Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 55
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-08-2004
    Postime
    148
    Kjo eshte vetem nje forme jo e ndergjegjshme justifikimi njerezor: edhe po te jem gabim, te pakten nuk jam vetem une qe jam gabim por shume si une.[/QUOTE]

Gjithcka shkrove me lart Albo, e vertetove ne kete fjali, edhe po te jesh gabim ty te ngushellon fakti qe nuk je vetem!!!Pra gjithcka shkrove me lart eshte forma jo e ndergjegjshme e justifikimit tend njerezor!
    E kuptoj qe eshte e pamundur, por mundohu te mos besh shume pergjithesime, jo te gjithe ata qe nuk besojne, duan qe te tjeret mos te besojne per arsyet qe ti permend, te pakten une.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Perse e mohojne Zotin me kaq zell te madh? Nuk eshte fakti ata nuk besojne ne Zot qe i ben qe te sillen ne kete menyre, por eshte frika se ekziston nje Zot qe ata u duhet te perballin me vdekjen dhe te cilen ata e poshteruan me fjale dhe vepra ne kete jete. Eshte ajo frike e ndjenje faji qe i shtyn kete kategori njerezish qe te kapen me fjalet e "filozofeve" dhe fjalet e kujtdo qe mendon si ata. Kjo eshte vetem nje forme jo e ndergjegjshme justifikimi njerezor: edhe po te jem gabim, te pakten nuk jam vetem une qe jam gabim por shume si une.
    Megjithėse nuk e kapa mirė kuptimin (ndėrtimi sintaksor lė pėr tė dėshiruar), mund tė them qė filozofėt nuk janė alternativa e besimtarėve. Sepse, nėse e ke parė mirė, ka patur shumė filozofė tė mėdhenj qė kanė qenė besimtarė. Por ato nuk kanė qenė tė tillė tė verbėr qė ndjekin qorrazi kėtė apo atė besim. Dhe tė duash t'i bėsh filozofėt me ndėrgjegje tė rėnduar, kjo ėshtė tė flasėsh nė erė. Filozofėt dhe ato qė merren me to nuk duan tė bėjnė shokė (pėr tė zbutur ndjenjėn e fajit, siē thoni ju), por sepse filozofia ka lindur nga shenja e pikėpyetjes. Nėse truri ynė do tė funksiononte pa kėtė, atėherė tani do tė ishim tė shurdhuar nga tė gjitha fjalitė deklarative qė mbjell andej-kėndej errėsira e paditurisė.

Eshte dhene nje varjetet pergjigjesh e nuk po di kujt ti besoj.
    Si thoni ju kujt t'i besoj? Kjo teme mbase edhe rrefen perse ekzistojne mosmarveshje ketu neper debate ne forum.

Po shprehja :
    Patatja eshte edhe buke edhe gjelle nuk konkludon qe buka eshte gjelle?
    Po ketu ku eshte gabimi?
    • Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.

• Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga Sokoli
    Eshte dhene nje varjetet pergjigjesh e nuk po di kujt ti besoj.
    Si thoni ju kujt t'i besoj? Kjo teme mbase edhe rrefen perse ekzistojne mosmarveshje ketu neper debate ne forum.

Po shprehja :
    Po ketu ku eshte gabimi?
    Mendimin tend ne lidhje me te paren nuk do e thush?

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Po shprehja :
    Po ketu ku eshte gabimi?
    Mė fal, Sokol, por nuk pėrmbahem mė :

Sokoli ėshtė edhe rrotė edhe gomar.

A del nga kjo qė rrota ėshtė gomar ?

Gjeni ku ėshtė gabimi.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga sh.hasanaj
    Mendimin tend ne lidhje me te paren nuk do e thush?

sh.hasanaj, Sokoli pak a shume i eshte pergjigjur asaj te pares me k'te te fundit qe pyeti:

Po ketu ku eshte gabimi?
    A eshte duke u tallur a provokon, nuk e di... nuk me intereson...

gjithe te mirat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Veshtrusja : 21-12-2004 mė 16:08

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Nese mendon se mund te tallet e ka gabim.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga sh.hasanaj
    Nese mendon se mund te tallet e ka gabim.
    Sot, njerezit (me perjashtime te ralla) nuk pendohen nga gabimet.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    lol, ti Highlander qenke shume mistrec

Feja eshte opium per masat e ka thene Marksi, Maoja mund ta kete perseritur me vone, therefore titulli i temes eshte gabim.

Per Albon: Une jam nje nga ata qe kam votuar besoj ne zot, dhe jam e bindur se shkrimet e mia mund te tingellojne laike. Problemi eshte se ti quan besimtare vetem ata qe praktikojne, domethene mardhenien e tyre me zotin e kane te institucionalizuar duke qene myslimane, ortodokse, katolike etj. Kurse ne te tjeret e kemi thjesht shpirterore. Duke pasur parasysh traditen e hershme shqiptare ne kete drejtim, me duket fare normale qe edhe pas ri-prezantimit te feve ne Shqiperi te mos kete ndonje entuziazem te madh per tu bere pjese e komuniteteve fetare. E perseris, kjo gje nuk na ben laike apo jobesimtare.

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    I]

Logjikisht nese:
    Feja eshte platonizem per masat.
    dhe:
    Feja eshte opium per masat.
    atehere rezultati logjik eshte:
    Platonizmi eshte opium per masat.

A me tregon dot kush se ku ndodhet gabimi ketu?
    Keto dy thenie nuk kane ngjashmeri apo lidhje me njera tjetre. Platonizmi dhe Opiumi jane 2 cilesi te ndryshme te te njejtes njesi, ne kete rast fese. p.sh

1. Zjarri eshte i rrezikshem per njeriun
    2. Zjarri eshte i nevojshem per njeriun.

Pra zjarri ka dy cilesi te ndryshme. I rrezikshem dhe i nevojshem. Feja eshte opiun dhe platonizem.

Ti dole ne konkluzionin qe:
    Platonizmi eshte opium per masat.

kjo do ishte njesoj sikur te thoje:
    -Nevojshmeria eshte rrezikshmeri per njeriun.

Duke marre parasysh se ka dhe raste kur nevojshmeria mund te jete e rrezikshme, ne pergjithesi ky pohim eshte i gabuar. Dy cilesi te ndryshme qe kane efekt tek nje njesi, nuk do te thote qe kane efekt detyrimisht dhe te njera-tjetra.
    Pra keto jane dy thenie te vecanta pa ndikim tek njera tjetra, dhe e vetmja arsye pse ty te jane dukur me interes eshte se permbajne ne fjali fjale te perbashketa.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •