Miss Kolorado bën histori pasi ajo bëhet ushtarja e parë amerikane në shërbim që kurorëzohet Miss America: Pilotja e Forcave Ajrore, 22 vjeç, duke u trajnuar për t'u bërë pilote luftarake Top Gun pas diplomimit në Harvard
- Madison Marsh, 22 vjeç, një pilote luftarake e USAF, u kurorëzua Miss Amerika të dielën
- Marsh, e cila vjen nga Fort Smith, Arkansas, u kurorëzua Miss Kolorado në maj
- Ajo është oficerja e parë në detyrë aktive nga çdo degë ushtarake që fitoi Miss America
Nga NATASHA ANDERSON dhe JAMES GORDON PËR DAILYMAIL.COM
PUBLIKUAR: 22:06 EST, 14 janar 2024 | PËRDITËSUAR: 08:02 EST, 15 janar 2024
Një pilote luftarake e Forcave Ajrore të Shteteve të Bashkuara që stërvitet për të qenë Top Gun është kurorëzuar Miss America.
Madison Marsh, 22 vjeç, e cila vjen nga Fort Smith, Arkansas , fitoi çmimin kryesor në një ceremoni në Orlando, Florida të dielën mbrëma.
Nënkolonelia e dytë Marsh u kurorëzua Miss Kolorado në maj 2023 përpara se të konkurronte në finale për të marrë çmimin kryesor.
Marsh është oficeria e parë aktive në detyrë nga çdo degë e ushtrisë që përfaqëson në nivelin kombëtar të organizatës Miss America.
Nënkampionia e këtij viti është Miss Texas, Ellie Breaux, e cila do të thirrej të ndërhyjë nëse Marsh nuk është në gjendje të përfundojë një vit të plotë shërbimi.
Miss Indiana Cydney Bridges doli e treta, Miss Kentucky Mallory Hudson u rendit e katërta ndërsa Miss Rhode Island Caroline Parente doli e pesta.
Pesëdhjetë e një garues morën pjesë në veprimtari, duke përfaqësuar të 50 shtetet e SHBA-së, si dhe Distriktin e Kolumbisë.
Madison Marsh, 22, a US air force fighter pilot training to be a Top Gun, has been crowned Miss America. She is seen being crowed by 2023 Grace Stanke of Wisconsin
Marsh mund të shihej duke qarë nga lumturia teksa fitonte fitoren e saj historike
Konfeti ari dhe argjendi ranë përreth Marshit pasi u shpall fitues
Përfaqësuesi i Shtetit të Arkansas, Steve Womack ishte i shpejtë për të uruar Miss America-n e re.
'URIME Madison Marsh's Fort Smith që sapo u kurorëzua Miss America 2024!!! Kam pasur kënaqësinë të shoh Madison të rritet gjatë viteve dhe nuk mund të jem më krenare për të për këtë arritje të pabesueshme! Forca dhe historia e saj e jashtëzakonshme do të jetë një frymëzim për të rejat në të gjithë Amerikën!'
Ndërsa pranoi se nuk mund të kërcejë apo të këndojë, Marsh tha se kishte praktikuar intervista tallëse dhe duke punuar në shëtitjen e saj në konkurs dhe 'talentet' e tjera pasi garuesit tani lejohen të bëjnë një monolog.
Marsh mbajti një fjalim për të përshkruar fluturimin e saj të parë vetëm në moshën 16-vjeçare. Ajo tha se kjo ndihmoi në forcimin e aftësive të saj drejtuese.
"Unë me të vërtetë përpiqem të magjeps audiencën duke i bërë ata të ndihen sikur janë në kabinë me mua," tha ajo.
Marsh është një Dijetar Kombëtar i Trumanit, dy herë studiues i Astronautëve Kombëtarë, tetë herë Lista e Dekanit në Forcat Ajrore - tre herë Lista e Superintendentëve, një finalist i Rhodes Kombëtar, pilot privat i certifikuar dhe një rrip i zi në taekwondo.
Konkursi i së dielës mbrëma erdhi pas tre netësh garash paraprake.
Njëmbëdhjetë gra më pas morën pjesë në katër raundet e fundit të konkursit - një vitrinë fitnesi (një shëtitje në pistë në sporte të zbukuruara me gurë të rremë); një raund diskutimi për 'temat e nxehta', i cili zëvendësoi pyetjet dhe përgjigjet më tradicionale të konkursit; një performancë talentesh; dhe një prezantim të fustanit të mbrëmjes – përpara se të shpalleshin pesë finalistët.
Gjatë diskutimeve u diskutuan një mori temash duke përfshirë terrorizmin, teknologjinë, ushqimin dhe ndryshimet klimatike.
Marsh foli mbi temën e 'drogave në Amerikë' teksa kujtoi betejën e nënës së saj të ndjerë me kancerin pankreatik.
Për raundin e talenteve, ajo dha një artikull me fjalë të përqendruara në marrjen e patentës së saj të pilotit në moshën 16-vjeçare.
Më pas, pesë finalistëve iu bënë pyetje në lidhje me qëllimet e tyre si Miss Amerika.
Marsh tha se kredencialet e saj ushtarake mishëronin angazhimin e saj për të mësuar dhe udhëhequr 'me pasion'.
Madison Marsh (në foto) mësoi të fluturonte dhe mori patentën e pilotit në moshën 17-vjeçare. Ajo tani është një toger i dytë i Forcave Ajrore të SHBA dhe ka një vend të lakmuar për t'u trajnuar si pilot luftarak
Përfaqësuesi i Shtetit të Arkansas, Steve Womack ishte i shpejtë për të uruar Miss America-n e re
Studentja 22-vjeçare e Universitetit të Harvardit u kurorëzua Miss Kolorado në maj 2023, pak para se të diplomohej në Akademinë e Forcave Ajrore të Shteteve të Bashkuara (USAFA) dhe të merrte detyrën si Oficer i Forcave Ajrore. Ajo është fotografuar duke u përgatitur për fluturimin e saj familjar në bazën ajrore Nellis muajin e kaluar
Marsh, e cila studioi në Universitetin e Harvardit u diplomua në Akademinë e Forcave Ajrore të Shteteve të Bashkuara (USAFA) dhe u emërua si Oficere e Forcave Ajrore vitin e kaluar.
Vendasja e Arkansas vendosi të provonte të konkurronte në konkurse si një aktivitet jashtëshkollor ndërsa ishte në USAFA.
Asaj i pëlqen të konkurrojë në konkurse për shkak të 'aspekteve të shërbimit në komunitet' dhe fokusit në fjalimin publik. Ajo gjithashtu përshëndet sesi ka evoluar sistemi i konkursit, veçanërisht në lidhje me fitnesin e femrave.
"Pageantët po ndryshojnë dhe një nga mënyrat është se çfarë do të thotë të jesh fizikisht i aftë për gratë," shpjegoi Marsh.
"Për mua, është e mrekullueshme, sepse kam nevojë të jem i aftë fizikisht dhe në palestër për ushtrinë, kështu që tashmë përkon me stërvitjen e konkursit."
Ajo mori pjesë në konkursin e saj të parë ndërsa merrte pjesë në USAFA. Ajo tha: 'Si studente e parë në Akademi, mund ta keni të vështirë të gjeni identitetin tuaj në një mjedis shumë të ri dhe sfidues.
"Kushërira ime kishte konkurruar në konkurse për një kohë të gjatë, dhe një nga gjërat më të mëdha në lidhje me të që më pëlqen është aspekti i shërbimit në komunitet dhe fokusi në të folurit publik."
Tre vjet më vonë, Marsh u kurorëzua Miss Kolorado, për të cilën ajo tha se ishte 'shumë surreale'.
Marsh. e fotografuar duke u përgatitur për fluturimin e saj familjar, beson se është oficerja e parë aktive nga çdo degë ushtarake që përfaqëson në nivelin kombëtar të organizatës Miss America
Marsh (në foto), një vendas në Arkansas, vendosi të provojë të konkurrojë në konkurse si një aktivitet jashtëshkollor ndërsa ishte në USAFA dhe tani do të bëjë një ofertë për kurorën e Miss America në Florida të dielën.
Marsh, fotografuar muajin e kaluar para fluturimit të saj familjar në bazën e Forcave Ajrore Nellis, kënaqet duke folur me vajza të tjera të reja për të qenë pilot dhe për të shërbyer në ushtri dhe e sheh atë si një mundësi për të larguar stereotipet që ekzistojnë për gratë ushtarake.
Si Miss Kolorado, Marsh-it i pëlqen të flasë me vajza të tjera të reja për të qenë pilot dhe për të shërbyer në ushtri dhe e sheh atë si një mundësi për të larguar stereotipet që ekzistojnë për gratë ushtarake.
Ajo tha: “Është një përvojë e mrekullueshme të bashkoj të dyja anët e pjesëve të preferuara të jetës sime dhe shpresoj të bëj një ndryshim që të tjerët të jenë në gjendje të kuptojnë se nuk duhet të kufizosh veten.
"Në ushtri, është një hapësirë e hapur për të udhëhequr me të vërtetë në mënyrën që dëshironi të udhëheqni - brenda dhe jashtë uniformës. Ndjeva se konkurset, dhe veçanërisht fitorja e Miss Kolorados, ishte një mënyrë për ta ilustruar me të vërtetë këtë dhe për të vendosur tonin për t'i ndihmuar njerëzit e tjerë të ndiheshin më rehat për të gjetur atë që do të thotë më shumë për ta.'
Marsh ishte gjithashtu i shpejtë për të trajtuar shumë nocione dhe stereotipe të paragjykuara rreth konkurseve të bukurisë dhe konkurrentëve të tyre.
'Organizata Miss America ku unë jam pjesë tani është e fokusuar në atë që mund të ofroni për komunitetin përmes ndikimit tuaj social, duke u siguruar që të keni një rezyme të shkëlqyer, që jeni të mirë në të folurit publik, që mundeni lidheni me njerëzit dhe jeni të fuqizuar për të udhëhequr në mënyra të tjera që nuk kanë të bëjnë vetëm me ju”, shpjegoi ajo.
Pas diplomimit nga USAFA dhe komisionimit në Forcën Ajrore, Marsh (në foto) mori një vend të lakmuar pilot dhe aktualisht është duke përcaktuar mundësitë e karrierës dhe projektet personale që ajo dëshiron të ndjekë
Madison Marsh, përgatitet për fluturimin e saj familjar në bazën ajrore Nellis muajin e kaluar
Madison Marsh pozon për një foto me Ricky Recruiter në lojën e futbollit USAFA kundër Ushtrisë Amerikane në Empower Field në Mile High, Denver më 6 nëntor 2023
Marsh është oficeria e parë aktive nga çdo degë ushtarake që përfaqëson organizatën Miss America në nivel kombëtar
Që në moshë të re, Marsh kishte një dashuri për shkencën dhe një ëndërr për të qenë pilot dhe astronaut. Prindërit e inkurajuan ëndrrat e saj, duke e dërguar në Kampin Hapësinor kur ajo ishte 13 vjeç, ku takoi astronautë dhe pilotë luftarakë.
Rreth asaj kohe, ajo mësoi për USAFA dhe në moshën 15 vjeç filloi mësimet e fluturimit. Ajo fitoi licencën e pilotit dy vjet më vonë dhe më pas filloi të punonte drejt qëllimit të saj për t'u bërë kadet.
Tani e ardhmja e Marsh tani mund ta shohë atë si një pilot luftarak Top Gun.
Pas diplomimit nga USAFA dhe komisionimit në Forcën Ajrore, ajo mori një vend të lakmuar piloti dhe aktualisht është duke përcaktuar mundësitë e karrierës dhe projektet personale që dëshiron të ndjekë.
Megjithatë, humbja e trishtueshme e nënës së saj nga kanceri i pankreasit mund ta bëjë Marsh të marrë një karrierë në kërkimin e kancerit.
Ajo tha: 'Unë humba nënën time rreth pesë vjet më parë nga kanceri i pankreasit dhe nisa një organizatë jofitimprurëse pothuajse menjëherë më pas me familjen time për të mbledhur para dhe ndërgjegjësim për kancerin e pankreasit për njerëzit në qytetin tonë.
“Tani po përpiqem të bëj hapin tjetër dhe të përdor studimet e mia nga Shkolla Kennedy për të mësuar rreth punës së brendshme dhe vështirësive të asaj se si duket në të vërtetë politika.
Lt. 2 i Forcave Ajrore të SHBA Madison Marsh përmason një kostum fluturimi në përgatitje për një fluturim familjar në bazën e Forcave Ajrore Nellis, Nevada më 18 dhjetor 2023
Lt. 2 i Forcave Ajrore të SHBA Madison Marsh (djathtas) përgatitet për fluturimin e saj familjar në bazën e forcave ajrore Nellis, Nevada më 19 dhjetor 2023
Madison Marsh (majtas) del për fluturimin e saj familjar në bazën e Forcave Ajrore Nellis, Nevada më 19 dhjetor 2023
"Çështje të tilla si mjediset ekonomike dhe presionet e tjera sociale që mund të pengojnë aftësinë tonë për të zbatuar politika të kancerit që mund të prekin të gjithë amerikanët."
Në shtator, Marsh filloi një program master dyvjeçar në politikat publike nga Shkolla e Harvardit Kennedy përmes Programeve të Institucioneve Civile të Institutit të Teknologjisë Ajrore të Forcave Ajrore.
Ajo do të punojë gjithashtu me Institutin e Kancerit Dana Farber dhe një profesor nga Shkolla Mjekësore e Harvardit për të hulumtuar zbulimin e hershëm të kancerit pankreatik.
“Në fund të kohës sime në USAFA, fillova të kuptoj se pasionet e mia më të mëdha ishin në politikëbërjen dhe kërkimin e kancerit, prandaj përfundova në shkollën Kennedy,” shtoi ajo.
Burimi: Daily Mail
Krijoni Kontakt