Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25

Tema: Leku Borxh!

Leku Borxh!

Leku borxh dhe ju!?

Doja te dija se si veproni ju kur jepni / merrni lek borxh tek dikush / nga dikush?

A jepni ju lek borxh?
    Njekohesisht: A merrni ju lek borxh?
    Dhe si veproni, a jeni korrekt ne kthimin e tyre?
    A pendoheni ju kur i keni dhen ato lek dhe me pas i merrni me 100 kerkesa apo lutje mbrapa?

Pra si veproni ju me lekun borxh?

Une per vehte: Mendoj se jam korrekt, kur marr tek dikush mundohem t’a kthej ate sa me pare te jet e mundur por shume rrall kerkoj.
    Per te dhene, jap, pothuajse gjithmone qe me kerkojn.

Diskutim te kendshem dhe sa me pak borxhe!
    Kristal...
    ..E bardhė...
    ..Qė mė mban gjall!

cervelone Maska e kacile
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Vendndodhja
    prane detit
    Postime
    39
    te marresh leke borxh nganjnehere eshte me e lehte se sa te japesh.
    Une i dhashe nje shokut tim nje here leket borxh dhe sa here takoheshim e gabimisht binte fjala ose ndolleshim ne ndonje bar per te paguar me dukej sikur ai mendonte se une po i kerkoja leket e mija.Mi ka dhene pas nje viti, e qe atehere motoja ime eshte "Me mire nxi fytyren sesa zemren" pergjigjem tjesht te gjitheve nuk kam....
    La vita e come un albero di Natale,
    c'e sempre chi rompe le palle

Nga nje ane pajtohem me kete thenien tende "pergjigjem tjesht te gjitheve nuk kam." po nqs ky person eshte me te vertet ne hall dhe e plas koken tek ti!?si do veproje me pas?
    Dhe nuk me the se: A kerkon ti kur ke nevoj?Dhe a je korrekt ne kthimin e tyre?
    Kristal...
    ..E bardhė...
    ..Qė mė mban gjall!

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Nje fjal e urte thote"KUR I JEP LEK NJE MIKU BORXH ,SE SHEF ME SI MIK
    POR SI BORXHLI"
    Ose tjetra"BORXHI JEPET ME DORE ,E MERET ME KEMB"te shkon buza ke veshi duke i kerkuar deri sa ti maresh
    Borxh kam dhene ,,,,,,,, ,,,,,,,,. por vet nuk kerkoj kurr ,sado ne nevoj te jem,kam nje parim ne vetvete qe sdua ti jem borxh askujt ,per asgje(pervec familjes )
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Kjo thenia e dyte "E JEP ME DORE DHE E MERR ME SHKELM" ndodh ne te shumtat e rasteve ne fakt.
    Per parimin qe ke te pergezoj, gjithkush mendoj se e ka kete parim " mendoj " por si i thon nje fjale " kur e ke lagun ne fyt " detyrohesh normalisht qe te kerkosh, apo jo?
    Po do themi qe "kur e kemi lagun ne fyt ai tjetri qe do i perplasemi do na e shterngoj dhe pak me shume" mbase mund te ndodhi dhe kjo, varet se ku perplasesh ne fakt, e kam fjalen se tek cfare robi qellon me shpirt te mire apo te keq, se kshu qe gropen t'a ben dhe njeriu me i afert kur i thon

Te uroj te mos ndodhesh kurr ne pozicionin e kerkimit " te leku borxh "
    Kristal...
    ..E bardhė...
    ..Qė mė mban gjall!

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anėtarėsuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Leku Borxh!
    Ajde tem hallall Urime.

Po per te mar lek borxh 1000 her, kurse per te dhan 10000000 her.

Dhe kam i gja tmir te pakten se kur i mar i personi lek borxh, e njohe me detaj kush a qysh tek, jo te maresh lek kot e mkot tek ca persona qe i thu mirmjes me zor

Po kur mar sme ze veni per tja lar leket para llafit qe i kam than .

Dhe kur jap borxhe ,i jap atyre qe kam besim te plot se do ti mar perseri, por tek ca qe skam shum besim i them na kto pi i kafe dhe hec per qaf krrab se te njohe kush je

New York Maska e mario_kingu
    Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    ja kam dhenje nje njeriu ka gati 1 vit jo po spo i mar dot po ben edhe te zgjuarin :0
    vet nuk e di ca eshte borxhi se skam mar kur
    por do i thoja shum vetave mos jepni lek njerz se ne fund do prisheni
    Partizoni

BaLLaKumi flm per urimin ndaj temes!
    Nuk veproke keq ndaj ketij problemi, te pergezoj.

mario_kingu, leku borxh ne shume raste me te vertet i prish marrdheniet qe ke pasur me perpara me nje person nqs nuk ekziston korrektesia por nga nje ane do thosha se dhe mundesia per te vepruar ben te vehten, gjithsesi.
    Ishalla nuk jan shume ato qe ke dhene borxh, dhe i marrsh sa me shpejt

Ne fakt disa mendojn dhe thone se: " leku eshte nje Zot me vehte " nuk mendoj se eshte e pershtatshme kjo shprehje, vertet eshte dicka qe te zgjidh nje hall ne kete bot qe eshte krijuar ne menyr te ketill qe nuk mund te besh shume gjera pa e pasur ate por jo qe eshte nje Zot me vete, gjithsesi.

Leku boxh gjithnje ka qene dhe do jet si dicka e padeshirushme, apo e keqe, le t'a quajm keshtu por nuk mund t'i shmangesh ketij problemi, te pakten, ne Shqiperi, jo nje here, ku ekziston nje ekonomi shume e dobet dhe shumica e popullit mendoj se disi keshtu kthehen, per fat te keq, me lek borxh.
    Kristal...
    ..E bardhė...
    ..Qė mė mban gjall!

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    as nuk marr as nuk jap.

Citim Postuar mė parė nga friendlyboy1
    as nuk marr as nuk jap.
    Mos e dhente Zoti thuaj per te marr, se po u gjende ne gjendje kritike merr qe cke me ate pune per te dhen eh mbase dhe distancohesh por per te marr "kurr mos thuaj kurr" i thon nje fjale
    Kristal...
    ..E bardhė...
    ..Qė mė mban gjall!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •