Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 42
    Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Mire e ke ti qe lindja dhe vdekja jane organike. Ne kete kontekst njeriu duhet ta shijoje jeten per aq sa i zgjat dhe nuk mund te mbaje shpresa per jeten pasvdekjes pasi asnje njeri deri me sot nuk ka dhene ndonje deshmi per te, kemi vetem imagjinate njerezore nga njerez te vetequajtur profete dhe aq. Dhe imagjinata njerezore per jeten pasvdekjes eshte nje krijim qe njerezit e bejne nga frika dhe pamundesia per ta projektuar jeten e tyre ne pafundesi, ndaj dhe zgjedhin koncpetin a pasvdekjes per ngushellimin personal, ashtu sic nje njeri i merzitur e gjen ngushellimin tek cigarja.

Nocioni me fondamental qe na ben te mos besojme ne zot eshte LIRIA. Liria eshte e shenjte dhe e shtrenjte per cdo qenie njerezore, eshte themeli i ekzistences se homo sapiensit, eshte frymemarrja dhe funksioni yne alfa. Nese liria ime kushtezohet per hir te normave te themeluara 20 apo 13 shekuj me pare, kinse per te miren time, atehere ce dua une ate jete cdo detaj i se ciles eshte parathene per mua dhe mua sme mbetet gje tjeter vecse te ndjek dogmen dhe traditen? Ku do ta perdor une atehere aftesine time per te llogjikuar dhe vene ne dyshim aspektet jetesore me te cilat nuk bie dakord? A nuk eshte doktrina fetare mirefilli nje organizim kufizues i ekzistences njerezore? Besoj ne liri prandaj nuk besoj ne zot.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Per te gjithe ju qe mendoni qe nuk ka Zot, kam nje pyetje:
    Cfare mendoni se ndodh me nje njeri pas vdekjes?
    Ignore List: Den Bossi

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Citim Postuar mė parė nga Gio
    Per te gjithe ju qe mendoni qe nuk ka Zot, kam nje pyetje:
    Cfare mendoni se ndodh me nje njeri pas vdekjes?
    Behet ushqim per krimbat !!!

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Njerezit nuk besojne :
    1) ...per aresye te krenarise tyre boshe. "Si? te kete dicka mbi ta? Me te madhe dhe me te fuqishme se ta? Te ekzistoje valle nje fuqi qe mund te vendose per fatet e tyre?" Kjo eshte e papranueshme per krenarine e disa njerezve. Ata duan te jene qendra e universit dhe gjithcka te sillet rreth tyre. Por harrojne sa te vegjel jane ne lidhje me Universin. Harrojne qe te gjitha ato ligje natyrore dhe rregulla qe rraces njerezore i duhet kaq shume mund per ti zbuluar, kane ekzistuar ne menyre perfekte dhe do ekzistojne, po ashtu si shume gjera te tjera qe ata nuk i dine aspak dhe kurre nuk do i dine, po ashtu si ZOTI qe ata nuk arrijne ta konceptojne dot.

2) Qe ti vine ne ndihme teorise se tyre te mosekzistences se Zotit, qellimisht ngaterrojne FENE me BESIMIN. Well.... ka disa nga ata qe nuk e ngaterrojne me qellim, por qe jane aq injorante sa nuk i shkokolepsin dot keto dy gjera qe NUK jane gjithmone te barabarta. Por ka ca te tjere qe brenda tyre e dine shume mire kete pabarazi dhe e perdorin fene si arme kunder besimit.

3) Gjithsesi, nuk dua te me suleni mua per sa thashe me siper. Njeriu shkon atje ku ndjehet rehat me veten e tij dhe une nuk i gjykoj aspak ateistet. Eshte zgjedhja e tyre, po ashtu si une kam zgjedhur te besoj dhe ndjehem shume me mire se ata dhe i perballoj shume me kollaj veshtiresite e kesaj bote.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lule Portokalli : 16-04-2006 mė 20:40
    Ji Vetvetja!

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Urime per temen.
    Une mendoj se ne zot besojne kryesishte njerezit e dobet, te varfer, te nenshtruarit dhe keta jane besimtret e vertete. Por eksizton edhe nje klase tjeter qe une do ti quaja pseudobesimtare te cilet perfitojne nga besimtaret, dhe i manipulojne ata per qellimet e tyre.
    Vete personalisht mendoj se Zoti nuk ekziston. Megjithate jam i bindur se edhe po te ekzistoje ai ska nevoje per lutjet tona, per kishat e xhamite qe ne i ndertojme, per gjithe ato para qe harxhohen ne emer te tij kur ka femije qe vdesin nga uria, per luftrat qe behen ne emer te tij e shume e shume te tjera si keto...

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Do te besoj ne zot vetm po ta takoj personalisht dhe te me nxjerri ni xhiro nga parajsa

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Nocioni me fondamental qe na ben te mos besojme ne zot eshte LIRIA. Liria eshte e shenjte dhe e shtrenjte per cdo qenie njerezore, eshte themeli i ekzistences se homo sapiensit, eshte frymemarrja dhe funksioni yne alfa. Nese liria ime kushtezohet per hir te normave te themeluara 20 apo 13 shekuj me pare, kinse per te miren time, atehere ce dua une ate jete cdo detaj i se ciles eshte parathene per mua dhe mua sme mbetet gje tjeter vecse te ndjek dogmen dhe traditen? Ku do ta perdor une atehere aftesine time per te llogjikuar dhe vene ne dyshim aspektet jetesore me te cilat nuk bie dakord? A nuk eshte doktrina fetare mirefilli nje organizim kufizues i ekzistences njerezore? Besoj ne liri prandaj nuk besoj ne zot.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga darwin

Gjithashtu ne menyren se si paraqiten keto fe, shkaku kryesor i aderimit te plote shpirteror ne to eshte kryesisht FRIKA dhe TERRORI qe mbjellin keto fe per "boten e pertejme". Pastaj eshte deshira e ketyre njerezve per shpetim, te kene ate sensin e ndjenjes qe dikush u rri prane dhe kujdeset per to, te ndjehen qe dikush i do (vazhdimisht).
    Ketu dua te ndalem pak,
    megjithese besoj se ka nje zot dhe nje djall ose diēka te tille, pra besoj jam besimtar autonom dhe jo skllav i nje dogme ose ideologjie fetare.

Ajo qe te ben pershtypje tek fete monoteiste eshte predikimi i vazhdueshem i frikes ndaj Allahut ose frikes ndaj Perendise, " te jetosh me frike Perendie" siē thote kisha.
    Gjithmone me eshte dukur shume gabim kjo menyre e te parit Zotin si nje diktator kapriēoz qe kerkon te bejme ēfare do ai se perndryshe do shkojme ne ferr.

Duke kapercyer per nje moment pyetjen a ka Zot, sejcili mendon ate qe mendon,
    te besosh ne Zot nga frika se mos shkon ne ferr duket te jete nje nga hipokrizite me te medha qe ka njerezimi.

Te mos vjedhesh nga frika se te kap policia nuk ndryshon faktin qe ti ke deshire te vhjedhesh dhe qe je hajdut edhe pse nga frika nuk guxon ta besh nje gje te tille, te besh ate qe do te besh thjesht nga frika e ferrit nuk ndryshon faktin qe ti ke deshire ta besh ate gje dhe kjo nuk te ben me te mire.

Prandaj Zoti nese besohet duhet te besohet me bindje dhe deshire dhe jo me frike,
    edhe xhaxhin e donin nga frika, po nuk do te thote qe e donin me te vertete.

Pastaj meqe jemi tek tema qe mos te dalim prej saj:

duke pare se luftrat me te pergjakshme kane qene produkt i feve pa dallim kristiane apo myslimane, produkt i rracizmit qe keto fe predikojne (ēifutet kunder arabeve,kisha kunder ēifuteve, etj),
    duke mos harruar qe rracizem i rrezikshem dhe po aq i keq eshte rracizmi ideologjik, dhe kjo eshte ajo qe feja predikon.
    Arabet thone luftoni jobesimtaret, edhe kisha po ashtu vetem se tani eshte zbutur,
    feja ne pergjithesi lufton ata qe jane kunder dogmave te saj.

nuk ka rendesi nese keto fe ne fillim ishin te mira dhe pastaj u ndryshuan per qellime politike dhe u bene te keqe, nje fe e Zotit nese eshte e Zotit nuk duhet te kete kunderefekte,
    nje ilaē qe sheron diēka por krijon nje semundje tjeter akoma me te rende nuk ja vlen te perdoret.

Dhe feja eshe ky ilaē qe u perdor per te sheruar njerezimin por ne vend sa ta sheronte ate thjesht ja shtoi agonine duke e mbajtur te semure, dhe ne disa raste ka sherbyer si ushqim per vete semundjen.

Pa mohuar qellimin fisnik te atyre qe e kane shpikur fene,
    nuk duhet mohuar as te keqet qe feja ka sjellur,
    pa bere dallim nga asnje fe, monoteiste,politeiste,spiriualiste etj,
    sepse ne vend sa ne qender te tyre te jete njeriu, ne qender te tyre eshte diēka tjeter per hir te se ciles jeta e njeriut eshte pa vlere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 18-04-2006 mė 08:17

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Citim Xfiles: Prandaj Zoti nese besohet duhet te besohet me bindje dhe deshire dhe jo me frike ...

Xfiles, kjo me la pershtypje, dhe desha vetem nje citim te them lidhje me ket:
    Imam Sadiku lidhje me besimin ka then: " Jan tri lloje adhurime, 1. Nje grup e adhuron Zotin nga friga, dhe ky eshte adhurim skllavesh, 2. Nje grup e adhuron Zotin per te marr shperblim, dhe ky eshte adhurim mercenaresh, 3. Dhe nje grup e adhuron Zotin per shkak te Dashuris dhe Besnikris ndaj tij.
    Dhe ky eshte adhurimi i njerzve te lire. Ky eshte lloji me i miri i adhurimit dhe ky eshte adhurim i vertete."
    Bihar al-anvar, vell.XV,f.208

Por duhesh kuptuar diqka, Kur thot Zoti ne kuran: Ki frig Allahun .... D.m.th ktu duhesh te kesh frig nga Zoti qe do te denoj per mekatet e jo qe duhet adhuruar Zotin nga friga.

Citim Xfiles: Te mos vjedhesh nga frika se te kap policia nuk ndryshon faktin qe ti ke deshire te vhjedhesh ... dhe kjo nuk te ben me te mire.
    Nuk eshte i barabart aj qe vjedh diqka dhe aj qe deshiron te vjedh diqka.
    Pak lun rrol te Zoti se qfar ke deshir me be, dhe shummmmm lun rrol te Zoti se qfar ke ber.
    Keshtu e ke edhe ne ket bot.

Profei Muhamed a.s thot: Nese nje njeri deshiron ( e ka nijet) te bej nje te keqe dhe pastaj nuk e ben, ateher ati njeriut Zoti nuk do te ja shenon ate te keqe.
    Nese aj njeri deshiron te beje nje te keqe dhe pastaj e ben, ateher ati Zoti do te ja shenon vetem nje te keqe.
    Nese nje njeri deshiron te bej nje te mir dhe pastaj nuk e ben, ateher Zoti do te ja shenoj nje te mir atij (per nijetin e keq nuk i shenoj e per nijetin e mir po).
    Nese deshiron nje person ta ben nje te mir dhe pastaj e ben ate te mir, ateher Zoti atji ja shenon dhjete te mira.
    Transmeton Buhariu

Ky eshe besimi Islam, me falni qe dola pak nga tema.

PAQ
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 18-04-2006 mė 12:44

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Ketu po flasim perse nuk besojme ne infidelet me njeri tjetren, e jo perse beson nje islamik. Ndaj propaganden ik beje tek celula jote.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shkaqet e lumturisė
    Nga E_LUMTURA nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 15:01
  2. Shkaqet aktuale tė divorcit nė Kosovė
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-08-2006, 18:29
  3. Viroza E Mosbesimit
    Nga iliria e para nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-06-2006, 08:30
  4. Shkaqet e mjerimit tė Shqipėrisė
    Nga Iceberg nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 19-03-2005, 18:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •