Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 101
    i/e regjistruar Maska e Bleti002
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Brenda rruzullit tokesor...
    Postime
    56

Pershendetje...

Per sa i perket 1x1x1 kjo eshte dicka jashte teme.Ne po flasim mbi dicka qe ekziston...per tre persona (Zota).Ne perkufizimin e shumezimit dhe te mbledhjes nuk e dime.Por ama kur flitet per nje trini...ne imagjinojme 3 Zota.Nuk eshte keshtu ??? Ju flisni per Atin (1), Birin (2) dhe shpirtin e shenjte (3) te cilet ndodhen te bashkuar ne nje.Ligjet tek ky Zot (Zota) kush i vendos.Kush e ka krijuar token dhe qiellin Ati apo Biri??? Mos me thuaj qe te dy sepse del komplet jashte pastaj.Po njerzit kush i ka krijuar?Nejse une e permenda edhe me pare qe kompetent ne kete fushe nuk jane...por ama qe adhuroni 3 Zota kete nuk e luan as topi.Ky eshte kulmi. I luteni Jezusit per te shkuar te baba. Pune eshte kjo. Pse mos me ju lut direkt Babes dhe me shku pastaj rehat fare???!!!
    Edhe nje gje tjeter qe me ben shume te cuditem eshte se kur e kryqezuan Jezusin... Ai tha : Ate, fali keto sepse nuk e dine se cfare po bejne.
    Po tani mekatet kush po i merrte Jezusi apo Baba??? Po pse Jezusi ( mqs ishte Zot) nuk i fali direkte njerzit por ju lut babes???

Po patet mundesi mi shpjegoni se une akoma s'kam gjet pergjigje rreth kesaj.

Nejse...e rendesishme eshte te adhurohet Ai te cilit i takon adhurimi sepse perndryshe...eshte humbje e madhe...

Pershendetje...
    Sikur tė gjithė drutė nė tokė tė jenė lapsa dhe sikur detit t'i shtohen edhe shtatė dete (e tė jenė me ngjyrė), nuk do tė mbaronin fjalėt e All-llahut(do tė shterroheshin detet, do tė soseshin lapsat, e jo mrekullitė e Zotit). All-llahu ėshtė ngadhėnjyesi i urtė.

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134
    Klodi nuk eshte puna vetem tek ajo qe ceshtja e Trinis eshte disi e ngatrruar, me e rendeisheme shte se Trinia nuk mesohet fare ne Bibel, pra nuk eshte nje mesim Biblik, sipas shume studjueseve ka nje origjin krejtesisht pagane...

Nuk ka asnje verset ne Bibel qe ta vertetoj ate, qoft edhe ne menyre te terthorte (pse nuk e mesoj Jezisi hapir ktee ceshtje?), biles as hebrej te cilet udhehiqeshin nga Testamenti i Vjeter nuk e besonin dica te teille. pse pra?
    Apo jo?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-06-2002
    Postime
    131
    se lun as topi arsyetimin e danielit

selam

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar mė parė nga Danieli
    Klodi nuk eshte puna vetem tek ajo qe ceshtja e Trinis eshte disi e ngatrruar, me e rendeisheme shte se Trinia nuk mesohet fare ne Bibel, pra nuk eshte nje mesim Biblik, sipas shume studjueseve ka nje origjin krejtesisht pagane...

Nuk ka asnje verset ne Bibel qe ta vertetoj ate, qoft edhe ne menyre te terthorte (pse nuk e mesoj Jezisi hapir ktee ceshtje?), biles as hebrej te cilet udhehiqeshin nga Testamenti i Vjeter nuk e besonin dica te teille. pse pra?
    ========================================

Daniel...ketu qendron edhe e keqja, se kush na e paska te drejten te na thote se Bibla se mesonka nje gje te tille?

Dmth une shkruaj nje liber me nenkuptime. Nqs une do te mbetem gjalle pas shkrimit te librit tim (botimit), kush do te jete ne gjendje me mire se une te interpretoje nenkuptimet, pasazhet e fshehura, natyren e pasazheve te fshehura, perse te jene te fshehura disa pasazhe? Une them se asnje, por e shumta eshte se ndonje i zgjuar nuk do bente gje tjeter vetem se po te bashkohej me interpretimin tim.

Bibla, qe perpiqem tu them protestanteve, ka nje autor, Kishen, edhe nuk u gjet ne pazar, edhe hajdeni tani o burra ta interpretojme sebashku se cfare do te thote e cfare nuk do te thote ky liber.

Ne Bibel mesohet Triniteti edhe pike...kjo gje eshte mese eqarte, ne mos njerezia nuk do te kuptoje se nuk do...

Vertet nuk mesohet Trinia ne kuptimin kanonik, dmth me rregulla e kanune, por pasazhet, mesazhi i vargjeve e ben te qarte kete mesim. Kisha nuk kishte nevoje qe ne librat e kanonizuara te permende shprehimisht fjalen Trini edhe besimin ne te, sepse ishte dicka qe besohej gjeresisht, edhe e pare brenda Kishe edhe Tradites se saj, prej ku Bilba (DHR) vjen, eshte e qarte se pasazhet e shumta flasin per Trinine!

Vetem kur heretike cenuan rregullin e besimit, dmth daljen jashte tradites edhe Kishes, ata fillluan ta veshin me Hije dyshimi Shkrimin e shenjte, pasi kishin humbur drejtuesin (Kishen).

Ndersa persa i perket Israeliteve ne DHV, mund te te them, se edhe pse ata besonin jo ne nje TRINI si ne rastin e te krishtereve, prape kishin gjurme te saj: A nuk u tha kete Krishti judenjve edhe ata mbeteshin pa pergjigje..ps tek pasazhi kur Krishti thote: Cili thoni juve se eshte Krishti? Farisejte u pergjigjen se eshte Bir i Davidit, atehere Krishti i pyet se si eshte e mundur atehere se Davidi thote ne psalmat "I tha Zoti Zotit tim, ulu ne te djathten time .....etj? Si eshte e mundur qe Davidi e quajti Zot, trashegimtarin e tij vete? Pyetje se ciles judenjte su pergjigjeshin dot, madje Bibla pohon se qe atehere ata as nuk guxonin ta pyesnin me.

Po keshtu shume pasazhe te tjera flasin per gjurme te Trinise ne DHV.

Fakti qe u shpall me vone ne DHR plotesisht ka te beje vetem me plotesimin e shpalljes hyjnore ne kohe!

=====

Sa per teorite pagane...vertet...edhe parajsa e ferri jane teori pagane para krishterimit e judaizmit,mos valle per kete arsye nuk duhet te ekzistojne??!!

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

.

O Klodi ne qofte se Perendia do te na tregonte mbi ate se eshte i perber ne Trinitet, pse nuk na i tregoj kete haptas?
    Ne Bibel nuk ka asnje verset qe te na tregoj haptas se Zoti eshte i perber nga Ati, Biri dhe Shpirti i shenjt (ne qoft se po sille atehere), as dishepuj nuk kae folur per dicka te tille ne menyre te qart, atehere pse jo?
    A nuk duhej qe Bibla apo ungjijt te kishin faqe te tere per kete ceshtje, meqe eshte nje nga ceshtjet me me rendesi?
    Bibla kur bje fjala per gomarin mbi te cilin hipi Jesusi e tregojne me saktesi te kater ungjijt, kurse per Trinitetit, jo vetem qe fjala "Trini" nuk gjnedet fare, porse as si mesim nuk ekziston...

Ti na fole se ka argumenta qe tregojn per Trinitetin, ne qoft se po ateher une jame gati qe te diskutojme mbi kete, ti sille provat e tua dje di diskutojme...

Mbi versetin qe ti e perdor si evidenc te tirnitetit ne Bibel, une ne fakt nuk shoh asnje gjurm te trinitetit, madje ne fakt sote tek judejn gjenden shume shpjegime te logjikeshme mbi ate vesret...

Sa per ate qe edhe ferri dhe parajsa kane qene mesime "pagane" edhe para Krishterimit, (dhe ne kete raste gjenden si mesime edhe ne Islam), mund te themi:

Cdo fe, besim qoft edhe pagan burimin e tij e ka nga feja e vertet, me kalimin e kohes keta i shtuan fes se vertet gjera te paverteta, i hoqen shume te tjera, dhe per kete shkak ne gjem e tek ata disa nga idet te cilat sot ekzistojne edhe tek fet monotesite. Sa per trinitetin, ai nuk mund te futet ne nje shpjegim te tille, pasi po te ishte nje mesim i prifetve te para, ai qearty do te tregohej ne Dhjaten e Vjeter, porse kjo nuk ndodh, nga kjo nxjerrim si kokluzion se eshte nje shpikje e cila nuk ka asnje burim nga besimi i drejte...

Athere po pres qe te sjellesh evidencat e tua, mbi mesimin e Trinitetit ne Bibel.
    Apo jo?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Daniel..po mire ti i lexon pergjigjet e mia..?

A mund te me permendesh me pika se ne cfare te jam pergjigjur?

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

.

Klodi, ne pergjigjen tende mbi Trinitetin (ne qoft se do ta quanim keshtu), le njeher qe ka plot gjera te paverteta, porse ti nuk shpjegon asgje se si Triniteti mesohet ne Bibel. Ti thua:

"Ne Bibel mesohet Triniteti edhe pike...kjo gje eshte mese eqarte, ne mos njerezia nuk do te kuptoje se nuk do..."

Mund te na i tregosh se ku na u mesoka qarte Triniteti ne Bibel, theme qarte?!

Gjithashtu ti thua:

"Vertet nuk mesohet Trinia ne kuptimin kanonik, dmth me rregulla e kanune, por pasazhet, mesazhi i vargjeve e ben te qarte kete mesim. Kisha nuk kishte nevoje qe ne librat e kanonizuara te permende shprehimisht fjalen Trini edhe besimin ne te, sepse ishte dicka qe besohej gjeresisht, edhe e pare brenda Kishe edhe Tradites se saj, prej ku Bilba (DHR) vjen, eshte e qarte se pasazhet e shumta flasin per Trinine!

Une se pari nuk thash se pse nuk u sqarua me kanone etj, thjesh thashe se duhet te sqarohej me menur te qart, fjala bje te kishte nje a dy versete ku te thuhei se: "O ju besimtar Une peredia jauaj jame i perber prej Atit, Birit dhe Shpirtit te shent", pra pse nuk ka nje verstet te ngjashem? Ose edhe ashru sic thua ti, pse te mos shpjegohej me rregula, a nuk thote Jezusi se:"...une nuk lashe asgje te paqart..."?!

Pastaj, ku i ke mare keto informacione se Triniteti mesohej gjeresisht?! Pa me thuaj kush e ka mesuar ate ne shekullin e pare, apo te dyte? A e kane mesuar ate Eterit e Kishes?

Une e kuptoj shume mire arsyetimin tend, pose vetem po te kerkoi evidenca mbi ato qe ti pretendon...

Meqe ti kemgul, atehere une po te kerkoj te sjellesh prova (jo te shpjeguara me ligje sic permende ti), qe provojn qe Triniteti mesohet ne Bibel, apo qe besohej gjeresisht ne ate kohe...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Danieli : 28-09-2002 mė 14:52
    Apo jo?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar mė parė nga klod
    ========================================
    Atehere une po detyrohem te citoj veten:

Daniel...ketu qendron edhe e keqja, se kush na e paska te drejten te na thote se Bibla se mesonka nje gje te tille?

Dmth une shkruaj nje liber me nenkuptime. Nqs une do te mbetem gjalle pas shkrimit te librit tim (botimit), kush do te jete ne gjendje me mire se une te interpretoje nenkuptimet, pasazhet e fshehura, natyren e pasazheve te fshehura, perse te jene te fshehura disa pasazhe? Une them se asnje, por e shumta eshte se ndonje i zgjuar nuk do bente gje tjeter vetem se po te bashkohej me interpretimin tim.

Bibla, qe perpiqem tu them protestanteve, ka nje autor, Kishen, edhe nuk u gjet ne pazar, edhe hajdeni tani o burra ta interpretojme sebashku se cfare do te thote e cfare nuk do te thote ky liber.
    ==========================================

Ne pasazhin me siper une kam dhene menyren e themelin ne te cilen shihet interpretimi biblik.

Me gjere, Bibla interpretohet brenda Kishe, Tradites se saj te shkruar e gojore, edhe deshmive te jetes se shenjterve, martireve, liturgjise, himnologjise kishtare

Vetem se duhet theksuar, per parandalim te ndonje keqkuptimi...Tradita kishtare eshte gojore edhe e shkruar, eshte vete jeta edhe Deshmia e Kishes se Gjalle se Krishtit, edhe nuk eshte thjesht nje liber+Bibla...

keshtuqe thjesht edhe deshmia e Kishes se sotme Ortodokse per Perendine Trini eshte nje vertetim i besimit te pare te krishtere ne Trini, pasi kjo Kishe ruan gojarisht edhe te shkruar kete te vertete.

Ne Bibel mesohet Triniteti edhe pike...kjo gje eshte mese eqarte, ne mos njerezia nuk do te kuptoje se nuk do...

Vertet nuk mesohet Trinia ne kuptimin kanonik, dmth me rregulla e kanune, por pasazhet, mesazhi i vargjeve e ben te qarte kete mesim. Kisha nuk kishte nevoje qe ne librat e kanonizuara te permende shprehimisht fjalen Trini edhe besimin ne te, sepse ishte dicka qe besohej gjeresisht, edhe e pare brenda Kishe edhe Tradites se saj, prej ku Bilba (DHR) vjen, eshte e qarte se pasazhet e shumta flasin per Trinine!

Vetem kur heretike cenuan rregullin e besimit, dmth daljen jashte tradites edhe Kishes, ata fillluan ta veshin me Hije dyshimi Shkrimin e shenjte, pasi kishin humbur drejtuesin (Kishen).
    =============================================

Nqs ju prisni qe te diskutoni, duke interpretuar secili nga kendveshtrimi i tij kuptimin e vragjeve edhe pasazheve biblike, me mire keto spekulime personale behini me levizje heretike, qe e shohin Biblen po keshtu, sikurse Protestantet me shoke....

Sa per vende te Bibles ku citohet Hyjnia e Krishtit me Frymen e shenjte, shih shkrimin e Beratit, qe te kursejme kohe, ne forumin e Bibles, edhe po pati kundershtim thojini...vetem vereni se Nesues Jehovisti as qe ka mare pjese atje, sikur u zhduk edhe tani.
    Ndersa persa i perket Israeliteve ne DHV, mund te te them, se edhe pse ata besonin jo ne nje TRINI si ne rastin e te krishtereve, prape kishin gjurme te saj: A nuk u tha kete Krishti judenjve edhe ata mbeteshin pa pergjigje..ps tek pasazhi kur Krishti thote: Cili thoni juve se eshte Krishti? Farisejte u pergjigjen se eshte Bir i Davidit, atehere Krishti i pyet se si eshte e mundur atehere se Davidi thote ne psalmat "I tha Zoti Zotit tim, ulu ne te djathten time .....etj? Si eshte e mundur qe Davidi e quajti Zot, trashegimtarin e tij vete? Pyetje se ciles judenjte su pergjigjeshin dot, madje Bibla pohon se qe atehere ata as nuk guxonin ta pyesnin me.

Po keshtu shume pasazhe te tjera flasin per gjurme te Trinise ne DHV.

Fakti qe u shpall me vone ne DHR plotesisht ka te beje vetem me plotesimin e shpalljes hyjnore ne kohe!

=====

Sa per teorite pagane...vertet...edhe parajsa e ferri jane teori pagane para krishterimit e judaizmit,mos valle per kete arsye nuk duhet te ekzistojne??!!

i/e regjistruar Maska e mesues
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113
    Klodian,sinqerisht me vjen keq per ty , qe kerkon te na bindesh me ''arsyetimet'' e tua pasionante .
    Ke thene nja dy here se ku kam humbur une; ketu jam dhe po kenaqem duke lexuar dhe duke pare mundimet e Sizifit per te ngjitur gurin ne maje te malit.
    Ne qofte se te pelqen ky tregim i mitologjise , beji nje pyetje te ndjerit Sizif se ce shtynte te bente gjithe ato perpjekje per te realizuar nje qellim qe ishte i destinuar te deshtonte.

Myslimanet po te bejne disa pyetje shume te qarta dhe megjithese nuk dyshoj ne zgjuarsine dhe njohurine tende, nuk po shoh se je ne gjendje te shuash kureshtjen e tyre.

Megjithate ,vazhdo te germosh Tare se .............ke per te gjetur.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ore po ju o do jeni te pafytyre fare ose une nuk di si tua ve emrin, vetem po te perdor fjalor jo normal..

Ti mor cun, ti cfare e thene ti per temen e leri muslimanet!!!???

Deri me sot, pervc disa pohimeve galloshe asgje me teper...

Perse mashtron, kur thua se muslimanet me paska bere disa pyetje qe une po u verdalloskam?

Perse nuk i je cituar ne pyetjet e mos pergjigjet e mia?

Si ta komentoj.....

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nihilizmi
    Nga SKUTHI nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 10-11-2018, 10:04
  2. A u Kryqezua dhe a u ringjall Jezusi?
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 02-08-2014, 03:59
  3. Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 11:58
  4. Njerėzorja e Jezu Krishtit (Isau a.s.)
    Nga Senadi_ul nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:06
  5. Gjithēka mbi Jezu Krishtin Zot
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 08-11-2006, 06:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •