Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 101
    Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Nuk eshte mire t`i konsiderojme idiotesira, ato qe shkruhen ne kuran. Edhe bibla edhe kurani jane libra te shenjte per besimtaret respektive. Jezusi per muslimanet eshte njelloj si Muhameti per katoliket dhe nese nuk te pelqen nje idhull i fese tjeter, per hir te te qenit njeri, duhet ta respektosh!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Pergjithmone Shqiptar Maska e euzfor
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    Between the heaven and the hell !
    Postime
    110

Question Mina

Mos harro se Jezusi per ne eshte Zoti... Dhe po te kujtoj dicka tjeter po te krahasosh kuranin me biblen do te shohesh se ka shume gjera te njejta njesoj si ne Dhjaten e vjeter !!! Perfundimi ? Kurani eshte liber i perpiluar nga kopjime ne libra te Shenjte te tjere dhe muhameti eshte genjeshtar !!! Prandaj nuk mund ta krahasosh kurre te verteten me genjeshtren...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174

s'kam kohe...

HI!
    Kohet e fundit s'kam pasur kohe te shkruaj apo te futem ne forum, le qe pastaj edhe njerezit idiote, qe per fat te keq ky forum i ka me shumice, por qe per fat te mire te tere jane nga Krishterimi, ta neverisin hyrjen ne kete forum.
    Nejse, pashe se ky "Euzfori", perserit te njejten akuze te papergjegjshme se Muhammedi qenka kopjuesi i Bibles.
    Per kete gje une kam shkruar shume me pare, keshtu qe po jap vetem linkun, qe te shkoni ta lexoni dhe te bindeni vete qe Kur'ani nuk eshte nje kopje e Bibles, por perkundrazi, tregon se ku Bibla eshte devijuar.
    Atehere adresa eshte:
    http://www.albforumi.com/cgi-bin/ult...9;t=000003;p=9
    Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
    por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
    por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

drite

ku e ke gjetur ate qe ke vene si mesazhin tend " do te ishte me mire te mos kisha lindur..." duhet te dishe se shprehje te tilla i vene ata qe nuk kane kuptuar se kush eshte qellimi i jetes.

me falni ju te tjeret nese dola pak jashte teme.

u be nje ēorbe ketu. s'merr vesh i pari te dytin...nejse...!

Dua te dashur miq mos te flisni ato qe ju nuk dini por ato qe dini. edhe une kam qene myslyman por jam bere i krishtere, edhe doja qe te shikoja mendimet tuaja me ato mendome qe une kam patur, edhe te beje nje barazim se jane te njejta, sepse nje pjese e kane share Jezusin(nje pjese myslymanesh), ketu dua te dij ato ēfore mendoni edh dini ju. mos me nxirrni se bibla eshte gabim, apo se gjerat qe themi neve te krishteret jane gabim. ky eshte problem tjeter(eshte per teme tjeter)!

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-06-2002
    Postime
    131
    drita
    mos harxho kohen ,e nderuar moter.
    besoj se e di ca ka thene nicja dicka tjeter

eshte e kote te mundohesh ti mbushesh mendjen tjetrit,sidomos kur ti ke te drejte.

sepse po se mori vesh do te thote qe eshte i trashe.

tani
    ndoshta i krishteri me ka pas fatin e keq qe i plotfuqishmi ti kete vene ate perden e tmerrshme qe ishalla skemi fatin ta provojme dhe ne.
    le te bajm nje dua qe ti hiqet
    selam

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Question wow

1- Nuk po kuptoj se ēfare po thua shahu 1. ah di te luash shah sepse edhe une di te luaj shah.

2- drita eshte mashkull edhe jo femer

3- Sipas asaj qe ju po thoni, Perendia eshte katil diktator edhe i keq sepse i dergon njerezit ne rrugen e keqe. sepse une isha myslyman edhe u bera i krishtere, sipas asaj qe ju po konsideroni i nderuar mik, krishterimi eshte perdja, edhe Perendia me dergoji ne kete gje"ndoshta i krishteri me ka pas fatin e keq qe i plotfuqishmi ti kete vene ate perden e tmerrshme "!
    Une e permenda me siper por ju nuk e por mendoj se nuk harrini te kuptoni. ketu nuk dua te hap debate(ēfare besojne myslymanet edhe ēfare te besojne te krishteret. kleēkat qe kane myslymanet edhe kleēkat qe kane te krishteret), por po kerkoj ate idet tuaja, nejse...!

4- Nese do ta dishe idashur mik se edhe nese ti me sjelle fakte nga kurani do te jemi ne dy trena te ndryshem ne dy edhe secili sipas shinave te veta, ti me faktet e tua te kuranit nuk me bind dot sepse Une isha myslyman edhe u bera i krishtere. nese u bera i krishtere ishte thjesht fare(sepse bibla me beri te ndiheja dashurine edhe ngrohtesine e Perendise, ndersa kurani jo) ti nuk ma hedh dot poshte sepse eshte eksperienca ime, ate qe kam jetuar edhe ate qe jetoj edhe tani. nuk mund te sjellesh fakte kundra kesaj qe besoj kur une e jetoj kete gje edhe e njohe me mire se ty edhe ēdo kush tjeter qe e kundershton. Une te te them te drejten nuk nuk e njohe me mire nje familje(tjeter) sesa nje pjestar i asaj famijle. Une nuk te kundershtoj ne ate qe ti po tregon por po bej vetem nje pyetje:
    Pse Jezusi ishte kaq i veēant(Jeta e tij, asnje nuk ka jetuar edhe ka lindur siņ ka lindur Jezusi, asnje nuk ka bere ato qe Jezusi ka bere, asnje nuk eshte ne te djathten e Perendise, asnje nuk do te kthehet per se dyti here perveē Jezusit)? Nuk dua te dije se ēfare mendohet per krishterimin ne boten myslymane ose per biblen ne boten myslymane(Perendia eshte i vetmi qe njeh gjithēka edhe nuk ke te drejte ose autoritet qe te gjykosh, sepse i vetmi eshte Perendia qe ka autoritet per te gjykuar se ē'eshte e drejte edhe ē'eshte e gabuar, ti shiko mekatet e tua qe ben ndaj Perendise)!

Dua qe ti bazoheni temes edhe mos te gjykoni sepse nuk jini te perkryer edhe siē e tha edhe Jezusi: "kush eshte pa mekat te hedhi gurin e pare gundra...", nese jini pa mekat atehere do te kini te drejte qe te gjykoni!!!

DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-06-2002
    Postime
    131
    ckemi
    mir?
    nuk e dija nese drita ishte m apo f
    ska rendesi
    tani
    edhe une jetoj ne itali por sme ka bere kete efekt kaq shkatarrues per trurin mor lal
    ti sje mire
    e kam megjithmen
    je shume semure
    ke kalu ne nje gjendje te tmerrshme qe quhet

TRAPLLIK

HAJDE MIRUPAFSHIM

p.s.
    mos mu pergjigj se skam kohe te merrem me ty.
    selam

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

shahu

hajde hajde.

une kam dashur qe te dale jashte teme por meqe ti dole shume edhe jo pak po te pergjigjem

1- duket qe kur flas nuk e lexon siē duhet edhe prandaj flet ne kete menyre. A te kame thene ndonjehere qe italianet me kane mbushur mendjen...a kam thene ndonjehere qe une jam katolik?

2- shiko nese ti lexon Biblen (jo me sy kritik, por sinqerisht), te them te drejten, ti do te shikosh shume gjera qe tani nuk i shikon. Perendine nuk do ta ndihesh me siē e ndihen tani afer teje por brenda teje(e di qe te duken budallalleqe). a e di kete thenje "la veritą fą male"!

3- ne realitet i semuri nuk jam une qe shpall te verteten por je ti qe kundershton te verteten. po te lajmeroj per nje gje: mos e deshiro meratimin e njerezve sepse eshte neveri per Perendine, por duaj qortimin edhe ne fund miratimin e Perendise edhe nese njerezit do te flasin keq por kur te shikojne ne jeten tende qe Zoti jeton vertet atehere do te ndryshojne mendje edhe do te te kerkojne falje per gjerat qe te kane thene perpara. Miratimi i njerezve eshte neveri per Perendine.Miratimi i Perendise eshte Jete e Perjeteshme!!!

po e kerkoj per here te fundit por te qendrojme ne teme sepse keshtu vete keq puna(sepse nuk kuptohet asnje gje). nese doni te beni debate ndaj krishterimit edhe islamizmit hapni teme tjeter!!!

me respekt ne Zotin ju pershtende. I krishteri!!!
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    more ti dud se ne ne kosov thojm dud nje personi i cili nuk kupton asgje ty edhe personave si ty dote te bisedohet me ta po ta prunem ne ty ndonj deshmi i cili asht nga Kurani nuk e pranon (siq vet the )po ta prunem edhe nga bibla perseri nuk pranon qfar lyp ti more don qe ne ta bim Isain a.s. e ti te bisedosh me te po edhe ta prunem ti prap do te thuash se kjo asht deshmi se ai eshte Allahu s.w.t. apo ne qfar ti beson keshtu qe ty o dud Allahu te ka mbyll zemren po te ka lon edhe mendjen jo te kethjellet keshtu qe kot te bisedohet me ty dhe me te njejtit sikur ti.

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

shuaib

1- po ti qenke vertet i habitshem, me sjell shembuj qe nuk jane nga bibla edhe me thuaja jane biblike? Eh po une e kam thene: te flasesh per diēka qe ti e ke jetuar eshte ndryshe nga ajo, te flasesh sepse e ke studiuar nga feja jote apo e ke degjuar qe e kane thene te tjeret. Une nuk te flase sepse e kam degjuar nga ndonje tjeter por sepse une e jetoj. siē e thashe kam jetuar edhe te qenurit (dmth qe isha)myslyman, edhe e thashe pse jam i krishtere. gjeja qe mua me habit eshte ajo juaja sepse ju nuk e keni jetuar kurre krishterimin edhe filloni te flisni si te marre per te(ne pak fjale tregoni budallallek edhe jo menēuri).

2- Tema eshte per Jezusin edhe kush eshte pergjigjur nuk ka rendesi nese nuk pergjigje me por nese do te hapi debate te tjera siē e kam thene eshte me mire te hap nje teme islamizmi kundra krishterimit, edhe jo ne kete tem!!!

bazohune ne teme edhe nese nuke kini jetuar diēka mos e thoni(mos flisni per ate qe kini degjuar, por per ate qe ju e kini jetuar)!!!

DASHURIA

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nihilizmi
    Nga SKUTHI nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 10-11-2018, 10:04
  2. A u Kryqezua dhe a u ringjall Jezusi?
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 02-08-2014, 03:59
  3. Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 11:58
  4. Njerėzorja e Jezu Krishtit (Isau a.s.)
    Nga Senadi_ul nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:06
  5. Gjithēka mbi Jezu Krishtin Zot
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 08-11-2006, 06:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •