Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 101
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174

klodi lexoje mire kete pasazh dhe kuptoje mire...

Pershendetje "Klodi"!
    Ti kembengul se Trinitetin e paska mesuar gjerseisht (ne fillim Jezusi dhe pastaj) kisha ne shekujt e pare...
    Atehere i dashur "Klodi" le t'ia leme fjalen disa enciklopedive se cfare flasin ato per Trinitetin, pastaj lexuesit le te zgjedhin ke te duan, ose pohimet e tua (qe deri tani m.gj.th. te eshte kerkuar qe t'i vertetosh me vargje biblike, ti se ke bere akoma kete gje), ose pohimet e ketyre enciklopedive...

Enciklopedia Britanike ‘The New Encyclopedia Britanica – 1976’ ne lidhje me trinitetin i cili ka lidhje te drejtperdrejte me hyjnine e Jezusit thote: “As fjala trinitet dhe as doktrina si e tille nuk shfaqen ne Testamentin e Ri, as Jezusi se bashku me dishepujt e tij nuk kishin ndermend te hidhnin poshte skemen e Testamentit te Vjeter i cili shprehet qarte ne kete verset: “Degjo Izrael! Zoti jone eshte Nje zot i vetem (deut: 6/4)…
    Doktrina u zhvilluar pak nga pak me kalimin e shume shekujve…dhe vetem ne shekullin e IV doktrina mori kete forme te cilen e njohim sot."

Vell 10, fq 126.

New Catholic Encyclopedia (1967, vell 14, fq 299) thote:
    “Perpara shekullit te IV formula: Nje zot ne tre persona” nuk ka qene e besuar dhe nuk ka qene as e asimiluar ne jeten e kristianeve si nje baze e besimit..."

Encyclopedia Americana (vell 27, fq 294, viti 1967) thote:

“Krishterimi eshte derivati i Judaizmit i cili ishte thellesisht Unitarian (besonin qe Zoti edhe nje personal dhe jo tre). Rruga qe te shpie nga jeruzalemi per ne Nicea nuk mund te quhet e drejte. Trinitarizmi i shekullit te IV nuk pasqyron ne menyre te sakte mesimin e hershem kristiane lidhje me natyren e Zotit, perkundrazi vendimi i Niceas perfaqeson nje devijim nga ky mesim.

Pershendetje...
    Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
    por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
    por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ore Drita, a i kontrollon vete pohimet e tua para se i poston?

Nqs une do te citoj te gjithe shkrimin nga Enciklopedia Katolike, cfare do te besh ti po te jete jo vetem katercipisht ndryshe nga ai qe paraqet ti, por do te jete e mjaftueshme per pergjigje ndaj temes suaj, cfare do te beje ti?

Pastaj, kush ka thene e nga na ka dale kjo teori, se 'ekzistenca' e Trinise na dashka vulen edhe firmen e Enciklopedise Britanike, qofte edhe asaj katolike?

Po nqs une do te nxjerr citime kundra islamike neper keto enciklopedira, a do ti pranoje ti?

Serish, kush tha se une nuk ju kam cituar vargje? I lexoni te gjitha shkrimet ju, apo ju pelqen daullja e Mesuesit?

Mesuesi eshte part-time ne forum, qe keshtu i mjafton te kepuse je brockull edhe aq e ka per detyre...por a mundet ai te pakten vetem sikur te nathote se kur ndonjehere ne jeten e tij ne forum na ka bere ndonje shkrim, hedhur nje teme (te shtjelluar, e jo pyetje teme)? Sic e shihni edhe kesaj rradhe "u rishfaq" pa u shpjeguar hic, por duke u fshehur pas "fustanellave" te muslimaneve, si kalamajte pas mamit!

Une ju kam thene, bejuni pak me te thelle, se jo cdo here qe i teket ndonjerit prej kujtdo, do fillojme edhe ne te shkruajme pafundesisht!

Tema e Trinise, me citime nga Bibla, eshte bere nje here nga Berati, edhe une s'kam perse te perseritem, kur kam te njetin mendim per citimet.

Po deshet shihini, tek forumi i Bibles edhe thoni verejtjet...kushtet e diskutimit une jua kam parashtruar ne biseden e mesiperme me Danielin.

Edhe mbi te gjitha, kam pershtypjen se ke cituar gebimisht enciklopedine Britanike, gje qe do ta kontrolloje me vone...!

Shendet..

i/e regjistruar Maska e mesues
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113
    O
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesues : 20-10-2002 mė 09:35

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

per te gjithe

mesuesit:
    1- tema nuk eshte per trinitetin por per ate qe mendojne myslymanet per Jezusin.

2- nese do te bisedosh per trinitetin atehere hapum teme per trinitetin.

te dashur miq mos u largoni nga tema ose nese doni te flisni per gjera te tjera atehere hapni tema te tjera debatuse.

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    Postuar mė parė nga klod
    Ore Drita, a i kontrollon vete pohimet e tua para se i poston?
    Po pse o Klodi t'u duken kontradiktore???
    Nese po na i trego...

Postuar mė parė nga klod
    Nqs une do te citoj te gjithe shkrimin nga Enciklopedia Katolike, cfare do te besh ti po te jete jo vetem katercipisht ndryshe nga ai qe paraqet ti, por do te jete e mjaftueshme per pergjigje ndaj temes suaj, cfare do te beje ti?
    Une do te kerkoja falje, por para se ta beje kete na i cito njehere ato shkrimet...

Postuar mė parė nga klod

Pastaj, kush ka thene e nga na ka dale kjo teori, se 'ekzistenca' e Trinise na dashka vulen edhe firmen e Enciklopedise Britanike, qofte edhe asaj katolike?
    Jo "Klodi" nuk ka nevoje qe te kete firmen e ndonje Enciklopedie, por une thjesht te thashe se shiko keto enciklopedi (shume here me te pergjegjshme se ty) thone keto pohime, ti te del per detyre qe t'i rrezosh poshte keto pohime me argumente...
    Por nuk eshte e moralshme, qe te rrish indiferent dhe te thuash nuk me behet vone se cfare thone keto...
    Megjithate ajo eshte puna jote, une i solla qe lexuesit e forumit, ta dine se ka edhe pohime te kunderta me pohimet e tua.

Postuar mė parė nga klod

Po nqs une do te nxjerr citime kundra islamike neper keto enciklopedira, a do ti pranoje ti?
    Jo, une do te perpiqesha t'i rrezoja poshte, me argumente, dhe mua me duket se pikerisht kete gje jam perpjekur te beje deri tani, me pohimet e shumta qe ke sjelle ti nga libra te ndryshem, apo jo??
    Edhe une pikerisht kete gje po te kerkoj edhe ty...

Postuar mė parė nga klod

Serish, kush tha se une nuk ju kam cituar vargje? I lexoni te gjitha shkrimet ju, apo ju pelqen daullja e Mesuesit?
    A e di perkufizimin e trinise???
    Nuk po shoh se ke sjelle vargje, qe i pershtatenketij perkufizimi...

Postuar mė parė nga klod

Tema e Trinise, me citime nga Bibla, eshte bere nje here nga Berati, edhe une s'kam perse te perseritem, kur kam te njetin mendim per citimet.

Po deshet shihini, tek forumi i Bibles edhe thoni verejtjet...kushtet e diskutimit une jua kam parashtruar ne biseden e mesiperme me Danielin.

Edhe mbi te gjitha, kam pershtypjen se ke cituar gebimisht enciklopedine Britanike, gje qe do ta kontrolloje me vone...!

Shendet..
    "Berati" ne mos gabofsha, ka pretenduar se ka sjelle vargjet qe vertetokan se Jezusi eshte "Zot" dhe jo per trinitetin, prandaj shikoji edhe nje here dhe na thuaj...
    Sa per citimin, e Enciklopedise Britanike, une nuk di anglisht, por ate citim e kam marre nga nje person, tek i cili nuk dyshoj se e ka cituar gabim, prandaj na sill citimin e vertete, nese ti pretendon se eshte cituar gabim.

p.s Se ēfare ngaterroje per punen e nje libri me nenkuptime...
    Pse iu dash Perendise, qe te nxirrte nje liber me nenkuptime, dhe jo nje liber te qarte qe te sqaronte qarte se cfare te besonin njerezit e cfare jo???
    Pastaj kisha, e hershme na qenka e pagabuar (te pakten keshtu e kam kuptuar une, nga citimet e tua), po kisha e sotme a gabon???
    Nese po, nga te jemi te sigurte se edhe kisha e hershme, nuk ka gabuar???
    Po kishat e shekujve te mesjetes???
    Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
    por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
    por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

i/e regjistruar Maska e Gjergj
    Anėtarėsuar
    04-09-2002
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    17
    Si ka ardh koha mor vllazen asht ma mire ma than
    "MOS SHIKJONI KISHA E XHAMIJA
    SE FEJA E SHQIPTARIT ASHT SHQIPTARIJA"
    E me than te drejten na jena te vegjel me e gjyku fene,duhet me ken tuj studju per te qi me dit shum gjana,e ata qe dijme tesh per tesh le ti majme per vedi e mos ti kundervehena njeni tjetrit se pasha njat zot nuk fitojme gja.
    Po nuk besove te Zoti mos u merzit
    se beson aj te ti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-03-2006
    Postime
    1
    o I Krishter .. nuk di vell se pi kahi apo po kur ti ket urrejtje jo direkte nadaj vellezerve musliman ,, as bibla e jote e as Kur`ani im nuk lejon te urrehet tjetra fe apo religjion .. por thot rrespekto tenden por rrespekto edhe te tjerve . nuk mundesh me qen ti krisht i mir nese urren me zemer ,, qeli syte edhe kuptoje edhe ne e domi njejt si ti Isain A.S ( Jezusin siq po i thuni ju )edhe aj ka qen Profet i Allahut , e njeri i zotit e ju e queni djali i zotin .. na te gjith jemi djem e vajza te allahut , Isai A.S ka pase merita te Shumta si qdo profet tjetr i allahut 28 jan gjithsej te gjith ata i kan meritat e tyre se ata mos me pas kan skeshim pase njerzimi sod kurrfare feje po kishim besu ne kukulla dheu qyshe kan besu ne kohat e lashta e di se per ju krishteret jezusi eshte mas i emmbli e ma i miri por duheni mos me i dallu edhe tjert edhe edhe ata kan qen aq te embeledhe te mir si Isai A:S ( jezusi ) e kto merre si pyetje pse ju krishteret i luteni perendise nepermjet nje profeti e nuk i lutni direkt perendis sa i perket vdekjes se tij edhe ringjalljes se tij ... o Dashamir pak sa Naiv askush nuk ka vdekun per per gjuthmon te gjith ata qe e lan ket dynja ket bot ata jan te gjall secili qe do vdes edhe dot ringjallet ,,, e din pse .... te tregoj rringjallet me dhane pergjegje per vepren e tina ne ket bot me ju nda gjenti apo gjehnemi... une jam musliman e dua fejen teme por ta rrespektoj edhe tonden shoki se at e ke ti bindje e nje bindje njeriut me ja urrejt asht gjynah i madh osht haram ..... FLM per mirkuptim

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    si fillim do doja ti thoja drites dhe disa te tjereve se nuk ka nevoje ti thuash tjetrin "kalama" ose "****" sepse nuk beson ne ate qe beson ti, sikur te ishin te gjithe njesoj do ishte ndryshe bota, si thua ti.

Ne lidhje me temen me sa di une Jezusi per myslimanet eshte nje profet i respektuar dhe i nderuar dhe qe pranohet se nuk ka vdekur dhe qe do vije ketu ne diten e gjykimin ose pak para dites se gjykimit, nuk e di mire.
    Pra ne pergjithesi myslimanet e respektojne si profet te dashur nga perendia.
    Edhe pse ne praktike te krishteret shihen me sy te keq.

Pastaj eshte po aq e vertete se ne bibel nuk flitet per trinine e tershenjte dhe jezusin si Zot,
    Jezusi ishte nje profet, sepse Zoti nuk mund te kete Bir, Zoti nuk lind e as lindet.

Kjo e fundit te mos merret se une jam dakord me islamin.
    Po nuk jam dakord as me krishetrimin.

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Nen nje
    1- Dua te dij me me zaktesi se si e mendoni ju Jezusin edhe sa i rendesishem eshte AI per ju myslymanet!
    Si per gjith muslimanet ashtu edhe per mu jususi eshte nje pejgamber i zgjedhur i Zoti, p.sh :
    1. Nuhi a.s, qe jetoj 900 vjet
    2. Ibrahimi a.s, qe nuk e dogji zjarri i nemrudit
    3. Salihi a.s, qe me urrdhrin e zotit gurin e shendrroj ne deve
    4. Sulejmoni a.s, qe i dinte te gjitha gjuht e shtazve dhe te shpezve
    5. Junuzi a.s, qe ishte ne det ne barkun e nje peshkut te madh ... dhe shpetoj
    6. Musa a.s, qe e qua detin me urdhrin e Zotit
    7. Isa a.s, qe mer urrdhrin e zotit i ngjallte te vdekurit
    8. Muhamedi a.s, qeme urdhrin e zotit e qau henen ne dy pjes dhe qe e la mrekulli kuranin deri ne dit te gjykimi .
    Te gjith profetet kan qen te njejt por me mrekulli dhe urdhra te ndrryshem.
    Pra edhe jesusi per muslimanet eshte i zgjedhur te zoti si pejgamber.

Kurse tash nen dy:
    2- Pse Ishte i veēant nga te gjithe te tjeret, si psh. veprat e tij(jeta), vdekja e ti ishte e veēant, rringjallja e tij ishte e veēant, rikthimi i tij do te jete i veēanta, pse te gjitha keto ne JEZUSIN???
    More i krishter ti a je ka ben pytje apo je ka lun lojen un pys dhe un pergjigjem simbas qefit tim ??? qfar eshte kjo pun pash te madhin Zot.
    Kush te ka then prej muslimanve qe Jesusi eshte i veqan ??, kush te ka then qe muslimanet e konsiderojn Isusin te vdekur ??? kush te ka then prej muslimanve qe Jesusi u ringjall ??? Kush jan "gjith" keto ne Jesusin, qka ka jesusi me teper se pejgamberet tjer ???

3- a i jeni lutur ndonje here Perendise per karakteristikat e Jezusit, pse ishte me te medha se ēdo profet tjeter?
    Prap ktu po i jep pergjigje vetit a, ncncn mos harro more se ti je tu pytsi oo shqiptar !!!!! As kush nuk te ka then qe eshte me i madhi i profetfe !!!!!

dua mendimet tuaja, por po ju jap nje keshille, para se te beni kete duhet te filloni edhe te luteni qe te jete Perendia qe tu tregoje se ēfare te pergjigjeni(sepse po te luteni per keto pyetje qe ju bera do te mirrni 100% pergjigje nga Perendia), edhe AI do te jete besnik.
    O jepi ti vetit kshilla se qifti yt ska nevoj mem jap kshilla !!!

Ateher vijin moderatoret e forumit e te terhekin vrejtjen, mos i quni antart e forumit me tylifar emrash !!!!
    Po ku mos mi qujt more me tylifar emrash kur jon te TILL oo jon te TILL. More nerva jon kto, nuk jemi ne as jesusi as muhamedi mi pas nervat aq te gjona si ata !!!
    Nese nuk doni mi qujt me tylifar emrash, ateher hapni syt mir dhe mos leni te shpifin sende qka nuk jon te verteta, per ndrryshe mbylle temen kret si te shpif diqka.
    Ktu nuk eshte puna qe aj i krishteri mendon ndrryshe, se eshte normale me mendu njeriu ndrryshe, por Qpifja eshte kret diqka tjeter! Se edhe aj fort mir e din qe per besimtaret musliman eshte njesoj profeti jesus si profeti muhamed por thjesht don me mi rrshu nje grusht miza ktu ne forum ateher me pllat diqka se nuk po i rrihet pa konflikt !!!

Te kish pyt si njeri
    Pytja: "Kush eshte jesusin per muslimanet" ateher isht kret diqka tjeter, por kur bon pytje e jep vet pergjegje,e vet pyt e vet flet ne emer te islamit e vet komenton etj kjo met vertet me ben nervoz dhe me qudit!!!!

O un nuk di se qysh po na man kjo tok vallahi !!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 15-03-2006 mė 12:23

dora vete Maska e ēokollate
    Anėtarėsuar
    15-03-2006
    Vendndodhja
    Zvicer
    Postime
    10
    ky seksioni i agnostikeve qenka bere si kryqezate e si xhihad bashke...

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nihilizmi
    Nga SKUTHI nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 10-11-2018, 10:04
  2. A u Kryqezua dhe a u ringjall Jezusi?
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 02-08-2014, 03:59
  3. Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 11:58
  4. Njerėzorja e Jezu Krishtit (Isau a.s.)
    Nga Senadi_ul nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:06
  5. Gjithēka mbi Jezu Krishtin Zot
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 08-11-2006, 06:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •