Close
Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 101
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Kush eshte JEZUSI per ju myslymanet?

1- Dua te dij me me zaktesi se si e mendoni ju Jezusin edhe sa i rendesishem eshte AI per ju myslymanet!

2- Pse Ishte i veēant nga te gjithe te tjeret, si psh. veprat e tij(jeta), vdekja e ti ishte e veēant, rringjallja e tij ishte e veēant, rikthimi i tij do te jete i veēanta, pse te gjitha keto ne JEZUSIN???

3- a i jeni lutur ndonje here Perendise per karakteristikat e Jezusit, pse ishte me te medha se ēdo profet tjeter?

dua mendimet tuaja, por po ju jap nje keshille, para se te beni kete duhet te filloni edhe te luteni qe te jete Perendia qe tu tregoje se ēfare te pergjigjeni(sepse po te luteni per keto pyetje qe ju bera do te mirrni 100% pergjigje nga Perendia), edhe AI do te jete besnik.

Sepse eshte e kote qe te vazhdojme edhe te flasim per rrjeshtat e bibles, per profetet e tjere, per kryqin, per trinitetin etj.! nuk do ti kuptoni edhe nuk do te kini kurre nje pergjigje po nuk e jetuat vet Jezusin ne jeten tua, dmth pa njojtur Jezusin se kush eshte nuk do ti kuptoni kurre keto gjera!!!

Zoti ju dhente hirin e vet edhe do te lutem per te gjithe ju qe do te pergjigjeni, edhe pse nuk ju njohe por Perendia ju njehe!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Pergjithmone Shqiptar Maska e euzfor
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    Between the heaven and the hell !
    Postime
    110
    I nderuar i krishtere !

Mos u lodh kot sepse asnje mysliman nuk e pelqen Jezusin biles ju e dini qe ata e percmojne dhe e pranojne vetem si profet ! Une kam ca shoke(myslimane te flakte nga ata qe shkojne 5 here ne xhami) ketu qe mundohen te ma mbushin mendjen me idotsirat e tyre. Me thone qe bibla ka gabime e shume gjera te tjera prandaj mos u lodh kot sepse asnje nga keta me besim te gabuar nuk e shikon Jezu Krishtin si Zot. flm

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

Vellai faleminderit per keshillen. Une nuk dua qe te hap nje debat por dua qe ti sjelle ne vete sepse une e di qe kur nje myslymani e ndal edhe i ben kete pyetje nuk te pergjigjet sepse e dine shume mire se kush ishte Jezusi biles se kush eshte por nuk duan ti perulen.

kjo pike i ze te gjithe myslymanet edhe nuk dine se si te pergjigjen, i bien ana e anes per tu shmangur edhe per te ndryshuar muhabet por nuk i bergjigjen kurre!!!

Vellai Zoti te bekofte edhe mos harro qe tu flasesh per Zoti myslymaneve(shokeve te tu), biles beju kete pyetje me inzistence edhe me ne fund do te keshe fitim. Jezusi e tha qe "Bota nuk mund t'ju urrej juve por mua, sepse une deshmoje qe veprat e saja jane te mbrepshta"! Njerezit po te harrijne qe te njohin Jezusin do te njohin edhe nuk do te kene ato pyetje budallalleke qe kane!!!
    ne dashurine e krishtit te pershendes!!!
    DASHURIA

Pergjithmone Shqiptar Maska e euzfor
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    Between the heaven and the hell !
    Postime
    110

I nderuar i krishteri

Zoti te bekofte dhe ty vella !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    O i krishteri, kalama ngele tere jeten o mavri!
    Nuk kam nerva te merrem me kalamaj te kalibrit tend, nese do te dish se cfare vendi ka Jezusi ne Islam lexo Kur'anin.
    Shkurt me thene eshte nje nga profetet e medhenj te Zotit dhe ne per te gjithe profetet kemi shume respekt dhe i duam me shume se ēdo gje tjeter, bile edhe me shume se jetet tona.
    Jezusi nuk ishte "i veēante" nga te gjithe te tjeret, sepse ēdo profet ka pasur vecantite e tija dhe jo vetem Jezusi.
    Sa i perket veprave te tija (mrekullive) ato s'kane qene vetem mnopol i Jezusit, o i gjore, por mrekulli shume te ngjashme me Jezusin kane kryer edhe qindra profete te tjere, s'ka qendruar mbrapa aspak profeti i fundit Muhammeedi...
    Kurse sa i perket vdekjes dhe ringjalljes, ai per ne as ka vdekur dhe si pasoje as eshte ringjallur, keto jane perralla te paganeve...
    Per me shume, se pse jane perralla keto shiko temen "Myslimanet dhe kryqezimi i Krishtit".
    Siē te thashe o kalama karakteristikat e Jezusit nuk kane qene me te medha se ēdo profet tjeter, cdo profet ka pasur karakteristikat e veta, dikush ndryshe nga Jezusi e dikush si Jezusi.
    Dhe tani na trego se ku na paske zene mat, mor fakir???
    Nese ne nuk te kthemi kthyer pergjigje arsyeja eshte se ti te ngjall neveri me ato pyetjet e tua idiote, dhe jo per gje tjeter, thjesht te kemi injoruar dhe do te vazhdojme ta bejme nje gje te tille...
    "Euzfor" me thuaj me ke rri te te them se kush je, thote nje fjale e urte, ma ha mendja se ti nuk je me i ngritur se i krishteri, derisa e perkrah ne mendimet e tija idiote, mendime te cilat i ka kundershtuar dhe injoruar fort nje i krishtere tjeter (Klodi).
    Prandaj edhe per ti vlen e njejta gje.
    Une kam deshire qe e gjithe boten ta shoh ne Islam, por kur kam te beje me njerez si ju (qe te shpifni) them shyqir o Zot qe nuk i ke bere musliman keta se do te na felliqnin fare.
    I thirrni mendjes o te mjere...
    Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
    por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
    por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

i/e regjistruar Maska e nimue
    Anėtarėsuar
    06-08-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    78
    Te krishterit .
    Besoj se mjaftohesh me pergjigjen e drites .Shpresoj tju ndricoje mendjen te gjitheve.Meqe ra fjala nuk ke ndonje gje me te bukur me te cilen te merresh ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nimue : 18-08-2002 mė 15:33
    Guri i rende peshon ne vend te vet.

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

drites(edhe pse eshte mashkull) dhe minus

1- e prisja nje pergjigje te tille nga ty drita sepse te njoha se ēfare di edhe ēfare nuk di. ti je si ai (nuk ja mbaj mend nick-un qe mbante), qe ka ikur nga ky forum. fillonte te shante edhe te kercenonte kur nuk harrinte qe te pergjigjej pyetjeve, ndoshta e njehe se kush eshte! ju jini nga ata qe mohoni patriotat tane shqiptare(thoni qe kane qene tradhetare te kombit), nejse...!

2- fola njehere me nje myslyman (life), per kete fakt. ishte shume i zjarrte edhe e njihte kuranin. ndodh qe kur i bera pyetjen se kush ishte Jezusi per te, ai filloj te pergjigjej si gjithe myslymanet e tjere(qe ishte nje profet). i bera nje pyetje tjeter; pse Jezusi ishte i veēant nga te gjithe profetet e tjere(profecite per ardhjen e tij, lindja e tij, jeta edhe veprat e tij qe nuk i ka bere dot asnje ketu ne toke. pastaj meqe nuk besoni ne vdekjen edhe ringjalljen e tij atehere per kthimin e tij, dmth qe do te jete i vetmi qe do te kthehet perseri ne toke), a ja ke bere ndonjehere keto pyetje vetes, i thashe. ai filloj qe ti binte ana e anes vetem per tju shmangur kesaj pyetje. por kur ja perserita me tha te njejten gje qe me kane then D.J.(deshmimtaret e Jehovait), tani me vajti vone, a mund te flasim ndonjehere tjeter(sepse D.J. ketu ne itali kur nuk dine qe te pergjigjen shikojne oren edhe me thone te njejten gje), edhe kjo here tjeter nuk erdhi me, nuk e di perse, por di nje gje qe nuk i pelqeu pyetja!

3- e di qe ju jini fanatiker myslymaner edhe prandaj jua prezantova kete pyetje, sepse e dija qe do te me pergjigjeshit ne kete menyre. por pyetja eshte shume e thjeshte qe ju as nuk harrini ta kuptoni(ndoshta sepse nuk harrini te shikoni personalitetin e Jezusit).

4- profecite per ardhjen e mesise(krishtit), lindja e tij(shpallja e engjellit), jeta edhe veprat e tij(ishte ndryshe nga te gjithe te tjeret, po te shikosh mire te gjithe profetet kane mekatuar shume here, ndersa AI jo, asnjehere nuk ka mekatuar,sherimet edhe ringjalljet nga te vdekurit etj. qe ka bere), ardhja e tij perse dyti here qe e besoni edhe ju(e thote kurani) qe ta marrim hakēe hakēe asnje profet tjeter nuk do te ktheht veē Jezusit, PERSE???
    i vini veshin ketyre pyetjeve sepse jane te rendesishme!!!

Zoti paē hire per ju!!!
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-08-2002
    Vendndodhja
    angli
    Postime
    3
    pershendetje te ghitheve ne forum.Nuk kam shume kohe dhe po i bie shkurt.Doja te te beja nje pyetje ty o ''i krishtere''
    kush do te ndalonte SHBA dhe 'shoke'' qe ti pije gjakun qjithe botes po te mos ishte islami dhe islamistet. une kam kulture perendimore dhe nuk besoj shume ne asnje fe meghithese musliman vetem me emer por me sa kuptoj une atyne itali jane akoma rracista dhe keni nevoje qe te ndiqni ca stacione serioze si bbc. pastaj ne shqiptaret kemi mjaft probleme tonat dhe diskutimet fetare eshte me mire qe tua leme te tjereve dhe jo te behemi vegel e tyre more cun.

mirupafshim dhe respekt te ghitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-08-2002
    Vendndodhja
    angli
    Postime
    3
    sa per pyetjen tende se kush eshte juzusi , per mua ashte jo me i rendesishem e i vecante se nje italian qe shet fruta kety ne krye te rugices sime
    mirupafshim

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

emrah

1- tema ishte e ndryshme edhe ti nuk ke te drejte qe te flasesh ne kete menyre " sa per pyetjen tende se kush eshte juzusi , per mua ashte jo me i rendesishem e i vecante se nje italian qe shet fruta kety ne krye te rugices sime
    mirupafshim", sepse ketu duhen pergjigjur ata qe dine diēka edhe kane nje mendim. pjyetja nuk eshte per ata qe nuk ja kane idene se nga p...gomari, por per ata qe njohin edhe kane respekt!!!

2- islamizmi eshte i vetmi vend i qe ka ngelur prapa bote(si i thone ati llafi), por jo per kete une urrej arabet, biles une dua qe ata te jene shume mire edhe te pushojne qe te hidhen ne ere kot se koti, sepse lufta nuk nxjerre gje. nese ti me ke bere nje gje mua une nuk duhet te hedh ne ere te gjithe pallatin ku banon sepse keshtu nuk jam njeri por injorat edhe kafshe. nuk me pelqen as ate qe ben amerika qe shfrytezon nga rasti sepse eshte nje popull i fuqishem ne monedhe, edhe qe ne shume vende vuajne nga uria ose vdesin sepse duan te fitojne keta njerez. problemi nuk eshte ky por eshte tjeter. une dua tedij se kush eshte Jezusi per myslymanet.

3- po te njohesh do te habitesh edhe nuk do te thuash fjalen rracizem, te pakten ketu ku jam, jam nje shembull shqiptar edhe jo si ata injoranter qe vjedhin ose sjellin droge ose arme ose ku ta di une se ēfare sjellin tjeter.

4 Une po sjell ne kete forum ate qe mua me ndryshoj jeten edhe kush me njehe(te afermit e mi, komshinjte etj.)kane pare se si punon Perendia ne mua. Dua qe ashtu siē me ndryshoj mua jeten edhe me solli paqen e vertet, dashurin e vertet edhe i dha nje kuptim jetes time(tani kuptove perse jetojme ne kete bote), te njejten gje te beje ne jeten e te gjitheve edhe tju japi paqen e vertet(jo ate qe duan te japin politikantet, por paqen e Perendise, qe shume veta nuk e njohin se ēfare eshte)!!!

Zoti te bekofte!!!
    DASHURIA

Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nihilizmi
    Nga SKUTHI nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 10-11-2018, 10:04
  2. A u Kryqezua dhe a u ringjall Jezusi?
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 02-08-2014, 03:59
  3. Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 11:58
  4. Njerėzorja e Jezu Krishtit (Isau a.s.)
    Nga Senadi_ul nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:06
  5. Gjithēka mbi Jezu Krishtin Zot
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 08-11-2006, 06:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •