Postuar mė parė nga gurl
Une jam nje studente e vitit te katert dhe studioj per finance ne Tirane, shume shpejt shpresoj te futem ne pune. Te pakten nga ajo qe me ka rene me shume te degjoj per financieret, ne pergjithesi ata qe jane te rinj, kur fillojne pune ne nje biznes si financier, mbajne punen thjesht te nje kontabilisti ne nivelin e berjes se faturave, ne pergjithesi ditarit.
Pastaj mendoj se dega e finances ketu tek ne shihet me e pergjithshem, qe mund te bej edhe punen e nje kontabilisti, dmth te japi konsulenca te ndryshme financiare, per investime, etj. ndersa dega e kontabilitetit shihet pak ndryshe, ne nivelin e berjes se bilancit dhe nje konsulence te vogel financiare, jo ne nje fushe te gjere sa financa.
Tjeter, ne shumicen e bizneseve ne Shqiperi financierit i kerkohet te bej bilancin dhe te arrij te nxjerri nje perfundim se si do shefi ( i cili mund te mos kete fare njohuri financiare), dhe ketu lindin kontraditat, edhe pse financieri mund te doje te japi mendimin e vet shpesh ky mendim nuk degjohet. Di qe ato qe jane me pak te prekura nga ky fenomen jane ojf-te.
Por nga kendveshtrimi im, mendoj se gjithnje e me shume po behen perpjekje si nga shteti dhe nga individe (financier), qe niveli i informalitetit te ulte dhe te degjohet me teper zeri i financierit.
Si perfundim, sic e shoh une tani me pelqen me shume te diplomohem ne degen e finances (dhe jo kontabilitet) sepse me duket se mund te bej dhe punen e nje kontabilisti (te cilen e kam shume qef) dhe gjithashtu te jap dhe konsulenca te ndryshme financiare (kuptohet pas disa vjetesh eksperience pune).
Krijoni Kontakt