Edhe dija njohje eshte. Pa dashur t'i jap kthese personale temes - te gjithe e dime qe Perendia nuk njihet online (ne mos harrohet).
Edhe dija njohje eshte. Pa dashur t'i jap kthese personale temes - te gjithe e dime qe Perendia nuk njihet online (ne mos harrohet).
- Mëndjen në mëndje e zemrën në zemër.
- Të mirën bëje e hidhe në det,
po s'e diti peshku e di Zoti vetë.
Meqenese nuk e dime se ç'do te behet ne te ardhmen athere ti konkludon se e verteta nuk mund te dihet.Postuar më parë nga Sokoli
Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 22-12-2004 më 12:43
---Keshtu pra mos trumpetoni per te verteta ide qe shkojne ndesh me veprimet tuaja ne jeten e perditshme.
---Kini parasysh pra relativiste qe nese deshironi te dale dicka me vlere ne bisedat tuaja flisni per ato qe i praktikoni per te verteta ne jeten tuaj te perditshme pastaj hidhuni tek teorite e sperdredhura
sec shoh dicka kontradiktore ne keto qe thua Sokol..
edhe mua me pelqen te besoj, e marr si te verteta ato qe jane "te verteta"per idete e principet e mia..Kjo esht teoria e Nices dhe e dikujt qe sapo ka nisur ta njoh jeten,jo e dikujt qe sheh se perreth e drejta s'ekziston vecse ne ate qe ne duam ta besojm te tille.
sme pelqejn te nxjerr e mbroj teori.un personalisht jam e drejte dhe drejtsine time e mbeshtes ne sinqeritetin,vlersimin gjakftohte dhe paanshmerine..po pyet pak dike tjeter?i duket e drejte ajo qe mendoj e them un?esht idrejte vlersimi im,gjykimi mbi cfare ke shkruar?jam e drejte un tek pergjigjem ne kete apo ate menyre??me thuaj pak me se i mat keto?
Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..
Me sa shoh rryma menduese sokoliste ka zaptuar kete teme.
Ne rradhe te pare dua te preçizoj qe po te jem me marselen e ta preki njeri,e haj gjalle me gjithe lecka keqberesin.Ska zog none ta preki
Vijme tek ty Sokoli,percjelles i te vertetes tende.
Mos u mundo ti shpjegosh te tjeteve si duhet ti kuptojne gjerat,je interesant ti more djale i mbare.
Si guxon te ofendosh mitin tim e te thuash qe nje e drejte relative=nje e drejte qe nuk ekziston???Studio se te hap mendjen dituria.
Dhe pastaj gjuha jote eshte arrogante,karakteristike e nje njeriu me kulture debati te sapolindur dhe mosnjohes i rregullave humane te dialogut.
Me shendet Sokratin.
leci
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Postuar më parë nga Sokoli #1
Nuk do shume mend, Sokol, te kuptosh se ketu ke kontradikte. Nuk ia vlen te zgjatesh me teper.Postuar më parë nga Sokoli #2
1. E pare e punes, realisht, nuk ka polic qe ta mbaje lecin.
2. E dyta, ku e di ti qe ai hajduti mendon se ehste ne te drejte? Ai e ben nga halli por e pranon qe e ka gabim.
Sa per punen e idese se te drejtes relative , edhe mua me duket absurde, megjithate shembulli yt nuk e hedh poshte.
Eshte nje vend tek Vellezerit Karamazov ku Dostojevski shkruan:
"Sa me shume e dua njerezimin aq me shume ma shpifin njerezit ne vecanti".
njesia matese e se drejtes jam une ........Cila eshte njesia matese e se DREJTES?
asnje person kushdo qofte ky , ne cilin do vend te universit qe te jete , nuk i shpeton dot kurre drejtesise time qe eshte e kulluar , e perkryer , e persosur.....
mos e provofshi kurre drejtesine time , por ju uroj qe te merrni gjithmone vetem miresine time..........
une jam e verteta e se vertetes e misheruar ne formen e nje njeriu......
ciao nga arun
O aruno e paske bosh kutine e mesazheve.
Postuar më parë nga Sokoli
duke lexuar nje dite prej ditesh nje nga drejtuesit e forumit ,kuptova nga shpjegimet qe jepte se ata drejtuesit e forumit kishin mundesine dhe te drejten qe te kontrollonin cdo anetar deri edhe tek MP
nga pervoja ime qe kam krijuar edhe ne forume te tjera , sapo e lexoj nje MP une e fshij , e kuptove ore njeri qe MP nuk luajne asnje rrol te caktuar ne percaktimin e opinionit te nje anetari ...................................
para disa kohesh njoha ne forum nje femer ,qe ishte shume e rrafinuar ne komunikimin me mua , pra ishte shume FURBO i thone italianet , dhe per ta pare se cfare femre ishte ajo ne te vertete e provokova ne disa gjera ne kuptimin materjalist te jetes , ajo qe vure re tek ajo femer mbasi e provokova shkoi pertej imagjinates time , hidherimi im ishte i madh jo vetem per kete fakt , por edhe per nje fakt tjeter , sepse opinioni i krijuar nga anetaret dhe moderatoret per ate femer eshte i larte d.m.th i mire , dhe nje gje e tille me ka bere qe te rreflektoj mire ne vendimet e mija te jetes
tani nuk i besoj me teper askujt , dhe per MP nuk ma ndjen fare
kurse ne lidhje me MP qe po diskutohet ne keto ditet e fundit me vjen vetem te qesh sepse shqiptaret jane vertet nje popull shume i ceket ne mendime, njeriu nuk percaktohet dot nga numri i MP , por nga permbajtja qe kane MP brenda
ciao nga arun
Ja dhe një që s'di të gërmojë...Postuar më parë nga arun
Krijoni Kontakt