Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    3

Wink Problem me Xandros Desktop 2.0

Para disa ditesh instalova Xandros Desktop (linux) duke mbajtur dhe WinXp qe e kisha qe me pare. Xandros-in e instalova ne nje particion te HD te cilin e krijova me Partition Magic 8.0 . Gjate instalimit krijova dhe nje particion Swap pasi kam degjuar se ndihmon ne performancen e linux-it.
    Pas instalimit, ne momentin e bootimit, Xandros-in nuk boot-oji kurse kur zgjodha WinXp u shfaq nje lajmerim per Boot Virus dhe pastaj boot-imi vazhdoi normalisht.Kur caktivizova nje opsion tek BIOS-i: ChipAwayVirus On Guard ky lajmerim nuk u shfaq me, linux apo win u ndezen normalisht.

Tek WinXp kam dhe nje problem tjeter. Programi Partition Magic nuk me ekzekutohet, sapo klikoj me del ky mesazh gabimi:

Init failed: Error 117.

Partition's drive letter cannot be identified

Shpresoj te keni ndonje ide per keto dy probleme dhe flm per kohen tuaj.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Nė lidhje me problemin parė mendoj se biosi nuk ėshtė e aftė tė njohė ndryshimet qė ka bėrė linux nė boot dhe kujton se janė viruse. Biosi pastaj bėn ndryshimet qė nuk e lejojnė linux tė hapet. Shiko se mos gjesh ndonjė version tė ri tė Biosit tėnd qė nuk ka probleme me Linux ose lėrė tė ēaktivizuar opsionin pėr viruset.

Edhe problemi i PM vjen nga ndryshimet qė janė bėrė me shkronjat e ndarjeve (partitions). Windowsi zgjedh shkronjat sipas ndarjeve qė janė formatuar me FAT/NTFS ndėrsa Partition Magic i emėron ndarjet sipas radhės nė hard disk. Zgjidhja pėr kėtė ėshtė tė instalosh Partition Magic nga e para ose tė pėrdorėsh versionin DOS tė programi, tė rifillosh kompjuterin dhe pastaj tė hapėsh pėrsėri versionin e Windows.

#117 Partition’s drive letter cannot be identified

Under OS/2, PartitionMagic must be able to find the drive letter
    for each partition before modifications can be made. There are
    various reasons why OS/2 might not be able to find a drive letter
    for each partition. For example, a driver on your system may
    change the drive letters from their defaults, or your partitions
    may not have serial numbers.

You may also see this error when running Partition Magic under
    Windows.

The solution is to run Partition Magic from DOS or from MS-DOS
    mode (in Windows 95 or Windows 98). When Partition Magic runs
    from DOS or from MS-DOS mode, it does not need to be able to
    find the drive letter for each partition. Thus, if the problem
    indicated by this error message is the only problem, Partition
    Magic can run successfully.
    Edi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    3
    edspace, flm per sqarimin qe me dhate. Ne fakt Biosi im eshte disa vjeēar dhe nuk kam bere ndonje update. Mendoj ta le opsionin per antivirusin te ēaktivizuar. Persa i perket problemit tjeter, ate te PM, instalimi nga e para nuk me dha ndonje rezultat prandaj e hoqa fare se ne fund te fundit punen e vet e beri!
    Une kam dhe nje pyetje tjeter. Kam vene re se Linux nuk e perdor fare particionin Swap qe kam krijuar. Ky particion eshte reth 500M por tek Linux me paraqitet gjithmone 100% free, ne kuptimin qe so nuk e perdor fare.
    Si eshte kjo puna e Swap, ka ndonje komande te veēante qe duhet te jap qe te perdoret kjo memorje?

Faleminderit

Tema tė Ngjashme

1. Kur'ani dhe Bibla (Analizė)
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 31-07-2010, 11:45
  2. Ēėshtja Ēame
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •