Close
Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 101
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

e nese..

Nese nuk do te ishni myslimanet kundra , ku do te vertetohej fjala e Perendise , qe thote: Mesazhi i kryqit eshte MAREZI per ata qe HUMBASIN dhe per NE qe SHPETOHEMI , FUQI e Perendise?"
    Perpiquni qe nepermjet atyre qe kundershtojne Biblen, te shihni dhe te vertetoni plotesisht ato qe Perendia ka thene me perpara ne Biblen e tij, kur ende nuk kishte myslimone dhe Muamet mbi dhe.
    Nje here dikush me pyeti rreth rrezimit te dy kullave binjake ne Amerike prej Terroristeve islamike, dhe me tha:Perse Perendia e lejoi kete goditje ndaj Amerikes, sepse ju thoni se ne Amerike eshte kisha e Perendise?
    Pergjigja ime ishte:
    Se pari Perendia nuk goditi kishen e tij. Se dyti prindi e disiplinon femijen e tij kur ai gabon, dhe e paralojmeron nese ai nuk ben vullnetin e tij. Ai me tha: Por cili ishte gabimi i amerikes? Une i thashe: NE boten perendimore, Kisha(flas per institucionin kishetar, dhe jo kisha e Krishtit) , duke filluar nga kisha katolike dhe me radhe, filluan te pranojne dhe te thone se, kurani eshte fjale e Perendise. Ketu fillon gabimi i pare. Ata filluan te hapin fene islame ne vendet ku Krishti kishte dhene bekimin e tij .Por a i pelqeu Perendise kjo gje? Pikerisht u desh 11Shtatori qe bota e krishtere te njihte FRUTIN e ketij besimi, te cilet me fjalet Allau ekbek , ju futen kullave binjakedhe varrosen ne dhe mbi tre mije njerez. Sot ne te gjitha predikimet qe behen ne Amerike dhe kudo ne kishen e Perendise neper bote, nuk ze me vend mendimi se :kurani eshte fjala e Perendise. Pra Perendia ju tregoi FRUTIN , ne mernyre qe te krishteret te njohin PEMEN.
    Sa here e ndeshkoi Perendia popullin e tij Izrael? Por ai e ndeshkoi qe Izraeli te bente vullnetin e tij dhe te ecte mbas mesimit te tij. Mos Valle Perendia e ndeshkoi Izraelinper ta humbur ate ploteisht? Ka ndeshkim te Perndise , i cili eshte per bijte e tij, ne menrye qe ata te ecin pas mesimit te Perendise,por ka dhe shkatrim per ata qe nuk e njohin dhe nuk e besojne Perendine JEHOVAH. Mesoni nga kjo. Kafshoni mollen qe te ndjeni shijen e saj, spse FRUTI tregon Pemen e cfare natyre eshte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 26-08-2002 mė 22:28

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    UNE JAM MYSLIMANE DHE JEZUSIN E KAM KONSIDERUAR NJESOJ SIC DO TE KONSIDEROJA MUHAMEDIN ESHTE E NJEJTA STRUKTURE NE CDO FE ESHTE PAK IRONIKE POR KESHTU ESHTE LOL

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    usa Boston
    Postime
    6
    Lexova "Kush eshte Jezusi per ju muslimanet?"
    Pergjigjet ,pothuajse te gjitha mbanin vulen e sharjes dhe te nje inati te cuditshem.Esht e drejta e Krishterit te flas me dashuri per besimin e tij,ndersa Drita,ndonese paraqitet me njohuri te bollshme kalon ne fyerje.Pse?
    Une vete jam muslimane,por mendoj se gjithkush qe ndihet mire brenda nje shkolle fetare nuk eshte ne rruge te gabuar,sepse ndihet afer Zotit dhe vepron sipas porosise se tij.
    Sa per islamiket fanatike,ata qe ben nje krim te shemtuar jane denuar ne flaket e ferrit edhe nga Mohameti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174

Per Shpresen...

Pershendetje "Shpresa"!
    Lexo pak te lutem temat e tjera dhe do te shikosh se ēfare lloj njeriu eshte "i krishteri"...
    Ndoshta atehere do te me japesh te drejte per gjuhen qe une kam perdorur...
    Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
    por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
    por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Shpresa dhe Prototype

Ju falenderoj per frymen e pajtimit qe sollet ne kete teme.

Desha te bej nje precisim te vogel.

Qe te pajtohesh dhe te bashkohesh rreth te vetmit Zot qe predikon cdo fe eshte gje e mire.

Problemi kryesor qe i ndan besimtaret nuk eshte vete Zoti por rruga per tek ai.

Debatet midis myslimaneve dhe te krishtereve bien ne kategorine se kujt i perket Zoti.

Po te ishte aq e thjeshte do kishim nje fe te vetme dhe sdo kishte debate fare.

E keqja eshte se qysh nga krijimi i ketyre feve kemi trasheguar dy drejtime te ndyshme qe dallohen qarte ne pika te rendesishme.

Cilat jane keto pika.

Pika kryesore eshte Jezu Krishti.

Sipas fese se krishtere ai ka thene se ishte biri i Zotit dhe se ai ishte rruga, e verteta dhe jeta. Dhe se asnje tjeter Zoti nuk do te dergonte pervec tij qe do te zbriste ne diten e madhe te gjykimit final.

Pra problemi ketu nuk eshte kaq i thjeshte. Po te pranosh per te vertete keto qe thote feja e krishtere atehere Muhameti qe foli me vone del mashtrues dhe feja islame nje genjeshter.

Nga ana tjeter shkrimet qe la Muhameti nuk kane ne qender Jezu Krishtin por kane nje tjeter bosht.
    Po te pranosh per te vertete ato qe thote feja islame del se Feja e Krishtere eshte nje mashtrim dhe se Jezu Krishti ka qene nje profet i thjeshte qe feja e krishtere mundohet t'a lartesoje ne nivelin e perendise.

Duke pranuar unicitetin e Zotit rrjedh se nje nga keto fe genjen.

Prandaj behen debate keto qe ne fund kalojne ne sharje.

Ne disa shkrime te meparshme jo vetem une e kam theksuar se me anen e disa pyetjeve te thjeshta mund te arrihet fare lehte qe te kthjellohsh per ate se kush eshte Jezu Krishti.

Pra a eshte Jezu Krishti vertet bir i perendise apo jo ?

A tha Jezu Krishti se ishte bir i perendise apo nuk tha?

A u kryqezua Jezu Krishti sepse tha se ishte bir i perendise apo jo?

A u kryqezua apo jo Jezu Krishti?

Po qe se e verteta eshte qe Jezu Krishti nuk eshte bir i perendise atehere ai vete e dinte se nuk ishte bir i perendise dhe sigurisht ka genjyer me ndergjegje te paster po qe se ka thene se ishte i tille.

Pra po qe se do t'a pranojme per profet atehere duhet qe te pranojme se ai nuk e ka thene se ishte bir i perendise.

Kjo do te thote se ai asnjehere nuk u tha apostujve te vet se ishte bir i perendise.

Tashme ata qe besonin tek Jezu Krishti si profet, po qe se ai nuk do t'u kishte thene se ishte bir i perendise e dinin fare mire se po genjenin kur po u thoshin te tjereve se Jezu Krishti ishte bir i perendise.

Madje te gjithe ata nuk iu tremben vdekjes dhe e pranuan ate pa u perpjekur qe te mbronin veten sepse ishin te bindur qe po thoshin te verteten

Si rasti i Xhordano Brunos. Ai ishte i bindur ne te verteten dhe nuk iu tremb turres se druve kur tha "E megjithate ajo rrotullohet"

Si thoni ju te gjithe apostujt pranuan me deshire vdekjen per nje genjeshter apo jo?

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    OOOOOOOO ME VJEN TE BERTAS .HIQENI MER KET I KRISHTERI NGA KETU PO PATET MUNDESI . KY QEKA NJE I KRISHTER INJORANT NGA FEJA E VET DHE VETEM BROCKULLA DHE IDIOTSIRA FLISKA . SHIH MER LAL SI FLASIN ATA TE FES TENDE ME ARGUMENTE NGA LIBRI I TYRE KURSE TI E KA THEN GJYSHI ME KA THEN GJYSHJA SHKO MER GJE E TRASH SHIH SI FLASIN SHOK E TU DHE MER SHEMBULL
    .

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

Une e kam bere llogari edhe kete qe beni ju myslymanet fanatiker kur shikoni disa gjera qe nuk i pershtatet fese tuaj. por gjeja qe mua me habit eshte vetem nje pse nuk i pergjigjeni pyejtes qe eshte me siper edhe pastajflisni? nese ndodhin debate qe nuk duhet te ndodhin eshte sepse nuk i pergjigjeni pyetjes qe eshte bere.
    e tha mire vellai deshmuesi me siper: nese nuk do te ishin keta nuk do te realizohej profecia qe eshte ne Bibel!!!

Edhe nje here ju beje thirrje qe nese futeni ne kete tem jipni mendimin tuaj per Jezusin edhe mos ofendoni, kur shikoni vetem nga njera ane. a mund te thote dikush qe ndodhet ne ballkon te thote qe shikoj gjithēka...te njejten gje mos mendoni se dini diēka por nese vertet ju intereson atehere shkoni e pyetni Perendine(e di qe ju duket absurde te pyeseshe Perendine sepse ju nuk e beseni por e llogjikoni) per gjrat qe ka bere ka thene edhe per tju treguar te verteten. edhe njehere mos shikoni vetem nga ballkoni juaj edhe mendoni se shikoni gjithēka!!!

me respekt..!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    Ti "Baobai" ben disa pyetje me nje logjike deri diku te shendoshe, por ne fund, pastaj gabon...
    Ti thua:
    "Po qe se e verteta eshte qe Jezu Krishti nuk eshte bir i perendise atehere ai vete e dinte se nuk ishte bir i perendise dhe sigurisht ka genjyer me ndergjegje te paster po qe se ka thene se ishte i tille..."
    Ajo qe pretendojme ne muslimanet, eshte se Jezusi kurre nuk ka thene se eshte Biri i Perendise, por ishin te tjeret ata qe i veshen Jezusit, fjale qe ai kurre nuk i tha...
    Pra, ishin te tjeret, ata qe mashtruan dhe thane se Jezusi paska thene se eshte Biri i Perendise...
    Dhe fjalet e te tjereve qe mashtruan ne emer te Jezusit ju i keni ne te ashtuquajturat ungjij.
    Prandaj edhe jane hapur, disa tema qe flasin per ungjijte se sa te vertete jane dhe se si ata u zgjodhen nga qindra ungjij te tjere qe ekzistonin ne ate kohe.
    Por, juve nuk jua mban te diskutoni ne ato tema, dhe flisni pastaj perralla me mbret.
    Hajdeni atje dhe te shohim se sa te vertete jane ungjijte...
    Sa i perket kryqezimit te Jezusit, edhe per kete eshte hapur nje teme qe tregon perseri se historia mbi kryqezimin eshte e shpikur, edhe nga aty keni ikur...
    NEse do ta gjesh te verteten diskuto me sinqeritet dhe me mendje te shendoshe dhe jo si vellai yt ne krisht qe eshte toē fare...
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

he ore

he ore ti u kenaqe duke folur keq per njerezit, edhe duke share???
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    Jo, aspak nuk eshte kenaqesi qe te shash dikend (te pakten per mu), por ti te detyron qe ta besh...

Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nihilizmi
    Nga SKUTHI nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 10-11-2018, 10:04
  2. A u Kryqezua dhe a u ringjall Jezusi?
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 02-08-2014, 03:59
  3. Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 11:58
  4. Njerėzorja e Jezu Krishtit (Isau a.s.)
    Nga Senadi_ul nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:06
  5. Gjithēka mbi Jezu Krishtin Zot
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 08-11-2006, 06:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •