Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    ...gjenķ... Maska e mad
    Anėtarėsuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321

Arrow ~! Problem me lidhjen e internetit ne Mandrake !~

pershendetje forumistave linuxiane!

ne pc kam te instaluar WinXp dhe Mandrake 10.0 Community.....
    perdor lidhje DSL 256/64, te cilen e kam funksionale vetem ne XP.
    kurioziteti me shtyu te mundohesha te perdor te njejten lidhje nga Linux. hap pas hapi, sipas udhezimeve grafike te Konqueror, zgjodha llojin e lidhjes (connection) qe doja te perdorja, me pas pajisjen qe do perdorja, pasword-in dhe username-in e dhene nga provider-i, dhe i jap ok.........pres jo me shume se 30 sek, dhe me del mesazhi qe me thote se nuk eshte e mundur te realizohet lidhja.

modemi me eshte dhene gjithashtu nga provider-i, dhe eshte nje Sagem(kodi i te cilit nuk me kujtohet). modemi ne fjale eshte gjetur, njohur dhe instaluar nga linux.
    c'eshte e verteta, ne karakteristikat e modemit, eshte shenuar qe eshte i vlefshem vetem per Microsoft OS, dhe kjo ndoshta ka te beje me mos krijimin e lidhjes!

tani, nqs keni ndo1 mendje, dhe ndo1 sygjerim, mos hezitoni ta beni!
    WinXp dita dites po ma "heq trurin" me budallalleqet pa mase qe i mbijne, si kerpudhat pas shiut.

ju falemnderit per durimin!

{^_^}
    ::|maDes!gn © 2009|::

Ka mundėsi qė tė kesh probleme me "nisjen" (initialization) e modemit.
    Duhen parė mirė komandat e ndryshme me kėtė rast.
    Googlo njė ēikė nė internet ose nė TLDP (www.tldp.org) pėr komandat e lidhjeve PPPoE (PPP over Ethernet) dhe PPPoA (PPP over ATM), njėra nga kėto duhet tė jetė lidhja jote.
    Modem Sagem sipas faqes sė prodhuesit suportohen 100% pėr Linux.
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

www.trebit.com Maska e Xemlo
    Anėtarėsuar
    20-09-2004
    Postime
    460
    Modemi yt adsl eshte usb apo jo? Dikur kam pasur dhe une njehere problem me modemin tim adsl ne linux dhe zgjidhja ishte nje program shume i mire i quajtur eciadsl dhe qe mund ta shkarkosh nga http://eciadsl.flashtux.org/index.php?lang=en.Eciadsl suporton nje numer te madh modemash si dhe te gjithe modemat qe kan chipset globespan.

Analog Brain Maska e josif
    Anėtarėsuar
    26-02-2004
    Vendndodhja
    madagaskar
    Postime
    245
    Nese modemi jot eshte model "ESS 2838" ( ose i ngjashem ) atehere problemi mund te krijohet pasi nuk ke driver-in e duhur per modemin.

Kjo ndodh per faktin se disa modema cilesohen si 'winmodem' dhe driverat e tyre nuk shprendahen per probleme licensash ose nuk prodhohen nga kompanite per efekt mosperfillje ndaj GPL.
    He walks among us, but He is not one of us ...

...gjenķ... Maska e mad
    Anėtarėsuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321
    Citim Postuar mė parė nga Xemlo
    Modemi yt adsl eshte usb apo jo?
    Po, modemi eshte USB! dhe per ta lidhur me ate qe ka shenuar edhe helios, i kam provuar qe te dyja llojet e lidhjeve PPPoE dhe PPPoA, dhe asnjera prej tyre nuk u realizua!
    po provoj te perdor ate EciaDsl qe thote Xemlo.
    Shpresoj mos me krijoje probleme ne perdorim! ne rast te kundert, ....ketu me keni prape per pyetje!

Rrofshi!

{^_^}

...gjenķ... Maska e mad
    Anėtarėsuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321
    pershendetje edhe 1 here tjeter:

jam akoma ne siklet per punen e kesaj dreq lidhjeje, prej Mandrake.
    Modemi SAGEM F@ST 840 (ose 800) nuk suportohet nga ky SO. dmth ne instalimin default, megjithese diku kam lexuar se direkt pas instalimit ka punuar per bukuri.

puna eshte se kur perpiqem te krijoj nje lidhje te re, natyrisht me kerkon te zgjedh aparaturen qe dua te lidh, qe ne rastin tim eshte MODEMI ADSL USB, ose ETHERNETI, shkon opsion pas opsioni, dhe kur vjen puna per te caktuar ISP, Rep. CEKE nuk eshte ne listen e zgjedhjeve, sepse ISP im eshte Telekomi vendas. Nodhta eshte kjo nje nga arsyet pse pasi i jap CONNECT, nuk behet e mundur lidhja????
    dua te them qe, ne gjendje funksionale, modemi duhet ti kete te dyja dritat e ndezura, edhe sikur mos jete i lidhur ne internet. ndersa kur futem ne MNDRK vetem njera prej tyre eshte e ndezur. ndoshta mos duhet te ndryshoj ndonje driver?

edhe dicka (sepse kam aq shume siklet, dhe me vjen shume inat, qe nuk lidhem dot ne internet nga MNDRK, saqe s'di cfare te bej, aq me teper tani qe nuk kam edhe aq shume kohe) :
    Modemi perdor chip-e Eagle, mbi te cilat kam lexuar neper www, dhe ky qe kam une perdor E2L. Une kam lexuar per nje E2T, por jo per kete. tema eshte K J O. tregon per menyren e instalimit te ketyre driver-ave. po une se marr vesh, a jane paketa per tu instaluar nga Software Manager, apo duhet bere edhe pune manuale (shell)?!?!?!

nuk di kujt ti kerkoj ndihme verdalle ketu, sepse edhe ata qe perdorin OpenSource ketu, jane neper konvikte, ku perdoren vetem ETHER, as qe behet fjale per modema.

rrofshi kalamoja!

{^_^}

Pėrshėndetje mad.

Modemi yt ngjan tė punojė edhe sipas kėsaj faqeje.

Pėrpiqu tė instalosh vetė versionin e fundit tė driver-it Eagle nga kjo lidhje. Versioni "stable" ėshtė 2.0, lexo README sepse tė udhėzon siē duhet. Mandrake 10 qė ke ti pėrmban njė driver tė tijin, qė mund tė mos jetė i pėrshtatshėm ose ėshtė i vjetėr pėr chip-in e modemit tėnd. Tė kėshilloj ta ēinstalosh nga menuja e instaluesit pėrpara se tė pėrpilosh driver-in e ri.
    Mė tej sigurohu qė ke instaluar paketat e mėposhtme:

drakconf-10-0.8mdk.i586.rpm
    kernel-sources (pėr versionin e Kernelit tėnd)
    drakxtools-10-11mdk.i586.rpm
    drakxtools-newt-10-11mdk.i586.rpm
    harddrake-10-11mdk.i586.rpm
    harddrake-ui-10-11mdk.i586.rpm
    dhcpcd-1.3.22pl4-3mdk

Mesa pashė nga kėtu, lidhja ėshtė PPPoA, sigurohu qė i fut siē duhet tė dhėnat e ISP-sė tėnde.

Nuk kisha shumė kohė tė lexoja FAQ dhe Forumin tek www.eagle-usb.org, por do ishte nė interesin tėnd tė kėrkoje tė dhėna tė mėtejshme aty.

Hajt pėr hajėr kėsaj rradhe
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

Tema tė Ngjashme

1. Kur'ani dhe Bibla (Analizė)
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 31-07-2010, 11:45
  2. Numri i faqeve tė internetit rritet pėr 30 milionė nė 2008
    Nga YlliRiaN nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-01-2009, 06:41
  3. Ēėshtja Ēame
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Shqiperia ne Lidhjen e Kombeve (Shqiptar)
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-04-2002, 09:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •