmet sot ne austri ne gjermani dhe itali ka pasur shume te plagosur nga fishekzjarret dhe kapsollat.
    Pavarsisht se kudo u be thirrje qe ato para ti shpenzohen per ato njerez qe po vuajne ne Azine jugore, pasi kane nevoje me shume se sa nje festim me nje menyre te tille.
    Nuk kam asgje per te kundershtuar , per ate qe the ti dhe flower por e kisha fjalen qe eshte nje menyre e tille e festimit ne te gjithe boten dhe ne nuk kemi asnje prejashtim nga te tjeret
    pershendetje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2004
    Postime
    14
    Citim Postuar mė parė nga FLOWER
    sa vite ke pa ardhur ne shqiperi ti xhixhi per vit te ri? hajde njehere e provo te dalesh ne shesh dhe do e gjesh veten duke u strukur pas rrenxave dhe duke shkundur nga floket e shpatullat mbeturina baruti (a ku di une se c'tjeter del kur hidhet nje fishekzjarr). te duhet cdo moment te mbash frymen e te kontrollosh nese i ke kembet ne vend akoma apo jo pasi nje kapsole te hidhet pa pasur piken e preokupimit se ku mund te te mbjere e c'deme mund te shkaktoje. nese te duhen edhe me detaje per te krijuar nje panarame sa me te qarte mund te vazhdoj me pershkrime te tjera. keto gjera s'besoj se te duken normale vec ne mos qofsh edhe vete ndonje nga ata qe shijojne tu vene flaken te tjereve per vit te ri. shijo austrine ti dhe na ler ne te tjereve te mundohemi te edukojme sado pak keto te rinjte e sotem

Une kam 3 vjet pa ardhur ne Shqiperi per vit te ri. dhe kam ardhur e kam provuar se si festohet.
    por mos kujto se ketej ne Europen Perendimore (them per ato vende qe kam festuar une!!!Kam festuar edhe ne Prage, ku mad tha qe zgjati vetem 5 minuta!dhe une kam pare te kunderten e asaj qe thote ai. Ndoshta Praga me hyrjen ne komunitetin Europian, e ka ndryshuar menyren e festimit) festohet ndryshe. te them te drejten , une kam mendimin qe ato para qe harxhohen ketej per fishekzjarre dhe kapsolla nuk harxhon e gjithe shqiperia. sepse shiten ne publik ne te njejten menyre si shiten ne shqiperi.
    Por me thuaj ti, pse ne shqiptaret bjeme fishkezjarre dhe kapsolla dhe nga kush i blejme???
    ketej i blejme !!
    thuaj me mire qe nuk festohet me kallshnikove sepse ajo eshte gjeja me e keqe pasi vret me keq se fishekzjarri dhe zhurma eshte me e madhe.
    Ndersa per ate qe the qe une ndoshta jam nje nga ata qe deshiroj ti ve flaken te tjereve per vit te ri, gabohesh. Mua kjo menyre e festimit nuk me pelqen, aspak nuk me pelqejne fishekzjarret dhe me shume nuk me pelqejne kapsollet. Me mire i shpenzoj ato para per te bere nje qejf timin duke shkuar ne diskotek ose ne nje bar sesa te hedh fishekzjarr. E quaj nje menyre qe te hedhesh paret ne ajer kot, ose ti djegesh paret kot.
    Per te edukuar te rinjte e sotem mos u lodh kot sepse per aq kohe sa do te jete ekonomia e tregut atehere dhe kjo menyre e festimit do te vazhdoje.
    Ne dyqane shkruhet ketej per fishekzjarret shkruhet : Ndalohet perdorimi nga personat nen moshen 18 vjec, por nuk shkruhet qe ndalohet blerja nga personat nen moshen 18 vjec
    mos me keqkupto
    pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xhixhi_durrsaku : 01-01-2005 mė 14:36

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Shyqyr qe s'paska pasur krisma aremsh sivjet se besoj dhe me fishekzjarre do ngopemi shpejt dhe do behemi dhe ne si te gjithe.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Apo nuk ua hedhin pleqve neper xhepa apo mbi shpine.
    U kam thene kalamajve qe do i rrah po i pashe me kesoj budallalleqesh. lol
    Si s'me shkon mua te behem si diktatore!
    Po kur i bien ziles dhe del i zoti i shtepise, keta i hedhin fishekzjarr.
    Po ne mos paten fishekzjarre gjejne kenaqesi me karabobet.

Shqiptaret edhe s'kane leke, edhe nuk i ruajne per dicka te vlefshme por vrap tek fishekzjarret. KJO nuk eshte normale. Egoizmi, dog-eat-dog mindset, pas ketyre akteve nuk eshte normale. Jo kur te venit tjetrin ne loje, me demtimin fizik si pikesynim, arrin te behet nje national past-time.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •