Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

Exclamation Përse sjellim fëmijë në botë?

Sigurisht koha jonë karakterizohet nga nje zhvillim i madh i teknologjisë por edhe nga klasifikimet e pa parashikuara dhe të frikshme në rrethimin e madh, Lindja e Mesme- Evropa Qëndrore, Bashkimi Sovjetik, Ballkanet. Zhvillimet jane aq të shpejta sa është shumë e vështirë te ndiqen nga dikush. Krijohen probleme të reja sociale dhe kryesisht probleme ideologjike dhe morale, krimet e organizuara, ankthi i jetës, rënia e vlerës morale ndotja e natyrës, shtimi i sëmundjeve veneriale kryesisht SIDA dhe prania e përhershme e kërcënimit të nje katastrofe bërthamore, janë vetëm pak raste “të qytetërimit tonë”.

Dhe pyetja që na paraqitet ankuese përpara nesh është: Përse të sjellim fëmijë në këtë botë të mjeruar? Cila do jetë e ardhmja e tyre? Kemi të drejtën e krijimit poshtë kushteve të reja të botës sonë?

Audio Engineer Maska e KACAKU
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Qe mos te nderpritet jeta.

Virtualisht prane jush Maska e AlbanianQT
    Anëtarësuar
    16-07-2002
    Vendndodhja
    $$town
    Postime
    99
    Sjellim femije ne bote, qe dashuria per njeri-tjetrin (si prinder) te kaloj/lulzoj ne nje qenie tjeter sic eshte femija.
    Our greatest glory, is not in never failing but in rising in each time we fall!

. Maska e elda
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    turqi
    Postime
    569
    Femija eshte fruti i nje dashurie ,eshte shpresa e se ardhmes,Vete jeta.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,964
    Postimet në Bllog
    22
    Per te njejten arsye qe Zoti krijoi njerin e pare te kesaj bote !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 07-02-2011 më 14:32

Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Kur Zoti e krijoi njeriun e pare bota ishte ndryshe. Kurse tani jeta eshte kthyer ne nje lufte te vazhdueshme per mbijetese. Prinderit nuk munden me te edukojne femijet e tyre, sepse ata (femijet) vetedukohen nga televizioni, shoqeria, interneti...

A nuk ndiheni pak keq kur sillni nje femije ne bote, per ta braktisur ne meshire te fatit ??!!

Apo kemi mundesi per te marre (neve) fatin e tyre ne duar..
    detyra ime është që me gjithë fuqinë time t'i shërbej këtij brezi; duke bërë kështu, njëkohësisht, kam dhënë kontributin tim më të mirë edhe pë brezin e ardhshëm... - george mueller

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Sepse eshte ligj i natyres dhe mardheniet bashkeshortore marrin me teper kuptim.
    Fati i cdo njeriu eshte i paracaktuar. asnje prind nuk do qe femija i tij te bjere viktime e veseve.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Postuar më parë nga Mina
    ..
    Fati i cdo njeriu eshte i paracaktuar. asnje prind nuk do qe femija i tij te bjere viktime e veseve..

Vertet beson dicka te tille Mina ?? Nga kush eshte i paracaktuar ??

Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Përse sjellim fëmijë në botë? Të mundemi të kontrollojm lëvizjet dhe vendimet tona. Jemi gati të marim përsipër përgjegjen e edukimit? I duam fëmijët? Dramat më të mëdha të kohës sonë janë fëmijët pa dashuri. Atëherë duan kujdesin e vazhdueshëm, përqafimin e ngrohtë të nenes dhe të babait duan përkëdhelje dhe dashurin e tyre. Gjatë rritjes së tyre duhet tu japim mundësinë të zhvillohen jo vetëm fizikisht por dhe shpitrërisht dhe zgjuarsisht. Gjatë bashkjetesës me të mëdhenjte fëmijët marrin influencën e ambjentit të brëndshëm, atëherë formohet karakteri i tyre. Si na shikojnë? Jemi të sinqert dhe konsekuent me ta?

Është e nevojshme tu japim rastin të ndërmarin përgjegjsi. Duhet cdo fëmij të zhvilloje personalitetin e tij. Fëmijët mësojnë ato që mësojnë cdo ditë, n.q.se fëmija jeton me kritikues do mësoj të kritikoje, n.q.se i sillemi ashpër do mësoj të zihet, n.q.se e tallim do bëhet grindavec, n.q.se e turpërojmë do ta mbushim me fajë. Në të kundërtën n.q.se jeton në ambient të qetë dhe të mbrojtur do mësoj të ketë besim, n.q.se i pranojmë ato që thotë dhe jemi shok me të, do mësoj të doj. Epoka jonë është shumë e vështirë, kushtet e jetës të përditshme sa vijnë e bëhen më të vështira. Sado të errta të jenë ditët që do vazhdojnë, familja do vazhdoj të përbëj qelizën e gjallë të shoqërisë, dritën brënda natës, djepin e dashurisë. Familja e rregullt e banuar në dashuri do vazhdoje detyrën e saj.

Dhe detyra e prindërve është të rrijnë afër tyre me dashuri, në mënyrë që te kuptojnë cdo mesim te jetes me dituri dhe me gjykim.
    detyra ime është që me gjithë fuqinë time t'i shërbej këtij brezi; duke bërë kështu, njëkohësisht, kam dhënë kontributin tim më të mirë edhe pë brezin e ardhshëm... - george mueller

i shplodhur
    Anëtarësuar
    28-11-2002
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    289
    Vazhdimesia e Llojit duket si je detyre e ngulur ne gjenetiken tone, nga ana tjeter eshte deshira per perjetesi dhe qellimi qe te realizojme veten tone (projektet dhe deshirat tona) edhe pas vdekjes duke u projektuar ne femijet dhe niperit tane. Eshte gje e bukur !!!!
    Ne lidhje me dashurine Shopenhauer kishte nje teori intersante: shtysa e brendshme qe ben te lind dashuria mes mashkullit dhe femres eshte parandjenja se se me kete partner do linden femije te shendetshem dhe te afte. Pra sipas duket se edhe Dashuria i nenshtrohet po ketij ligji - Shumimit. Shume afer me kafshet ketu po per mua nuk ka ndonje gje te keqe. tung!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 02-02-2015, 10:30
  2. Në Shqipëri punojn 50 mijë fëmijë
    Nga Hyllien në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-06-2010, 09:02
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-05-2006, 16:49
  4. 6700 fëmijë punojnë e lypin në Shqipëri
    Nga Irfan në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 08:42
  5. Qendra Teatrore per Femije ne Shkup
    Nga StormAngel në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-10-2004, 12:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •