Close
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 91
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,063
    p.s. Nė mos gaboj nė fundjavė do tė organizohet njė takim i hapur me Kadarenė nė Michigan. Disa nga ju pėrsėri do kenė mundėsinė ti bejne pyetjet e tyre dhe ndoshta ti ndajnė me ne pėrshtypjet e pas takimit.
    fiorialba

duke qene se njerzit jane lodhur duke i bere kadarese pyetje publike
    une nese do isha ne amerike perballe kadarese do ti beja nje pyetje personale ose private-familjare quajeni si te doni

pyetja ime eshte kjo:

a do ta mbyllte perseri te dashurin e vajzes se tij ne cmendine vetem per faktin se ai ka bere te vetmin faj-gabim se eshte dashuruar me vajzen e tij (vajzen e kadarese)

kur kam qene i vogel dhe jetoja ne tirane degjoja njerzit qe ai kadareja e mbylli ne cmendine, dhe nuk jam i sigurt por me duket se edhe e internoi te dashurin e vajzes se vet

ja kete pyetje do ti beja atij kadarese

i/e regjistruar Maska e pagan
    Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    nga nje hajvan si ty, keto lloj reagimesh priten. por do kisha qejf ta dija ēfare do te doje ti benin atij qe gocen tende 15 vjeēare (po te kishe sot nje te tille) ta len me barre. apo s'ka galje se ai e dashuron, e kjo mjafton.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,063
    Citim Postuar mė parė nga pagan
    nga nje hajvan si ty, keto lloj reagimesh priten. por do kisha qejf ta dija ēfare do te doje ti benin atij qe gocen tende 15 vjeēare (po te kishe sot nje te tille) ta len me barre. apo s'ka galje se ai e dashuron, e kjo mjafton.
    mesa di une ai (kadareja) e mbylli ne cmendine sepse ishte i dashuruar me vajzen e tij dhe nuk ishte dakort si prind , megjithate une nuk kam asnje qellim te keq apo te fyej ndonje qe mund ta kete te aferm kadarene , une thjesht do tja beja nje pyetje te tille , por sigurisht me pare do ti merrja leje .

persa i perket pyetjes tende ne lidhje se cfare do beja une nese do ta linte vajzen time me barre(po te kisha) , do ta pyesja vajzen time nese e dashuron djalin qe e ka lene shtatzene , dhe do beja te pamunduren qe ta mbante femijen , kete nuk them si argument per te kundershtuar ty por une keshtu jam vertet , e dua jeten

nese ti do me kunderpergjigjesh se vajza eshte e vogel kjo nuk ka kuptim se une do ta ndihmoj vajzen time me gjithe forcat e mija per ta rritur femijen e saj dhe sigurisht do kisha kenaqesine te behesha me nip ose mbese

dhe mos te duket cudi se para shume kohesh ne skoci nje cift lindi nje femije ne menyre klandestine sepse ishin te vegjel dhe nuk shkonin dot ne klinike sepse ligji ja ndalonte per arsye te moshes se vogel qe kishin , ajo vajza skoceze kishte vetem 13 vjec kurse ai djali ishte vetem 15 vjec , megjithate sejcili gjen zgjidhjet e veta ne momente te tilla delikate ne jete

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga macia_blu
    Pyetjet qe do t'i kisha bere une.

1. Kohet e fundit vihet re se te gjitha intervistat qe behen me ju , jane politike. Eshte bere kjo nje preference juaja apo ta imponojne gazetaret?
    Eshte e vertete qe intervistat e tij i jane perqendruar politikes (k'te e konsideroj si dicka te mire).... Gjithashtu dhe une do isha kurioze te dija qellimet e tij me konkretisht ne lidhje me politiken sepse nuk ma merre mendja qe do jete i imponuar nga gazetaret....

Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    Citim Postuar mė parė nga arun
    megjithate sejcili gjen zgjidhjet e veta ne momente te tilla delikate ne jete
    nji ketu e ke dhene gjithe esencen.

pranej dhe s'pytet robi per momente te tilla. ai patjeter ka vepruar ashtu sik iu ka duk me mire.
    aty lart pranej i thashe maces qe ka bere pyetje te dobeta, ngaqe ato lidheshin me teper me kadarene si njeri, sesa kadarene si shkrimtar. e po te mos ishte me pare "kadare shkrimtar", ne as qe do ta ēanim koken per tu marre me "kadarene njeri".

siē mund ta shohesh dhe vete, per ne s'egziston veēse "kadareja shkrimtar". e pra per KETE cilesi si dhe ēfare lidhet me KETE edhe duhet veē ta pyesim.

ps; po te kerkosh neper forumet shqiptare, do ta gjesh nje teme ku trajtohet kjo ngjarje me hollesi.

Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    Citim Postuar mė parė nga Veshtrusja
    Eshte e vertete qe intervistat e tij i jane perqendruar politikes (k'te e konsideroj si dicka te mire).... Gjithashtu dhe une do isha kurioze te dija qellimet e tij me konkretisht ne lidhje me politiken sepse nuk ma merre mendja qe do jete i imponuar nga gazetaret....
    kadareja nuk ka qellime politike, ndryshe do te kishte formu partine e tija. bile dhe njehere kur e propozuan si president (nen shembullin ēek te havelit), ai publikisht deklaroi qe nuk e do nje post te tille.

si dhe po ti keni ndjek reaksionet e tija ne shtyp, ato nuk jane politike, sesa me teper filozofiko-filologjike. kjo tregon se kaderese i intereson me shume POPULLI sesa PUSHTETI. ai e vendos veten, bile ndodhet aty, ne nje pozicion me te larte se pushtetaret aktuale te shqiperise.

bile kjo eshte dhe aresyeja e nervozitetit te kundershtareve te tij te te gjitha sferave. ne fakt ai NUK I LLOGARIT.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar mė parė nga pagan
    kadareja nuk ka qellime politike, ndryshe do te kishte formu partine e tija. bile dhe njehere kur e propozuan si president (nen shembullin ēek te havelit), ai publikisht deklaroi qe nuk e do nje post te tille.

si dhe po ti keni ndjek reaksionet e tija ne shtyp, ato nuk jane politike, sesa me teper filozofiko-filologjike. kjo tregon se kaderese i intereson me shume POPULLI sesa PUSHTETI. ai e vendos veten, bile ndodhet aty, ne nje pozicion me te larte se pushtetaret aktuale te shqiperise.

bile kjo eshte dhe aresyeja e nervozitetit te kundershtareve te tij te te gjitha sferave. ne fakt ai NUK I LLOGARIT.
    pagan, perderi sa Kadares i intereson populli atehere kuptohet qe i intereson edhe politika e atij populli, kjo nuk do te thot se ai ka "qellime politike" (per ndo nje pozit ne politike) por kjo do te thot se ai ka qellime ne "lidhje me" politiken....

PS: Politika perfshine disa aspekte te jetes ashtu si dhe shkenca te ndryshme : "filozofine dhe filologjine"...

gjithe te mirat

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Une do te thoja nje pershtypje te vogel per Kadarene e mbremshem ne takim.
    Ai cdo gje mund te kete qene ne kete takim me shqiptaret e michiganit, shkrimtar dhe artist me pak se kurre. (ndoshta prej kushteve)! Perndryshe , do te thoja se sikur te mos e dinim se ishte pikerisht ky kadareja , do ta kishin marre si zedhenes i Fatos Nanos.

... pagan , kadare -njeri , po e demton shume kadarene shkrimtar. Dhe do te shtoja se admirimi im per te eshte vetem per gjithe kadarene si shkrimtar (njeri, filozof, politikan , zedhenes, apo filolog etj etj etj ) per mua as nuk eshte, as nuk me duket se mund te behet. Me kete nuk e ve aspak ne dyshim kulturen e tij, as mencurine , e as ate qe e ka te padiskutueshme , shkrimtarllekun. Me gjithese nder te tjera mbreme tha ; une nuk di as nuk mund te bej asgje tjeter pervec se te shkruaj!

Anėtarėsuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    Citim Postuar mė parė nga macia_blu
    Une do te thoja nje pershtypje te vogel per Kadarene e mbremshem ne takim.
    Ai cdo gje mund te kete qene ne kete takim me shqiptaret e michiganit, shkrimtar dhe artist me pak se kurre. (ndoshta prej kushteve)! Perndryshe , do te thoja se sikur te mos e dinim se ishte pikerisht ky kadareja , do ta kishin marre si zedhenes i Fatos Nanos.

... pagan , kadare -njeri , po e demton shume kadarene shkrimtar. Dhe do te shtoja se admirimi im per te eshte vetem per gjithe kadarene si shkrimtar (njeri, filozof, politikan , zedhenes, apo filolog etj etj etj ) per mua as nuk eshte, as nuk me duket se mund te behet. Me kete nuk e ve aspak ne dyshim kulturen e tij, as mencurine , e as ate qe e ka te padiskutueshme , shkrimtarllekun. Me gjithese nder te tjera mbreme tha ; une nuk di as nuk mund te bej asgje tjeter pervec se te shkruaj!
    sipas venit behet kuveni, thote shprehja.
    prandaj jeni juve qe u mungon (te pakten ne ate takimin aty ne miēigan), shkrimtarlliku, s'ka pse mungesen e tij ta vini re tek kadareja. si dhe kadareja perfaqesonte popullin shqiptar (per popullin lexo postin lart), shqiperine AKTUALE, ju kete e ngaterroni me qeverine e nanos.

veshtrusja, ti duhet te hapesh nje fjalor dhe te mesosh fjalen INTERES, ngaqe nuk ja ditke kuptimin. por hudhi nje sy dhe fjales POLITIKE.

ps; popullin kadareja e DON, ngaqe e di qe ne thelb vetem populli mbetet, qeverite vijne e shkojne. pastaj ai (jo si kundera) vazhdon e shkruan gjithnje ne shqip. bile ka disa vjet edhe jeton ne tirane. pra e ka lidh te ardhmen e tij me shqiptaret, megjithese eshte i ndergjegjshem qe artisti po ashtu si zoti nuk ka atdhe.

prandaj ne duhet te jemi te lumtur per kete, duhet ta ndjejme veten me fat qe kadareja i ka lidh interesat e veta me ne.

nen bustin e molierit shkruhet: lavdia e tij s'ka nevoje per asgje, ndersa e jona ka nevoje per te.

forever hers Maska e Eagle
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    pagan..--dakort 100%.

disa kujtojne se kadareja u erreson famen, gjithnje nqs e kane pasur ndonjehere..dhe per cdo deshtim apo mosnjohje faji eshte i kadarese, agollit apo ndonje tjetri...yeah, right
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 06-10-2011, 14:03
  2. Kėrkoj artikullin e fundit pėr Kadarenė tė Liliana Hoxhės
    Nga veris06 nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-11-2006, 17:39
  3. Dritėro Agolli: Historitė e sherreve tė mia me Ismail Kadarenė
    Nga Fiori nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-08-2005, 15:39
  4. AKSH kėrcėnon Kadarenė
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 20-04-2004, 12:56
  5. Arqile Semini, diplomati qe rrefen historine nga Franca
    Nga Albo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-06-2003, 23:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •