Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 42

E indinjuar nga një kartolinë

Te dashur Bashkombas/e,
    Se pari ju uroj te gjithe juve besimtarve Katolik festen e juaj te madherishme Krishtlindjet.E festofshi edhe per shume mote me shume dashuri,

I pergezoj stafin e albasoul per punen e deri tashme qe kan ba edhe ju jam mirenjohes qe nepermjet kesaj faqe po mund te komunkoj me bashkekombasit e mi nga te kater anet e botes.

Tani dy dite jam duke e munduar koken time per kete qe tani dua te ju shkruaj.I kam shkruar edhe Albo-s per kete gje qe mua ne nje menyre po ma vran syrin.
    Albo mu pergjigj se une jam e vetmja nga forumistat qe jam anku sa i perket fotos ne hyrje te albasoul.

Tani pys veten se a ka mendu Hero yn kombtar Gjergj Kastrioti Skenderbeu se mbas 600 vjetesh flamuri qe u ngrit ne Kruje do te jete vend per prapanicat e tri macave!?!?

Te gjithe ata qe kan derdh gjak per kete flamur paskan derdh per maca ?!?

E kuptoj se eshte kreativitet por pse te luhet me flamurin tone.Flamuri eshte i shejt per ata qe ja din vleren!

Pse flamuri te jete posht nen prapanicat e ca macushave ?

Cila eshte lidhja ne mes tri macave,qenit, flamurit kombtare?

Ndoshta une e kam gabim por ju lutem nese keni mundesi qe ju me argumente te me bindni se flamuri yn kombtar e ka vendin nen prapanicate e atyre macave !

Ju mirepres ne diskutime konstruktive

Me shume rrespekt
    Mjellma
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Mjellma : 26-12-2004 më 15:25

Mjellmë.

Në pamje të parë dhe mua dje kur e pashë më ra në sy në të paren një gjë e tillë, por më pas kur bëra lidhjen me realitetin nuk më shokoi dhe aq.
    Nëse do ishte fesat e Flamurit , dhe populli do përshëndetej me një kartolinë të tillë do isha dakort me ty. Por duke qenë se janë festat e fundvitit , unë nuk mendoj njëjtë.
    Flamuri aty është thjesht për të mos ndarë nacionalizmin nga festimi.
    Pra , nën një bredh të bukur e festiv, janë dhuratat, dashamirasit shtëpiakë* por është edhe flamuri. Janë ato që ne do donim në një ditë të tillë, dhe kaq.

Mendimi im ky.

Elna.

për * = Mos më thoni që fëmijëve tanë nuk do u shkonte buza në gaz e nuk do gëzoheshin nëse baba dimri do u sillte si dhurata edhe qenushin edhe mackat prej vërteti , jo thjesht pellushi. Djali im do kënaqej. Nuk besoj që jo dhe fëmijët e tjerë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 26-12-2004 më 15:41

e largeta Maska e shpirti_i_bukur
    Anëtarësuar
    26-07-2004
    Vendndodhja
    franc
    Postime
    59
    Eshte per tu habitur, ky fakt se si nje flamur i shenjt per shqiptaret , te gjen vendin ne prapacinat e macave. Atehere si te shpjegohet ky fakt, injorim , guxim, hamendje, apo kreativitet.E para injorimi eshte gje e keqe kur nuk kuptohet vlera e flamurit . Guximi i Albos qe ai ariti te bej nje gje te till te vej flaumurin ne parapacinat e macave si dhe mos te jipet asryeja pse u be nej gje e till . Deshiroj qe kjo gje mos te perseritet .Se keto sjellje te tilla te ben besoi se ne shqiptaret nuk kemi te bejem asgje me falmurin. Ne jemi e pjese e tij , qe baballaret tane flijuan jeten e tyre per te jetuar te lire dhe qe shqiparet te kane flaumrin e tyre , si dhe shqiponjene dykrerershe ne mes te saj. Te lutem Albo ju moderator te keni kujdes rreth kesaj vlere shekullore.

BluEyEsS * AnGel Maska e KoTeLja_VL
    Anëtarësuar
    26-08-2003
    Vendndodhja
    nel mio piccolo mondo
    Postime
    683
    Mjellma ... nuk ka arsyhe pse te indinjohesh nga ajo kartoline.
    Nuk eshte per festat patriotike te popullit Shqiptar qe te vihet
    Skenderbehu a ndonje hero tjeter.
    Personalisht mendoj se kartolina eshte shume e kendshme dhe e pafajshme.

Proud to be Albanian Maska e sunshine
    Anëtarësuar
    09-03-2003
    Vendndodhja
    Me zemer ne Shqiperi
    Postime
    141
    Edhe une jam e te njejtit mendim me kotelja_vl. Kartolina eshte shume e kendshme dhe te ben te buzeqeshesh sapo e sheh. Po te ishte per festen e flamurit edhe une do te revoltohesha por eshte per festat e fundvitit. Ju uroj te gjitheve Gezuar Vitin e Ri 2005. Qofte ky viti i lumturise, dashurise dhe shendetit.

Love,

Sunshine

P.S Mjellma, jam pak e merzitur qe ke pershendetur vetem besimtaret katolike per Krishtlindjet, po per neve Ortodokset su kujtove???
    Don't settle for the one you can live with, wait for the one you can't live without!

ElBaSaNsE Maska e CrYsTaL-TeaRs
    Anëtarësuar
    23-12-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    2
    Mua per vete me pelqen kjo kartolin..si i thojn, be open minded... si tha KoTeLja VL nuk eshte ndo nje kartolin per ndo nje feste patriote, po thjesht per Krishtlindjet dhe Vitin e Ri.
    I'll stop loving you when Diamonds never sparkle And flowers cease to grow When thunder doesn't echo And rivers do not flow When hearts no longer wonder And hands are never held When smiles are only memories And hope is never felt When trees no long blossom And the stars refuse to shine When autumn has no falling leaves And winter no longer dies When time has no more tomorrows And rainbows have no hue When God alone commands me Then I'll stop loving you

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Ke te drejte Mjellma.Flamuri eshte simbol i shenjte i kombit dhe nuk e ka vendin aty.Eshte e padrejte dhe fyese per kombin shqiptar.Vendosja e flamurit nen macet eshte njelloj si shkelja me kembe e flamurit.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    26-08-2003
    Vendndodhja
    nel mio piccolo mondo
    Postime
    683
    Po mire ... edhe Amerikanet injorim flamuri i kane keto ???
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    

Thumbs down

E dashura Elna,
    Nuk eshte kontestuse flamuri eshte kontestuse pozita e flamurit.Une si femije kam marre urime per vitin e ri me debore,kaproj,babadimera por tani eshte kjo gjenerata e pokimaneve dhe motivet ne kartolina po ndryshojne...

Shpirti i bukur pajtohem me juve se eshte injorim edhe nje ironi...

Kotelja e dashur mua aspak nuk me ben pershtypje cfare bejn Amerikanet me flamurin e tyre.Tani jam pese vite ne Amerike edhe punoj ne nje dyqan ku shitet ushqimi per kafshe,shof se per te me i afer eshte nje mace apo nje qenush se nje prind apo femije....

Nese Amerikenet peshtjellin te dashurit e tyre (macat,qet) me flamurin e tyre eshte e domosdoshme qe edhe ne te bejm te njejten gje ?!?Nuk kemi nevoj qe me cdo kush te marrim kulturat e popujve te tjere kur kemi nje kultur mjaft te pasur me histori mijavjeqare...

Sunshine e dashur kerkoj ndjes qe nuk ju kam uru juve besimtarve ortodoks kershndellat. Kerkoj falje per gabimin tim....Urime kershndellat juve besimtaret ortodoks.

E dashura Loti i Kristal nuk duhet te jem mendje hapur qe te pranoj diq qe nuk eshte ne rregull per mua!

I dashuri Benseven11 edhe une mendoj ashtu si ju se flamuri nuk e ka vendin nen prapanicat e atyre macave.

Ende jam e konfuze se nuk me bindet se ai flamur e ka vendin atye nen prapanica.

Pres ende pergjegjje pro edhe kunder vendit te flamurit nen prapanicat e macave?

Me rrespekt
    Mjellma

Anëtarësuar
    26-08-2003
    Vendndodhja
    nel mio piccolo mondo
    Postime
    683
    Citim Postuar më parë nga Mjellma
    Kotelja e dashur mua aspak nuk me ben pershtypje cfare bejn Amerikanet me flamurin e tyre.Tani jam pese vite ne Amerike edhe punoj ne nje dyqan ku shitet ushqimi per kafshe,shof se per te me i afer eshte nje mace apo nje qenush se nje prind apo femije....
    Nese Amerikenet peshtjellin te dashurit e tyre (macat,qet) me flamurin e tyre eshte e domosdoshme qe edhe ne te bejm te njejten gje ?!?Nuk kemi nevoj qe me cdo kush te marrim kulturat e popujve te tjere kur kemi nje kultur mjaft te pasur me histori mijavjeqare...
    Mjellma e respektoj opinionin tend .. dhe nuk dua te shkruaj
    gje qe te dal kundra tij.
    Fotot i vura me nje qellim per te treguar qe kartolina e moderuar nga Albo
    nuk ka asnje gje te keqe dhe nuk eshte aspak injorim per flamurin tone.
    Nejse te uroj Gezuar Vitin e Ri .... qofte sa me i mbare per ty dhe te dashurit
    e tu.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •