Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 101
    . Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    EEJ TE GJITH MUSLIMANEVE U BEJ THIRRJE QE TA LEM KET DEBAT SE NUK JA VLEN KUR KUNDERSHTAR ESHTE NJE DEBIL SI KY INJORANTI I ITALIS QE SKA CA BEN GJITH DITEN ATY DHE FUTET DHE DO ME NGATERUAR ROBT ME BUDALLALLIQE .SE TE FLISTE SI TE KRISHTERET E TJER HAJDE JA VLENTE PO KY TREGON HISTORIRA FSHATRASH MUSLIMAN QE JAN KTHY TE KRISHTER HHmm haaaajde shembull hajde. PRANDAJ JU KESHILLOJ QE KUR TE HAPI KY INJORANTI NA1 TEM MOS TI PERGJIGJET KUSH OK???VETEM PO HAPI KLODI OSE AI DESHMUSI DHE NA 1 QE JA VLEN TE FLASESH . HAJD DHE KY MUHABET U MBYLL BESOJ
    .

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Tek ajo pjesa qe ti Drita ke thene se une kam gabuar duhet te kesh perdorur llogjiken e deshires.

E njejta logjike qe perdoret per te vene ne pikepyetje thenien e Krishtit dhe vertetesine e saj, eshte perdorur edhe per apostujt, atyre te cileve u foli Krishti.

Apostujt vete u vrane, u kryqezuan, u mbyten apo u dogjen sepse thane se Jezu Krishti ishte bir i perendise.

Si mendon ti, pse duhet qe te genjenin ata kur ishin te bindur se po genjenin.

Pse duhet qe te pranonin vdekjen per nje dicka qe ata vete ishin te bindur se ishte genjeshter.

Une edhe ne tema te tjera ju kam ftuar per te krijuar nje teme per te verteten e cila duhet te jete e vetme dhe eja te diskutojme se bashku per te.

Ti me thua se pse nuk vij e te diskutoj se si evoluan apo ndryshuan apo krijuan ungjijte.

Skam pare ndonje vlere dhe them se nuk del ndonje gje prej kesaj.

Ungjijte nuk jane diktuar nga Krishti sic pretendoni ju myslimanet per Kuranin se eshte diktuar nga Muhameti te cilit i foli Zoti.

Ungjijte jane krijuar nga njerez te ndryshem dhe kuptohet qe ka pasaktesi te cilat nuk e prekin thelbin e besimit.

Grumbullimi i tyre nga feja e krishtere eshte bere per te vetmin qellim unifikimin e fese, perderisa ka vetem nje Zot duhet te kete vetem nje fe qe i perket Zotit te vetem.

Problemi me islamin eshte pak me ndryshe, dhe kjo sepse thelbi i kesaj feje qendron jo tek profeti por tek ajo qe eshte e shkruar.

Ne kete aspekt fleksibiliteti humbet se kupto, fjalet i merr era. Por kur e ke te shkruar te zezen mbi te bardhe cfare ti besh.

Ja si thua ti.

Te kete dhene porosi Zoti qe grate duhet te mbajne perce?

Te kete thene Zoti valle se mishi i derrit nuk duhet ngrene?

Une vete jam i bindur se Zoti nuk eshte marre fare me keto dy elementet me siper.

Ato ose i ka futur Muhameti ose dikush tjeter ne Kuran dhe islam.

Nuk po hyj ne detaje te tjera per te hedhur poshte lidhjen midis Kuranit dhe Zotit sepse eshte e kote.
    Kundershembujt e mesiperm jane te mjaftueshem

Njerezit nuk e besojne ate qe nuk duan t'a besojne.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baobabi : 29-08-2002 mė 12:27

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134
    Boabai, sic ta kame thene edhe Bibla jote e bene mishin e derrit si te pa paster, tani nuk kame koh qe te te sjell versetin, porse ne nje faqe kristiane ku behet nje pyetje mbi kete thuhet:

Pyetje: Pse lejohet mishi i derrit dhe i alkoolit nė Bibėl dhe nė fenė e krishterė?

Pėrgjegjje: Ėshtė paragjykim. Ėshtė mungesė e leximit tė Biblės. Mishi i derrit, sipas Dhiatės sė Vjetėr ėshtė mish i papastėr pėr t’u ngrėnė, ndėrsa kėtė mėsim Kurani dhe islamizmi e kanė marrė nga Bibla. Bibla ka edhe njė listė mė tė gjatė se cilat janė mishrat e pastra dhe tė ndyera, gjė qė mungon nė Kuran. Njėjtė ėshtė edhe me alkoolin. Bibla thotė, mos u dehni, shmangiu verės. Krishterimi nuk ėshtė njė besim i tillė qė me njė gotė tė vogėl vere ta prishėsh kėtė fe, kjo ndodh me myslimanizmin. Besimtarėt e devotshėm tė krishterė kurrė nuk dehen me asnjė lloj alkooli.

http://botaime.com/letragjalle/faq28.htm

Pra si mendon, pse Zoti ne Dh V e ndaloj kete mish?
    Apo jo?

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Sipas meje

Une nuk e besoj se mishi i derrit eshte i papaster dhe besoj se kam drejt. Kete konkluzion nuk e kam krijuar por e kam nxjerre duke pare se cfare ndodh ne praktike, ku mishi i derrit eshte nje mish i ushqyeshem sic jane edhe mishrat e tjere.
    Derri mund te kete probleme per t'u mbareshtruar por cila kafshe nuk ka.

Edhe une nuk kerkoj qe te di se ne cilin vend e ka permendur Dhjata e Vjeter mishin e Derrit apo gjera te tjera qe une nuk e besoj se kane origjinen nga Zoti.

Dhjata e Vjeter eshte perfshire ne serine e librave qe flasin per Zotin nga feja e krishtere ashtu sic kane ardhur ne ditet e sotme.

Gjithe kjo eshte bere per te ruajtur aq te vertete sa ka mundur te vije deri ne ardhjen e Krishtit.

Ka ardhur si ka ardhur eshte me mire se hici, dhe kjo per aresyen e thjeshte se flet per Zotin.

Nuk do te kishte llogjike qe te flisje per Zotin dhe te mos pranoje profetet e meparshem.

Ajo qe kam dashur te theksoj une eshte ne fakt sjellja e nje kundershembulli per te kundershtuar absolutizmin e Kuranit si fjale e perendise.

Eshte shtjelluar ketu se Kurani eshte diktuar 100% sic eshte thene nga Zoti.

Po te pranoj se ky pohim eshte i vertete atehere me duhet qe te pranoj se Kurani ne teresi nuk eshte fjale e Zotit per te pakten dy aresyet e mesiperme (percja dhe derri)

Une nuk jam absolutist per Biblen dhe shkrimet e saja per vete faktin se nje pjese e madhe e tyre jane historira qe nuk kane trajtuar raportin e njeriut me Zotin.

Per librat qe pretendohen te kene prejardhje nga profetet korrigjimin nuk mund t'a bejne njerezit.

Vete Jezu Krishti nuk u morr me korrigjime se si e ka thene filan profet ne filan liber kete ceshtje apo si e ka thene ky tjetrin

Perderisa ai ishte biri i perendise kjo ishte me teper se e mjaftueshme per gjithcka tjeter.

i/e regjistruar Maska e FCSAWYER
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Vendndodhja
    Angli ( Oxford )
    Postime
    12
    O i Krishtere meqe e ke bere keto pyetje ti Kush eshte JEZUSI per ju myslymanet? Postimi #1

1- Dua te dij me me zaktesi se si e mendoni ju Jezusin edhe sa i rendesishem eshte AI per ju myslymanet!

2- Pse Ishte i veēant nga te gjithe te tjeret, si psh. veprat e tij(jeta), vdekja e ti ishte e veēant, rringjallja e tij ishte e veēant, rikthimi i tij do te jete i veēanta, pse te gjitha keto ne JEZUSIN???

Deshiroja qe te lexoja pergjigjen tende. jam shume kurioz

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

alDI

mos fol kote sepse nuk je ti qe udheheq te tjeret por ti vete pas turmes. nejse doje te provoje se do te degjonte njeri...te vajti ufje kesaj radhe! ndoshta nuk e ke kuptuar ketu duhet it pergjigjesh pyetjes edhe jo te flasesh per mendimin tent, se perndryshe kot sa hyre ne kete tem!!!

danieli

Une du te te them se shume gjera te dhjates se vjeter nuk jan anulluar por rinovuar me ardhjen e Jezusit. Nese me perpara duhej qe te behej kurban per faljen e mekateve(si ju myslymanet), tani nuk pranohet sepse eshte Jezusi. nese ne tempull qendronte nje perde qe mos te dukej tani nuk ekziston(u gris qe kur Jezusi dha si fli(kurban) veten e vet, etj. deri tek mishi i derrit. nese shikojme mire ne 1Tim. 4:1-5".. nese nje ushqim merret me falenderim asnjegje nuk eshte e papaster"! Per te kuptuar Biblen duhet qe ne fillim te lutesh(ti lutesh Perendise) edhe pastaj Perendia te pergjigjet, sepse siē thuhet qe "njeriu natyror nuk mund te kuptoj gjerat e Frymes se Shenjte sepse per te jane marrezi edhe ato gjykohen vetem frymerisht..."(1Kor.2:14-16)!Lexoji ndonjehere se do te bejne mire...!

FCSAWYER

shiko nese une hap nje teme te tille une jam i bindur edhe ngaqe e njohe prandaj e hap edhe pyetja eshte per cilido qe hyne edhe do te pergjigjet(te marri pjese)! nejse po te pergjigjem shkurt.

Si fillim Ai eshte shfajsi i mekateve te mia. edhe me pas eshte pajtusi midis meje edhe Perendise. eshte Zoti im edhe shpetimtari im. Jezusi eshte Zoti vet ne fryme edhe ne trup eshte Biri i Perendise. ne fryme e ka deshmuar edhe pse shume kerkojne qe ta hedhin posht por me kot sepse nuk mund te hidhesh kundra Perendise. fakti qe ēifutet e vrane eshte sepse thoshte qe Perendia eshte ne te edhe Ai ne Perendine, dmth qe ishte vet Perendia ne fryme edhe ne trup ishte bir i Perendise.

kjo eshte nje pergjigje e shkurter qe te dhashe.

te dashur vizitator nese hyni ne kete teme ju lutem qe mos te hapni tema te ndryshme por ti perqendroheni temes edhe jo te ndryshoni teme...Faleminderit!!!

me respekt...!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e FCSAWYER
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Vendndodhja
    Angli ( Oxford )
    Postime
    12
    E lexova pergjigjen tende. Mirepo nuk e ke sqaruar shume mire pyetjen tende qe u ke bere te tjereve, megjithate ti e ke hapur kete teme thjesht me kaluar kohen e jo me marre ndonje mesim sepse cfare do qe te themi ne vizitoret nuk do te ndryshoje asgje tek ty. Ti ke besimin tend dhe ne kemi besimin tone ti beso ne besimet e tua ne ne te tonat. Me bene pershtypje fjalet e tua qe the per Jezusin ( Isain ) te cilat jane pak te ngateruara. Ti thua qe Jezuesi eshte Zot vete dhe perseri thua qe Jezuesi eshte Bir i Zotit. Tani Zoti na falte por shpresojme qe te nxjerrim mesim nga kjo teme. Eshte e pamundur qe nje te jete dy nje eshte nje.
    Zoti eshte Zot dhe eshte nje Nuk ka lindur dhe eshte i lindur Ka ekzistuar dhe do te ekzistoje. Dhe Jezuesi eshte I derguari i Zotit qe ti drejtoje njerezit ne rruge te drejte, ashtu sic kane ardhur edhe te derguar te tjere para tij dhe pas tij I derguari i fundit Profeti Muhamedi ( alejhi selam ).
    Ti ke permendur qe Jezuesi ka bere mrekullira te cilat askush nuk i mohon eshte e vertete per ato qe thua dhe nuk hidhen poshte. Mos harro qe cdo i derguar i Zotit ka pasur mrekullite e tyre.
    Mos e be fene politike. Jeto i lumtur ne besimin qe ke.
    Njeriu pa fe eshte si kali pa fre. Fjale e urte e popullit , ( nuk eshte thene nga une )

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

1- nese une bera kete pyetje nuk eshte se nuk me intereson por sepse nese dikush fillon edhe mendon pak per Jezusin ate qe ishte edhe qe eshte atehere do te kuptohet shume thjeshte edhe nuk do te hapen tema te tjera, qe flasin per kryqezimin, per frymen e shenjte, per trinin etj.!

2- po te shqyrtosh shkrimet e shenjta, ne dhjaten e vjeter te gjithe profetet kane folur per Jezusin. Jezusi nuk eshte veēse siē ka emrin "Perendia me ne" ose Krishti "I Vajosuri i Perendise", ne pak fjale Ai qe ka frymen e Perendise edhe ne pak fjale Perendia i veshur me trup njeriu!

3- nese dikush njehe personalitetin e Jezusit do te njohe gjithēka qe qe thote mister ose enigem(shume e perdorin kete term sepse nuk njohin)!

4- per te njohur Jezusin duhet te besh tre gjera shume te rendesishme: a) te largohesh nga ēdo fetar te ēfaredolloji feje qe ekziston edhe... b) te fillosh te lexosh biblen edhe kuranin ēdo dite edhe... c)te fillosh te lutesh se kush thote te verteten nga keta te dy librat edhe kush nuk eshte nga Perendia!!!

te garantoj qe do te marresh nje pergjigje shume shpejte nese e bene edhe nese e bene me zemer. ah se desh harrova kur te fillosh te lexosh Biblen fillo edhe lexo dhjaten e re qe flet per jeten e Jezusit edhe deshmite edhe pastaj dhjeten e vjeter(do ta keshe me te lehte per te kuptuar dhjaten e vjeter)!!!

Zoti te bekofte!!!
    me respekt...!!!
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    "Baobai" kush te tha ty, se dishepujt paskan predikuar se Jezusi paska qene Biri i Perendise, apo Perendia vete???
    Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
    por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
    por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Lightbulb

bibla edhe historia e thone qe dishepujt kane predikuar shpetimin nepermjet Jezusit ne kete menyre: "...beso ne Zotin Jezus edhe do te shpetohesh ti edhe familja jote" veprat 16:31!

kjo eshte vetem nje nese shikon ne bibel gjene kudo qe predikojne Jezusin ose hyjnine e Jezusit!!!

historia qe eshte myslymane jo, ndersa e tregon ajo, "e verteta"!!!

me respekt!!!
    DASHURIA

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nihilizmi
    Nga SKUTHI nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 10-11-2018, 10:04
  2. A u Kryqezua dhe a u ringjall Jezusi?
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 02-08-2014, 03:59
  3. Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 11:58
  4. Njerėzorja e Jezu Krishtit (Isau a.s.)
    Nga Senadi_ul nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:06
  5. Gjithēka mbi Jezu Krishtin Zot
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 08-11-2006, 06:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •