Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    i/e regjistruar Maska e Helikranon
    Anëtarësuar
    14-11-2010
    Postime
    359
    Ndoshta per vleresuar punen e prinderve.

Atdhetar Maska e Dasius
    Anëtarësuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    288
    Citim Postuar më parë nga huggos Lexo Postimin
    Sigurisht koha jonë karakterizohet nga nje zhvillim i madh i teknologjisë por edhe nga klasifikimet e pa parashikuara dhe të frikshme në rrethimin e madh, Lindja e Mesme- Evropa Qëndrore, Bashkimi Sovjetik, Ballkanet. Zhvillimet jane aq të shpejta sa është shumë e vështirë te ndiqen nga dikush. Krijohen probleme të reja sociale dhe kryesisht probleme ideologjike dhe morale, krimet e organizuara, ankthi i jetës, rënia e vlerës morale ndotja e natyrës, shtimi i sëmundjeve veneriale kryesisht SIDA dhe prania e përhershme e kërcënimit të nje katastrofe bërthamore, janë vetëm pak raste “të qytetërimit tonë”.

Dhe pyetja që na paraqitet ankuese përpara nesh është: Përse të sjellim fëmijë në këtë botë të mjeruar? Cila do jetë e ardhmja e tyre? Kemi të drejtën e krijimit poshtë kushteve të reja të botës sonë?
    Sjellim fëmijë në botë ngaqë kemi mundësi ta bëjmë. Nëse do të mbash përgjegjësi edhe të ardhmen e fëmijës tënd, më mirë mos e sill fare. Natyra të doli borxhit. Mjetet t'i dha, se çdo bësh me to ti e di.
    Atdheu mbi të gjitha
    Tradhtarët në të s'ëmës

i/e regjistruar Maska e Mexhi
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Aty ku bukës i thonë bukë, e ujit - ujë
    Postime
    838
    Citim Postuar më parë nga Mina Lexo Postimin
    Fati i gjithkujt eshte i paracaktuar nga mbinatyra. Une jam e bindur per kete. Cdo gje e destinuar, perjetohet nga njeriu. Askush nuk eshte i afte te shmange rrugen e fatit qe duhet te ndjeke!
    Njeriu e nderton vete jeten e tij, ai vete zgjedh te miren apo te keqen. Rrjedha e jetes mund te krahasohet me lundrimin e nje barke ne det, me diturine tone e drejtojme barken dhe me forcen fizike veme ne levizje rremat, ndersa fati luan rolin e eres.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    riprodhim. pa kete proces, jeta do vinte 1 pike do ishte shume monotone, pa nje motivim. Plus mos permend, qe martesa do evitohej si eveniment ne jeten e njeriut . What for pastaj ? lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-06-2007
    Postime
    173
    vallaj, vetem tek ngrohja globale etc s'te shkon mendja kur te ngrohet shpirti per nje hap te tille!
    eshte nje vendim qe merret si te thuash, ne miniature, gati i diktuar nga natyra; eshte nje nevoje qe kerkon te permbushet.

gjithesesi, eshte mrekullueshme aftesia qe kane keto krijesa te vogla per te nxjerre anen me te mire te njerezve qe i rrethojne.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga huggos Lexo Postimin
    Kur Zoti e krijoi njeriun e pare bota ishte ndryshe. Kurse tani jeta eshte kthyer ne nje lufte te vazhdueshme per mbijetese. Prinderit nuk munden me te edukojne femijet e tyre, sepse ata (femijet) vetedukohen nga televizioni, shoqeria, interneti...
    E ke plotesisht gabim. Nuk eshte faji i femijeve qe prinderit nuk dine si ti rrisin dhe i lene qe t'i rrise televizori e interneti. Eshte detyra e prindit qe te zgjedhi ate qe eshte me e mira per femijen e tij. Eshte detyra e prindit te vendosi se kur femija e tij duhet te shohi TV, cilat programe, sa ore ne dite, kur duhet te hyje ne Internet... e keshtu me rradhe.

Problemi ne shoqerine e sotme eshte qe prinderit justifikohen me ate qe "jemi shume te zene me pune qe te gjejme kohen per te rritur femijet tane". Ky eshte edhe thelbi i problemit, qe prinderit duhet te kuptojne, se sa vlen edukimi i femijes, nuk vlen puna me ore te gjata, nuk vlejne as leket e pasuria materiale qe ata vene me ate pune.

A nuk ndiheni pak keq kur sillni nje femije ne bote, per ta braktisur ne meshire te fatit ??!!

Apo kemi mundesi per te marre (neve) fatin e tyre ne duar..
    Ka prinder qe u flasin femijeve te tyre sikur perballe kane nje bashkemoshatar e jo nje femije. Ka prinder qe ua kane plotesuar te gjitha deshirat femijeve te tyre, pa u thene kurre JO. Ka prinder, te cilet i lejojne femijet e tyre qe tu drejtohen ne emer e jo si "mami" e "babi". Pastaj cuditen kur femijet qe ne moshe te vogel marrin rruge te keqe e nuk u degjojne as fjalen.

Problemi nuk eshte femija, problemi eshte perseri prindi. Eshte pergjegjesi e madhe te rritesh nje femije, dhe duhet te jete prioriteti numer nje i jetes se te dy prinderve. Asgje nuk duhet te vije perpara edukimit te femijes.

Albo

i/e regjistruar Maska e ardita04
    Anëtarësuar
    01-12-2008
    Postime
    146
    Sepse jane qeniet me te bukura me te mrekullueshme ne bote . Pa ta nuk do te kishte kuptim .
    Jam plotesisht dakort me ate cka ka shkruar Albo me siper dhe per disa gjera dhe me perkasin .Djali im asnjehere nuk na therret ne emer sepse ne keshtu e kemi mesuar . Ai eshte nje shok e i vogel per ne .

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 02-02-2015, 10:30
  2. Në Shqipëri punojn 50 mijë fëmijë
    Nga Hyllien në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-06-2010, 09:02
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-05-2006, 16:49
  4. 6700 fëmijë punojnë e lypin në Shqipëri
    Nga Irfan në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 08:42
  5. Qendra Teatrore per Femije ne Shkup
    Nga StormAngel në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-10-2004, 12:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •