Fati i gjithkujt eshte i paracaktuar nga mbinatyra. Une jam e bindur per kete. Cdo gje e destinuar, perjetohet nga njeriu. Askush nuk eshte i afte te shmange rrugen e fatit qe duhet te ndjeke!
Fati i gjithkujt eshte i paracaktuar nga mbinatyra. Une jam e bindur per kete. Cdo gje e destinuar, perjetohet nga njeriu. Askush nuk eshte i afte te shmange rrugen e fatit qe duhet te ndjeke!
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Pershendetje ne rradhe te pare te gjitheve..Meqe jam i ri ne forum dua te jap nje mendim timin sa me shkurt...Me te vertete bota ka ndryshuar dhe ne syte e disave ajo eshte bere si te filmi Class 1999.Por mos haro sa luftra dhe sa gjak eshte derdhur ne historin e botes.Po sikur dhe ateher te gjithe te mendonin te mos lindnin me USHTARE per tu vrare ne luftra ku do te shkonte bota...??Do te vinte fundi i races njerezore?Besoj se eshte akoma heret per kete.Sa per te pasur apo jo femije ti ajo eshte ne doren tende sa per te tjerat lerja kohes ta tregoje..
Ciao
Nese per te jetuar te duhet te zvarritesh atehere ngrihu dhe vdis...
VOX POPULI VOX DEUS
Ju pershendes te gjitheve, meqe jam i ri ne forum...Mos ta zgjas shume.
Nga deshperimi i vetevetes nga bota, ne apo te them ndokush frikohet qe te sjell femije ne bote, kur edijme se femiu eshte kalaja e dashurise, aty fshihen dy zemra, aty rritet e jeton dashuria e prinderve. Andaj, dashuroni, e beni femije sa te mundni, ka kush kujdeset per to. Pse valle ne dolem kaq sa jemi sot? Dhe valle prinderit tane e paten shume lehte te kujdesen per ne? Be happy don't worry.
bajko
Femija eshte dashuria, eshte e vertete qe kur te vendos te besh nje femije do ta pysesh veten 100 here, duhet te jesh i pregatitur, ( jeta jote vjen pas jetes te femijes, c'do gje vjen pas tij) jeta i ka rreziket, pse ne duhet ti friksohemi nje lindje qe vjen nga dashuria e dy njerezve??!!
Te behesh nane eshte gjeja me e cmuar e kesaj bote!
per cfare tjeter qe ai te beje nji krijese tjeter pastaj ai tjter nji tjeter e keshtu me radhe ne zinxhirirn njerezor ...........por te gjithe kemi nji fund
VDEKJEN
Mos u mundo te behesh njeri i suksesshem por me mire te behesh i vlefshem..
Mbase 'sjellim' femije ne kete bote te shtyre edhe prej 'egoizmit' tone po ta shohesh ne kend te gjere. Nevoja per te patur dike per t'ia percjelle nje ndjenje tenden. Ndjenja prinderore prej nesh kundrejt dikujt tjeter (per mendimin tim) nuk lind athere kur ke femine tend, por qe athere kur e ndjen percjelljen e ndjenjes prej prindit e krijon deshire ne vetvete qe nje dite t'ia japesh 'trashegim' kete ndjenje femise tend.
Gjithashtu, kur je i/e lidhur ne martese me dike te shtrenjte per ty, krijohet dhe deshira e 'riprodhimit' te 2 (ti dhe partneri/ja) ne 1.
Shkak tjeter mund te jete edhe 'normat' e shoqerise. Nese nje cift eshte i martuar per nje periudhe kohe, pritet qe cifti te behet me femije. Ne shoqerine e sotme mbase nuk eshte aq e theksuar sa me pare. Sidoqofte, lidhjet martesore me femije ne shumicen e rasteve jane me jetegjate se ato pa femije (kalojme tek paragrafi dyte e tek egoizmi i 'perdorimit' te femise si 'hallke' e forte e lidhjes bashkeshortore).
Pak a shume, mendoj se duke patu parasysh se femija ne radhe te pare nuk ka sesi te marre pjese ne zgjedhjen per jete, jane vendimet 'egoiste' te prinderve qe cojne ne 'zgjerim' familjeje.
Vec pas lindjes e perjetimit te 'planit', mendoj se ne shumicen e rasteve krijohet ndjenja e kundert me egoizmin, ajo ndjenje e dashurise pa kushte e prindit per femijen.
I started a landslide in my ego
Look from the outside
To the world I left behind
U2
Jasu Huggo!!!
Qe njeriu sjell femije ne bote, eshte nje bekim qe i dha Perendia njeriut, por nuk eshte arsyeja qe te martohemi (eshte shume gabim nese dikush mendon keshtu).
Abigail![]()
Dituria prehet në zemrën e atij që ka mend, por ajo që është në zemrën e budallenjve merret vesh.
ne emer te egos sone deshires per tu dashurar dhe adhurar dhe pse jo endrres per te krijuar dicka me te persosur se vetja jone
prindi se arrin kurre dashurine e femijes!!!!!
globi
S' e mbaj mend nga kush e kam lexuar,por, thoshte njeri qe nje prind i jep jete nje femije per t'i dhene me shume kuptim jetes se tij.Ky personi thoshte qe t'i japim pergjigje pyetjes pse sjellim femije ne kete bote, eshte njesoj si t'i pergjigjemi pyetjes pse nga casti qe nje njeri behet prind ,detyra e tij me e rendesishme ne jete eshte ta beje femijen e tij sa me te lumtur.Prindi shikon te femija vetveten.Jeta e femijes eshte mundesia e dyte per te arritur ato cka prindi nuk arriti ne jeten e tij ,ndaj, po t'i veresh mire, prindrit bejne shpesh perzgjedhje per femijet e tyre, ne te njejten menyre si te benin nje perzgjedhje per veten po te ishin ne vendin e femijes.
...niente che amassi di piu'...
Ndoshta pajtohem me mendimin e Mines.
Shpesh thone se fatet e njerzve jane te caktuara te shkruara.
Tani perse sjellim femije ne kete bote,ndoshta per ti dhene me teper buzeqeshje me teper dashuri me teper jete.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Krijoni Kontakt